Gå til innhold

byggmann

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av byggmann

  1. du kjøper ett rep.sett til parkett, i den samme fargen som parketten du ar. det du da får er sparkel i alle farger pluss en lakk som du bruker over! enkelt å greit! dette får du på de fleste byggvarehus! koster en plass mellom 50 og 100 kr.

     

    du kjøper ett rep.sett til parkett, i den samme fargen som parketten du ar. det du da får er sparkel i alle farger pluss en lakk som du bruker over! enkelt å greit! dette får du på de fleste byggvarehus! koster en plass mellom 50 og 100 kr.

  2. parkett og grønnsåpe hører ikke sammen!!! skal det brukes såpe så skal man bruke en såpe som er nøytral! hvis ikke så holder ikke parketten din så lenge!! lakken brytes ned, å du får fargeforskjeller i treet av grønnsåpen. kjøp en nøytral såpe som feks bioclean som de fleste parkettprodusenter selger.

     

    selger masse parkett til daglig, å har sett mye stygg parkett etter bruk av grønsåpe å vann!!

  3. driver du med det nå, så kan det lønne seg å vente til sommeren med å male det. som sagt så kan det holde med ett par uker slik at det får tørket skikkelig. men sånn som det er på høsten nå, så er det ofte fuktig å kaldt på kvelden natta, så da kan det ta litt tid før all impregneringen er tørr. hvis ikke så kan det fort bli litt trøbbel iløpet av frostperioden i vinter.

     

    så det beste nå er å la det stå som det er, får så å male det til sommeren etter en fin varmeperiode på ett par uker.

    får så lenge det er impregnert så er det ikke noe problem å la det stå over vinteren, ellers hadde det vært litt bortkastet å kjøpe impregnert.

  4. puss vekk flekken, så har du på ett par strøk med lakk over. må du pusse deg litt ned i parketten, så kjøper du bare litt parkett sparkel i samme farge som parketten , har på det, pusser ned litt å lakker over. mye enklere enn å lappe nedi en bit midt på gulvet, da dette sjelden blir bra me tanke på at parkett er levendeå vil trekke seg sammen og utvide seg med tiden.

  5. heltre dører som slår seg er ikke noe stort problem da.

    siden heltre dører av feks furu er laget av lammeller som er limt sammen altså limtre.

    noe som gjør den meget stabli. hadde det vært en dør av ett helt stykke tre så hadde jeg sett problemet, men så breie tre skal du lete lenge etter.

     

    så over til temaet, så er jo heltre dører som sagt lettere å reparere hvis d skulle oppstå noen små skader, det kan ikke de som er laminert. får man først en skade i laminaten så er det ikke like lett å få ett godt resultat når man fikser dette.

     

    jeg selv har ville gått får heltre dører, greiere i det lange løp med tanke på at smaken osv forandrer seg over årene, så da er det enklere å behandle/skifte farge etterhver.

  6. begynner malinga å flasser av så er det etteler annet som er galt med platene.

    får de bruker 3 strøk på disse platene, så de holder i massevis.

    skulle man få riper eller noe lignende så får man kjøpt rep farge til alle platene!

     

    så detter er geniale plater å jobbe med, slå opp å så er du ferdi!!

     

    har solg slie plater i snart 10 år nå, å er sjelden noe trøbbel med platene.

    er det først noen som klager så er det som regel at man strammer får hardt rundt platene i hengeren å ødelegger kantene!

    så anbefaler disse platene på det sterkeste!

     

    så hva du enn ender opp med , lykke til med videre oppussing.

  7. ja 15 mm kan du slipe uten problem ja! så det blir nåkk topp vil jeg tro!!

     

    å 3 strøk lakk holder bra det til vanlig bruk i lang tid!

     

    så det hørtes ut som ett godt tilbud det da!

    225 pr m2 er bra pris det, får alternativet er jo å kjøpe ny parkett, å da må du fort opp i 300+ pr m2 for å få en bra kvalitet! men da må man jo legge gulvet å da! så du sparer jo deg både penger å arbeid!!

  8. ja det er da ikke så rart det da. får når du sier "jukeparkett" som kun har noen millimeter med trelag på, så er det sikkert 8,5 mm parketten du mener! å den går d ikke an å slipe! så er ikke så rart at det ikke ble bra resultat! må iallefall være 14mm parketten, den kan slipes ca 5-6 ganger!

     

    er det snakk om den tynne varianten så er det jo rimeligere å kjøpe seg ny enn å tenke på å slipe det!

    sliping kommer på ca 250 pr.m2 å ny 8,5mm parkett fra ca 130 kr å oppover.

×
×
  • Opprett ny...