Gå til innhold

karljohan92

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av karljohan92

  1. Hei! Jeg har tatt og skal ta en del vgs-fag som privatist. Jeg tar enkelte fag ved en skole som forbereder privatister til eksamen, og de mener det ville vært lurt å ta programfagene ved en vanlig videregående skole ettersom jeg fremdeles har ungdomsrett. Det vil da si at jeg jeg kun vil møte opp til timene som er for programfagene, er det noen som gjør har gjort det samme før?

    Og vet noen om en skole i Bergen hvor programfagene er over en hel dag, istedenfor en eller to timer midt i en skoledag? Sett at feks. jeg må gå to timer tre ganger i uken et sted for å ta progamfagene, og så dra vidre til den andre skolen like etter for å ta fagene jeg tar som privatist så vil dette være litt mye stress.

     

    Takk for svar! :-)

  2. Hei! Jeg bare lurer på om det egentlig er vits og utdanne seg som ting som feks. resepsjonist, selger, og slikt? Jeg mener vil du egentlig få noe mer lønn av og være "faglært" innen salg og service? Eller er det like greit og gå rett ut i jobb, og eventuelt ta fagbrev med en såkalt kompetansevurdering som gjør at du får lov til og gå opp til fagprøve?

     

    Og enda en ting. Har hørt noe om at hvis man jobber innen et yrke i 5 år som ufaglært, kan man få søke om og få gå opp til fagprøve, stemmer dette?

    Har også hørt at hvis man er over 25 år kan man søke om såkalt realfagskopetanse, altså noe som gjør at du kan søke deg opp til høyskoler uten noe som helst vgs utdanning, igjen stemmer dette?

     

    Takker for svar!

     

    :D

  3. Hei! Jeg tenker nå på og gå ut i ett studieporgram som heter full opplæring i bedrift. Da er jeg 4års lærling med 1 skoledag i uken, istedenfor det vanlige 2+2 vgs løpet.

     

    Men det jeg lurer på da er, er det noen som vet noen alternative læreplasser for helsefagarbeidere enn på et sykehjem? Alt utenom det er interessant.

    Bor forøvrig i Bergen, om noen vet noe sånn helt spesifikt.

     

    Takk for svar!

  4. Hei! Jeg er en gutt på 17 år, blir 18 i år. Og jeg skal nå mest sannsynlig inn i ett program som heter "full opplæring i bedrift" pga. jeg er veldig skolelei. Dette løpet involverer at du er 4 dager ute i lære og 1 dag i skole, eller tar fagene som privatist. Dette tar 4 år, etter det får du fagbrev.

     

    Men det jeg lurer på da er, er det vanskelig for en "helsefagarbeiderlærling" og få lærlingeplass på sykehus? mer spesifikt Haukeland. Tar gjerne også private klinikker osv. Egentlig alt det som ikke har med eldreomsorg og gjøre, ikke det at jeg ville hatt noe imot og jobbe på et sykehjem, men ettersom at jeg skal være på samme plass i 4 år, så vil jeg gjerne være et sted som virkelig interesserer meg som sykehus, diverse klinkker ol.

     

    Noen tips og svar?

     

    Takker for alle relevante svar! :D

  5. Hei! Jeg har en HP DV7 med Vista 64-bit. I dag bestemte jeg meg for at jeg skulle dual boote xp i Vista. Men når jeg putter xp cden i og den vanlige installeringsmenyen kommer opp, så kan jeg velge alle alternativene bortsett fra det alternativet jeg vil ha, nemmelig "installer Windows XP" Det alternativet er bare blankt og kan ikke trykkes på. Har også prøvd og boote cden fra oppstartsmenyen, da bare gikk pcen i blå skjerm.

    Har prøvd flere xp cder, alle gangene så har "installer xp" vært blank :-/

     

    Noen som vet hva jeg gjør feil her?

     

    Takker for svar! :D

  6. Hei! Jeg oppdaterte netopp min Iphone 3G til 3.0 via itunes. Telefonen er ikke jailbreaket eller noe. Men når jeg skulle høre på musikk så oppdaget jeg noe rart, det var plutselig kommet mange flere albumer når jeg snur telefonen sånn at jeg ser album bildet. Det som hadde skjedd da, var at noen av albumene har delt seg opp i sperate deler, og noen av albumene har rett og slett kopiert seg selv sånn at jeg har 2 like albumer innpå. Det er ett utrolig styr og telefonen jobber så treigt! Kraskjer hele tiden når jeg driver på med ipod altså.

     

    Noen som har opplevd samme problem og vet hva jeg skal gjøre med det?

     

    Takker for svar!

  7. Hvor seriøs er du med fotograferingen din, Karl Johan?

     

    Om du sjelden skal skrive ut stort og ikke skal drive med mye postprosessering og/eller bildefikling så kan du bruke det meste av JPEG basic, normal, ultrafine eller RAW og bli fornøyd.

     

    Om du går etter skikkelig bildekvalitet, maks mulighet for postprosessering og har et minnekort som er 2gb eller større så skyter du i RAW.

     

    Når det gjelder bok, så er "Digital fotografi i praksis" av Magnar Fjørtoft den norske gullstandarden på en bok som tar deg begynner til relativt avansert entusiast.

     

    Er ikke noe sånn veldig seriøs enda. Er bare en som prøver og lære meg litt metoder for og få bildene til og se litt bedre ut enn om jeg bare hadde trykket på knipsknappen og det så var det det for ogsi det sånn....

  8. Hei! Jeg bare lurer på hvilken bildemodus jeg egentlig bør bruke når jeg tar bilder. Bør jeg bruke JPEG Basic, NEF (RAW)+JPEG Basic, JPEG Normal, JPEG Fine elller NEF (RAW)?

     

    Bruker nå JPEG Normal. Og er det noen ganger det er bedre og bruke ett modus enn andre? I andre settinger mener jeg?

     

    Bare sånn nå når jeg likevel lager en topic. Er det noen steder på nettet jeg kan lese meg frem til og hvordan jeg skal ta bilder med spesielle effekter? Altså noen fotoguider som er veldig godt og enkelt forklart?

     

    Kanksje noen som har noen bøker og anbefale? Så kan jeg leie dem på bibloteket :p

     

    Takker.

  9. Jeg er utrolig noob nå, igjen! Men kunne en av dere forklart meg nøyaktig hvordan dette bilde ble sånn det ble? Var veldig kult! Forklar hvilken modus jeg må ha på osv. Trenger basicially og vite alt som jeg trenger og stille på, og hvor jeg finner disse instillingene. Hvor langt jeg skal stå ifra? Klarer og få små ting som er helt nærmt kameraet til og være det eneste i fokus mens bakgrunnen er blurry, men skjønner ikke hvordan man skal klare og få en bil og ett menneske til og være i fokus, mens bakgrunnen er blurry. Spesielt når bildet er tatt så langt ifra! Er helt ny til dette med litt mer "pro" fotografering og vet ikke en gang hva de forskjellige modusene er enda hehe.

     

    Har ett Nikon D40

     

    Takker for svar! :D

  10. Hei! Jeg er ganske ny til det her med fotografering. Det jeg lurer på er om noen vet hvordan jeg kan få ett bilde til og ha en ting sterkt i fokus mens alt i bakgrunnen er veldig uklart og blurry? Syntes noen bilder med denne effekten ser utrolig flotte ut.

     

    Hvis dere kan forklare hvordan jeg kan få dette til med enkle ord så setter jeg pris på det. Om det er noen spesielle filtre eller moduser jeg må bruke så er det fint om dere kan forklare hvordan jeg aktiverer disse funksjonene.

     

    Har forøvrig ett Nikon D40

     

    Takk for svar! :)

×
×
  • Opprett ny...