Gå til innhold

mortex2008

Medlemmer
  • Innlegg

    119
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mortex2008

  1.  

    Jeg har storhandla :D Kjøpte PS4 spillet Assassins Creed Syndicate. Koster hele 99,- på Siba.no

     

    Haha, jeg og fikk storhandlet jeg kjøpte destiny til 29 kroner på expert :)

     

    Det var årets black friday :D

     

    Haha. 

    Godt det er angrerett da. 

    Vet ikke hvordan det er med dere men jeg har gledet meg som en unge til denne dagen. Mye av spenningen dreier seg jo om jakten på de gode tilbudene. Og i så måte så har jeg fått valuta for pengene... haha...

    • Liker 1
  2. Halloisen.

     

    Har monitorert denne siden den ble opprettet og jeg har hatt masse nytte av tipsene og diskusjonene deres. Det gikk til tider svært raskt. Hadde ikke hatt tid til å monitorere flere sider med ulike emner som data, foto osv. Synes konseptet var bra. 

     

    Takker så mye for innsatsen deres og ønsker dere lykke til med førjulspakkene som er på vei i posten. Har noen egne også. 

     

    Konklusjonen min er ihvertfall.

    Denne tråden var bedre enn prisjakt på oppfølging av tilbud.

    Heller sofa og netthandel enn stress i butikkene. 

    Det var ikke alt for mange gode tilbud ift hva som media og butikkene egentlig har lagt opp til

    Joda man ble revet med og kjøpte litt mer enn kanskje en hadde tenkt. Fint med angrerett... hehe

     

    God føljulsstemning :-)

     

    Ja etabler en cybermandag tråd

    • Liker 1
  3. Hei!

    foreslår at du prøver og finne ut om dere har noen felles interesser som dere kan snakke om. Og så er det nå slik her i verden at man må ta noen sjanser. Og faren for å bli avslått er jo alltids tilstede. Men det må da være mye bedre å finne ut av det enn å gå rundt grøten i evigheter? Om det et blir kleint på jobben er jo mye opp til deg også.

     

    GOD JUL og lykke til

  4. Oppdatering. 

    Jeg håper å finne noen SSD på tilbud på Black Friday og tenker da og kjøpe 4 stk ca 500GB for å dekke dagens lagringsbehov og ha noe å gå på. Tenker at det vil få fart på sakene. Kjøper også en usb 3 pcie 4x controller for å bruke ekstern harddisk som backup også. Kjøpte en 5T disk på Elkjøp i dag til 999kr. Tenkte å bruke de eksisterende disker som intern backup, men kanskje jeg burde kjøpe en ny 3 /4 TB hardisk også...? 

  5. Hardwaren din er mer enn god nok til en filserver. SATA II vs SATA III har ingenting å si over gigabit LAN.

     

    Grunnen til at du ser 60MB/s når du overfører er pga av at det antakeligvis er mange mindre filer, samt at WD disken er litt treg.

     

    Du bør defragmentere diskene hvis du ikke har gjort det på en stund. Fra den ene Samsung disken til den andre bør du da se ca 100MB/s hvis du overfører en stor fil på flere GB.

     

    Du trenger ikke mer hardware enn det du allerede har hvis ikke du vil over på 10Gbit LAN som LMH1 nevner, men det er litt meningsløst med så små datamengder som du har.

    Hei!

    Takk for svar  :)

     

    Jeg har nå byttet til cat 5e kabler og da gikk hastigheten på store filer opp til litt over 100MB/s, på små filer varierte den fra nesten null til ca 70. Defragmentere diskene der har jeg faktisk ikke tenkt på.... god poeng...gjør jo det jevnlig på de andre pc...

     

    Jeg leser deg dit at jeg bør bytte WD disken ihvertfall 

    ------------

    Redigert. Jeg hadde satt de til å defragmentere automatisk hver onsdag på natta.... dvs jeg hadde tenkt på det og funnet en løsning for flere år siden og dermed glemt det... 

  6. Skaff deg Samsung 850 EVO 500GB

     

    Det burde hjelpe litt med en god SSD eller flere harddisker i raid.

    Skal du overføre mye over nettverket:

     

    10Gbps nettverkspakke, 2X nettverkskort + 1m SFP+ kabel

     

    Det funger veldig bra til windows 10 plug og play eller windows 2012 server R2.

    Vet samme selgeren selger også 3-5 meter kabel og dual port SFP+.

    Eneste ulempen med dette er 10 gigabit switch er veldig dyrt og store. Men er nok fin invistering da 10 gigabit er veldig dyrt.

     

    Du kan nok velge maskinvare stort sett selv, LGA 1151 eller sokkel 1366 brukt.

    Filoverføring pleier ikke være særlig krevene før det kommer opp mot 10 gigabit.

    Hei!

    Takker for svar. :) 

     

    Tipset ditt om SSD er det til oppstartdisk eller lagring. Jeg har en 250 GB av samme type fra før i min PC ( ikke serveren) og er veldig godt fornøyd med den. 

     

    SFP+... ja det hadde ikke jeg hørt om en gang jeg. jeg sjekket litt rundt på nettet og fant ut at router er jo ganske dyrt. Jeg sendte en melding til personen på linken for å forhøre meg litt mer. Det kan hende at det tilbude kanskje holder til mitt bruk dersom jeg setter "server" og pc ved siden av hverandre.

     

    Når du nevner LGA 1151 og 1366 betyr det at du mener at hovedkort og prosessor må byttes, bør byttes eller kjekt å ha ?

  7. Hei! Nå er det snart Black Friday og jeg gleder meg stort til å finne noen kuppJ

    I år tenkte jeg å oppgradere min ”server” som egentlig er en gammel Windows 7 gaming PC som (gjen)brukes som felles lagringssted for bilder, videoer, filmer og backup. I tillegg til denne serveren har jeg to eksterne disker som backup, en hjemme og en eksternt. Jeg håper å få litt hjelp her til å velge rett. 

     

    Pr i dag er det ca 65000 bilder, videoer, filmer og andre dokumenter på ”serveren” til sammen ca 1,5 TB med data.

    Jeg kjørte en liten test ved å sikkerhetskopiere hele bilde/video katalogen min (818 GB) fra server til min nyeste PC. For meg så ser det ut som om det er nok power og minne i oppsettet på server (se bilder). Likevel så får jeg ikke til å makse ut linjen). Det starter på litt over 90MB/s, men faller over tid til litt over 60MB/s (se bilder). Er dette normal variasjon av overføringshastighet? Hvis ikke hva kan være årsaken til det? Ja jeg har cat 5 kabler, var i butikken nå og kjøpte 5e… men får ikke byttet de ennå fordi jeg driver med en backup til eksterne disker…J

     

    Totalt antall brukere av serveren er:

    -        3 mobiltelefoner

    -        2 ipad

    -        2 stk PC

    -        2 stk smart tv (disse har jeg ennå ikke koblet opp så vet ikke om jeg får det til)

    -        1 stk chromecast ( ikke koblet opp ennå, vil hente bilder fra server til fremvisning)

     

    ”Server” hardware:

    -        Hovedkort:     Gigabyte GA-EP45-DS5, 2 nettverksporter 

    -        Prosessor:       intel core2 quad Q9650 3,00Ghz

    -        Minne:            12 gb

    -        Disker:           2x Samsung HD 103UJ 1 TB
                                   1 x WD WD20EARS 2 TB

    -        Operativsys:   Win 7 64 bit

    -        Power:           Corsair hx 650W

     

    -        Programmer som vil bruke server:

    o      Utforsker

    o      Photoshop og Premiere Elements

    o      Office

    o      Picasa

    o      For ipad bruker jeg filebrowser og es fileexplorer for telefonen (android)

     

    Ruter:  Asus RT-AC66U

     

    Jeg så for meg i hvert fall å bytte ut diskene da disse begynner å bli noen år. Er det noen hensikt å kjøpe en liten ssd for å kjøre operativsystemet på? Og hvilke disker burde jeg velge for mitt bruk?

     

    Videre lurer jeg på om det er noen hensikt (dvs stor effekt) å bytte ut hovedkort og prosessor for å få SATA 6 GB/s, hovedkortet støtter kun 3 GB/s. Hvis ja hva kan da være aktuelt innenfor en pris på ca 4-5000,- for hovedkort/prosessor?

     

    Tenkte også å bytte til et kabinett som kan støtte hotswap. Forslag til mitt bruk?

     

    Vil det være hensikt å bytte ut win 7 med win server – den har jeg liggende. Jeg ser at det også er andre alternativer når det gjelder operativsystem som ubuntu, freenas osv. 

     

    I dag har jeg ikke tilgang til filene fra ekstern plassering, men jeg ønsker det i fremtiden UTEN at jeg legger opp filene til en annens server. Vil dette ha noe å si for valg av hardware? Jeg har pr i dag en 15Mbps uplink hos min bredbåndstilbyder som effektivt gir ca 10 Mbps ( ja skal klage i morgen haha). Jeg kan oppgradere til 20 Mbps, men 50Mbps blir for dyrt for meg.

     

    Andre forslag til oppgraderinger, programvare, endring av innstillinger ol ?

     

    Eller skal jeg droppe alt og legge pengene i en ferdig NAS løsning?

     

     

    Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger, vet det skal litt til å sette seg inn i dette, men håper noen har overskudd og tid til det :)

     

     

    post-166498-0-70552100-1447541738_thumb.jpg

    post-166498-0-41095100-1447541745_thumb.jpg

    post-166498-0-26188900-1447542315_thumb.jpg

  8. Tror det er sunt å være litt sjalu. Det lar deg kjenne på følelsene du har for partneren - så lenge det ikke går over til sykelighet. Jeg tror også at de som ikke er sjalu enten lyver eller faktisk ikke elsker partneren sin for det virker jo nesten som om det er det samme om de er utro eller ikke...

     

    Når det er sagt så kommer det jo an på historien dere har om det har vært noe utroskap osv som kan gjøre at sjalusien blomstrer opp. Det beste man kan gjøre er å være seg selv og sørge for at man har det så godt sammen at det er noe som er verdt å ta vare på. Fristelser kommer alltid - jobbseminar er jo bare en arena. Sørg for å være "best" på det partneren liker mest så ordner det meste seg... Og dersom det viser seg at personen er utro... .ja da forjener den ikke deg...

    • Liker 4
  9. Hei!

    Godt å høre at du fikk noe hjelp av de mange gode svarene her. Jeg ble lei meg når jeg leste det du skrev, men som det sies over du er utrolig reflektert til å være 16. Og jeg må også si det at du ER utrolig sterk etter det du har vært igjennom. Tenk på hvordan du kan bruke det du har opplevd til å hjelpe andre og forstå deres situasjon i møte med andre mennesker. 

     

    Når det gjelder videregående så tenker jeg slik.

    Ja det er viktig med utdanning for å få en god jobb, men jeg kjenner også flere som har hatt pause fordi de ikke var klar og disse har tatt utdanning litt i ettertid og tjener millioner i dag så det er ikke bare ett svar som kan være riktig her...

     

    Gjør det som DU føler er riktig. Og ta alltid med deg det som du har hørt her av vi som er litt mer voksne.

     

     

    :-)

    • Liker 1
  10. Jeg sier bare Gratulerer. Det er helt fantastisk at dere ikke lenger er sammen. Egentlig så burde du ringe og takke han.... Ja du føler ikke det slik nå, men bare vent noen mnd så kan du ta frem dette innlegget og smile.... Tenkt om dere hadde fått barn sammen om noen år.... hvordan ville det gått....

     

    Nei pris deg lykkelig for at dere ikke er sammen. Et forhold skal ikke være slik.

     

    Og slutt å skyld på deg selv. Tenk heller at du var fornuftig og dersom du ikke hadde handlet slik så hadde du kanskje ikke funnet ut hvem han egentlig var.... Så du gjorde helt rett og ikke noe feil..... (ut ifra den informasjonen som du gir oss)

     

    Feir friheten med å gjøre noe sprøtt. Unn deg noe som du ellers ikke ville gjort. Belønn deg selv og si det fortjener du faktisk.

     

    :-)

    • Liker 2
  11. Hei!

    Snuser på surround annlegg for første gang. Skal ha det i stua og se på film, tv, spille playstation, og spille av musikk/video fra iphone og android dingser. Jeg ønsker også å kunne spille av filer/bilder/videoer fra min PC/server gjennom denne receiveren. Jeg ser det også som en stor fordel å kunne bruke min smartphone til styring av receiveren

     

    Pga av wifey faktoren må jeg ha en slimline receiver og små bakhøyttalere.
    Budsjettet er ikke så veldig stort så jeg tenkte å legge inn penger i reciever først og noen enkle høyttalere og deretter evt oppgradere høyttalere.

     

    Har som favoritt Yamaha RX-S600D til kr 4990, men utfordrerne som jeg har funnet er:

    Marantz NR1504 kr 3995

    Harman Kardon 5.1 reciever AVR 161 kr 3490

    Pioneer VSX-S510-K kr 3490

     

    Alternativene er en del rimeligere også og kanskje klarer jeg med meg en av disse og dermed sparer noen kroner...

     

    Jeg hadde tenkt å starte med disse høyttalerne til kr 990 mest fordi de var billige og fordi bakhøytalerne er små. Og fordi jeg vil se an hva behovet er.

     

    Jeg har noen gamle Dali 400 som jeg tenkte å male hvite og evt bruke som fronthøyttalere for å få litt mer trøkk. Evt kjøpe på en center også senere...

     

    Kan dette være en ok løsning/tilnærming...?

     

    Eller:

    kanskje jeg skulle kjøpe 2 stk Boston Acoustics Soundware som bakhøytalere til ca 1200 kr og starte med 4.0 system? De høytalerne har fått god kritikk og så er de så små at de får innpass på veggen. Spørsmålet er jo da om jeg må ha en sub for å få god lyd eller om Dali 400 holder?

     

     

    PS. fælt vet du at stereobenken til kr 1000 skal begrense utvalget av receivere slik og at en kan kjøpe og kanskje få en "dyrere" løsning enn nødvendig... Men konemor må bli glad for at dette i det hele tatt skal komme inn i stua....

    :-)

  12. Hvordan er det med sikkerheten på disse boksene når man benytter seg av fjerntilgang funksjonaliteten. Ble litt skremt av det som har vært i media i det siste med asus sine rutere. Vil det være tilsvarende problemstillinger mtp sikkerhet siden disse billig NASene er så "enkle" å sette opp og at man går via produsentens "sider" for å få tilgang til enheten...

  13.  

    Se youtube filmen under:

    http://m.youtube.com/watch?v=JGcmw86oyR4

    Ser ut så en veldig elegant løsning :)

    Takk for tipset. Tenkte jo ikke på at det kunne være en del videoer der ute. Sjekket rundt en del videoer på My Cloud og Seagate Central og jeg tror jeg ender opp med My Cloud. Skal sove litt på det og tenke litt mer i morgen...

     

    Har ikke kommet spesielt lenger. er ikke helt fornøyd med brukergrensesnittet og hastigheten på appene som man skal bruke på seagate og western digital. Men i går fikk jeg min nye router Asus rt ac 66u og jeg skal prøve på nytt for å se om det hjelper. Ser at noen også klager på diskene til western digital i ferdiglagde lagringsenheter, men slike problem kan vel like gjerne oppstå for andre produsenter...

  14. ownCloud kan vel installeres på en hvilken som helt Linux server.

     

     

    EDIT: oops, så ikke du ville ha en "dum" boks koblet til USB på router. ownCloud krever en server.

    Tenkte mer på en nettverksdisk som plugges inn i nettverkskontakten på routeren, men da av den billige typen da min mor ikke har de mest avanserte behovene for ekstra tjenester....

  15. Hei,

    Jeg har ikke all verdens med peiling. Driver selv å vurderer å bygge en server eller om jeg bare bør kjøpe.

     

    Men ut i fra hva du skriver, som kan beskrives som "enkelt bruk", er det kanskje greiest å gå for en ferdig NAS. Den WD Cloud harddisken du nevner har fått bra kritikk, både her på hw.no og andre sider. Du kan vist bruke den som cloud og få tilgang til dine filer over alt.

    Test:

    http://www.hardware.no/artikler/test-western-digital-my-cloud/155807

    Ulempen ved å kun ha plass til 1 harddisk er at om den ryker, så går alt tapt.

     

    Om du ønsker å bruke NASen som mediaserver (plex osv.) tror jeg du bør gå for en noe kraftigere. Qnap og Synologi har fått god kritikk, men koster noe mer.

    Hei og takk for at du kikket innom og kommenterte.

    Jeg leste bla den testen som du referer til som grunnlag for å finne to gode kandidater. Nå står det litt på hvordan appene håndterer visning av bilder og video på ipad. Må lese meg opp mer på det før jeg bestemmer meg.

     

    Jeg har selv en gammel gaming PC med win 7 som nå går og surrer som min "server". Det fungerer helt fint til filserver - har ikke så mange behov ut over det foreløpig... :)

  16. Hei
    Har behov for en enkel lagringsenhet med mulighet for lese/skrive fra både ipad og pc. Det er i hovedsak office dokumenter og bilder/videoer som er aktuelt å hente opp fra lagringsenheten til pc og ipad. Enheten skal være hos min mor. Det vil være maks 2-3brukere samtidig men i hovedsak kun 1.

     

    I tillegg til bruket ovenfor så ønsker jeg å kunne bruke enheten som en backup via Internett på ukentlig/måned basis. Dvs at mine filer blir lagret hos min mor og hennes filer blir lagret hos meg.

     

    Enheten skal kobles til en ASUS RT-N66U hos min mor og i mitt hus så blir det en ASUS RT -AC66U. Jeg tenkte å koble til min Seagate 3 TB eksterne harddisk til min router for å se om dette virket som en ok backupløsning. Hvis ikke så blir det kanskje å kjøpe 2 like, en til min mor og en til meg.

    Jeg har sett på seagate central og western digital mycloud som gode nok og rimelig alternativer for min mors NAS behov. Begge har fått gode omtaler så det er litt vanskelig å bestemme seg. Har dere erfaring med noe av disse og kan gi meg noe råd.

     

    Jeg laget linker til de kandidatene så det kanskje blir lettere å sjekke:

    Seagate Central http://www.dinside.no/922368/seagate-central-4-tb

    WD My Cloud http://www.dinside.no/925985/wd-mycloud

  17. Ja, totalt sett er jeg så langt veldig fornøyd. Har ikke hatt boksen så veldig lenge, så har ingen lang erfaring med den. På hjemmenettverket overfører jeg 50-60mb i sekundet over kablet gigabitnettverk, og rundt 20mb i sekundet over 300mbps trådløst nettverk. Har ennå ikke benyttet meg noe særlig av cloud access, så kan ikke si noe om hastighetene der.

    Hvordan oppleves det å hente opp og se på bilder og film fra denne (streame?) Ser at på noen tester og erfaringer ute så nevnes noe problemer med media støtte. Har du (eller noen andre som leser tråden) erfaring mot å hente opp bilder/video fra denne til IPAD.

     

    Det står litt mellom WD my cloud og Seagate Central til min mor som akkurat har kjøpt ipad. Enkelhet og minst mulig lag/trøbbel er stikkord for min del...

×
×
  • Opprett ny...