Gå til innhold

Sucellos

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sucellos

  1. Jeg har aldri vært utfor å bli stoppet enda, med mitt Amex Gold, fordi jeg har satt meg inn i mekanismene som setter sikkerhetsrammene, og vært føre-var. Det er ikke verre enn det. ;)

     

    Dette er jo selvfølgelig en knipe, for alle betalingskort. Amex ønsker naturligvis å tilby et kort som gir helt frie rammer, for å gi optimal brukervennlighet. Samtidig er det jo helt naturlig at de også må forholde seg til at de opererer i en verden der kortsvindel er et faktum. For medlemmenes sikkerhet må de da ha en form for et sikkerhetsystem. Derfor har de besluttet å ha et sikkerhetssystem som baserer seg på medlemmenes høyeste bruk de siste 1,5 årene, og setter en sikkerhetsmargin i forhold til det.

     

    Kom ikke til meg med mer pjatt om at dette er til for medlemmenes sikkerhet. Dette er utelukkende for å sikre kortutsteder. Dersom kortet blir misbrukt er det så lenge jeg har gjort det jeg skal, og det gjør jeg, kortutsteder og betalingssted som bærer risikoen.

     

    Og jada, du har vært flink og satt deg inn i reglene og husker sikkert hva du til enhver tid har betalt hver måned de siste 18 månedene, men jeg er en av disse nerdene som faktisk leser informasjonen jeg får tilsendt fra både bank og forsikringsselskap. Ikke ett sted har det stått noen regel om 1,5 ganger høyeste innbetaling siste 18 måneder, så da blir det litt feil å skylde på meg, for jeg har ikke samme tilgang til info som deg som tydeligvis har en fot innenfor. Jeg skal innrømme at jeg visste at "Ingen øvre bruksgrense" var en myte (og feilaktig markedsføring uten at jeg gidder å ta den krangelen nå) og at bruksgrensen kunne øke i takt med forbruket og betalingshistorikk. Jeg trodde imidlertid aldri at den kunne gå nedover så lenge du oppfylte alle forpliktelser gjennom flere år og jeg trodde helt seriøst at det var en "laveste bruksgrense" i bunn og at den var MINIMUM 100.000,-, noe annet betrakter jeg som absurd på den type kort og de krav som angivelig stilles i forhold til kredittverdighet. Samme bank gir kaster tross alt Mastercard etter deg med bruksgrenser opp mot 100.000,-.

     

    Jeg ble stoppet av en transaksjon på 6 - seks - kroner på grunn at at systemet hadde både en restaurantregning på i overkant av 30.000,- og reservasjonen på samme beløp inne samtidig(!) i tillegg til litt annet helt normalt innenlands forbruk, altså ikke min feil og umulig for meg å kontrollere. Hvorfor jeg skal gidde å ta høyde for det så lenge jeg betaler et anselig beløp i årsavgift nettopp for å slippe å bekymre meg for det går utover min fatteevne. Det fine er at jeg slipper å tenke mer på det; Har siden siste korsvei fikset meg nytt kort, riktignok med en mastercard-logo på seg i stedet, men hva innebærer det:

    - Forutsigbar bruksgrense som er behagelig høy nok til at jeg slipper å forholde meg til den

    - Langt flere brukersteder

    - Chip, som gjør forvirringen blant mange butikkansatte mindre og sikkerheten langt bedre

    - Døgnåpen concierge, ja du hørte riktig; Døgnåpen. Faktisk ganske praktisk når man er på reise og "norsk kontortid" er på natta.

    - Betydelig lavere årsavgift

     

    Så får vi se da, årsavgiften på Amex-kortet mitt forfaller i juni og er det ingen bedring før den tid ofrer jeg reiseforsikringa som er ørlite granne bedre enn min alternative løsning nå og de andre såkalte medlemsfordelene som ofte er dyrere tilbud enn på det åpne marked. Når Amex tror at det er Flexpay kundene etterspør mest og prioriterer når det skal lanseres nye produkt er det i alle fall et tegn på at ikke jeg er i målgruppa.

  2. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte over Amex. Dagens høydepunkt var da jeg ble stående fast ved utkjøringa av et parkeringshus. Da jeg skulle kjøre ut dyttet jeg inn kortet for å få bommen til å åpne seg. "Kort ikke godtatt" Hipp hurra, den nette sum av 6 kroner sto mellom meg og friheten, men mitt Amex Gold nekter å gi fra seg pengene. Fikk kontakt med kundesenteret til parkeringshuset som forsøkte å gjøre transaksjonen manuelt, men nei. Dama der antydet at det trolig er fordi jeg har gått over beløpsgrensen på kortet noe jeg lo litt av, men etter litt om og men trikset de til så jeg kunne betale med et vanlig kort og bommen åpnet seg.

     

    Ringte kundeservice litt etter for å sjekke hva som faktisk var galt, og fikk til min store overraskelse høre at joda, mitt kort virket ikke fordi jeg hadde gått over beløpsgrensen. På grunn av lav bruk de siste måneder var min profil nedjustert til et beløp langt under hva jeg har i bruksgrense på mitt "backup mastercard" og grunnen til at jeg lå over grensa var at både selve betalingen og reservasjonen på et restaurantbesøk i helga lå inne. Hadde jeg ikke ringt og sjekket kunne jeg lett hatt et større restaurantbesøk nå og sittet der med kunder og fått en diskret "Unnskyld, men har du kanskje et annet kredittkort" fra kelneren. Det er jo nettopp slike situasjoner jeg betaler for å unngå. Et par ventende biler bak meg i et parkeringshus får jeg kanskje heller tåle, men likevel; 6 kroner, 6 kroner...

     

    Hos kundeservice var det svært liten forståelse og "du må da forstå at vi forholder oss til vår modell og ditt forbruk har vært lavt den senere tid, og da justerer vi ned grensa for din og vår sikkerhet." Amex Gold med bruksgrense på for øyeblikket under 70.000,- og fullstendig flytende grense så jeg ikke engang vet når jeg selv er i nærheten og hva den er neste måned. Har hatt Amex i flere år med til tider rimelig høyt forbruk og ikke én gang har jeg betalt en faktura etter forfall, men det var tydeligvis ikke nok. Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg antydet at dette var takk for sist for at jeg flyttet mitt øvrige kundeforhold bort fra DnBNOR forrige uke. Nå er det like før amex-kortet sendes i retur i to biter også. Dette begynner jeg å bli lei av å betale for.

  3. Det ble sendt ut til studenter, ikke ansatte, og det ble ikke sendt ut med e-post, men med it's learning.

     

    Neida, det ble virkelig slått på stortromma i utsending. Den gikk til ansatte også. Jeg fikk den i alle fall. Jeg har dessverre heller ikke denne pulsklokka i min besittelse, så jeg er nok til liten hjelp i denne saken.

  4. For de av dere som er American Express-medlemmer, hvilke produkter og tjenester savner dere fra American Express i Norge?

     

    For min del savner jeg Platinum Card, 24/7 Concierge Service, Priority Card (mulig 24/7 og P.C. ville kommet automatisk med Platinum) og Membership Rewards for å nevne noe.

     

    Jeg sier meg stort sett enig. Jeg savner de samme punktene. Det jeg savner mest er imidlertid å bli tatt seriøst som kunde, hele amex-greia virker som litt dårlig venstrehåndsarbeid i Norge. Jeg får ikke engang tilgang til noe så enkelt som en nettsaldo med forbruket mitt. Hvordan det er mulig å ikke levere det som tjeneste i 2010 er for meg en gåte.

     

    Om ikke leverandør kommer på banen snart kommer jeg til å seriøst vurdere klipping av kortet mitt i forbindelse med neste årsforfall, og da er det vel kanskje Eurocard Platinum som er mest aktuelt.

  5. Da er det sånn at det ikke blir noe nettkonto med det første. Den kommer i hvert fall opp i løpet av Q1 2010. Jeg tipper at den kommer opp i løpet av februar, men jeg tør ikke å vedde på det. Men vi får bare smøre oss med tålmodighet.

     

    Jeg skal innrømme at jeg begynner å bli grinete hva Amex gjelder. At man ikke engang klarer å få til en webløsning hvor jeg kan sjekke påløpte kostnader er for dårlig og at man tar ned den gamle før man har en ny klar til utrulling er direkte uprofesjonelt.

     

    I tillegg virker det som om de ikke forstår kundebehovet for tilleggstjenester. I hvert fall ikke mitt, og ut fra en del av kommentarene i tråden her er det flere som meg. Kreditt på kortet mitt er noe av det siste jeg har bruk for og muligheten til å betale regninger med kortet er forsåvidt også kun interessant dersom det ikke belastet et prosentgebyr av beløpet.

     

    Videre er jeg også skuffet over at de godtar at brukerstedene bruker "Kredittkortgebyr" i størrelsesorden 50-100,- kroner (F.eks. på flyreiser). Beløpet er forsåvidt uinteressant, det er mer en prinsippsak.

     

    Reiseforsikringen og concierge-tjenesten er så godt som det eneste som gjør kortet verdt å ha for min del i alle fall. Flyplasslounge-tilgang (PriorityPass) hadde vært et steg til i riktig retning. En eller annen rewards-ordning for bruk er jo også alltid gøy. Noe bør i alle fall gjøres, for dette går ikke akkurat i riktig retning.

  6. Jeg kan ikke si jeg er veldig fornøyd med Norwegian som når har innført gebyr på bruk av kredittkort. Et gebyr som er HINSIDES deres utgifter. En stor aktør som norwegian kan umulig ha noe stort dårligere avtale enn 1%, og med et gebyr på 40kr per kredittkorttransaksjon så blir jeg bare gretten. Håper virkelig ikke dette er starten på en ny trend i norge.

     

    Jeg håper virkelig at de seriøse kortaktørene i norge, som har mye foretningsreiser, tar et tak og sier fra om at dette er uholdbart.

    Jeg ble også provosert av dette og sendte epost til Amex kundeservice med spørsmål om de virkelig godtok dette og om jeg burde regne med at også restauranter og butikker kom til å adoptere denne trenden og om det var greit og fikk følgende svar fra Teller/Amex Brukerstedsservice:

    Norwegian har ikke avtale med Teller men direkte med American Express, så

    dette spørsmålet vil jeg anbefale deg å rette til Norwegian.

     

    Teller følger for øvrig kortselskapenes regelverk.

     

    Med Vennlig Hilsen

     

    Teller AS

     

    American Express Brukerstedsservice

    Så, da er det vel bare å ytre sin misnøye mot Norwegian da, og evt Amex en gang til for at de tilsynelatende godtar dette.

  7. De av dere som er American Express-medlemmer, hvor lenge har dere vært AmEx-medlem?

     

    For å starte meg meg selv, ble jeg American Express-medlem i 2000.

    Amex Gold. "Member since 2006". Stort sett happy, men støtter ønsket om f.eks. Priority Pass. Er ikke superimponert over kvaliteten og verdien på medlemsfordelene.

  8. men "Hvor mye utgjør poengene egentlig? Sett at jeg handler for rundt 5000 dollar-9000 dollar årlig pga jobb osv?"

     

    noen som vet ca hva de vil tilsvare? kan det tas ut for å redusere årsavgiften?

     

    Det vil gi deg mellom 5000 og 9000 poeng. Å kjøpe årsavgift for Platinum International Dollar Charge Card med poeng koster 99000 poeng. Altså rimelig lang opptjeningstid før det er aktuelt.

     

    Generelt sett har du et forbruk og et bruksmønster som ikke ligger i målgruppen for verken Gold eller Platinum. Ut fra hva du har skrevet i en del poster her flyr du så lite og har så få hotellovernattinger på hotell hvor kortene faktisk har noe å si at jeg personlig ikke kan se at det forsvarer årsavgiften, i hvert fall ikke for et Platinum.

     

    Ser du var inne på at du har mye av forbruket i dollar, det er _ikke_ et argument for hvorfor et "dollar card" vil være riktig. Så lenge du har all din inntekt i norske kroner slår det faktisk heller motsatt ut; du får en ekstra valutaeksponering ved at de kjøp de gjør i NOK regnes om til USD og så må du kjøpe USD en ekstra gang når du skal gjøre opp regningen og de kjøp du gjør i USD, vel, det må uansett til en NOK/USD-transaksjon for at du skal få gjort opp regningen. Altså blir alt du kjøper i NOK noen små prosent dyrere og på det du kjøper i USD løper du teknisk sett en valutarisiko ved at kursen som teller for deg er den dagen du gjør opp regningen og ikke kjøpsdatoen, men med ditt forbruk utgjør jo det en høyst akseptabel risiko.

     

    Hva "street cred" angår, tja, så er det litt opp og ned, så jeg ville ikke forventet meg underverker, men det det er klart, det hender jo at du legger merke til at kortet blir lagt merke til, men om det er din primære motivasjon for å bruke noen tusenlapper årlig på Platinum frykter jeg at du kommer til å bli skuffet.

  9. Takk for informativt svar. Hvis det er slikat denne kostnaden er omtrent på benchmark så er det jo greit å vite.

     

    Noen som har erfaringer med Storebrand Platinum?

     

    Det finnes muligens et alternativ om du vil forsøke å kutte pris. DnBNOR kuttet jo programprisen på sine programmer til 0,- for alle programmer tidligere i år, eneste man skal betale for er 250,- /år for visakortet og så er mastercard inkludert. De har en inntektsgrense på om lag 600k for å få SAGA (gull). Det inkluderer også concierge. De har Platinum også med litt høyere grense.

     

    Ellers tror jeg du vil erfare at Concierge-tjenesten til flere av leverandørene er det samme firmaet uansett hvilken leverandør du har kort gjennom, men det eksisterer muligens en uoffisiell "prioritetsliste" hos conciergen.

     

    Om du finstuderer vilkår kan det dog være at enkelte leverandører slenger med Priority Pass eller andre fordelsprogrammer, så det vil nok være forskjeller, og så må du se på vilkår på forsikring osv i hvert enkelt tilfelle. Eurocard har jo vært på banen i tråden her også, så du kan jo gjøre en sammenligning av vilkår og hva som er inkludert hos Storebrand og Eurocard, brukerstedene er jo de samme.

     

    Personlig foretrekker jeg Amex Gold pluss at jeg alltid har et Mastercard backup-kort om stedet ikke tar Amex. I tillegg har jeg mitt vanlige visa/bank accept knyttet til brukskonto. Tror aldri jeg hadde tatt sjansen på å dra ut på tur uten mer enn et kort uansett, men hadde sikkert vært mulig med kun to om du går for Mastercard og VISA.

  10. Jeg er misfornøyd med mitt nåværende kredittkort (vanlig Visa Gold i en liten bank), og tenkte å skaffe meg et annet.

    Hva er du misfornøyd med?

     

    Du er heller ikke er imponert over Amex sin anvendbarhet og fleksibilitet. Jeg antar at anvendbarheten er antall brukersteder, men hva legger du i fleksibilitet?

     

    Om du klargjør dette vil det være langt lettere å si noe om hvilket kort du egentlig trenger.

  11. Mine var ikke tilleggskort. :wee:

     

    Jojo, men det er det samme for meg. Tydeligvis har de jo penger, da begge har Centurion, så jeg får jo et høyt beløp penger jeg kan bruke uansett, da :wee:

     

    Uten å tolke Robbies utsagn alt for mye kan det hende det var en antydning om at det gir litt mer cred å selvstendig bli vurdert kredittverdig for denne type kort enn å få det som tilleggskort, og kanskje spesielt i den alderen ;)

     

    ...og på spørsmålet angående fakturadato på Amex; jeg hadde rundt den 8. tidligere, men flyttet den til 15. ifm overgang til Amex Gold. Spiller jo ikke all verdens rolle, men har man nå først muligheten til å velge dato gir det jo mer logikk å ha forfall et par dager etter lønningsdato enn et par dager før.

  12. Det er jo ikke skremmende at du slipper å vise ID? Du ville jo aldri fått problemer med det dersom kortet var stjålet. Ansvaret ditt er jo begrenset til, innbiller meg 600 kroner.

     

    For å være helt nøyaktig:

    Dersom du har oppført deg pent og gjort som du skulle; ansvar begrenset oppad til 800,-

     

    Dersom du har vært grovt uaktsom eller ikke meldt fra så snart du ble kjent med tap av kort; ansvar begrenset oppad til 8000,-

     

    Dersom du har handlet forsettlig; ingen ansvarsbegrensning.

     

    ...og etter at du har meldt kortet tapt er du selvsagt ikke ansvarlig for videre bruk på kortet med mindre du har handlet forsettlig.

  13. Til dere som har Platinum/Gold-kort fra AmEx og andre;

    hvordan opplever dere kontroll av identifikasjon ved kredittkjøp (hovedsaklig i utlandet)?

     

    Jeg vet at min far har takket nei til platinum (både privat og corporate, forstod jeg han rett) fordi det er dårlig kontroll av identifikasjon.

    Stemmer dette med deres erfaringer?

     

    Vi er tydeligvis forskjellige. Jeg vil jo heller ha den type kort fordi jeg tror at:

    - kundeservicen er bedre den dagen svindel eventuelt skjer og det vil ta meg mindre tid å få ordnet opp i det, og det er for meg verdt en del å slippe å bruke tid på denslags

    - dersom jeg er på reise (eller hjemme for den del) og kortet mitt blir misbrukt slik at det må sperres/jeg trenger et nytt kort vet jeg at Amex leverer det raskt til meg

     

    Hvor godt det sjekkes ved bruk varierer. I Norge er min opplevelse at legitimasjon stort sett i butikker sjekkes der hvor jeg ikke handler så ofte at vedkommende kjenner igjen meg. I utlandet er det litt mer varierende. Barer, hotell og restauranter sjekker nesten aldri. Dette er ikke noe som bekymrer meg egentlig all den tid man som forbruker har et relativt godt vern, jeg ser gjennom kontoutskriften før forfall og ser at det ser greit ut.

  14. Ser en del her har blitt oppgradert til Amex Gold eller har søkt om og fått innvilget kortet. Betaler dere fullpris for det eller har dere andre avtaler? Fikk tilbud om å gå fra det vanlige grønne til gullkortet og betale halv årspris for gullkortet, altså 600,- per år og er usikker på om det er en grei deal. (Betaler 325,- for det grønne for tiden)

     

    I tillegg; Er det i praksis noen som helst forskjell på concierge-tjenesten til Amex Gold og DnBNOR Saga, tidligere innlegg i denne tråden kan jo tyde på at de er så godt som identiske, men oppleves det noen forskjell? Har noen funnet en "workaround" for å ha tilgang til concierge når man i utlandet for er utenfor concierge-tjenestens normale åpningstid, kan man innimellom "låne" concierge-tjenesten til Amex Gold i landet man er i? Dette går selvsagt ikke an med DnBNOR Sagas, så det ville i så fall vært et pluss.

×
×
  • Opprett ny...