Gå til innhold

Martin_M

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Martin_M

  1. Hoi!

     

    Her var det blitt forandringer siden sist jeg var innom!

     

    Har du gjort opp noen vurderinger på hvor mye er det å spare på å bygge delt bolig ift egenbolig?

     

    Huset er nydelig, nesten helt i tråd med min smak.

     

     

    (Jeg tror mange som har vært igjennom en slik byggeprosess som du har føler just det du føler nå. Husk at du kan bruke 3 år, eller 10 år for den saks skyld, på det du har igjen nå.)

  2. Når det står på søkehåndboka 2008 at alle kom inn på en skole ifjor, er det ikke så hardt å komme inn da? Betyr det at alle som består kravet "generell studiekompetanse" kom inn. Isåfall kan jo nesten alle bli siviløkonom.

     

    I Norge er det en gang slik at alle har mulighet til alt, så i prinsippet; ja. Man må dog ha et snitt over en viss karakter for å komme inn på masterstudie.

  3. http://www.samordnaopptak.no/studier?ord=S...mp;type=studier var inne og såg på Bachelor til Siviløkonom (økonomi og administasjon). Noen skoler krever ca 5 i snitt, men noen som tar imot alle. HiM og HiBu, er disse skolene mindre bra? Hvor vanskelig er det å komme inn der, søker antall osv?

     

    Tenker selv og satse på BI som har en grense på 4.7 eller Hist som har grense på 5,1, og ha HiM eller HiBu som plan b. Hva sier dere til dette?

    Hvilket snitt må man minimum ha for å være relativt sikra utdanning? har nå 4,2 etter avgangsfagene ifjor (VG1 Musikk), men regner med jeg får jobba meg opp til 5 og helst litt høyere.

     

    Foresten står bare matte X og Y osv? Vi har T og P så senere P2 og R1. Hvilken matte kreves. Har forstått det som man trenger bare vanlig P matte?

     

    Takker for svar. :)

     

    Jeg blir siviløkonom ved HiM til neste sommer etter å ha gått alle 5 årene der. Jeg har ikke noe sammeligningsgrunnlag, men mange forelesere har også kurs i Bergen (gjelder BØK-kursene). De har slitt litt med søkertallene til akkurat øk&adm-studiet da de satser på SCM og nysatsningen innen sport og idrett. Om jeg skulle kommet med noen råd ville jeg ikke anbefalt å søke HiM med mindre du har interesse for SCM som fordypning i mastergradsdelen av siviløkonomtittelen. Gå de to første årene som er obligatorisk + ett år fordypning i logistikk/SCM og så en av de to SCM-gradene som fører til siv.øk.

  4. Jeg hadde det samme problemet med et liknende blandebatteri. Regnet med det var en pakning som var dårlig, men siden jeg hadde ei stengekran liggende føyde jeg bare på den mellom batteriet og slangen til dusjhode. Vaskemaskinen sto vel og gikk så jeg tok ikke bryet med å vente til den var ferdig så jeg fikk stengt av hovedkrana som det egentlig bør gjøres.

  5. Eksempel:

     

    Betaling/antall timer = timepris

     

    5000 / (7,5x5) = 133.

     

    Det er en veldig god timesbetaling for en ungdom uten erfaring. Du nevner at han jobber sakte så om han bruker mange dager ekstra og han har gjort en god jobb kan det være på sin plass med en bonus som nevnt.

     

    På sparket synes jeg timeslønn i denne settingen (arbeidstaker ung og ufaglært) bør kanskje ligge på 110-120 (sett at dette også er netto til lønnsmottaker). Om jobben er godt gjort noe høyere.

     

    Å leie inn profesjonelle folk til dette arbeidet ville vel kostet 300-400 kr timen. De hadde sikkert også insistert på å bruke eget utstyr.

×
×
  • Opprett ny...