Gå til innhold

frode-h

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frode-h

  1. Bestilte fra Tyskland 32MB m/Touch Cover og VGA-adapter den 19. oktober. Står fremdeles på "Order Processing"... Tror jeg bør ringe kundeservice der nå.

     

    Høres slik ut, ja. Jeg bestilte i begynnelsen av denne uka og idag står den som "Order completed" (men ingen sporingsnummer). Dette var 32Gb m/Touch Cover, VGA adapter og HDMI adapter.

  2. Når bestilte du?

    Jeg bestilte Torsdag kveld i sist uke, og den har stått som "Order processing" frem til i går kveld - fikk da "Order completed", men ingen sporingsnummer eller lignende. Litt tidligere i tråden kan du lese at dette også gjelder for en annen som har bestilt.

     

    Det kom vel en bekreftelsesmail når du gjorde selve kjøpet?

     

    Hadde visst fått bekreftelsesmail, ja. Viser seg at jeg glemte å sjekke spamfolderen :p

  3. Nokia har sagt de skal slippe en Network Setup app denne uka som lar deg sette opp MMS osv innstillinger på Lumia.

     

    Ang. ringetoner så finnes en app som heter EasyRing som gir deg tilgang til mange ringetoner (ved å hente ned samples fra musikk og diverse fra f.eks Amazon).

     

    Ellers vil jeg bare si jeg er veldig fornøyd med min Lumia 800 :)

  4. Tracking av utenlandske pakker har jeg ikke kunnet testet på grunn av at jeg ikke har bestilt noe fra utlandet som kommer via Posten når pakken ankommer landet. Dersom jeg skal få sett mer på det så hadde det vært behjelpelig med noe sporingsnummer jeg kunne ha testet med.

    Ja, beklager! Jeg hadde et sporingsnummer, men fikk den da pakken allerede var i Norge (og glemte egentlig å si fra til deg). Det fungerte utmerket ellers. Eneste ting var at jeg bor i Oslo og kartet viste bare Oslo generelt, ikke det postkontoret hvor pakken var. Ikke så ille (man vet hvilket postkuntor man skal til), men der er litt unyttig hvis man skal virkelig vite hvor pakken befinner seg. For eksempel blir pakken sendt terminalen på høtbraaten, men alt blir bare "oslo" på kartet. Kunne det gå an å koble postnummrene med et postkontor eller -terminal? kanskje ikke mulig med bing maps likevel...

     

    Takk uansett, skal prøve å si fra neste gang det kommer noe fra utlandet!

     

    Ja - jeg ønsker å få bedre oversikt over lokasjoner til postkontorer og slike ting, men Posten har ikke lagt ut offisielle lister (som jeg vet om). Jeg vet iPhone/Android app'en til Posten laster ned data over alle postkontorer slik at du kan finne ditt nærmeste osv og det er den filen jeg prøver å få tak i.

  5. Hvorfor har Bring It behov til tilgang på media library og location services? Trafikken krever også tilgang på location services.

     

    Har lagt merke til at det er svært mange apps som "trenger" urimelige ting i det siste, bl.a. youtube apps som trenger både owner identity og phone identity.

     

    Grunnen til at den trenger location services regner jeg med er på grunn av at Microsoft sin sertifiseringsprosess finner ut at jeg har brukt Bing maps kontrollen (for å vise pakken på kartet), det er ingen bruk av GPS'en involvert.

     

    Aner ikke hvorfor de har lagt på media library - det er heller ikke noe som blir brukt.

     

    Trafikken finner info om hvilke holdeplasser som befinner seg nærmest der hvor du er.

    BringIt vet jeg ikke, men han som lagde den er medlem i forumet så du kan PM han selv. Kanskje fordi de lagrer opplyaninger (favoritte holdeplasser og forskjellige pakker)?

    Apropos bring it var det spørsmål om tracking av utenlandske pakker. Den funker ikke før pakken er ankommet Norge, men er det anderledes fra Posten sine sider? Etter pakken ankom var det fint å kunne spore samt ha med seg stor pakkenummer og barkode til de på postkontoret.

     

    Tracking av utenlandske pakker har jeg ikke kunnet testet på grunn av at jeg ikke har bestilt noe fra utlandet som kommer via Posten når pakken ankommer landet. Dersom jeg skal få sett mer på det så hadde det vært behjelpelig med noe sporingsnummer jeg kunne ha testet med.

  6. Mener å huske at det var en her på forumet som har laget Bring It (Pakkesporing for Posten\Bring).

    Testet det med en pakke innenlands for en ukes tid siden, og alt fungerte meget bra.

    Her om dagen la jeg inn en annen pakke, som er på vei fra USA. Når jeg nå oppdaterer hovedbildet (listen med alle pakker) kræsjer programmet etter et par sekunders jobbing.

    Hvis jeg går inn på selve pakken får jeg beskjeden <Not available>.

     

    Kan vel tenkes at formatet på sporingsnummeret er problemet, men det bør jo strengt tatt ikke være et problem.

     

    Jeg har ikke hatt mulighet til å teste med utenlandspakker så det er godt mulig det ligger en bug der et sted, har en teori om hva det kan være så jeg skal se om jeg kan få ut en oppdatering snart. Men om du har lyst å gi meg sporingsnummeret for testing, så send meg gjerne en melding:)

  7. Jeg har hatt HTC Mozart en stund nå og kan bare si meg enig i at WP7 er herlig:) Bortsett fra et par manglende apps så har jeg ikke savnet iPhone ett sekund.

    Også veldig morsomt å utvikle apps til WP7.

     

     

    Hva slags apps er det du lager? Hvis du trenger testere så er det jo helt sikkert noen her som har lyst.

     

    Det jeg savner mest fra iPhone/Android er programmet Trafikanten. Håper det kommer snart.

     

    For å kunne teste så må du ha en registrert developer device, altså en utvikler må låse opp telefonen slik at lokale applikasjoner kan bli lagt inn utenom Marketplace.

    Akkurat nå har jeg laget en app for å spore pakker gjennom Posten bare for å teste det ut.

    En (ikke helt oppdatert) preview kan ses her: http://zetitle.wordpress.com/2010/10/19/bring-it-preview/

     

    Trafikanten kunne jo vært en interessant app å lage:)

  8. Ville nå ventet på en HTC touch pro

     

    mer eller mindre samme telefon som Diamond, litt tykkere pga tastatur, men det viktigste er at den har mulighet for minnekort

     

    Det er forsåvidt sant, men jeg har hatt en TyTn II og selv om tastaturet var veldig greit å ha så liker jeg størrelsen på Diamond slik den er nå. Jeg er gått lei av tykke mobiler.

  9. Dette emnet er jo ikke akkurat nytt, men jeg vil ihvertfall bidra med min versjon om det skulle være til nytte for noen.

     

    Jeg vil bruke første versjonen av iPhone til sammenligning siden jeg ikke har en 3G iPhone i skrivende stund, dermed nevner jeg ikke hastighet på nett, GPS og slike ting.

     

    Min iPhone har vært i bruk omtrent siden den ble lansert og jeg har vært ganske fornøyd med den. Den er, som sagt av mange før, veldig rask i bruk og veldig intuitiv. Men det jeg har lagt merke til er at min bruk av telefonen har blitt forenklet som følge av iPhone sine funksjoner. Med det mener jeg at jeg bruker den kun til samtaler, sms og musikk, ingenting annet.

     

    Som alle vet så mangler iPhone funksjoner som f.eks MMS og disse hullene kan lappes ved installasjon av tredjeparts programvare, det er ihvertfall ofte argumentet jeg hører. Men problemet der er at du må låse opp mobilen for å få til dette, noe ikke alle faktisk er komfortable med å gjøre. I tillegg er programvaren som regel ikke fullverdig, den må ofte gjøre noen triks for å få til det som skal gjøres på grunn av at iPhone ikke støtter det i API'et sitt - dermed er ikke alltid brukeropplevelsen på topp. Samtidig er dette subjektivt og forskjellig fra programvare til programvare.

     

    Det skal også nevnes at jeg opplever at iPhone sliter dersom jeg har mange SMS-meldinger, ofte vil SMS applikasjonen krasje flere ganger før jeg får mulighet til å rydde opp i gamle meldinger. Samme skjer med Safari dersom den laster en litt tung nettside eller bare om jeg har flere sider åpne. Dette gjelder for firmware 1.1.4 da, regner med det er forbedret i 2.0.

     

    iPhone støtter ikke bakgrunnsoppgaver og Apple sin begrunnelse for å ikke innføre dette er forsåvidt god, men personlig ville jeg ofret litt hastighet for å tillate dette. Jeg kan ikke se for meg at deres fremtidige alternativ der de ønsker å bruke push notification for å vekke opp programmer er noen fullgod løsning. Dette eksempelet er kanskje ikke helt representativt for bruk av en mobil, men det viser prinsippet: hva om du har programvare som skal foreta noen lengre kalkulasjoner, en push notification ville fungert veldig dårlig og man ønsker heller ikke å sitte å vente på at den blir ferdig før man kan foreta en telefonsamtale eller sende en melding.

     

    Tastaturet på iPhone er en tilvenningssak og fungerer veldig bra når man har fått tatt det i bruk. Det mangler fremdeles klipp og lim funksjonalitet, noe som jeg ofte har savnet. Savner også muligheten for å kunne tegne i notatene mine.

     

    Skjermen er ganske så bra på iPhone, den har alltid vært et punkt som jeg har hatt vanskelig for å forlate ved vurdering av telefonbytte. Den er så og si ripefri, noe som er veldig befriende med tanke på det å slippe bekymringer ang. nøkler i lommen eller å miste den i bakken. Den er stor og fargesterk og har veldig god oppløsning. Det at den ikke er avhengig av trykk gjør at den er veldig lett i bruk, fingrene kan bare gli lett over glasset helt uanstrengt.

     

    Som jobbtelefon er den derimot dårlig. Jeg leser at 3G iPhone nå støtter Exchange og kan åpne Office formater, men jeg er ikke overbevist om at dette er godt nok. Mailklienten til iPhone har til nå vært veldig skuffende, litt for enkel faktisk og selv om det er et godt stykke på vei å kunne lese et Word dokument har jeg også veldig lyst å ha muligheten til å redigere det.

     

    WLAN på iPhone er ganske bra. Man trenger veldig lite kunnskap for å koble til et nett og den plukker opp signaler bedre enn andre mobiler jeg har prøvd før.

    Men det er ikke perfekt, jeg kan f.eks ikke benytte meg av WLAN på jobb da vi bruker 802.1x kryptering her og iPhone stiller seg fullstendig uvitende til dette.

     

    iPod delen er jo såklart veldig bra, men personlig misliker jeg iTunes særdeles sterkt. Det eneste gode med det er muligheten til å kjøpe musikk direkte fra iPhone, det er veldig enkelt og greit.

    Jeg bruker da PC versjonen og synes iTunes bruker mer ressurser enn det er verdt, det irriterer meg også at jeg ikke kan kopiere ting til og fra telefonen uten å måtte installere iTunes overalt. Ja, det går an å sette opp FTP og slikt på den, men igjen så krever det at du låser opp telefonen og hvis det er et plusspoeng så kan de fleste telefoner etterhvert låses opp med custom firmware og endres til mye rart. En liten ting med handsfree til iPhone er muligheten til å pause og skifte sang bare ved å klikke på knappen på ledningen, denne funksjonen er jeg så og si blitt avhengig av - helt herlig.

     

    Til slutt vil jeg bare si at ofte har jeg oversett de fleste manglende på grunn av at det som faktisk finnes i iPhone fungerer så bra.

    Kunne nok sagt mer her, men noen ting blir nevnt når jeg vurderer Touch Diamond nedenfor. Telefonen er perfekt om du ikke har særlig avanserte behov og det er nok de som vil mene at den er brukbar til alt.

     

     

     

    HTC Touch Diamond

    Rett før 3G iPhone kommer i butikkene har jeg da gått til innkjøp av Touch Diamond etter jeg prøvde en tilhørende en kollega. Ventet egentlig på 3G iPhone, men besluttet at det var så lite nytt at det ikke var verdt pengene.

    Overgangen fra iPhone til Diamond var jo selvfølgelig ikke helt uten problemer. Ved første blikk så virker den litt tregere enn iPhone, har mindre skjerm og har plastskjerm som er trykkfølsom, ikke kapasitiv. Jeg var også skeptisk til det at under det flotte TouchFlo 3D grensesnittet så lå det fremdeles Windows Mobile med sitt mindre vennlige grensesnitt.

     

    Når jeg først fikk Diamond i hånden så var det første jeg merket såklart størrelsen. Jeg hadde ikke tenkt noe over det før, men iPhone er faktisk litt stor - den bare virker så hendig pga formfaktoren og det stilrene designet. Diamond er mindre og lettere og jeg synes faktisk den ser pen ut, smak og behag selvfølgelig.

     

    Etter min mening er skjermen på Diamond bedre enn iPhone sin når det gjelder bildekvalitet. Ja, den er mindre, men har større pikseltetthet og oppløsning. Som tidligere nevnt så er iPhone sin touch funksjonalitet uanstrengende å bruke så det ble litt omstilling når jeg nå måtte trykke hardere på skjermen for å få Diamond til å reagere, men det er en vanesak og nå tenker jeg ikke over det.

    Tidligere Windows Mobile telefoner jeg har hatt har stort sett vært vanskelige å bruke med kun fingre, men Diamond klarer det helt fint.

     

    TouchFlo 3D grensesnittet fungerer veldig bra synes jeg. Mange vil påstå det bare reduserer ytelsen bare for å gi et pent utseende og i så henseende er helt ubrukelig, men det er subjektivt. Personlig så liker jeg litt eye candy, spesielt etter å ha hatt iPhone. Uansett så gir TF3D en god inngangsport til de mest brukte funksjonene. Den coverflow-lignende måten å vise e-mail, sms og kontakter på er penere enn det jeg er vant til fra iPhone.

    Når det gjelder ytelsen på TF3D så kan denne tweakes ved å endre på et par registry keys for å øke cache og slikt, dermed er den faktisk veldig responsiv.

     

    Det at du har en kalenderoversikt på TF3D er et stort pluss, har alltid plaget meg med iPhone at jeg kun får beskjed om et møte eller lignende med en dialogboks som popper opp når jeg har sagt jeg vil bli påminnet. Det å kunne se hva som er på plakaten for dagen uten å måtte åpne kalenderen er veldig greit.

     

    Når man skal skrive en e-mail, sms eller lignende så havner man jo inn i Windows Mobile sitt gamle UI og bort fra TF3D, men på Diamond er det faktisk ikke så forferdelig. På grunn av den høye oppløsningen så føles det ikke så rotete lenger (gitt at man setter ned tekststørrelsen til minimum, noe som faktisk er fullt leselig på denne skjermen) og e-mailklienten er å foretrekke fremfor iPhone sin. Flere muligheter for sortering og mappehåndtering bl.a. Det finnes nå også threading av sms'er slik som i iPhone, man får bare ikke de pene snakkeboblene rundt meldingene.

     

    Når det gjelder tastatur så har du litt forskjellige alternativ på Diamond. Du kan velge å bruke et iPhone-lignende tastatur (ikke like bra som originalen, men det fungerer) eller et fullverdig QWERTY tastatur med tallrekke og alt, men da er penn å foretrekke istedet for fingertasting.

    Personlig synes jeg det fungerer bra og jeg savner ikke iPhone på dette området.

     

    Windows Mobile er jo laget for bruk på jobb og det fungerer det bra til. Det følger med PowerPoint (viewer only), Excel, Word og OneNote (som alle kan opprette dokumenter i tillegg til å bare lese).

    Og jeg trenger kun en USB-kabel for å koble den til en maskin for å overføre filer, ingen behov for å opprette en ActiveSync-tilkobling kun for dette, Diamond vil fungere som en USB disk om man ønsker det (med full skrivetilgang, i motsetning til iPhone som låser alt ned). Jeg bruker faktisk Diamond mot Linux uten problem og uten å installere ekstra programvare.

    En liten funksjon som jeg syntes var veldig bra er når du er i en telefonsamtale og drar ut pennen så vil det automatisk startes et nytt notat med informasjon om oppringer og slikt ferdig fyllt inn. Her har man også muligheten til å tegne, ganske greit.

     

    WLAN fungerer faktisk like bra som på iPhone, men med mulighet for mer konfigurasjon om man ønsker det. Finner Diamond et nett i nærheten så får du opp enkle dialogbokser slik som på iPhone.

    Bonusen her er at den støtter f.eks 802.1x så da kan jeg endelig bruke WLAN på jobb.

     

    På bluetooth siden så er det jo store mangler på iPhone, på Diamond har man alt man trenger: Filoverføring, AD2P, etc.

     

    I motsetning til iPhone så har Diamond ikke bare 1 knapp, men 5: Hjem, tilbake, ta samtale, legg på og en generell OK knapp. I tillegg er det et kapasitivt område rundt OK knappen (en sirkel) som kan brukes til forskjellige ting, f.eks zooming av bilder ved å bevege en finger rundt sirkelen (med klokka: zoom in, mot klokka: zoom ut) - fungerer ganske bra.

    Jeg hadde nok ikke noe imot om de hadde fjerna knappene og følgt iPhone sitt eksempel og dermed gjort skjermen større.

     

    Kameraet på Diamond er godt, bildene blir bedre enn det jeg fikk på iPhone så nå tar jeg faktisk bilder med mobilen (tenk at autofokus hadde såpass effekt). Den mangler fotolys så dersom det er dårlige lysforhold så blir kvaliteten deretter.

     

    Savner muligheten til å bruke vanlige headset på telefonen slik som på iPhone, Diamond benytter kun mini-USB tilkobling. Savner også muligheten for å skifte sang med to kjappe klikk på håndsfriknappen som jeg nevnte tidligere, prøvde det på Diamond og istedet for å skifte sang så ringte den sist oppringte nummer.

     

    Diamond har bare 4Gb lagringsplass og uten mulighet for ekstra minnekort, et steg ned fra iPhone som har opptil 16Gb. Synes godt de kunne fått på plass en kortleser.

     

    I tillegg liker jeg at det er mulig å utvikle .NET applikasjoner for Windows Mobile, men det blir en personlig sak.

     

    Rimelig overfladisk sammenligning og jeg har sikkert glemt noe, men det er vel et utgangspunkt.

    Personlig fungerer Touch Diamond veldig bra for meg og jeg har ikke tenkt å gå til innkjøp av 3G iPhone enda, kanskje når firmware 3.0 kommer.

×
×
  • Opprett ny...