Gå til innhold

Atomics

Medlemmer
  • Innlegg

    835
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Atomics

  1. Læringskurven på aksjer og investeringer er både bratt og kostbar. Du vil sannsynligvis tape penger underveis, bare vær innstilt på dette mens en lærer.

     

    Tips som aksje NM og "trening" er smart. Lat som du kjøper en aksjer for en viss sum, skriv ned, og vent og følg kursen for å se hvordan det kunne gått, simuler salg, kurtasje, skatt og resultat. Så reinvester, så kan du se hvordan det kunne gått med dine faktiske penger en stund. Her hjelper det kun å være ærlig med seg selv og regne bra.

     

    Fond er en god start, selv om jeg selv i min tid gikk rett på enkeltaksjer, og 3 dager senere startet en korreksjon. Første lærdom ble kostbar, på papiret. Solgte med bra gevinst ett år senere.

    • Liker 2
  2. Fra bloggen til spillets utviklere:

    http://blog.conanexiles.com/en/dev-blog-2-conan-exiles-announced-xbox-one-conan-exiles/

     

    "We also hope to bring some of our storytelling talent to the genre. There’s less focus on telling an overarching story, but you will discover bits and pieces of lore scattered throughout the Exiled Lands.

     

    Funcom is also a much different studio these days. Our staff and budgets are smaller than when we worked on previous titles. It’s a unique situation that forces us to be more creative and work more like an independent studio. This lets us be more agile when it comes to adapting to the changing market and quickly add features and changes to support the wishes of our community."

     

    Da spillet konkurrerer med andre survival titler, så håper jeg på litt mer moro her. Spiller fortsatt AoC tross alt.

  3. To ting rundt denne pensjonsordningen:

     

    1. Den er felles for alle i bedriften, så med mindre du er eneste ansatt, eller del av nøkkelkompetanse, så er det lite de vil gjøre med det uansett tror jeg.

     

    2.Du kan be om lønnsøkning basert på tap fra nivået til forrige arbeidsgiver, eller en form for privat sparing i ditt navn som bedriften betaler (du fordelsbeskattes for dette). Eventuelt noe du kan forhandle om over tid, hvis de ikke øker sparingen for alle.

  4. For ordens skyld, er det lenge siden du hadde noe ferie?

    Kan hende at arbeidsgiver ønsker at du skal ta ferie for å få litt hvile også, så en ikke går på veggen i løpet av neste vinterhalvår. Kanskje leder har noe erfaring med ansatte som ikke tar ferie før som de ikke mener er positivt.

     

    Kan f. eks. foreslå for leder at du tar et par lengre langhelger så du får en feriefølelse, eller en uke ferie, så taper du minst mulig på det?

     

    Hvis en først må megle...

  5. Jeg mener at lån bør nedbetales i den rekkefølgen renten er dyrest, men det er andre hensyn i dette tilfellet som jeg ikke kan ta stilling til.

     

    Eksempel:

    - Hvor mye EK trenger dere til neste bolig?

    - Rekker dere å spare opp 100.000 på nytt før det? (hvis billån fjernes)

    - Hva har dere av EK i dagens boligsituasjon?

    - Når skal dere eventuelt bytte bolig?

     

    Dette er viktige spørsmål jeg ville sett på før jeg tok en beslutning. Boliglån krever nok EK for å bli godkjent, så er dumt hvis mangelen på de 100k ødelegger for kjøpssituasjonen.

    • Liker 1
  6. Første punkt: BSU sin grense er på 200.000 hvis jeg ikke husker feil. Men rentene kan bli fine der også hvis en følger litt med der. Så ikke alltid verdt å bryte den opp hvis en ikke må.

     

    Andre punkt: Sikkert moro å satse ekstra mye, men en bør verne om egenkapitalen også, en vet aldri når situasjonen snus på hode, enten privatmessig eller arbeidsmessig.

     

    Jeg tror personlig at aksjemarkedene kan være oppblåst av lave renter og plasserte sparepenger for rask/bedre gevinst, og at kan gå ille over tid. Kanskje ikke neste året, men langtidsmessig kan det ha en effekt. Flere motsigelser i markedet når børsene holder seg høye på sprikende resultater fra selskapene.

     

    Mine få slanter. :)

  7. Årsbillett i Oslo koster vel nå 6800 kr, da en måned koster 680 kr. Men jeg kjøper alltid siste tiden før prisen går opp 1. februar, så kjører alltid med fjorårests billettpris. Så sparte "små" 300 kr der også. senest i år, I tillegg til de 2 månedene med på kjøpet.

     

    Taktikk med billig bil kan fungere hvis en velger riktig modell og slik, men du må bare være heldig og håpe du slipper reperasjon og verksted de to årene, fordi da sprenges budsjettet. For ikke å snakke om forsikringskostnadene, kan fort koste en god del!

     

    Ellers så forstår jeg friheten en bil representerer for mange, særlig hvor avstandene er større i distriktene i landet. Hvor jeg bor er det rene "lottotrekningene" om parkeringsplassene føles det ut som for tiden.

     

    Se også www.bilkollektivet.no for en tanke hvis en bor i nærheten av deres oppstillingsområder.

    • Liker 2
  8. Alternativ til bil er å bli kjent med kollektivtrafikken i sitt område, og bruke det. Selv har jeg de siste årene brukt årsbillett fra Ruter for Oslo. Betal for 10 måneder, få 2 måneder "gratis" med på kjøpet.

     

    Som noen sa til meg; "får kjørt mye taxi for det de koster totalt å eie en bil i året (inkludert verditap)"

    Gjelder vel for mange biler.

    • Liker 2
  9. Nå har flere av de gode svarene og tipsene allerede fremkommet, men jeg liker holdingen og innstillingen din på forbedring. Kanskje jeg har noen tips også:

     

    Du lever allerede billig utgiftsmessig, og sparer allerede bra. Nå trenger en å sette mål og delmål, siden ingenting motiverer så bra som når en jobber mot et mål!

    (Regler for mål i dette tilfellet: Målbare eller tallfestet og realistisk)

     

    Hva sparer du til, og med hvilken sparehorisont? Eier du leilighet eller hus? Her er mål en kan spare mot over flere år, slik at man føler at du har utrettet en vesentlig ting ved å spare.

     

    Når du sparer, og går fra minus til pluss, så får en økt selvtilit, og det kan forandre en i andres øyne. Hvis det da er slik at du lenge har hatt lite inntekt, så kan du ikke bare satse på å spare videre, men også å øke inntekten. Puss opp CV, få tips og sjekk hvilke muligheter du har rundt deg. Husk også at jobbsøking er tidkrevende, og at det kan ta 6-12 måneder fra du starter å se på CV, til du starter i ny jobb. Hovedpoenget er å sette i gang hvis det er ønskelig fra din side.

     

    Bufferkonto som nevnt, husk å sette størrelsen på beløpet til en sum som gjør at du får noe fordeler på renten der. Buffer er fint, men ingen vits at det er 0,1% rente på bufferen heller.

    • Liker 2
  10. Hmm, hva slags horisont har denne sparingen?

    Hvor lenge vil dere vente med å kjøpe med andre ord...

     

    Når det gjelder ordet realistisk, så vil jeg si at det ofte kommer an på hvor villige dere er til å spare fremfor bruke. Det krever litt selvdisiplin, men det er utrolig hvor mye en voksen kan kutte i kostnader hvis en vil.

     

    Både tid og penger har ofte en ting til felles; hva prioriterer du?

     

    Når det gjelder barna er det nok litt hardere å spare der uten at det skal gå ut over dem, men mulig den på 13 år har større forståelse enn den på 5.

     

    Bruk finansportalen og finn den beste sparekontoen som er tilgjengelig, og sjekk årlig at den fortsatt er bra i markedet. Aksjemarkedet kan virke fristende, men på så kort tidsperspektiv kan det fort bli gambling hvis en ikke får markedet med seg de neste par årene. Så med dagens rente må en nok takke seg med god gammeldags sparing.

     

    Generelle tips i hverdagen jeg kan komme på:

    - Lag matpakke, ikke kjøp lunsj

    - Planlegg matinnkjøp, og vær bevisst på prisene fra butikk til butikk noen ganger. Mye å spare der for den våkne.

    - Kontotrekk for sparingen nærme lønningsdagen, vekk fra lønnskonto og til en konto uten kort.

     

    SIFO oppgis som realistisk utgangspunkt for budsjett, men jeg ville sett over de tallene, da de ikke stemmer for alle.

  11. or

     

     

     

    Du får ikke skjermingsfradrag for investeringskonto punktum.

     

    Vanlig fradrag for tap får du kun når du realiserer det fra kontoen.

    Det er lett for deg å legge punktum på slutten når du forstår hva de mener.

    Har lest litt på begrepet, men blir ikke særlig smartere av det. Hva vil det si at man får skjermingsfradrag?

     

    Foreslår at du leser deg litt opp her (utdrag fra søk):

    http://www.nordnetbloggen.no/skjermingsfradrag-hva-er-det-og-hva-betyr-det-for-deg/19/09/2011/

    http://www.skatteetaten.no/no/Tabeller-og-satser/Skjermingsrente/

    https://www.skagenfondene.no/kundeservice/Sporsmal-og-svar/Skatt/Hva-er-skjermingsfradrag-og-skjermingsrente/

     

    Eventuelt kan du se på dokumenter/vedlegg en får fra Skatteetaten hvert år. Der stå det også med noen regnestykker forklart over 1-2 A4 sider.

     

    Flott.. ! Godt forklart! Jeg misforsto og trodde at jeg mistet fradraget på det tapet jeg har i år, hvis jeg skulle realiserer tapet neste år, men jeg er altså på feil spor, enig? Jeg får fradrag på tapet jeg har i aksjene, uansett når dem er realisert, har altså ingenting med skjerming å gjøre.. Right?

     

    Så lenge du har en vanlig og privat VPS konto, så blir det fradrag på tap som er tatt i 2014 som vanlig. Har du noe spesialisert produkt, så bør du ta kontakt med de som tilbyr produktet for å forsikre deg om at det er slik.

    Ikke kjent med Investeringskonto Zero.

     

    Men det har intet med skjermingsfradrag å gjøre nei, da det er for aksjer som er eid over nyttår, og det høres ut som du ikke har planer om det.

  12.  

    Du får ikke skjermingsfradrag for investeringskonto punktum.

     

    Vanlig fradrag for tap får du kun når du realiserer det fra kontoen.

    Det er lett for deg å legge punktum på slutten når du forstår hva de mener.

    Har lest litt på begrepet, men blir ikke særlig smartere av det. Hva vil det si at man får skjermingsfradrag?

     

    Foreslår at du leser deg litt opp her (utdrag fra søk):

    http://www.nordnetbloggen.no/skjermingsfradrag-hva-er-det-og-hva-betyr-det-for-deg/19/09/2011/

    http://www.skatteetaten.no/no/Tabeller-og-satser/Skjermingsrente/

    https://www.skagenfondene.no/kundeservice/Sporsmal-og-svar/Skatt/Hva-er-skjermingsfradrag-og-skjermingsrente/

     

    Eventuelt kan du se på dokumenter/vedlegg en får fra Skatteetaten hvert år. Der stå det også med noen regnestykker forklart over 1-2 A4 sider.

  13. Hvis det er enkeltaksjer, så kan det hende de ser på hvor mange ganger du handler aksjer i året for vurdering av ventetid, men jeg har lest tidligere at 4-7 dager utenfor skal være nok for å fastslå fradrag da du har vært utsatt for reel risiko for kursending i den perioden.

     

    Aksjefond er minst 1 uke, så de skiller seg ut.

     

    Søk litt på nettet, da det er noen artikkler fra blant annet Dine penger på det fra tidligere av.

  14. Jeg spiller mye mindre enn tidligere selv, men i år satt jeg med ned med en venn og spilte igjennom "Den lengste reisen" eller "The Longest Journey" som den er kjent som internasjonalt, så fulgte vi opp med "Drømmefall" og til slutt nå for litt siden "Drømmefall: Kapitler"

     

    http://www.gog.com/game/the_longest_journey

     

    Spill for en som liker en god historie, og samtidig slappe av litt og ikke stresse. Kan nytes med venner og noe godt å drikke. Overrasket over at jeg brukte så lang tid til å spille igjennom selv da jeg kjente til spillet da det kom, men var interessert i RTS & FPS mer da.

     

    Hilsen en som har brukt mye tid på RTS (SC, C&C,Dune), FPS (alt for mye...) for en stund siden.

    Ellers er gog.com bra for å finne gode gamle titler som en (kanskje) har tid til å spille.

  15. Er ingen ekspert selv, men kan gjøre et forsøk.

     

    Hvis dette er per 2014, så ser det ut som du har en større post i neste års selvangivelse som du fører på der. Er dette pga aksjer? Hvis det er privat tap, så er vel verdien du får tilbake på 27% av beløpet, forutsatt at du har inntekt som er en del større. (pga fribeløpet i bunnen og slikt)

     

    Noen andre kommer sikkert med en bedre forklaring. :)

  16. La meg spørre et sentralt spørsmål til trådstarter her:

     

    Skal du bo i Oslo på ubestemt tid eller en begrenset periode? Hvis det er under 3-5 år du skal bo på denne adressen kan det være mer usikkert, men hvis det er 5-10 år og mer, så ville ikke jeg vært i tvil engang om at det burde kjøpes.

     

    Markedet kan ingen spå, og mange prøver. Noen kan få rett pga flaks og situasjon, kunnskap m.m. men jeg ville ikke satset på at det lønner seg å leie i x år i håp om lavere boligpriser.

     

    Når det gjelder selektivt marked, så mener jeg at dette er en selvfølge da noe vil alltid stige mer enn annet. Men noe er også mer utsatt for nedgang i trange tider, så det kan gå opp i opp. Noen mener at sentrale leiligheter aldri vil bli utsatt for prisnedgang pga "alle" vil bo der, men vet ikke om jeg ville satset noen store kjøpssummer på det hvis en nedgang skulle komme senere.

     

    Noen tanker fra en som eier som en gang også søkte mer informasjon. Har ikke angret på kjøpet!

  17. Helt enkel matte (blir ikke korrekt uten diverse variabler osv, men la gå!):Si de som lager spillet i snitt tjener 250kr timen, da blir regnestykket;20.000.000/250 =80 000 Ved normale lønninger så er 20mill nok til ca 80 000timers arbeid, burde ikke det være nok for å lage et spill? Noe må ha blitt sløst bort hvertfall.

     

    Vel....

     

    Er nok noen flere utgifter enn lønn.

    - Skatt og avgifter

    - Sosiale utgifter

    - Leie av lokale.

    - Utstyr

    ...osv..osv

     

    I Norge regner men ofte en ansatt som å koste minst dobbelt så mye som timelønnen han/hun effektivt får, grovt regnet tror jeg.

  18. Nyere spill er det ikke, men jeg spilte en del Battlezone når det var hot og nytt.

     

    Lag baser og tropper og okkuper en tanks selv mens du kjører inn i kamp mot den andre fraksjonen. Alltid moro. Fikk aldri testet multiplayer, men vet det er noen servere på nettet som kanskje operer enda, og ikke minst en fan patch som skal gjøre spillet spillbart i dag.

     

    Edit: Introvideo:

×
×
  • Opprett ny...