Gå til innhold

stefanw1337

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stefanw1337

  1. Hei,

    Våkner idag til problemer med internett, mitt WiFi er tregt. Og da sier jeg mitt, fordi det er min egen router. Modemet fra Telia er satt i bridge, og jeg sjekker dette ved å koble om min router og gå inn på 192.168.1.1 og logge inn der. MEN så tidligere at min router har fått ip 192.168.1.3. Denne skulle ha vært ISP sin IP når bridgemode er på, etter min erfaring.

    Jeg skrur bridge mode av og på igjen, og får samme beskjed som sist, at hvis jeg skal skru bridgemode AV igjen, så må jeg gå inn på 192.168.100.1 -men dette blir aldri noe greie på, fordi 192.168.1.1 fungerer og 192.168.100.1 fungerer IKKE. Den videresender meg til en URL, som er en redirect URL, som igjen sender meg til 192.168.100.1 med en feil om at den ikke kan kobles til.

    Jeg blir også møtt med en "Vent, din router oppgraderer firmware", som er en beskjed fra Telia, men dette kommer helt ut av det blå, og greit nok, kanskje den trengte det hvis dette er en bug.

    Men den returnerer og bridgemode slås på, men gir meg fortsatt 192.168.1.4 (dette er nå min PC, som er koblet direkte). Og jeg ser også at jeg kan endre på DNS og sette på UPNP og annet som egentlig burde ha vært disablet, siden bridemode er på. Jeg tester dette ved å endre DNSen til ønsket (som jeg har på routeren min) og blir ikke blokkert på visse ulovlige sider, som jeg ble før jeg endret det.

    Så noe er rart her, skulle ikke min router ha fått 84.x.x.x - som er Telias IPer rett inn på routeren min? Er det noe nytt som er endret nå? Fordi jeg er rimelig sikker på at jeg har hatt det for et par uker siden, når jeg satte det opp..

     

    Og Telia har jo veeeldig lange køer på både chat og telefon, alltid, for tiden. Så det er jo ingen hjelp å få.

  2. Venter fortsatt på de RCA pluggene. Men har i mellomtiden kjøpt tilsvarende, men bare minijack istedenfor.. Og koblet det til nå, og det funka IKKE. Så hvorfor skal det være så forbanna vanskelig?

     

    Nå har jeg altså koblet såkalt trrs stereo til trs mono til høyttalerene. s-l1600.jpg

     

    Da er det også en bilyd der, dog den er mye lavere enn før. Så kjøpte jeg en mono-kabel forlenger(fra hun til han) og nå virker det som at det er disse som gjør at det blir høyere igjen.

    s-l1600.jpgHjelp?

    EDIT: Ok, så litt frem og tilbake her. Men nå har jeg endelig løst problemet. Og det viste seg at det var strømtilførselene som gjorde dette. Ifølge Hifi-Klubben er det da jordfeil her som gjør det?

  3.  

    Flott da prøver jeg det, de du linket tidligere var ikke gull, så jeg bestilte gull istedenfor, for det er vel bedre? https://www.ebay.ie/itm/Socket-Audio-Adapter-Plug-Connecter-1X-3-5mm-Mono-Jack-Male-to-RCA-Female/122652912063

     

    Også har jeg to av disse(en til hver høyttaler): https://www.hifiklubben.no/kabler/minijack-kabel/argon-red-edition-mjin1-minijack-kabel/

     

    Altså: minijack til høyttaler, og i andre enden RCA, som én av de går inn i denne nye pluggen som igjen går inn i stereo Y-ledd pluggen, og så til mobil/anlegg?

  4. Ja, aktiv vil bare si at de har innebygd forsterker, noe det høres ut som at de har siden de trenger strøm.

     

    Vet du om minijacken på høyttaleren tar inn stereo eller mono? Dersom hver av høyttalerene er ment å spille av stereo, men de kun får mono, så kan problemet kanskje ha med dette å gjøre. F. eks. om høyttalerene har noen fancy dsp-algoritmer innebygd som er ment å noe med stereosignalene. Kanskje det blir faseproblemer om man gjør dette i to forskjellige høyttalere.

    Ellers så kan det jo være problemer med for lange/tynne kabler og at du får støy og faseproblemer pga. dette.

     

    Hadde vært lettere å hjelpe med nøyaktig høyttalermodell og nærmere beskrivelse eller opptak av virrelyden.

     

    Høyttalerne er nok stereo hver for seg. Det er to Soundboks2 jeg prøver koble sammen :)

     

    Virre-lyden kommer selvom jeg ikke har koblet til noe telefon eller anlegg. Og kommer først når jeg kobler de sammen med minijack i det siste minijack Y-leddet.

     

    Hifiklubben fyren mente det var fordi jeg bruker kablene uten å sende begge høyttalere samme signalet, på en måte. Og jeg lot en "kanal" være åpen for mottak av støy. Jeg skjønner meg ikke på dette, vil bare ha en løsning.

     

    Prøvde også å ta de igjennom Yamaha receiver'n min, men samme utfall da, da tok jeg en RCA rød fra en høyttaler på rød og RCA hvit fra andre høyttaler på hvit. Samme virringa.

  5. Så jeg kjøpte meg to høyttalere, som hver for seg fungerer fint, så ville jeg sette den ene opp som høyre og den andre venstre. Problemet er at den har bare minijack inn på høyttalerene. Derfor tenkte jeg at da måtte jeg splitte de i RCA, og plugge den ene som hvit(venstre) og den andre rød(høyre), men IKKE plugge den andre i de. Også går de videre til minijack Y-ledd og så inn i telefon/BT/anlegg. Men så kommer problemet..

     

    Når den ene plugges i, så går det fint, men når den andre plugges i så kommer det en "virre" lyd. Denne lyden er på konstant når musikken er på, og forsvinner, kommer og går når det ikke er noe musikk. Noe som er veldig irriterende.

    Man skulle jo tro at med alle de boksene som finnes til lydanlegg så burde dette være en enkel sak. Men jeg måtte forhøre meg med hifiklubben, og de sier jeg må ha spesial lagde kabeler for å få dette clean. Det ble tidligere også foreslått en mixer av hifiklubben, men jeg tenkte teste dette først. PLuss at jeg skal jo bare ha 1 input, og 2 output. Kjører jeg minijack mot begge, så får jeg jo dobbel stereo, som ikke er hva jeg ønsker.

     

    Ifølge hifiklubben er det ingen kabeler man kan kjøpe, men de må altså lages. Og han skulle sende meg en forklaring, som jeg kunne gi til eventuell verksted som må hjelpe meg.

     

    Men det må jo være en eller annen boks eller måte å løse dette på? Høyttalerene er altså høyre og venstre, men har en ekstra "virre" lyd med seg, som jeg ønsker bli kvitt.

     

    Forslag? Og vil en minimixer fikse dette problemet? F.eks.: https://www.danmusikk.no/thornton-mq-3usb-mikser

  6. Prøver å finne ut hva man kan tjene på nattarbeid, og hva ufaglærte, spesielt, ligger i timelønn.

     

    Så spesifisér om du er faglært eller ufaglært og hva du har i timen, gjerne også hva slags type jobb/bransje. Og hvis du har tillegg til vanlig timelønn, hva du får til vanlig og hva du har som tillegg.

    Og hvis noen har noen idé på tillegg for "ringevakt" tillegg per time er det også greit om jeg får.

  7. Det planlegges en event i forbindelse med CitizenCon 2017 som er den 27. oktober 2017. Eventen er en klassisk "BarCitizen" som holdes av House of Nerds i Oslo. Adresse Lørenveien 38, 0585 Oslo. Det åpner kl 16.00 og avsluttes senest 01.00 28. oktober.

     

    Det er øl-servering og livestream fra CitizenCon 2017 i fokus.
    18 ÅRS ALDERSGRENSE
     

    Påmelding er ikke nødvendig. Mer info:
    https://robertsspaceindustries.com/comm-link/citcon-featured-content/16174-CitizenCon-2947-Details
    https://www.facebook.com/events/291656891329317
    http://barcitizen.sc

  8. Det skjønner jeg. Blackberry er dessuten godt kjent for å lage kvalitet.

    Men ikke veldig kjent for gode serviceavtaler :p Siden de ikke har en eneste butikk i Norge, så er spøsmålet om de har avtaler med verksteder ol. Eller om det blir en lang reise og stor affære om den må på reperasjon ol. Men det er sikkert verdt det, slikt har ikke skjedd meg ofte uansett.

  9. Her finner du litt mer info om den. Dette er en butikk som hovedsaklig selger fra Japan til utenlandske kjøpere, så han tar seg veldig godt betalt. Du finner den billigere i f.eks rakuten butikken.

     

    http://www.kyoex.com/freetel-musashi-dual-screen-android-flip-phone-unlocked-dual-sim/

     

    Å få tak i noe annet enn typiske A4 produkter i Norge er neste umulig. Skal man få tak i noe litt spesielt må man dessverre til utlandet. Sånn er det med mat og telefoner og stort sett alt annet.

    Fant den billigere på eBay, 1000kr + toll da. Men tror ikke den er noe for meg selvom det er et godt og billig alternativ, så tror jeg Priv er mer min type mobil i design.

  10. Nei, første gang jeg ser den. Ser bra ut, MEN ser ikke ut til at noen selger i Norge. Nokså cheap på eBay, men finner ingen spesifikasjoner på nettsiden, GSMarena har den ikke. Får se litt på forskjellige eBay ads for å finne alt, 4" var ikke store greiene.. Men det kan alltids gå.

     

    Men den har også ikke ordentlige knapper ser det ut til.. Men den koster jo også nesten ingenting 1000NOK.

  11. Ja, jeg har sett litt youtubes og det stemmer at man får æøå med, men ikke som fysiske taster, noe jeg kunne tenke meg. Sett litt på KeyOne også, men synes designet på Priv er bedre ved at tastaturet skjules, og gir deg større skjerm. Priv2 er det også rykter om, men har ikke lyst til å betale 8000-9000 tusen heller. Så beste akkurat nå er Priv(til ca. 4200), men den ikke har fysisk tastatur for skandinavia. Men er det nærmeste man kommer til hva jeg ønsker.

  12. Nå er jeg møkk lei av den generiske iPhone look'n alle telefoner har, og jeg vil ha noe annet.

     

    Nei, jeg tenker ikke på den nye Nokia 3310. Da jeg vil ha større skjerm, QWERTY eller normalt mobiltastatur(1-9 etc) og Android, dette er et must for min neste telefon. Jeg har lett rundt, men slik telefon finnes omtrent ikke, eller de finnes.. Men ikke i potet-Norge.

     

    Nærmeste jeg har kommet er Blackberry priv. Men da er spørsmålet igjen, leveres de med skandinavisk tastatur(æ, ø og å)?? Bildene som blir lagt ut viser nemlig inget slikt tastatur.

     

    Funnet mange ålreite telefoner ved let, fra bl.a. CES, men de er enten for gamle, produsentene har de ikke lenger(ser på deg LG) selvom de ligger på nettsidene.

     

    Hjelp?

  13. Hei,


    Jeg har fått meg nytt nettbrett og oppdaget plutselig at Get sin TVapp hakker på mange kanaler som tilbyr HD. Bl.a. NRK, TV3 m.fl. Jeg tok saken opp med de, men tenkte samtidig jeg fikk teste andre webTV applikasjoner for å se om det var bare Get sin TV-app som led av dette problemet.

    Så da tok jeg NRK TV appen, og denne bare kræsjer, ikke helt i starten, men akkurat når den skal oppdatere til raskere og bedre bilde. Jeg gikk derfor inn og satte ned bildekvaliteten. Og fant ut at på Medium(563kbps) klarer den å kjøre bilde, og appen kræsjer ikke. Setter jeg den til Høy(1266kbps) så kræsjer den nesten umiddelbart.

    Dette er noe jeg trenger teknisk support med, eller få meldt dette som en bug til NRK og Get. Get sin app kræsjer ikke så ofte, bildet bare hakker istedenfor. I Get sin TV-app kan man ikke stille på oppløsningen/båndbredde. Min internettlinje er veldig bra(100/10Mbits akkurat nå, men venter på 200/20Mbits), og jeg kan streame både Youtube, Twitch og Plex i 1080p uten problemer, så problemet er ikke i selve hardware til nettbrettet eller nettverket. Så dette må ligge i Android OSet eller i avspilleren som Get/NRK benytter(som trolig er native android, som igjen går på android og Google).
     
    Vet ikke hvor mye mer informasjon som trengs, bruker et Lenovo Yoga Tab 2 Pro 13.3" i 2560 x 1440 oppløsning. Brettet kjører Android 4.4.2. Link: http://shop.lenovo.com/us/en/redux/tablets/lenovo/yoga-tablet-series/yoga-tablet-2-pro/
     
    Noen andre som har merket dette problemet? Hadde ikke problemet på mitt forrige nettbrett, som er Asus (K00). Så mistenker jo derfor at det kan være relatert til størrelse og oppløsning på skjermen eller noe i den duren.
  14. Jeg har LG hjemmekino anlegg 2.1(klarte ikke finne modellen, men det er BluRay) som jeg fikk til jul i fjor. Denne har to optiske innganger, og to HDMI innganger samt én HDMI utgang.

     

    Men så tenkte jeg oppgradere lydanlegget med 7.1 lydkort(eksternt) og et 7.1 headsett fra Razer(Tiamat).

     

    Idag har jeg koblet laptop inn på den ene HDMI inngangen, og utgangen går jo til skjermen med HDMI. Så lurte jeg på, dersom jeg kjøper et eksternt lydkort, trenger ikke så dyrt, bare det har 7.1(eksempelvis dette). Hvordan skal jeg da koble dette til?

     

    Jeg må naturligvis bruke HDMI kabelen og dens video, mens jeg kan sende lyden inn på optisk inngang fra lydkortet, men HDMI ut på BluRay sender vel lyd og bilde?

     

    Men siden INPUT-knappen kan velge HDMI 1&2 eller Optisk in 1&2 skjønner jeg ikke helt hvordan oppsettet skal være, og jeg tror ikke det går(for om jeg velger optisk in1 f.eks. så viser den bare at man må plugge inn på TOSLINK'n og ikke bildet til HDMI1 in og finner ingen innstilling som lar meg velge HDMI in 1 som video og lyden som optisk in1), så derfor lurer jeg litt her, på om noen har vært borti det og hva løsningen er eller hva mer jeg vil trenge? Må lydkortet da ha HDMI i tillegg, eller må BluRay spilleren ha en forsterker i tillegg her?

     

    Men siden headsettet fra Razer muligens har alle de "analoge" jackene og de skal i lydkortet så er jo selve lyden ut OK? Bare mellom BlueRay spiller og lydkortet jeg lurer da.. og hva jeg må velge som kilde på spiller'n..

  15. Fikk min P150E i dag. Men synes det er noe rart. Fikk ikke lagt inn nvidias egen driver. Fant driver på multicom sin side(men antar det er den som allerede er innstallert), er dette optimalt om man vil ha de nyeste driverene da? I think not! I tillegg var det liksom lagt inn Intel programvare for grafikken, snodig når det er nvidia kort.. Men nvidia sin egen "søke etter maskinvare" fant kortet, ville bare ikke installere driveren, for da fant den ingen hardware..

     

    Også skulle jeg starte og teste mitt første spill, TSW klaget på at settings var satt på det laveste og at det manglet masse VRAM, og at det bare var 64 mb ledig eller noe. I tillegg hakket det utrolig når jeg bare testet å logge på. Har testet å sette den på performance i den lille menyen som følger med, TSW sier fortsatt at den er too low requirement..

     

    Jeg kjøpte med GTX680M 4GB. Er det en knapp eller bryter for å skru på mer firepower som jeg har oversett?

  16. Hey,

     

    har et lydkort av typen SB Live! 24-bit external lydkort(http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=303120), som er nokså gammelt. Den har en TOSLINK(eller SPDIF) ut. Og jeg trenger derfor et 5.1 anlegg til dette nå. Er lei av de "bloppene" og knudringen som blir når man skrur opp lyden uten å ha noe på. Har noen noe anbefalinger til et slikt surround sett?

     

    Det skal helst ikke koste mer enn 1000 kroner, pcen blir jo brukt til musikk, filmer og tv-serier samt youtube på 42", så må være bra. Gjør ikke noe om bakhøyttalerene er tråløse eller om satelittene/monitorene er skjermet for mobil-støy.

  17. Har vurdert å sende min inn også. Har opplevd endel småtterier:

     

    Det verste er kanskje under skriving av melding, så kan telefonen bare "henge" seg i 2-3 sekunder, man får ikke skrevet noe.. Også bare restarter den, og man må skrive meldingen på nytt. Men ord man da har lagret er lagret, heldigvis. Det er ikke alltid at den restarter seg, men den henger seg, og om den kommer tilbake til "normalen" så er alt jeg har skrevet etter at den har hengt seg, bare tull. Masse uforståelige tegn, mener det er tegn som ikke engang finnes på telefonen.

     

    Synes TouchMedia er for tregt, den registerer ikke alltid tastetrykkene. Det har også skjedd at uansett hvor jeg trykket på TouchMedia, så har den trykket en spesiell knapp - uansett. Selv etter reåpning av TouchMedia.

     

    Plutselig ble alt på skjermen min i negativ visning ute på "desktop" og i menyer. Dette ordnet seg når den fikk ligget litt..

     

    Som nevnt over synes jeg at filvisninger er for tregt, og tungvindt om man må scrolle seg igjennom 100- om ikke 1000-vis av sanger(jeg har jo tross alt 8gb minne) for å komme til en i midten. Playlists er like tungvidt å bruke, men da slipper man i det minste å leite og leite, scrolle og scrolle hver gang..

     

    Skulle nok hatt en oppgradering. Hvor sender du telefonen til reperasjon, da?

  18. Du har jo alle muligheter i musikk spiller om du ikke går via Touch media siden....å det holder for meg. Random er inne altid likevel.

     

    Det hjelper ikke å slå på "random" i Audio Player'n, den funker da ikke i Touch medias sin uansett. Og slår seg av om du lukker Audio Player'n. Testa det nå.

     

    Min software er: KF750-V10c (Menu->Settings->Phone->Information->Hanset Information)

  19. Tastelåsen kan du selv bestemme når skal slå seg inn

    Ja, det kan man. Men det virker som at den i Touch Media går på en annen timer, så om jeg setter den til f.eks. 20 sec, går den fortsatt inn etter 5-6 sekunder :/

     

    Eneste jeg ikke får til er å forandre på snarveiene til navi tastene og de 2 oppfor.

    Slik det er nå er det 2 knapper som går til navnelista

    Har du en løsning på det stefanw1337?

     

    Tror ikke det går. Det bekymrer meg ikke så mye, da jeg ikke bruker noen av dem så mye, men heller skyver ned tastene og bruker hurtig-opprigning, ellers bruker jeg bare en av de to..

     

    Den funksjonen som gjentar meldingslyden etter f.eks. 2 minutter sluttet plutselig å gjøre det, lurer på hvorfor.. Prøver finne ut hva som slår den av, selvom den står på. :S

     

    Edit: en "Reset settings" gjorde susen.. Men hvor lenge varer det, tro? Håper ikke det kommer tilbake.

  20. Telefonen får endel trekk hos meg for Touch Media.

     

    Funksjonen er jo stilig og alt det. Men musikk-spilleren er veldig enkel, man kan ikke sette på shuffle(random) der, kan ikke styre equalizer. Kan velge repeat da, i det minste.

     

    Men browser'n for musikk tar alle filene på minnekortet og sorterer dem alfabetisk. Scroller'n blir tilslutt så liten at det raser for fort igjennom til å finne og stoppe på en spesiell sang man leter etter. Og man må da krype til korset, å bruke touchpad'n igjen. Spilleren forstår ikke æ, ø, å i en sangtittel/ID-tag - de blir kinesiske tegn.

     

    Har heller ikke skjønt hvordan det spilleliste-systemet funker på telefonen. Og synes det vel ergelig den ikke forstod .m3u filer som en spilleliste.. Har en mistanke om at man ikke kan komponere spillelister i Touch Media, men at de må lages i den vanlige Audio Player'n først.

     

    I tillegg er den meget treg å gå inn på, så treg at den automatiske key-lock'n slår seg på, og man må skru den av. Og siden den hengelåsen er rett der andre knapper er, kan man risikere å trykke på neste knapp også. Da touchscreen'n er veldig vag på touchinga; noen ganger funker det ikke når man trykker en knapp(og får lyd-responsen) men ingen animasjon og andre ganger for godt.

×
×
  • Opprett ny...