Gå til innhold

musikkguri

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av musikkguri

  1. Etter å ha erfart å miste alle bildene jeg hadde tatt fra ferieturen pga tyveri, har jeg bestemt meg for at jeg må ta med meg noe jeg kan overføre bildene til. Jeg vil ikke ha med pc når jeg reiser på ferie, men har alltid med meg musikk. Derfor: Jeg vil ha en mp3-spiller hvor det er mulig å overføre bilder direkte fra digital-kameraet til spilleren.

     

    Andre ting jeg ønsker:

     

    - kunne se video (fortrinnsvis .avi)

    - grei batteritid, minst 5 timer video

    - pris ca 1500,-

    - ikke apple, jeg vil ikke være avhengig av å bruke itunes

    - flash-minne

    - minst 8 gb

     

    Har noen noen gode forslag? Om det er touch-skjerm osv spiller ingen rolle. Hva som er i den er viktigere enn hvordan den ser ut :-)

  2. takker for tips - og ikke minst en lang diskusjon jeg ikke orket å lese stort av. :p

     

    jeg har klart å bestemme meg, og det ble ingen av disse to, men canon 550 som festen foreslo :new_woot: så nå er det bare å vente på at butikken får den inn igjen, og krysse fingre for at det blir før ferien..

     

    ________________________

    Oppsummering.

    Jeg vil anbefale Pentax K-x på grunn av mange av punktene over, men du må nesten finne ut selv hvilke av punktene som betyr mye og lite for deg. I tillegg synes jeg det medfølgende 50-200 objektivet til Pentaxen er en stor fordel. Når det gjelder undervannshus så er jeg helt blank. Det kan jo potensielt snu anbefalingen på hodet.

     

    Undervannshus finst faktisk å få tak i. F.eks. her.   :new_woot:

     

     

    Redigert: Var kanskje litt kjapp der. Eg ser at butikken ikkje har eit einaste speilreflekskamera frå Pentax - kun kompaktkamera, så det er nokså sannsynleg at det er undervannshus til kompaktkamera det er snakk om.  :blush:

     

    tror det ble litt i minste laget, ja.. ;) men takk lell!

  3. Jeg har lest og lest på nettet, men blir egentlig ikke riktig klok. Er det noen som har erfaring med begge disse kameraene, og kan anbefale et?

     

    Jeg er helt fersk på speilrefleks-siden. Jeg vil bruke det til hobby-bruk, og ta bilder av bl.a. ferier (strand, landskap, byer), naturbilder, og på sikt vil det også være med på dykketurer (bør altså gå an å skaffe undervannshus som tåler ned til 50 meter). Det er fint om det går an å filme med det, men dette er ikke avgjørende.

     

    Jeg er ikke god på bilderedigering.

     

    Ønsker et kamera jeg kan vokse med, som jeg kan bruke nå men som også er brukandes en stund når jeg begynner å lære meg manuelle innstillinger.

     

    (Prisklasse 4-6000,-, og det er i utgangspunktet kun disse to det står mellom).

     

    Tenker også å skaffe flere objektiver etterhvert, men vil nok ikke betale mer enn 2-3000 for noe sånt. Pentax selges i en pakke med to objektiver;

     

    Pentax

     

    Canon 500d

    Til Canon sitt blir jeg evt å kjøpe objektiv(er) senere, fortrinnsvis i utlandet med søte priser. :)

     

    Setter pris på innspill!

  4. På grunn av dårlige erfaringer med nettbutikker dersom det blir nødvendig å reklamere tør jeg ikke å kjøpe TV i en slik en. Jeg har finni en som elkjøp tilbyr på sin nettside, men som de ikke har i butikken. jeg kan dermed ikke velge collect-in-store, men får den tilsendt pr post. jeg lurer da på:

     

    - 30-dagers returgaranti gjelder fortsatt. men kan jeg eventuelt returnere tven i butikken i situasjonen her? selv om de ikke tilbyr den der?

    - vil 30 dagers prisgaranti fortsatt gjelde dersom jeg handler over elkjop.no?

     

    Håper noen fra elkjøp kan svare (ja - de i butikken kan. og jeg spør dem eventuelt mandag :p)

    Du kan returnere tv i nærmeste butikk. Når det gjelder prisgarantien så annonseres det ikke med slikt lengre, men du får snakke med din lokale butikk om dette evt skulle skje.

     

    Og skulle det oppstå feil på tven er det bare å dra til nærmeste butikk for å reklamere - om tven evt er stor, så kan du også ringe vårt kundesentert og få de til å booke at noen kjører hjem til deg for å hente den.

     

    flott! takker for svar. da blir det ny tv :dribble:

  5. Når man er med i borettslag er det vel ofte slik at man ikke får noe eget abn. som er knyttet opp mot navnet ditt, man er bare en del av den store massen. Men dersom man bestiller ekstra kanaler etc. ol. blir man nok registrert i kabel-leverandør sine registre men da er man også pliktig til å betale lisensavgift uansett, så det er ikke noe problem.

     

    hmm. så dersom man ikke er registret i registret enda, men kanskje eier en tv fra før lell, og man flytter til et borettslag hvor man får et internett/kabelabonnement (fra Canal digital om det har noe å si), så blir man registrert i systemet pga av dette? Jeg tror det blir utleierfirmaet abonnementet står på, men at hver av leietakerne får sitt eget under dette. ..Noe sånt. Ble det forståelig spørsmål?

     

    Evt.: Dersom man eier tv, men ikke betaler lisens da denne står på noen andre, og man flytter til et sted hvor man får sitt "eget" kabelabonnement - fører dette automatisk til at man må betale lisens?

     

    Kollektiv avtale det blir vel denne..

  6. Ja, du kan returnere til nærmeste Elkjøp-butikk. 30 dagers prisgaranti er ikke noe Elkjøp annonserer med lengre. :)

     

    perfekt :thumbup: ikke så enkelt å overse kunder som kommer fysisk i butikken og klager osv, enn å bare slette mailer.

     

    angående prisgarantien så trodde jeg dem fortsatt hadde det, men at dem bare ikke får lov å reklamere for det? oh well..

  7. På grunn av dårlige erfaringer med nettbutikker dersom det blir nødvendig å reklamere tør jeg ikke å kjøpe TV i en slik en. Jeg har finni en som elkjøp tilbyr på sin nettside, men som de ikke har i butikken. jeg kan dermed ikke velge collect-in-store, men får den tilsendt pr post. jeg lurer da på:

     

    - 30-dagers returgaranti gjelder fortsatt. men kan jeg eventuelt returnere tven i butikken i situasjonen her? selv om de ikke tilbyr den der?

    - vil 30 dagers prisgaranti fortsatt gjelde dersom jeg handler over elkjop.no?

     

    Håper noen fra elkjøp kan svare (ja - de i butikken kan. og jeg spør dem eventuelt mandag :p)

  8. Jeg skal bruke den til:

    - film/tv-serier

    - PS2-spilling, wii-spilling

    - koble til pcen (for å se filmer/serier. Trolig ikke for spilling)

    - kabeltv (muligens digital? står på flyttefot, er ikke HELT sikker. canal digital iallfall)

     

    Pris og bilde (såklart) er viktig ettersom jeg ikke har den tykkeste lommeboka.. Jeg vil ikke bruke mer enn 4000 etter planen. Da har jeg gått ut i fra at jeg ikke kan ha større enn 32", ettersom det trolig bare blir et par meters avstand mellom skjerm og tryne. KAN være at det kan gå med 37", men tror jeg blir sittende for nære da. Leste en plass at man skal beregne 10 cm avstand for hver tomme? så er jo allerede for nære såfall..

     

    Jeg har vært litt rundt og kikket, og hadde egentlig bestemt meg for en jeg fant hos Datakjeden:

     

    Samsung 32" - LE32A336 til 3890,-. (3688,- hos Lefdal, nett, 3679,- hos elkjøp. Mao - prisvinner:)

    Syntes denne hadde fint og klart bilde. Men leste enkelte steder på forumet her at ikke alle mente den var så bra? Lg skulle være bedre.. nå har jeg ikke klart å finne den utstilt, så blir vanskelig for meg å sammenligne. Men samsung'en er billigere, og jeg har hørt mye bra om merket som lcd-tv.

     

    Forøvrig er det en annen ting jeg stusser over med denne tven. Hos Lefdal og Elkjøp sier de at denne har kontrastnivå på 7500:1, mens datakjeden og samsung selv sier 15000:1. ..Vet noen hvem som har rett? (og om det har mye å si?:)

     

    (eks: Lefdals produktinfo mot den jeg la ut fra komplett i stad, evt Samsung sine spesifikasjoner )

     

     

    Ellers har jeg tittet på LG 32" LCD TELEVISION 32LG3000 som har vært nevnt flere ganger på forumet her. Men ser at responstiden er 8 ms (mot 6), samt at lyden er 7w og ikke 10 (!;p) i forhold til samsung sin 32". Koster 4090,- hos Komplett.

     

    DinSide foreslo denne i budsjettprisklassen: Toshiba 32AV500PG, koster 3750,- på elkjøp.

     

     

    Ramlet også over en 37 " som var mistenkelig billig, 4995,- 37LG3000

     

    Da jeg ikke har noen som helst peil på dette selv, så håper jeg noen kan hjelpe meg.. Mulig ingen av disse er noe bra også, men det er dette jeg sitter igjen med etter en tur på Obs!, elkjøp, datakjeden, og en god del nettbutikker. Er det noen andre i samme prisklasse som er bedre så fortell meg MER enn gjerne :)

  9. Vi har to pcer og skulle gjerne hatt disse koblet til samme høyttalersystem. Dette er et logitech 5.1-surroundsystem. Er det mulig å få til dette på en enklere måte enn å bytte kablene frem og tilbake mellom pcene? (og helst noe som ikke innebærer hjemmesnekring :])

     

    har prøvd å google etter en slags splitter, men har ikke lyktes med å finne noe (dette hadde vel vært det enkleste - om det finnes)

     

    Det du trenger er en hunn-jack til 2 hann-jack. Fåes kjøpt i omtrent enhver elektro-foretning til den nette sum av 15-30 kr.

     

    323615_X_2007-06-29_065553_475.jpg381619_X_2006-07-04_063938_590.jpg

     

    det kunne kanskje funket bortsett fra at det der ikke er kabler til pcen. har vært på space world, musikk og lyd samt clas ohlson, og ingen har det vi trenger. de kunne hjulpet oss dersom det var stereo-lyd, men ikke når det er surround :(

  10. Vi har to pcer og skulle gjerne hatt disse koblet til samme høyttalersystem. Dette er et logitech 5.1-surroundsystem. Er det mulig å få til dette på en enklere måte enn å bytte kablene frem og tilbake mellom pcene? (og helst noe som ikke innebærer hjemmesnekring :])

     

    har prøvd å google etter en slags splitter, men har ikke lyktes med å finne noe (dette hadde vel vært det enkleste - om det finnes)

×
×
  • Opprett ny...