Gå til innhold

Zirbus

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zirbus

  1. obs strøm ja,

     

    hvor mange w? 600? 650? mindre??

     

    Skjermkortet du har satt opp har eit minumskrav på 500w, men det er anbefalt å ha 600w. Dersom du seinare vil sette inn nye delar i dataen vil eg nok anbefale deg å ha ei god strømforsyning. Dette er avhenger òg kor mykje du er villig å bruke på datamaskina.

     

    Opplevde sjølv nokre hindringar med ei lita strømforsyning når eg oppgraderte dataen min for 1 månad sidan.

  2. Lærerene vil nok kreve den samme kalkulator som du kjøpte 1vgs. Det blir da enten en Casio som jeg ikke vet navnet på eller Texas Ti-83 og Ti-84+. Hvilken av casio og Texas skolen bruker er helt opp til skolen. De fleste har texas kalkulator. Med mindre lærerne finner på noe helt rart så vil du bruke den samme kalkulatoren som tidligere.

  3. Dersom du skal opp i matte munnlig vil jeg anbefale klasseroms modellen. Du får da arbeide i grupper på 2 og 3 i et klasserom. I klasserommet er det 1-3 andre grupper. Sensor spør hver av gruppene etter tur, og du får arbeide som du selv vil med oppgåva. Du lager dine egne oppgåver utifra et informasjons ark du får, du kan i tillegg legge til egne opplysninger.

     

    Dette er i grunnen en ganske chill eksamensform. Du behøver ikke å forberede deg så mye til eksamenen siden det ikke er så mye å lese på i matte. Du kan ha laget mange av oppgavene fra før slik at du kan sjarmere sensor i senk. Det kan vere lurt å ta med litt ekstra enn pensum, og er du systematisk innom alle rekne emner innen for pensum vil du klare deg fint.

     

     

    Apropo snitt, så vil ett snitt over 4,5 gå fint for de fleste til å komme seg innpå den linjen de vil. Det varierer fra plass til plass. Så snittet ditt fra 4,7-5,0 vil forsåvidt hjelpe deg til å komme innpå den linjen du vil.

  4. den stasjonære har (endelig) kræsja og jeg trenger ny pc.

    den skal for det meste brukes til skolesaker, surfing, musikk og film. men den må minst kunne kjøre wow på et akseptabelt nivå og også ha en skjerm som er god nok, men den behøver ikke være stor.

    batteriet må helst tåle minst 2,5 time.

     

    noen som vet om noe greit ?

     

     

    Se på disse to:

     

    http://www.elprice.no/data/baerbar-pc/acer...r-pc-lxan40xb43

     

    http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...oductTabcontent

     

    Skal selv ha en skolepc, og det står mellom disse to. Aceren fordi den er kraftig(til den prisen) og har skåret høgt på tester. Litt stor og tung derfor har jeg sett på hpen, som er litt mindre og lettere.

  5. Takker for svar!

     

    Hvordan er prosessoren AMD iforhold til Intel sin da?

     

     

    Intel er for øyeblikket best av prossesor merkene. Acer 5920g er en helt grei data til å ha i stuen. Men den kan bli litt tung til å flytte mye rundt viss du skal ha den på skolen. Sikkert helt grei til ditt forbruk. Du kan også se på acer aspire 5930g som er en nyere utgave. Men den er litt dyrere. Lillebroren min har en slik og er storfornøgd. Men den blir veldig varm etter en stund.

  6. er tilbud på elkjøp om dagen på en hp maskin. pavilion dv5, 3 gig ram, 250 gig harddisk ati radeon 3450 og turion x2 for 5700, er vel greit tilbud det? jeg slo hvertfall til.. trengte en pc til studiene fort :p

     

    tror det er denne :)

     

    edit: la til link

     

    Har selv lurt litt på den pga at den er lettere enn acer aspire 5920g og den er noe lunde vakrere. Hp-en har litt dårligere specs enn aceren da.

  7. Viss du har venner i usa, og de kan sende den i posten eller noe sånt til deg går det nok greit. Men jeg tviler på at selve alienware vil sende helt til Norge. Mener at jeg har hørt at det snart skal komme til Norge siden det nå er dell som er eigeren. En annen ting med alienware er at det er dyrt selv for å vere å usa. Mulig jeg tar feil, men man får ikke så mye for pengene som hos andre aktører.

  8. Tja, blu-ray trenger jeg ikke enda. But who knows. Har en storskjerm å kunne koble til, så kjøper jeg blu-ray kan jeg bruke datamaskinen som blu-ray-spiller.

    Og Ram er fint å ha, siden vista krever mye, og jeg blir å kjøre noen tunge programmer.

     

     

    Lite vits med mye ram når det er 32 bits. Viss du først skal legge til tusen kan man likevel legge til 2 tusen og få 5930g som er mye bedre.

  9. De står står "eg ønsker den tilbudte skuleplassen bla bla" så står det ja..så da e vell eg inne? så står det eg ønsker å stå på venteliste elle noe og der står de "har ikkje svart" fordi eg krysset av ja på førstevalget..

     

     

    Ja, da har du truleg nok takka ja. Med meg står det "har takka ja" eller noe sant. Osso står det at skolen begynder den 18.08.2008 kl 09.00.

  10. Har akkurat det samme problemet. Men er ikke så sikker på at blu-ray blir et "must", siden jeg leste i et blad at internett vil ta over for alle format om ett par år. Dessuten kan du heller se på den til 1000 kr mindre, nesten akkurat den samme bare 1gb mindre ram og uten blu-ray. Det er foresten ingen vits i å ha 4 gb ram med et 32 bits opperativsystem.

×
×
  • Opprett ny...