Gå til innhold

snusmumrika

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snusmumrika

  1. Det er bedre å ha engelsk fordypning på ungdomsskolen enn fremmedspråk, grunnen til dette er fordi du får det letteste nivået av f.eks spansk når du begynner på videregående. Dette er har jeg selv opplevd. Allerede nå etter siste tentamen i 1. klasse kan jeg ganske godt grunnleggende spansk.

     

    Vent til spansk på vgs :)

     

    Er du uten Fremmedspråk (engelsk er ikke Fremmedspråk) fra ungdomsskolen må du ta både nivå 1 og nivå 2 i fra, ty eller spa dersom du velger studieforberedende eller -spesialsering. (Det er ikke krav om Fremmedspråk på yrkesfag. Heller ikke på Vg3 påbygging til studiekompetanse er det krav om Fremmedspråk.)

    Men hvis du tar fra, ty eller spa på u.skolen kan du også begynne på nytt med et annet fremmedspråk i Vg1 dersom du ikke ønsker å fortsette med samme. I begge tilfeller "slipper du unna" med 2 år fremmedspråk i vgo om du ønsker det. Som det også er beskrevet over, vil Fremmedspråk binde opp et 5-timersfag på Vg3 dersom du ikke har det fra u.skolen. Dette reduserer muligheter for realfagspoeng eller fremmedspråkpoeng.

     

    Dersom du vet at du skal søke studiespesialisering, idrettsfag eller musikk, dans drama gjør du deg selv en bjørnetjeneste ved ikke å ta Fremmedspråk i ungdomsskolen.

     

    Mrfantastic: Du kan altså velge fra, ty eller spa (på studiespesialisering, idrettsfag eller musikk, dans drama ), men du må ha faget i 3 år, og du må ta både nivå 1 og 2.

  2. Blir forhåpentlig ikke mange kronene da jeg bare skal ha 4 brett.

    Kunne enventuellt ha stikki til charlottenberg å kjøpt, men jeg tviler sterkt på at de har denslags der.

     

    Vurdert å bestiller Poste Restante Charlottenberg det du skal ha? Hvis det kommer fra EU er det jo tollfritt. (Usikker på hvordan det er fra usa til EU.)

     

    <DITT NAMN>

    Poste Restante

    673 01 CHARLOTTENBERG

    Sverige

     

     

    Hvis du får et pakkenummer av avsender kan du følge med på posten.se for å se hvor pakken befinner seg til enhver tid. Når pakken er framme kan du hente den på Företagscenteret på stedet du fikk pakken sendt til.

     

    Posten Företag Charlottenberg, Industrigatan 6 C, Charlottenberg, Må-Fr 8.00-10.00 14.00-18.00

     

    Merk at de bare har åpent på hverdager.

  3. Hei

     

    Har noe tilsvarende som det du beskriver.

    2 år gammel, 70 kvadrat grunnflate og ca 45 kvadrat furterom på topp.

    Eget sikringskap med 4 kurser, (ikke 3fase)

    Alt isolert 20-25cm.

    Den kom på rundt 300k

     

    Grunnarbeid med graving, muring og støp koster mye.

     

    Så går det jo fort 50k til projektor, surround, Xbox/PS, mediacenter, internett og digitalTV.

    Men jeg setter iallefall stor pris på mitt :)

     

    Huff, tror ikke NK bør se dette.. Vi har ikke problemer med å få utgiftene til å strekke til :!:

  4. Det skal bygges ny dobbelgarasje. Vi har fått tegnet den slik at den passer til huset fra 1920 (spisst tak bl.a.) For å løse plassbehovet innvendig uten at den blir altfor ruvende (innkjøring på bredsiden), skal det være et ekstra "takutspring" på bredsiden bak, med en knevegg ned fra hovedtaket og en noe buttere vinkel på taketutspringet derpå. (JEG skjønner hva jeg mener ;) ) Og så skal gubben ha "furterom" oppe. Han skal ha 3-fas strøm ettellerannet til garasjen også, men det er bare sånn apropos.

     

    Så til saken:

    NK synes jeg er sær når jeg synes prisen nå begynner å bli i drøyeste laget. (Ca. 300' utenom tegninger.) Da skal gravefirmaet også fjerne den gamle enkle garasjen.

     

    Er det vanlig å bruke så mye penger på en garasje??? Da vi startet planleggingen var det snakk om ca. 200', men han stiller seg nærmest uforstående når jeg minner han på det nå.

  5. Kjære dere oppussere der ute:

     

    Er det noen av dere som har erfaring med å fjerne (lateks)maling på en innendørs (helmalt) mursteinsvegg? (80-talls murstein.) Gubben mumler om sandblåsing og har en ide om at man kan dekke til med plast, så holder sanda seg der den skal (les: ikke rundt i hele huset...) Er det noen av dere der ute som har noen erfaring med/ tanker om hvordan malingen evt. kan fjernes?

     

    Det skal nevnes at jeg ikke ser for meg (og vel heller ikke NK) ukesvis med stålbørste for å få skrubbet av vederstyggeligheten. Trur eg.

     

    Vil mursteinen "overleve" en sandblåsing? Eller hva er det lure forslaget?

  6. Jeg har funnet ut at jeg må ha bedre karakterer innen 10kl.

     

    Trur dere jeg klare og rykke opp til 5++ i karaktere til 10kl?

     

    PS: Og når jeg sier "kl" mener jeg jo "klasse".

     

    Snakk med faglærer i hvert enkelt fag og spør hva du må bli bedre på for å få en bedre karakter i akkurat det faget. Jobb jevnt og trutt, så er du bedre forberedt.

     

    Og - det er bare DU som kan gjøre dette, og du må ville det nok!

     

    Lykke til :-)

  7. Noen som har peiling på om det finnes noen utenlandske nettbutikker som selger det meste innen klær? Og da till fine priser.

     

    Noen spessielle sider som er kjent for dette som folk bruker?

     

    Kjøper mye på

     

    http://www.ebay.com/ (US)

    http://www.ebay.co.uk/ (UK)

     

    Hvis frakt til Norge ikke er oppgitt, sender du spm. til selgeren om dette, og evt. porto. NB: Viktig at dette er avklart på forhånd.

     

    Dette er jo ikke e n butikk, men nesten som Finn.no x 10 000 :-)

    Her finnes både auksjoner og "buy it now".

     

    Søker du "new", får du nye ting. Pass på at Selger har høy "feedback" (100% eller nær oppptil) og få deg en

    Paypal-konto https://www.paypal.com/no å betale med så er du sikker.

     

    Enjoy!

  8. Kort fortalt skal vi gjøre om på innkjørselen, og har en god del gammel gatesten/ brosten av standard str. Er det noen av dere som har bilder eller lenker som viser en fin måte å blande gammel gatesten/ brosten med ny belegningssten? Det skal være en rett gårdsplass/ innkjøring til en garasje. Eller hvis du har forslag, så hiv deg gjerne på her! Kan nok dekke opptil 60% med gammel stein.

     

    (Huset er fra 1920 med spisst tak, og garasje i samme stil.)

  9. Jeg planlegger en tur til Balearene i påsken men fant ut at ingen av reisebøkene mine dekker denne øygruppen. Planen er å dra innom Mallorca, Ibiza og Minorca. På Minorca er planen å se gamlebyen og Monte Toro, på Mallorca planlegges Katedralen Le Seu og Palau de l'Almudaina sees og på Ibiza planlegges Es Vedra, Passeig de ses Fonts i San Antonio, gamledelen av Ibiza by, hippimarkedet og Cova de Can Marçà.

     

    hvilke andre steder anbefales?

     

    Mallorca: Cap Formentor, helt i nord-øst. (Du trenger leiebil.) Få med deg solnedgangen i havet :love:

    MEN: Bilveien ut er verre enn smale svingete vestlandsveier. Unngå midt på dagen i høysesongen (=møtende engelskmenn som ikke helt mestrer høyrekjøring rundt neste sving) .

  10. Hei!

     

    Jeg skal handle noe klær og ett par sko fra en nettbutikk i Storbritania.

    Total kostnad blir £110+£17=£127.

     

    Jeg har sendt mail nå 4 ganger om at de skal merke kostnaden under 200NOK (i GBP seff)

    Men jeg har enda ikke fått svar. Men jeg lurte da på om hvor mye ekstra utgifter dette ville bli? Med toll og MVA osv..

     

     

    På forhånd takk!

     

    Det er i allefall ikke toll på sko. Treningstøy vet jeg ikke. Men husk at du må betale moms på varepris + fraktsum når varepris overstiger nok 200,-

  11. Profilert, og fremdeles like tykk på begge sider? Noe sånt som f.eks. profil nr 1222 eller 1242? 1242 er avrundet på kantene, og vil jo da få det samme problemet oppunder skapet, med mindre man høvler den til rettvinklet. På den andre siden (helt bokstavelig talt!) er det jo en fordel med en litt avrundet kant nederst.

     

    Å, hva du vet!!! :yes:

     

    Begge de sistnevnte var fine. 1222 var min favoritt. Tror du det blir rart hvis underkanten er helt rett?

     

     

    - Og gubben som truet med å innkalle riksmeglingsmannen fordi jeg ikke kunne bli enig med han.. Og så bruker jeg 20 min til utsalgssted !!! Nå skal det bli andre boller (les: lister).

     

    Takk og takk og takk og takk og takk :new_woot:

  12. Den snille gode mannen min har pusset opp kjøkkenet og har sprøytemalt kjøkkeninnredningen. Det ble veldig bra og man er meget fornøyd. Vi bor i et gammelt hus og har en litt "gammeldags" klassisk kjøkkeninnredning.

     

    Så skal "vi" sette på lister oppå og under overskapene. Oppå skal det komme en "sukkerbitlist" og så skal han bruke en profilert taklist over der igjen. Det er greit.

     

    Utfordringen er lista i underkant av overskapene. Jeg ønsker at den skal være profilert, men like "tykk" i begge kantene (jeg håper jeg klarer å gjøre meg forstått her...) NK ønsker å bruke en gulvlist "opp-ned", men denne vil helle innover. Det vil spesielt være påfallende på hjørnet, når to møtende lister "gjerdes" sammen (hevder jeg). Listverk til dører/ vinduer (gerikter) kan ikke brukes, da de ikke har rett kant som festes opp mot skapene, i følge NK ! (?)

     

    Er det noen av dere som har pusset opp/ fornyet kjøkken som kan foreslå hvor jeg kan finne passende listverk? (Kan sikkert bestille fra en av de klassiske kjøkkenleverandørene, men det har gått litt sport i å "ordne selv", og hittil har resultatet vært veldig bra.)

     

    På forhånd takk :innocent:

  13. Testene er igang, og det vil gradvis bli mer (pålitelig) trafikk info i fra Destia.

    Så om jeg skulle ha kjøpt GPS i dag hadde jeg vektlagt dette ganske høyt

    (nå har jeg allerede en 920 og TMC antennen er på tur i posten :D )

     

    Æhm.

    Altså, her kommer jeg og trenger litt (les: MYE ) hjelp. Har tenkt å kjøpe gps som julegave til gubben, og har ingen peiling på dette dere snakker om. Kan dere oversette for meg? Destia, det er..? 920 er .... Tomtom?? TMC antenne er...?

     

     

    "Da er en One XL Europa med TMC-antenne bestilt."

     

    Hvorfor valgte du den i stedet for Tomtom?

×
×
  • Opprett ny...