Gå til innhold

Mai

Medlemmer
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mai

  1. Jeg forstår at dette er en lei situasjon. Men hensikten med loven i forhold til riktig prosess og gyldig oppsigelsesgrunn er nettopp å beskytte arbeidstakere som deg.

     

    Vi må nesten anta at sjefen og grunnleggeren vil støtte hverandre og være enige om sin versjon av historien. Men hadde dere et drøftelsesmøte før avgjørelsen om oppsigelse ble tatt? Kan arbeidsgiver dokumentere at du fikk en innkalling til drøftelsesmøte? http://www.juridiskabc.no/arbeidsrett/droftelsesmote/

     

    Nøyaktig hvilke forhold er faktum her? Hva legger arbeidsgiver i at du ikke tilpasset deg arbeidet? Er dette noe arbeidsgiver kan dokumentere? (samt at du burde tilpasset deg bedre gitt de forutsetningene og den opplæringen du fikk?)

     

    Hvis nei på disse spørsmålene, vil jeg tro arbeidsgiver har en dårlig sak hvis du bestrider oppsigelsen.

     

    Årsaken til at de sa én ting på møtet og en annen i oppsigelsesbrevet er at grunnen de oppga i møtet, at du "ikke passer inn i bedriften", ikke er gyldig oppsigelsesgrunn.

     

    Det er en mulighet for at arbeidsgiver har gjort dette før. I det minste hadde de grunn til å tro at de ville slippe unna med det. De fleste unge, uerfarne og sårbare arbeidstakere tenker jo som du gjør. Man er usikker på rettighetene sine, på prosessen og hva man selv (ikke) gjorde for å fortjene en oppsigelse, og man vil egentlig unngå konflikt og legge saken bak seg.

     

    Det er ikke sikkert at du får tilbake jobben hvis du forfølger denne saken videre, men du kan håpe på erstatning for økonomisk tap som følge av en ugyldig oppsigelse.

     

    Jeg ville droppet å spørre om en prat. Sørg for at all kommunikasjon med arbeidsgiver foregår skriftlig. Du har i hvert fall ingenting å tape på å sende en epost og fortelle at du er uenig i at du ikke tilpasset deg arbeidet og at oppsigelsesbrevet ikke stemmer med hva dere snakket om i møtet. Hvis du er usikker på hva du skal skrive i kommunikasjonen med arbeidsgiver, rådfør deg med noen andre først. Det kan være en jurist. Det behøver ikke å være det, men helst noen som har kunnskap om eller erfaring med noe liknende.

    Hei tusen takk for så nøye svar! fikk ikke noe innkalling enn på morgenen når møtet skulle skje. Fikk ikke ha noen vitner med meg med andre ord. Det blir veldig "he said she said" greie. Men jeg er sta til å gå videre med dette ikke fordi jeg ønsker å gå tilbake men fordi jeg ønsker at de skal vite man kan ikke spille så skittent spill med mennesker. Vi har følelser, og kan ikke kastes som søppelposer. Har snakket med rettshjelp i dag og vi har funnet ut av ting som skurrer så vi får se hva som skjer videre.

  2. Tusen takk for svar alle sammen!

     

    Jeg er ingen jurist, men slik du beskriver oppsigelsen din, høres det ikke ut som arbeidsgiver gjorde det riktig med tanke på verken saklighet eller fremgangsmåte, og at oppsigelsen derfor kan være ugyldig.

     

    http://www.juridiskabc.no/arbeidsrett/oppsigelse-i-provetid/

     

    Oppsigelsen din skal innehalde opplysningar om din rett til å kreve forhandlingar og reise søksmål, samt fristane for dette.

     

    Slik som du legger fram saka så virker oppsigelsesgrunnen klart ugyldig, og som resultat av manglande opplæring og tolmodigheit.

     

    Jeg er bare redd for at sjefen (og co-founderen) vil stå mot meg og beskytte hverandre om hva som ble sagt på møtet i forhold til det det står på papir.

     

    Uavhengig av hva du gjør videre, var virkelig bare grunnen at du virket trøtt og spurte spm iht jobben?

     

    Veldig underlig, men la gå.

     

    Ville tatt det som læring, all erfaring er god erfaring!. Så lenge du husker på å være deg selv så finner du noe som passer deg til slutt. Bare ikke gi opp, det er det altfor mange som gjør.

     

    Det gjør ingenting å slutte ofte i en jobb for å finne seg noe nytt. En venninne av meg gikk fra en stabil høyt lønnet finansjobb til å jobbe som ringehjelp i en barnehage, deretter fast jobb i barnehage og begynte med ny utdanning som barne og ungdomsarbeider. Nå driver hun og en venninne sin egen barnehage, de har både gode og dårlige stunder siden privatmarkedet er i fall, men de har det som plommen i egget.

     

    PS: Hun hadde vært lykkelig uten å måtte ha eget firma altså. Men det var ingen barnehager der de flyttet så da var det relativt enkelt å starte opp.

     

     

    Mitt poeng er egentlig at du bare må prøve deg frem. Uansett hvor kjipt og vanskelig ting virker. Så er det med den største sannsynligheten at du finner noe tilslutt som gjør at alt gir mening igjen.

     

    Sjefen sa at pga disse tingene at han/hun følte jeg ikke passet inn i bedriften. Men på oppsigelsen står det at jeg klarte ikke å tilpasse meg arbeidet. Det er derfor jeg synes hele greia er underlig og veldig misvisende ettersom det de sa på møtet er ikke i samsvar med det som står på papir:/ 

     

    Jeg tar alt som en lærdom men akkurat dette føler jeg ikke kom langt med og fikk ikke sjanse til å vise meg *sigh*

     

    1) Har også blitt behandlet dårlig i jobbsituasjoner, og jeg angrer stort på at jeg aldri tok tak i det skikkelig. Jeg anbefaler deg å gå videre så langt du kan. Men, jeg anbefaler deg først, å ta kontakt med arbeidsgiveren du ble oppsagt fra, og spørre om å få en vennlig prat, at du bare vil prøve å avklare noen saker. Da er du ærlig og vennlig og spør om å få endret forklaringen først, siden du vet det ikke er sannheten. Hvis du ikke får gehør, så spør du advokatvakt og alle mulige instanser og går til sak på enhver måte du kan.

     

    2) Jeg ville vært ærlig. Skriv det ned, men skriv "Ta kontakt for mer informasjon", sånn at eventuell arbeidsgiver skjønner at det er noe som ikke var riktig i oppsigelsesprosessen. Da har du i hvert fall en sjans til å finne en genuin arbeidsgiver som gidder å høre på deg, uten at du er uærlig mot deg selv. Hvis arbeidsgivere blindt stoler på andre arbeidsgivere, er de ikke genuine og fortjener ikke din arbeidskraft og genuinitet.

    1. Helt ærlig de var ganske klare på hva de mente og jeg ønsker helst ikke å ta noe mer prat med dem. Prøver å unngå sjefen mest mulig:/

    2. Det kan være lurt fordi jeg fikk jobbet med en del ting og tok masse initiativ selv, jobbet over helgen til og med av egen fri vilje så ønsker jo selvsagt å ha det ned på CV, men trodde bare 1 uke var ikke lurt å ha med...?

     

    Som arbeidsgivers representant selv vil jeg si det her er all grunn for TS til å gjøre bruk av regelen i Arbeidsmiljølovens § 17-3 og kreve forhandlinger. Noter 5. ledd om rådgiver og sørg for at du til møtet har en egnet person du stoler på som kan være med. Det er en god del vanskeligere for en sjef med tynt grunnlag for oppsigelsen å forsvare svada på et slikt møte hvor det kan presiseres "kan du nevne helt konkret eksempel på det du nå sier" enn i et dokument hvor man kan gi svada fritt utløp i runde og uforpliktende vendinger. 

     

    Så TS: Gjør først hjemmeleksen din med tanke på forberedelse og krev så innen de to ukene loven setter som frist et slikt møte. 

     

    Loven finner du på https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-06-17-62. 

     

    Siste spørsmålet tar jeg litt om i en PM (privat melding) om en dag eller to, for arbeidsgivere leser også forumet! 

    Tusen takk, jeg skal sjekke opp i det! Nå har det gått 2 uker siden jeg ble sagt opp så vet ikke om det er ennå gyldig?

  3. lenge siden jeg har tenkt på å ende alt men nå har ting virkelig kommet tilbake. Føler livet mitt klarer virkelig ikke å bli stabilt. Jeg er en som ikke klager og tenker alltid "det blir bedre" men når man venter og venter og venter, og det skjer aldri så blir til og med den mest optimistiske personen utslitt. Jeg nærmer meg 30 og har ikke hatt EN eneste langtidsjobb som var relevant til utdanningen min. Og nå som jeg endelig lander en og flytter til ny by (etter alt annet dritt) så går ikke det heller. Jeg er så flau at jeg tør ikke å fortelle noen om det. *sigh* og nylig fått vite jeg har en sykdom hvor stress er den verste fienden, og merker på meg at kroppen tærer på seg sakte men sikkert. Jeg har hatt så mange episoder for tiden hvor jeg føler jeg drømmer alt dette.

  4. Hei godfolk, har et spørsmål!

     

    DIlemma 1: Jeg har nylig flyttet til en ny by for en ny jobb hvor prøvetiden var på 6 måneder. Det viste seg derimot at sjefen (uten at jeg hadde opplæring eller noe) gav meg oppsigelse en uke etterpå uten forvarsel, hvor problemet var at jeg virket litt stresset og spurte mange spørsmål...under den uken spurte jeg sjefen om det går fint jeg spør siden jeg har ikke gjort dette før og jeg fikk tilbake "absolutt bare spør i vei". Jeg var smålig stresset pga flytting og det å forholde meg til alt nytt og sammen med dårlig søvn pga 3 andre romkamerater liker å bråke om kvelden var jeg kanskje litt trøtt men prøvde å la det ligge utenfor kontoret. Nå har jeg snakket med NAV og de mener det er noe som ikke stemmer. På oppsigelsesbrevet står det at jeg "ikke var villig til å tilpasse meg" og annen BS som ikke ble nevnt under samtalen. Vet ikke om jeg skal gå videre med dette til arbeidstilsynet eller om det er lost cause? trenger tips sårt!

     

    Dilemma 2: Så her sitter jeg og søker jobber men usikker hva jeg skal skrive i søknad osv. Personlig tenker jeg at siste jobben ikke bør nevnes siden det var bare en uke? men så er jeg usikker hva jeg skal si når de spør meg (basert på CV og hjembyen) hvorfor jeg er i ny by helt uten videre?^^''

     

    Setter utrolig pris på all hjelp og tips<3

  5. når jeg bodde der en av mine favoritt ting å gjøre i høstmånedene var å tusle rundt i Central Park. Det var så fint å se på med varme farger og bare komme seg litt vekk fra rushet. Også tips, det er relativt ok varme i oktober så husker jeg trengte bare lett jakke! 

    Ellers kommer det litt ann på når du reiser i oktober men Halloween tiden er kjempegøy der:) (veldig amerikansk). Du kan også dra til Rockefeller og stå på skøyter, er en opplevelse i seg selv! 

     

    Du kan også stikke bort til High Line, selv om jeg personlig foretrekker den om våren når blomstene er fremme. Så har du typiske turistattraksjoner som Frihetsgudinnen (synes personlig ikke den er verdt det men eneste grunn jeg dro der var når jeg hadde familie på besøk:/ ellers hadde jeg aldri giddet).

     

     

    For mat så synes jeg Queens, Bronx og Brooklyn har utrolig mye variert så ikke vær redd for å dra innom de strøkene:) veldig mange turister holder seg til bare Manhattan in nærheten av Time Square og Union Square, men der er det som oftest overpriset og dårlig mat. Hvis du liker japansk eller koreansk derimot så har du Astor Pl for japansk og Ktown/Queens for koreansk.

     

    Og en ting til, med Brooklyn Bridge (Manhattan siden) i nærheten av parken pleier det å stå en food truck som selger vafler, det heter "Wafels & DInges", absolutt must på en høstdag:3

  6. Du har gått glipp av poenget. Tallet ER ikke nærmere 11, det KAN være nærmere 11, men det kan også være nærmere 12 enn 11. Dette er matematikk, og med de oppgitte mål (som ikke er eksakte, men nødvendigvis resultat av målefeil i en eller annen eller begge  retninger) er det ikke riktig, matematisk sett, å si at flateinnholdet er ett bestemt tall; det ligger i et intervall (som nevnt over). Vil en ha større nøyaktighet, må en måle nøyaktigere, f. eks. på nærmeste cm. Altså med tre gjeldende siffer. Da skal også svaret oppgis med tre gjeldende siffer, i dette tilfellet i m² med én desimal.

    Forstår, takk for oppklaringen:)

     

    Trur nok ikkje du har særleg god sak her. Det er forskjell på å få oppgitt at rommet er på 12 kvm kontra at rommet er på 12,00 kvm.

     

    Du må i alle fall kontrollmåle nøye sjølv, og deretter vurdere kor stort avviket reelt sett er. På så små rom vil det bli stor forskjell alt etter om ein måler frå veggen (som er det korrekte) eller frå listene (som i praksis er det som begrenser møbleringa).

    Forventet ikke å gå i rett med det men tenkte kanskje jeg kunne prute meg ned til mindre pris xD verdt å prøve lol

     

    Men som du sier, det kan være det er listene det ble målt fra. tusen takk for svaret:)

  7. Dette er så vidt innafor. Om vi oppfatter måla gitt med to gjeldende siffer, vil det si arealet skal ligge i området 2,95x3,75 = 11,1 m² til 3,05x3,85 = 11,7 m², mer korrekt gjengitt med to gjeldende siffer:til mellom 11 og 12 m²

    Så huseiere/utleiere har lov til å skrive 12kvm selv om det er nærmere 11?

    Så litt på husleieloven og det står:

    Ǥ 2-3.Uriktige opplysninger om husrommet

    Det foreligger en mangel dersom husrommet ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt av utleieren eller på utleierens vegne. Dette gjelder likevel bare dersom det kan antas at opplysningene har virket inn på avtalen, og de ikke i tide er rettet på en tydelig måte.»

    Med tanke på at man forventer å få 12kvm eller går fint om det er feks. 11,8kvm og betaler 7000kr for det, så vil jeg si at prisen matcher ikke sanne mål. Er det ikke noe man kan forlange her? Kontrakten er skrevet, men basert på usanne mål, som utleieren har unnlatt gang på gang å nevne

  8. Heisann,

     

    jeg skal flytte til Oslo og var dermed på jakt etter et rom i kollektivet. Jeg fant et rom, for å sikre meg et sted å bo og spurte han som leier ut målene på rommet før jeg bestemmer meg. På finn stod det at rommet er 12kvm noe jeg tenkte var relativt ok. Jeg hadde ikke mulighet til å fly ned til Oslo for visning siden visningen var dagen derpå så jeg måtte ta en facetime visning, jeg spurte ham om å sende meg målene samme dag. han gjorde aldri, igjen.Til slutt måtte jeg takke ja til rommet ettersom alt virket til å forsvinne pga studenter. Jeg skrev kontrakt osv og i kontrakten stod det 12kvm, og han svarte flere ganger det var 12kvm når jeg spurte ham fordi rommet virket mindre enn det jeg klarte å se (og utifra målene jeg gjorde på et annet rom hjemme).

     

    Jeg sendte ham en melding igjen om målene og ENDELIG skrev han at det er 3 x 3,8 som tilsvarer 11,4kvm. Det er mindre enn 12kvm. Nå er spørsmålet hvordan jeg skal gå videre med det. fant ingenting på nettet om man har lov til å lyve om målene, og om jeg kan kreve å betale mindre i leie pga falske mål som ble lagt ut:/ forventer å få 12kvm når det står 12kvm. Det går fint om det var 0,1kvm unna men såpass mye har litt å si.

     

    Er det noen som kunne svart på dette?:¨)

  9. Hvorvidt den anses som nødvendig skal jeg overlate til de ekte juristene.

     

     

     

    tusen takk for hjelpen!:)

     

    For å saksøke noen må man generelt sett ha et krav, dvs. noe man ønsker å oppnå ved søksmålet. Erstatning for tapt arbeidsinntekt og utgifter vil her være det mest naturlige kravet, og skjødesløs sikring av glatt gulv på offentlig sted vil kunne utgjøre et ansvarsgrunnlag for erstatning.

     

    Problemstillingen vil ofte være det å ha et erstatningsberettiget tap. Ettersom de fleste har full sykelønnsdekning vil det regelmessig kun være legeutgifter opp til egenandelstaket som er tapsberettiget, og dette er i praksis ikke et høyt nok beløp til å gå til søksmål over.

     

    En brukket fot er vanligvis ikke livsfare eller fare for betydelig skade, se straffeloven § 11.

    Det er nok egne utgifter, siden hun heldigvis ikke må opereres. Men hva med at butikkansatte nektet å hjelpe? er det ikke noe man kan gjøre der? om ikke for penger så i tilfellet det skjer igjen.

  10. Hei, moren min var i butikk i dag og hun klarte å skli på gulvet og knekke foten sin. Hun hadde gode sko som skal takle glatthet (jeg var den som kjøpte den til henne) men gulvet i butikken var visst veldig glatt, og dette er jo fare for mangen. Hun hadde vist spurt butikkansatte om å ringe til ambulansen siden hun var i smerter men de nektet. Hun måtte ordne det selv.så jeg lurte på fra lovens standpunkt om man kan saksøke butikken for enten farlig gulv eller for at de nektet å hjelpe noen som falt i butikken DERES?

  11. Hei jeg har et spørsmål som jeg ikke finner noe sted. Jeg har jobbet som deltidsansatt i 5/6 ish år på forrige jobben min og kom meg på lønnstrinn 5 (mener jeg). Men da var jeg under 25år. Nå har jeg fått ringehjelp stilling på en ny butikk, i tillegg til at jeg er over 25år, og dermed SKAL jeg ha lønnstrinn 3 uansett. Men pga min tidligere erfaring innenfor butikk, er dette regnet med i lønnstrinn prosessen? En jeg jobber med som ikke har jobbet så lenge som ringehjelp og er under 25år, fortalte meg at jeg burde hatt mer. Sjefen skrev ikke kr per time i kontrakten og hun er så opptatt nå for tiden at jeg får ikke snakket med henne.

  12. Det er IKKE din feil at han er utro. Eksen min gjorde eksakt det samme når vi var i langdistanse forhold, i tillegg til å ligge med andre, og han gjorde det om og om og om igjen selv om han lovet å ikke gjøre det igjen. Mitt råd er å gå og aldri se tilbake. Ting kommer heller ikke til å forandre seg om dere flytter sammen. Alltid mulig for en å være utro. Ordtaket «once a cheater always a cheater» er ganske sann.

  13. Var sammen med en fyr i 2 år, og han gjorde akkurat som typen din. Jeg sluttet å spørre hvorfor han ikke ville etter en stund. Fant ut senere han skjulte bildene som han var tagget i av meg,på profilen sin. I tillegg til at han var utro med andre damer som han fant gjennom tinder og IG.

     

    Sier ikke typen din er utro, bare min erfaring.

    • Liker 1
  14. Høres ut som du burde skrive en spesifikk CV og søknad for hver stilling du søker på, ikke bare sende ut en generisk søknad til 100 bedrifter

    Høres ut som du generaliserer uten å vite detaljene. Jeg sitter og skriver søknader spesifikt for den butikken jeg søker hos. For å ikke snakke om at jeg møter opp for å se om det er mulig å snakke med butikksjefen. Noen gang går det, men meste parten blir jeg sendt tilbake og får "du bør sende det over email", noe som er greit men betyr ikke jeg ikke setter inn timer og bryet til å skaffe meg jobb. Dette er snakk om butikkjobb. Har jobbet i butikk før og det var bare pga sjefen kjente til moren min. For så å slenge det i trynet mitt hver gang foran andre ansatte "hun fikk jobben bare pga moren sin". DERFOR prøver jeg alt jeg kan for å få jobb på egen hånd.

     

     

     

    Var en som tipset å fikse nytt etternavn frem til jeg har jobb for så å bytte tilbake til mitt gamle....lol

    Det virker som at du kan flippe mellom to etternavn så ofte du vil. :)

     

    http://www.skatteetaten.no/no/Person/Folkeregister/Endre-navn/Hvor-ofte-du-kan-endre-navn/

     

    Det er etter 10 år. Vil helst ikke ha det så lenge:(

     

     

    Du -kan- velge å se det på den måten at, de arbeidsgivere som dømmer ut fra navn, er ignorante og påtatte og fortjener ikke din oppmerksomhet. Samtidig må du ha i bakhodet at når du en gang får en mulighet, så er deti kke sikkert at miljøet eller ledelsen der er perfekt heller.

     

    Lurer på hva NAV tenker om det her, hvis det skulle gå så langt at du havner på varig ytelse fordi det er umulig for deg å finne jobb på grunn av etternavn. Kanskje du vil bli tvunget til å jobbe for luselønn resten av livet. Dette må jo tære på psyken, det hadde det gjort for meg.

     

    Jeg vet ikke hva jeg ville følt om situasjonen om jeg stod i den. Det ville føltes veldig urettferdig å leve i en verden som dømmer folk på den måten. Var jeg arbeidsgiver, ville jeg sett hver enkelt søknad som helt unik. Jeg tror ikke jeg ville skiftet navn. Hvorfor skal jeg skifte noe så fundamentált for noe så trivielt? Likevel er det en annen side av saken .. er navn virkelig et så big deal? Det er jo bare et navn, noe som er der for å kjenne en igjen. Samtidig er det jo knyttet til familieverdier. Skal man måtte behøve å føle seg tvunget til å skifte navn for å gjøre en god innsats her i verden, og delta i det profesjonelle samfunnet på linje med andre? Det er jo egentlig fryktelig tåpelig.

     

    Hvis jeg hadde stått i situasjonen og tenkt på det i noen måneder og år .. kanskje. Hvem vet. Jeg tror egentlig ikke det.

     

    Nei kanskje ikke, men hadde vært kjekt å kunne få den muligheten enn å bli børstet av sånn. spesielt med lang og relevant erfaring. Snakket med nav om de kunne hjelpe meg å finne jobb, siden jeg prøver seriøst ALT, men fikk tilbake "vi mener du har nok utdanning or erfaring til å kunne finne jobb selv"... Helt ærlig å jobbe for 50ish kroner i timen 80% har gjort at jeg sover temmelig dårlig, tror jeg har til og med blitt deprimert, ifølge folk rundt meg.

     

    Jeg har tenkt på dette i et halvt år nå. Og det føles som jeg kommer til å gi slipp på en del av identiteten min men om det hjelper så må jeg prøve alt. Broren min har utenlandske venner som har byttet etternavn og han fortalte meg de fikk plutselig flere innkallelser til intervjuer. Om det er bare tilfeldig eller ikke vet jeg ikke. Vet bare hver gang jeg er på intervju eller er inne med søknad blir jeg spurt hvor jeg er fra osv. og det er det jeg ikke vil, (er så lei av å måtte svare for noe som er ikke relevant til en butikkjobb). Til og med saksbehandleren min har sagt at kanskje ikke alle diskriminerer, men det er mange nok som gjør og at jeg bør kanskje bytte etternavn hvis jeg føler det er riktig å gjøre. 

     

    Litt captain obvious her, men..

     

    Hvorfor bare ikke finne deg en norsk mann?

     

    Da får du norsk-klingende etternavn direkte. Husk at det er vanskelig å skifte etternavn uten berettiget grunn.

    Og du må beholde det i 10 år.

     

    1. Har ikke planer å gifte meg noen gang. Og 2. Skal jeg gifte meg med en random fyr bare for å se om jeg kan få flere jobbtilbud? Høres det ikke litt vel rart ut?

     

    Mai, du har funnet deg en syndebukk men arbeidsledighet har sjeldent en årsak. Navnet ditt er ikke ikke hovedårsaken til at du har vært arbeidsledig i et og halvt år. Det finnes mange med utenlandske navn som har null problem med å få jobb, og du burde ihvertfall ikke ha noe problem om du har bilde med CV-en og ringer å prater med dem i ettertid. 

     

    Du skriver også at de spør deg irriterende spørsmål på intervju, og kan prate 7 språk. Dine venner blir sikkert imponert av det, men arbeidsgivere har ingen behov for 7 språk. De hadde ikke snakket om ditt ordforråd, eller hvor du kommer fra om du hadde en helt normal norsk oppvekst. Din bakgrunn og ditt navn er en del av hvem du er, og vil komme opp uansett. Bytt gjerne navnet, men ikke tro det vil føre til masse nye jobber. Det finnes mange arbeidsledige med etnisk norske navn.

     

    Det er vanskelig å si hva som er problemet uten å vite mer om deg. Men jeg kan f.eks. nevne at å være arbeidsledig i 1.5 år er veldig negativt, spesielt om du ikke har brukt tiden på noe nyttig. Jeg lurer på, hvorfor sluttet du i den gamle jobben, og hva slags jobber søkte du på?

     

    Jeg har en CV for store bedrifter ettersom jeg prøver å komme meg inn i handel (bakgrunnen min er internasjonal markedsføring) hvor jeg skriver opp språk jeg kan, så har jeg CV for butikkjobber/restauranter osv. som har ikke med de ikke relevante tingene. Jeg sender ut søknader nesten hver uke (når det kommer nye på markedet). 

     

    Skal prøve å holde det kort. Jo når jeg får spørsmål hver gang hvor jeg er fra og ingen av mine andre venner som er norske blir spurt det synes du ikke det er litt på kanten? hva får de til å tro jeg ikke er norskfødt? Jeg sa på et part intervjuer for å teste ting "Jeg er fra Norge" men så får jeg "nei men hvor er du OPPRINNELIG fra, dine foreldre?"...igjen hva f har det med jobben å gjøre? Mine norske venner kan ikke relatere ettersom de har ikke opplevd dette selv (sammen med andre ting som jeg heilt ikke vil snakke om), men en god del av mine utenlandske venner har opplevd nok av slikt til å kunne forstå. Jeg kan selvsagt ikke vite hvem som er nysgjerrig av ren natur eller hvem som ser et utenlandsk etternavn og tenker visse ting om meg. 

     

    Ja det finnes mange etniske norske som er arbeidsledige fordi nordmenn er jo det flertall av i Norge i forhold til utenlandske folk. For å ikke snakke om flere utlendinger tar drittjobbene fordi de har ikke annen mulighet mens flest nordmenn generelt ville ikke nøyd seg med det. Statistisk sett er det flere utlendinger som er arbeidsløse enn nordmenn. Men dette er en diskusjon som ikke hører til her.

     

    Angående meg og det at jeg var arbeidsledig i 1 1/2 år, vel i mitt hode arbeidsledig er når du ikke har fast jobb altså om det er fulltid eller deltid. Jeg måtte slutte på gamle jobben fordi jeg fikk ikke permisjon fra jobben for å ha et internship i NY i tre måneder. Det var usikkert om jeg skulle bli værende i NY etter de tre månedene eller komme hjem igjen (bedriften i NY visste ikke svar på dette). Men siden internshipet var relevant til utdanningen min så ble jeg rådet til å dra og prøve. Derimot slutten av måneden hos bedriften sa de at de hadde ikke råd til å beholde oss 7 interns der. Jeg prøvde å finne andre jobb der og fikk jobbtilbud hos to bedrifter som skulle ordne visum men de gav ikke nok betalt til at jeg kunne bo i NY. Jeg kom hjem igjen i september 2015. Har derimot vært freelancer i en måned i oktober 2015, og jobbet for en bedrift innenfor kosmetikk før tidsforskjeller osv gjorde at det funket ikke for noen av oss. I fjor sommer, gjennom en venninne prøvde jeg meg ut på et reisebyrå på lønnstilskudd i tre måneder, fordi sjefen ville ikke gi fulltidsstilling (hun brukte meg bare ifølge NAV og venninnen min). men etter tre måneder så trengte hun meg ikke mer for da var det plutselig høst og ikke så mange som skulle reise aka mindre jobb til folk. Så hun kom opp med de dummeste unnskyldningene til å gi slipp på meg. Imens så har jeg funnet meg jobb som hobby og hjelper gymmen min med plakater, facebook siden, instagram osv. for å ha noe å gjøre på. Så jeg har jobbet her og der, og VIL jobbe. I mellomtiden søkte jeg jobb, hver dag. Saksbehandleren min mente jeg har for mye utdanning og erfaring til at jeg skal synke ned til arbeidstrening. Men pga få ville ha meg inn til lønnstilskudd så sa jeg meg nøyd med arbeidstrening for å ha NOE å gjøre.

     

    Der har du historien. Du kan fortsette å dømme meg slik du vil men i realiteten så vet jeg at jeg har stått masse på og tatt all type jobb som har blitt tilbudt, men når man ser ting ikke fungerer uansett hvor hardt du står på så begynner man å tenke hva annet kan være grunnen. Og hvorfor ikke prøve ting ut.

  15. Jeg skal ta kurs i praktisk økonomi og virksomhetsstyring. Tar opp for å endelg få graden min. Derimot sliter jeg med økonomi (grunn til at jeg tar opp kurset). Lurte på om det finnes grupper eller privatlærere som kan hjelpe med faget? Sist gan jeg studerte var i 2015 så vet ikke hvordan ting er nå...

  16.  

    Kom til Norge når jeg var veldig liten, kanskje ikke akkurat "så og si" men "nesten". og selv om jeg føler meg norsk så blir jeg ikke sett på som norsk når jeg må skrive i mine søknader jeg kom her når jeg var x antall år og snakker og skriver flytende norsk.

    Når det gjelder etternavn kan det også være en fordel - mange større firmaer, Telenor f.eks, skriver som regel at ikke-etnisk norske søkere oppfordres til å søke og et slik sted kan du bli kvotert inn foran andre.

     

    Jeg er ikke selv norsk og snakker på ingen måte like bra norsk som en ekte nordmann, og de ganger jeg mistenkte at jeg ble forbigått pga ikke-faglige årsaker var det antakelig fordi språket ikke er helt perfekt, men det er jo sikkert ikke tilfellet for deg da.

    Folk sier det er bra om man har annen bakgrunn og jeg snakker 7 språk men så langt har jeg ikke sett fordelen i det. Spesielt når jeg først får et intervju får jeg den «hvor er du fra?». Jeg pleide å svare det opprinnelige landet, men etterhvert så ble jeg temmelig irritert og bare svarte «fra Norge». Dette spm er ikke relevant til selgerjobber i det hele tatt.

     

    Når det gjelder norsk så snakket jeg og skriver flytende, det har blitt mitt første språk. Men morsomt hvordan jeg ble spurt i et intervju for selgerjobb i butikk om jeg noen gang kommer til å ha samme ordforråd som nordmenn....

     

    Hva blir ditt nye etternavn? Trenger du hjelp til det?

    Har ennå ikke ordnet dette men skal sjekke ut etternavn som ligner på mitt nåværende. Må først finne ut om det er angreperiode. Var en som tipset å fikse nytt etternavn frem til jeg har jobb for så å bytte tilbake til mitt gamle....lol
  17. Det er ikke noen stor hemmelighet at personer med utenlandske navn blir satt i glemmelisten. Heter du Anders Mo er det høyere sjans for å få jobb enn noen som heter Ahmed Mohammad. Er heller ikke spesielt fordelaktig å sende søknader over mail istedenfor å møte opp face-to-face(unntak fra regelen selvfølgelig).

     

    Men dette er ikke en triviell avgjørelse, er navnet ditt meget viktig for deg...Let it be og intensiver søket. :wee:

     

    Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

    vel tror for de fleste at etternavnet er en del av identiteten. og selvsagt skulle jeg ønske jeg ikke må ty til dette. Tenkte en stund "hvis folk ikke vil ansette meg pga etternavnet mitt, vel da vil jeg ikke jobbe for den personen". Men etter 1 1/2 år med å søke og aldri få napp så begynner man å bli temmelig desperat.

     

    Kanskje litt frekt, men hva med å bare finne på et etternavn som du bruker når du søker jobb, helt til du skal skrive under på kontrakten?

     

    Er dette lovlig da?

     

     

     

     (Selv om jeg er så og si født i Norge). 

     

    Hvordan er man "så og si født i Norge"? 

     

     

    Kom til Norge når jeg var veldig liten, kanskje ikke akkurat "så og si" men "nesten". og selv om jeg føler meg norsk så blir jeg ikke sett på som norsk når jeg må skrive i mine søknader jeg kom her når jeg var x antall år og snakker og skriver flytende norsk.

    • Liker 1
  18. Hei, jeg har spørsmål angående å bytte etternavn. Jeg har vært nå arbeidsledig i 1 1/2 år. Har to bachelorgrader, har jobbet som selger i 6 år og har også noenlunde erfaring knyttet til siste utdanningen min (første bacheloren min er ikke så relevant for arbeidsmarkedet atm). Gjennom disse årene har jeg stått på og søkt og søkt og søkt og ikke noe jobb. Av de ca 100 søknadene ble jeg kalt inn på intervju til kanskje 10. Jeg er ute i arbeidstrening nå, jobber 80% i en klesbutikk. Jeg synes det er bedre å jobbe enn å sitte og ikke ha noe å våkne opp for. Men kjenner også jeg har fått veldig dårlig selvtillit når jeg tjener 50ish kroner i timen. Jeg har prøvd alt mulig for å få jobb. Kontaktet bedrifter og butikker for å se om lønnstilskudd kunne vært noe, møtt opp med CV og hele pakken, men ingenting. Dette har ført til at jeg har tenkt over en siste løsning for å sjekke om det kan være greien, bytte etternavn. Jeg ser ikke "utenlandsk" ut per norsk definisjon, men etternavnet mitt sier noe annet (Selv om jeg er så og si født i Norge). 

    Så jeg lurte på om noen av dere hadde noe erfaring med dette? leste et sted man hadde prøveperiode for å se om det er noe for personen men husker ikke hvor det stod. (om noen som er utenlandsk hadde personlig erfaring også med slikt?)

    • Liker 1
  19.  

    Noen som har praktisk økonomi og virksomhetsstyring her?

     

    Sliter litt med oppgave 15 for eksamen 12.05.2016 :S

     

    Med ABC-kalkylen?

     

     

    yessir hr eksamen i morgen og har ennå ikke fått abc-kakylen inn skikkelig:/

     

    Har kommet så langt at jeg har skrevet inn direkte kostnader men når jeg ser på sensorveiledningen skjønner jeg ikke hvor de fikk tak i tallene til indirekte kostnader for aktivitetsgruppe 1, aktivitetsgruppe 2, aktivitetsgruppe 3 og aktivitetsgruppe 4.

  20.  

    Noen som vet om norske sider som selger Off-White, Supreme, Wtaps, Undercover, Mastermind Japan, Anti Social Social Club osv. Typ high end streetwear?:/ eller må jeg ty til utenlandske sider hvor jeg får toll som koster like mye som det jeg kjøpte...?

    YME i Oslo er vel en av svært få, om ikke den eneste så vidt jeg vet. Off-White i hvert fall. Supreme og Anti Social får man ikke tak i her i det hele tatt.

     

     

    Tusen takk for forslaget:) Nå bor jeg i Bergen så må kjøpe over nettsiden deres, som virker til å ha 80% av varene i "utsolgt" kategorien:/ ugh. Har du handlet noen av disse merkene selv og kan anbefale noen gode nettsider eventuelt hvordan få tak i dem?

  21.  

    Vet noen hva som skjer dersom en har brukt opp fjerdegangseksamens forsøk i ett fag og fortsatt ikke består eksamen? Blir man dumpa ned?

    "Dersom et fjerde eksamensforsøk innvilges, er dette studentens aller siste forsøk til eksamen. 

    Studenten kan stå i fare for å ikke få fullført sine studier og dermed ikke få avsluttende vitnemål fra Handelshøyskolen BI."

     

    Slik vi har forstått det er det mulig å ta opp dette faget på et annet universitet for å få fullført graden sin.

     

     

    Det var rart ettersom jeg fikk vite man kan ta opp faget igjen...derimot kan det være det gjelder bare etter tredje forsøket. Fjerde forsøk er vel bare krisesituasjoner?

  22. Mobilt bredbånd er et rent data-simkort hvor datatrafikken er mye rimeligere enn for mobiltelefoner. Du setter sim-kortet i en ruter (som ser ut som en mobil) og du kan ha det med det hvor som helst. Ruteren er oppladbar som en mobil. Du kan også bruke en gammel mobil til dette formålet hvor du kan dele nettverket. Eller brukes på den måten marius 77 beskriver.

     

     

     

     

    Alternativt bruke det slik som marius77 beskriver.

     

     

    ah det høres...veldig upraktisk ut da men er sikkert billigere^^'' 

     

    Når det gjelder dekning så snek jeg på profilen din som sa Hordaland hvor jeg selv oppholder meg og jeg har testet Telia sitt nett via OneCall siden 31.03 og jeg opplever de som ganske likeverdige med Telenor i dag. Da oppholder jeg meg mest i Bergen og Hardanger-området men var en tur til Haugesund nylig hvor jeg ikke merket meg noe spesielle mangler i dekningen, hadde 4G mesteparten av stedene jeg oppholdt meg og på turen ned og opp igjen. Så jeg ville ikke latt Telia-dekning være en "show-stopper" om pris og innhold på abonnementet virker bra med mindre du vet at området du er i daglig har dårligere dekning med dem enn Telenor.

     

    Rimeligste alternativer med Telenor og fri bruk av ordinære ringeminutter/sms/mms og 10 GB data i dag blir:

    Komplett Mobil 10 GB til 299 kr mnd - vil få økt mnd-pris om kort tid grunnet inkludert bruk i EU/EØS ikke kan være en valgfri pakke til 80 kr mnd fra 15.06.17.

    Telipol 10 GB 349 kr mnd - har i svar til kunder på Facebook-siden skrevet at dette abonnementet vil øke til 399 kr mnd om kort tid grunnet inkludert EU/EØS-bruk

     

    Om du eller noen i husstanden din har strøm fra Fjordkraft får du 10 GB-abonnement med Telenor-dekning til 339 kr mnd.  

     

    Det er flere operatører med Telia-dekning i dag som har 10 GB data inkludert hvor de rimeligste tar 399 kr mnd (OneCall og Chess). ChiliMobil skal skifte fra Telenor til Telia-dekning om kort tid og tar 294 kr mnd for 10 GB data, men de vil komme til å øke prisene også innen 15.06.17 pga inkludert EU/EØS.

     

    Med bredbånd og TV fra Get så kan du få 12 GB-abonnement til 369 kr mnd med fri bruk i EU/EØS inkludert.

     

    Edit: Og der har Chess endret til 399 kr mnd for 8 GB data og fjernet abonnementet med 10 GB inkludert.

     

    Ikke Fjordkraft men BKK. Vet ikke om BKK har avtale med noen operatører....

     

    tror så langt komplett ville vært det beste MEN har hørt litt dårlige ting om dem også. I tillegg er vel ikek stor forskjell fra dem og konkurrentene hvis de skal gå opp til 399? har u prøvd Chili?

×
×
  • Opprett ny...