Gå til innhold

FMKL

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FMKL

  1. Takk for svar... Jeg skammer meg over å forklare løsningen.... Men til alle der ute som sliter med tekniske problemer, ta mitt råd, ALLTID sjekk, og dobbeltsjekk, de mest elementære tingene først... som for eksempel - er kabelen du bruker i orden??? Og når du dobbelsjekker med en annen kabel, vær sikker på at den andre kabelen faktisk ER en annen kabel, og ikke den samme som du testet først... *kremt*
    Så idiotisk kan det altså gjøres... Men jeg velger å stå frem for å gi alle idioter en stemme, og kanskje stoppe noen fra å gjøre samme feil som meg... høhøhøh... fyyy jeg føler meg dum.. MEN men - jeg fant ut av det, så nå låter det bra!

    Takk for svar igjen!

    • Liker 1
  2. Heisann!

    Jeg har et Focusrite Scarlett 18i20 lydkort som er koblet opp mot pece'n min hvor jeg bruker Cakewalk Sonar X3. I tillegg har jeg, som så alt for mange ;), en iPad - og den eneste grunnen til å ha iPad er at det faktisk er ganske mange gode "softsynther" til den.. Bl.a. Korg iMS-20, og iElectribe.. Jeg ønsker å kunne ta opp lyden fra iPad'n (eller samplinger tatt opp på telefonen for den saks skyld..) i DAW'n... Men når jeg bruker en vanlig minijack / phono kabel (med phono -> jackadapter ja) fra iPad'n og inn i Focusrite'n, så blir lyden bare ullen og grumsete... Så spørsmålet er da:
    Trenger jeg en egen "forsterker" mellom iPad'n og Focusrite'n? Jeg syns det ville være rart.. og når jeg googler, så finner jeg bare masse om hvordan sette opp Focusrite'n til å sende lyd TIL iPad.. og jeg ønsker jo det motsatte..
    Alle svar mottas med takk! Takk takk :D

     

    FMKL

  3. Hei hei! 

    Håper det er noen her som kan hjelpe meg litt med dette:

     

    Min kjære samboer lager smykker. Hun skal lansere en ny kolleksjon i løpet av sommeren, Vi har derfor booket inn en fotograf som skal ta bilder av en modell - en venninne av min samboer - med smykkene som min samboer har laget... 

     

    Spørsmålet blir jo da hvordan skal vi forholde oss til hverandre... og hvem er det som egentlig eier bildene,,, og hvem bestemmer over bruken...? Er det oss som oppdragsgiver? Det er vel da sånn at vi betaler for bildene som fotografen tar, og fritt kan benytte dem som vi vil i vår markedsføring? Men kan vi f.eks photoshoppe dem som vi vil og tilpasse dem etter eget forgodtbefinnende? 

     

    Fotografen kan selvfølgelig vise bildene i sin portfolio, men hun kan vel ikke profittere videre på de, eller fritt vise de frem, og bruke de som det passer henne? Det er jo våre produkter, og "vår" modell som er fotografert... 

     

    Og modellen da stakkar... hun venninnen som er hentet inn og skal se fin ut i min samboers smykker og bli tatt bilde av... Hun har vel egentlig ingen verdens ting å si etter at fotograferingen er over? Hun kan vel også vise stolt frem bildene, men hun kan vel ikke heller ikke endre på dem og legge på "morsomme instagram-effekter" og tøyse med dem og legge de ut, kan hun vel? 

     

    Og - finnes det en kontrakt som dekker dette forholdet? Altså hvor det er både oppdragsgiver, fotograf og modell?

     

    jeg er litt forvirret, og håper på snarlige svar.. vi setter igang til helgen... ;)

     

     

    Tusen takk for alle svar!

  4. Hei alle sammen, og tilgi om dette ikke er helt riktig sted å poste meldingen - men jeg prøver meg uansett.. (linkene går til spek'n på de forskjellige produktene)

     

    Jeg har bl.a. en Microsoft Surface Pro 2, med displayPort, som jeg ønsker å koble opp til min Samsung Smart TV. Jeg har også en Lenovo W530, også med displayPort (ingen hdmi, nei).

     

    For å få denne koblet til teve'n, så tenkte jeg i mitt naive sinn, at jeg sikkert kan gå på Clas Ohlsson, og kjøpe en sånn displayPort til HDMI- overgang..

     

    Men neida - det funka ikke gitt... Teve'n klarer vertfall ikke å vise noe bilde, men det kan virke som at hdmi-inngangen (HDMI 3 i dette tilfellet) skjønner at det er noe der... Normalt så er jo innganger som er "innaktive" "grå", men med kabelen i pece'n eller Surface'n, så blir den lys og indikerer at den skal kunne velges..

     

    Uansett hva jeg - med min lille forstand - prøver på, så klarer jeg ikke å få bilde fra verken Surface'n, eller pece'n på Samsung teve'n... Har dere noen tips? Annen type overgang? Endre oppløsninger på pece'n?

     

    Takk uansett for alle gode tips!

     

    FMKL

  5. GAu: hehe... jo vettu - jeg har syndet og avinstallert XP'n.. men jeg har innsett at det er noe av det dummeste jeg har gjort siden jeg gikk over fra DOS 5.1 ;) Men jeg har en gammel Laptop som jeg fremdeles har XP og en gammel Sonar-versjon liggende på, og jeg har sterkt vurdert å ta i bruk den igjen... hehe....

    Uansett, kommer til å sjekke ut Zoom'n som du og Knut A. foreslår.. den ligner jo i utgangspunktet veldig på den gamle Tascam'n jeg har, så den kan nok være perfekt...

    ESI'n som vidor anbefaler har nok litt for få innganger, men takk for tips!

     

    Jul jul og nytt nyttår folkens! :D

  6. Hoy hoy! Jeg har en stund laget musikk på et fillete gammelt hjemmestudio... Etter en stunds pause hadde jeg tenkt å blåse støvet av utstyret, og sette meg til igjen... MEN, så oppdager jeg at en del av utstyret selvfølgelig har blitt noe utdatert.. drivere har Win XP som siste versjon etc....

     

    Uansett - greia er den at jeg har to synther (en Yamaha An1x, og en NordWave) i tillegg til et digitalpiano, vokalmikrofon og noe annet småtteri... Når jeg har jobbet tidligere, har dette vært koblet til en Laptop via en 10 kanals mikser... Dette har jeg da bare kjørt inn på lydinngangen på laptop'n... Dette gjør jo at jeg ikke får spilt de fete arpene på Yamaha'n samtidig med de nydelige mellotronsamplingene fra Nord'n... DVS, jeg kan jo spille samtidig, men de havner jo da på samme sporet i DAW'n (Cakewalk Sonar for øyeblikket)...

     

    Det jeg da leter etter, er en lags mikser/lydkort med en haug innganger, og som sender dette ut til forskjellige spor i DAW'n... jeg trenger jo ikke en mange fysiske utganger, gjør jeg vel? Jeg er litt forvirret ;)

     

    Så om noen kan tipse meg om hva jeg trenger for dette, så setter jeg stor pris på det! I tillegg så leter jeg etter en kontroller til DAW'n, så tips på dette mottas også med takk :) Har den gode gamle Tascam US-428, men den støtter ikke nyere Windows-versjoner.. (har hvertfall ikke fått det til å funke...)

     

    Takk takk, og god jul og god helg! :D

  7. Hei folkens!

     

    VI har nettopp kjøpt oss en Samsung F8005 Smart TV... Men etter noen ukers bruk nå så syns jeg ikke den er så smart likevel!

     

    Jeg får ikke tilgang til noen apps, inne i smartHub'n. De som vises (varierer litt fra gang til gang) er så å si alle "grå" - bortsett fra Viaplay og en og annen annen. Uansett - det virker ikke.. Prøver jeg å starte f.eks Viaplay, så forsvinner ikonene pent opp og ut av skjermbildet, og skjermen går i svart. Og der står den... Ingen verdens ting skjer - helt dødt, og eneste måten å "vekke" teve'n på, er å trykke smartHub på fjernkontrollen igjen... Da kommer app-bildet tilbake igjen..

     

    Det er også andre ting i menyene som ikke fungerer, som å åpne "e-manualen", registrere brukerkonto og andre ting. Vanskelig å se om det er noe mønster i hva som virker og ikke.

     

    Er det noen som vet om en fiks på dette? Og ja - har oppdatert firmwaren (113) har restartet og resatt, testet browser'n og ser at den funker, kjører kablet nett, og GET PVR boks... om det har noen betydning..

     

    Alle tips mottas med takk - ellers returneres teve'n (og jeg har egentlig ikke lyst til det - for det er jo et innmari bra bilde på teve'n....)

     

    Takk takk!! :D

  8. Takk for svar Hårek... øøøøøh.... CCFL ja... jadda... mulig det... heh... hadde jeg bare skjønt hva CCFL er... ;) Men uansett, jeg legger opp et bilde her som beskriver problemet....

     

    Jeg har prøvd å kjøre noen sånne "fix pixels" videoer og sånt via youtube på teve'n, men det har ikke gjort noen forskjell, annet enn at jeg la merke til at desto lysere farge - desto mindre fremtredende ble den stripa.. så noe liv virker det som det er bak der..

     

    Igjen, takk for svar!

     

     

    post-165920-0-60478400-1367402019_thumb.jpg

  9. Heisann!

    For mange år siden, alts 4-5 år siden, så kjøpte jeg en Tatung TV, en tv som fikk veldig mye bra omtale, og jeg har i alle år vært kjempefornøyd med denne.. MEN, i det siste så har jeg lagt merke til at det brer seg en stripe med mørke pixler vertikalt på skjermen! De er ikke sorte og døde eller stuck, men rett og slett mørkere en bildet ellers.. Dette er litt, ganske mye egentlig, irriterende å se på, så er det noen som har noen ide om hva dette kan komme av, og eventuelt har en løsning? Har ikke budsjettert med noen ny teve på en stund enda, så det hadde vært ille kjekt om det kunne fikses på et mystisk vis, like mystisk som det har oppstått..

     

    Takk for alle svar!

  10. Heisann!

     

    Ingen æøå, og 10 tegn i passordet... Skulle så gjerne ha bytta kanal på router'n, men som sagt så er det her på jobben jeg får dette problemet, og her har jeg ingen tilgang til router'n.. Tror et par av it-gutta hadde blitt noe smågrinete også om jeg prøvde meg på noe sånt.. heh..

  11. Heisann!

     

    Jeg har en iPhone4 (desverre) som jeg har fått på jobben... Det som er så forferdelig dumt er at den klarer ikke å koble seg til det trådløse nettet her. Hjemme går det helt fint, men her på jobben - nope - no way - nekter! Og jeg VET at passord er riktig, og den forrige iPhone4'n kom seg fint på nett. Har prøvd diverse oppskrifter på å resette netverk og andre ting uten hell... Det er nå også sånn at det er noen hundre mann som sitter her, så jeg kan ikke bare få å resette router'n ;) Men det er visstnok et "kjent problem" at ENKELTE av iPhone4'ene ikke kobler seg til nettet her.. Men altså - på andre trådløse nett går det fint...

     

    Noen som har noen glupe ideer? Og - neste gang vi skal bytte telefon her kommer jeg til å insistere på noe annet enn noe som begynner med liten "i".. *grmpfl*

     

    Alle svar mottas med takk!

  12. Heisann!

     

    Vi har kjøpt en leilighet fra 1991, som har noen mindre pene hvite plastdørhåndtak... eller dørvrider heter det visst... Disse skal jeg nå bytte, men jeg kan ikke for alt i verdens skjønne hvordan jeg tar de av!!?? Det er et sånt lite hull under selve vrider'n, og der trodde jeg at jeg skulle bruke en sånn tynn liten umbraco-lignende sak og skru ut, og så ville ting falle fra hverandre. Men ingenting jeg prøver får tak i noe som helst i det lille hullet, og ting sitter så inn granskauen hardt fast.

    Er det noen som vet hvordan jeg får av en dørvrider? Bildet av vår utgave er vedlagt... post-165920-0-93823900-1330540523_thumb.jpg

  13. Takk for HYGGELIGE svar.... Men jeg er verken drita, eller ekstremt lite opplyst. Har aldri hatt problemer med selve Stora'n... Disken surrer og går, server filmer og musikk som bare det ti BoxeeBox'n, sitter på jobben og laster filer opp og ned, så nei - Stora'n suger ikke.

     

    Når det gjelder nettleser'n så bruker jeg vekselsvis Chrome, og FF. Men nettet virker også generelt innmari trengt på iPad'n, som ikke har noe med Stora'n å gjøre, - iPad suger; DET er noe "alle vet"... så jeg innbiller meg at det er noe annet muffins noe sted... Men kanskje jeg skal slå av sikkerhet likevel... hmmmm...

  14. <br>inSSIDer er et godt verktøy for å scanne alle kanaler slik at du kan bruke den med minst trafikk.<br>
    <br><br>ok... Takk for tips... har installert denne, og ut i fra hva jeg kan se, så er vi de eneste av de 15(!) netta som kjører på kanal 9... og det burde vel være bra...? Men hva annet kan jeg lese av denne? Skjønner ikke mye heh.. og å slå av all sikkerhet, det hørtes jo ille skummelt ut da...?<br>
  15. Heisann og HJELP!!

    Jeg er ganske uvitende om hvordan ting fungerer, og jeg har forsåvidt fått vårt trådløse nett til å funke... Dvs, at alt av maskinvare er på nett. Vi har en sånn 30Mbit (?) linje-ting fra NextGenTel - og nei, dette er ingen tråd om hvor dårlig NGT er - og den er forsåvidt rask og fin på det som er kablet.

    MEN, når jeg nå sitter i sofaen, og skal kopiere over en videosnutt til Netgear Stora nettverksdisken, så får jeg KUN 200-300kB/sekund i overføringshastighet!!!! Dette kan vel ikke være riktig?? Det å surfe vanlige nettsider er en seriøse tålmodighetsprøve.. Forsiden på vg.no kan ta evigheter å åpne.. Men som sagt, på det kablede utsyret går ting fort og greit.

    Får alt fra 20 - 25 Mbit/s når jeg kjører speedtest.net via kablet utstyr.Prøver jeg fra laptop'n på trådløs er det så vidt jeg får connection med speedtest.net.

    Litt info om utstyret, så har vi jo et par laptop'r, mobiler og tablets som kjører trådølst. Kablet til Inteno-router'n så er det en PS3, BoxeeBox, HDPVR'n til NGT, og Netgear Stora nettverksdisk. Jeg har også en D-Link router liggende, som jeg kunne tenkt meg å bruke, men telefonen fra NGT krever jo Inteno-router'n...

    Vel.. Har noen noen fornuftige tips å komme med? Jeg er helt grønn, og trenger litt detaljerte forklaringer ;) Men alle innspill tas i mot med takk og bukk.

    Og nei, jeg har ikke endret noen ting fra standardoppsettet, bortsett fra kanalen på router'n...

    HJELP!!

     

    PS. Mens dette har blitt skrevet, har jeg 23 minutter igjen av kopieringen av ca 700MB til Stora'n.. da har det allerede gått eet kvarter også...

  16. Heisann!

    Har en Boxee Box som jeg er knakende godt fornøyd med! MEN, jeg har også en Logitech Harmony One universalfjernkontroll som jeg også er knakende godt fornøyd med. Problemet er jo bare det at Harmony'n bruker IR, mens Boxee Box'n bruker RF (om jeg har forstått ting riktig). Jeg vil nå gjerne få brukt Harmony'n på Boxee Box'n.. Finnes det noen dings til å henge på Boxee'n som konverterer signalene fra Harmony'n så jeg kan bruke den? (Fjernkontrollen til Boxee Box'n er forøvrig en stor vits... mørke bokstaver på en mørk fjernkontrol.. heh.. lite gjennomtenkt.. men boksen forøvrig - genial;) Og om en sånn ding finnes, hvor kan jeg få tak i en? Liker å gå inn i en butikk jeg og kjøpe tinga mine... ;)

    Takker for alle svar!

×
×
  • Opprett ny...