Gå til innhold

stwa

Medlemmer
  • Innlegg

    471
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stwa

  1. Kan være at du har agnatic primo på ditt main duchy, men ikke på det nydannede kongeriket, kan det stemme?

    Du bytter mellom arvelovene ved å trykke på skjoldene til respektive tittelen.

     

    Aha! Ja det stemmer! Utrolig mye enn må tenke på i dette spillet! Da var hvertfall det fiksa.. Takk skal du ha!

  2. Jeg trenger hjelp til å finne ut av noe som sikkert egentlig er kjempe enkelt.

     

    Jeg dreiv å spilte crusader kings for en stund tilbake, så fant jeg ut at jeg skulle begynne å spille det litt igjen nå. Men nå har det kommet noen opdateringer som gjør at jeg ikke helt finner ut av noe. Jeg får opp den meldingen om at "demesne too big". Før var det så lett å gå inn å finne noen som jeg kunne tildele landområder, men nå finner jeg ikke det stedet igjen.. Var en slags søkefungsjon der jeg kunne ta vekk alle som allerdere hadde landområder og finne noen som likte meg godt og som ikke hadde noe eget landområde og styre.

  3. I morgen kveld skal jeg ha besøk av dama og ettersom vi nettopp er blitt sammen tenkte jeg skulle prøve og imponere med noe mat.

     

    Noen som har noen tips om noe jeg kan lage? Jeg er ikke supergod på å lage mat, men tror jeg kan få til mye med en oppskrift.

    Vet forresten at hun ikke er særlig glad i pasta..

     

    Noen som har noen tips?

  4. Med andre ord er det ingen hjelp med erfaring når man skal prøve å forstå hva andre mener :)

     

    Når fokjellen på ett lovlig og ett ulovlig bad er noen usle 1000-lapper til elektriker og rørlegger trodde jeg faktisk at du skjønte det skal bli gjort på lovlig vis, all sunn fornuft ville ihvertfall tilsi det men du kom likevel til feil konklusjon!!

     

    Da tok du vel feil da...? :wee:

     

    Fra spøk til revolver.... hvis ikke oppdragsgiver faktisk vet om slike småting som en amatør som meg ville gjort, hvilke rettigheter har unden da?

    Skal love deg at det finnes folk som prøver selv allikavel! Har måtte fikse opp etter noen så..

     

    Om man har brukt ett firma til å gjøre enn jobb og den blir gjort så dårlig at det opstår skader har kunden ganske mange rettigheter faktisk. Mye mere enn om man gjør noe selv..

     

    Om jeg er hos fru Hansen og bytter en kran og hun da merker etter feks 2 måneder at det lekker går jo da eventuelle skader av dette på det firmaet jeg representerer. Blir også det samme om det opstår skader på ett bad. Forsikringsselskapet vil sende en som ser på skadene. Om han da kan dokumentere at det er feil fra levandøren/ firmaet som har gjort jobben går dette da på de..

  5. Lekkasje fra sisterna/avlukket vil jo da ende opp på samme sted som vannet fra en lekkasje fra innerrøret, som også vil følge varerøret ned til fordelerskapet, som naturligvis må være synlig og i et rom med sluk. Ser ikke hva som ikke skulle være i henhold med akkurat det. Er jo i fordelingsskapet vannet fra stort sett alle lekkasjer i et rør-i-rør-system er ment å ende opp, evt dreneres til synlig sted derfra. Poenget med oppkant på membran ved gjennomføring av varerør ser jeg imidlertid.

     

     

    Er ikke snakk om lekasjer på rør i rør systemet, men lekasjer på sisterne. Eventuelt koblinger til sisterna. Dette vil ikke ledes til noe fordelerskap da det ikke har noen ting med vanntilførsel og gjøre.. Om det skulle være en lekasje på vanntilførselen til sisterna vil dette selvfølgelig ende opp i fordelerskapet.

  6. Nasciboy: Ettersom det var snakk om innbygningssisterner og du sa du skulle gjøre arbeidet selv, regnet jeg med at rørarbeid var innkludert :) Da hadde det vært ganske vesentlig at du viste hva rør i rør er.

     

    - Er ingen krav om at det skal være fall mot dreneringsrør. Om det står 1 cm med vann inne i avluket før det renner ut på gulvet har ingen ting å si. Man skal bare se at det er lekasje der. Om det er det må man uansett rive kassa og tørke opp inni.

     

    - Rør og elektiker arbeid må henholdsvis rørleggermester og instalatør godkjenne. Var det jeg mente med at det ikke blir godkjent (ettersom du skal ha fagfolk til å gjøre det er jo det ikke noe problem :) ).

     

    - I praksis er må man følge våtromsnormet ettersom forsikringsselskaper kan kreve regress om den ikke er fulgt (avvik kan selvfølgelig forekomme. Men må da, som du sier, dokumenteres med både bilder og avviksmelding.).

     

    - Vannet som dreners vekk fra avluket trenger ikke ledes inn på badet. Det må bare ledes ut sånn at det blir synelig. Er også krav om at det er sluk i rommet.

     

    Mend andre ord tar jeg ikke feil :wee:

     

    Kan legge til at jeg har jobbet som rørlegger i 8 år pluss 2 år på skole så vet hva jeg snakker om. Jobber i bademiljø så har mye erfaring med både rehabilitering av gammle bad og å lage nye bad.

  7. Inge Rognmo: Mest sannsynelig ikke gjort ettersom man da må bryte membranen på gulvet (skal være minst 10 cm oppkant på feks rør som bryter membran). Overløp må også føres til rom med sluk, hvis ikke er det ikke lovlig. Dette overløpet har heller ikke noe med fordelingsskapet å gjøre.. Så tviler på at de har brukt en slik løsning :)

  8. Skjønner ikke helt hva du mener med rør i rør

     

    Og du skal gjøre arbeidt selv?? Lykke til!

     

    AWfA: Ser ut som det mangler overløp fra der som sisterna står. Det skal egentlig være ett lite hull inn i kassa der sisterna står som vil drenere vann fra eventuelle lekasjer ut i rommet sånn at de blir synelige.. Ettersom det er (mest sannsynelig) membran mellom veggen og kassa vil det ikke bli noen skader, men der er allikavell ett krav fordi lekajer skal være lette å oppdage. Ettersom det ikke er mebran på platene som sisterna er kledd med vil vannet trekke igjennom de og ut i rommet før mebranen vil ryke og det trekker ned i gulvet. Vet jo ikke hva du har gjort med dette nå, men gjør ikke noe å ringe firmaet som har gjort jobben. Er ikke noe støre problem enn at de må bore ett hull.

     

    Jeg hadde ikke vært veldig redd for lekasje (hvertfall ikke når det ikke er fare for noen skader), men det kan selvfølgelig skje. Alt kan lekke..

     

    Nasciboy: For det første, den sisterna som det er tatt bilde av i saken du linker til er feilmontert.. For det andre, om du gjør arbeidet på badet ditt selv er det ikke ett godkjent bad og du vil få store problemer med forsikringselskapet ditt om det skulle bli noen vannlekasjer!

  9. Det stemmer ikke at det blir like mye fukt fra ett kabinett, i utgansgspunktet blir det ikke vannsøl på gulv i det hele tatt da.. Det er vanskelig å få dusjhjørner helt tette. Men som han sier så vil det ikke være noe problem i forhold til vannskader i selve konstruksjonen ettersom det er membran på gulvet.. Men dette hjelper ikke noe for vannsøl oppå flisene.

  10. Hmm, tips... Vet ikke helt, finnes utrolig mye. Oras og fm mattsson har mye greit, men om du vil ha noe litt finere er kanskje damixa, hansgrohe tingen eller signero. Men da er jo prisen litt høyere også..

     

    Her er noe fra damixa: http://www.korsbakke...2007&gidlevel=3

    http://www.korsbakke...2004&gidlevel=3

    Utvalg fra bademiljø: http://www.bademiljo...Servantbatteri/

    http://www.bademiljo...tt/Dusjbatteri/

     

    Om du ville ha en som er firkantet i formen er kanskje denne noe..?

    http://www.bademiljo...nero-Manhattan/

     

    Og denne til servanten:

    http://www.bademiljo.no/produktkatalog/BlandebatterierDusjsett/Servantbatteri/Damixa-Willow/

    ellers er standar krana til oras blitt ganske kul etter de lagdde "hull" i hendelen: http://www.bademiljo...ri/Oras-Safira/

     

    Finnes så utolig mye så du må nesten bare leite å se hva du liker.. Personlig hadde jeg gått for ett kjent merke på dusjhjørnet også, men jeg er jo litt kresen siden jeg jobber med dette.. Er ikke så mye som kan gå i stykker på ett dusjhjørne kontra ei kran.. Men ting som er billiger pleier ofte å være mer tidkrevende å montere og om det er rørleggeren som skal gjøre det kommer han sikkert til å "sutre" litt om det ikke er ett kjent merke på dusjen også;p

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...