Gå til innhold

ElectricPizza

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ElectricPizza

  1. Jeg fant faktisk 2 stk. IBM Model M-tastaturer på et loppemarked for noen år siden og disse fikk jeg for 50 kroner. Har aldri vært så fornøyd med et kjøp som bare koster et par potetgullposer. :)

     

    Kan forresten nevne at mitt Logitech Ultra Flat keyboard er noe av det verste søppelet jeg har kjøpt og det kosta 200 kroner.

  2. På serveren min:

    christopher@1337:~$ uptime

    11:13:18 up 33 days, 14:38, 2 users, load average: 0.21, 0.18, 0.18

     

    Hjemmemaskinen min:

    christopher@compaq:~$ uptime

    11:12:58 up 4 days, 10:02, 4 users, load average: 0.63, 0.68, 0.72

     

    Laptopen har jeg ikke tilgjengelig her, men den har vel vært på i ca. 3-5 dager.

  3. Jeg hadde gått for Windows Server 2008 Standard (Full Installation), men det spørs vel ikke om Windows Server er overkill for en simpel CS-server. XP eller Vista vil gjøre jobben like godt, det er langt billigere og mye mindre konfigurering og tukling enn med Windows Server som er bedre egnet hos bedrifter.

     

    Eventuelt kan du vurdere en Linux-server.

  4. Jeg mener Silverlight og Moonlight er et lite dytt i riktig retning for åpne webstandarder. Microsoft selv har sørget for at Linux- og Mac-brukere kan ta i bruk Silverlight-teknologien ved hjelp av Moonlight som er open source. Siden det er open source, er det ingen sak å ta i bruk Moonlight på andre arkitekturer.

     

    På den annen side har man Flash som er proprietært, som kun fungerer på de plattformene Adobe bestemmer at det skal støtte og open source-kloner har ikke kommet spesielt langt i utviklingen fordi Adobe er en gjeng med r*sshull som ønsker monopol på et av de mest brukte formatene for web. Likevel ser dette ut til å være helt greit for de fleste, for Silverlight er jo utviklet av Microsoft som er onde jævler og da må det jo være ille...

     

    HTML 5 vil forhåpentligvis bli kvitt behovet for både Silverlight, Flash og alt det tullet, men Microsoft er jo også kjent for å være late og skikkelig HTML 5-støtte i IE kommer vel først 20 år etter lansering, tatt i betraktning at IE 7 ennå ikke støtter HTML 4 fullt ut. Den eneste måten å få nettsider til å funke på kryss av plattformer da er en plugin og Silverlight er utrolig mye bedre enn Flash som kun fungerer på visse plattformer.

  5. Er nok ikke akkurat en guru, selv om jeg anser meg ganske så flink rundt data og IT.

     

    For å sette opp Windows Server 2008 som et desktop-OS, fulgte jeg denne guiden. Trenger ikke følge den til punkt og prikke, den er inndelt så man kan hoppe over det man ikke har behov for å endre.

  6. Anbefales det og bruke Vista Ultimate eller Windows Server 2008 på min bærbare? Lest at denne har mindre feil osv enn Vista sine versjoner. En bedre versjon.

     

    Jeg bruker selv Windows Server 2008 64-bit på min PC og er strålende fornøyd med det i forhold til Vista. Har bra oppstartstid, null eyecandy og ingen dritt installert til vanlig, ingen DRM, osv., men til gjengjeld, kreves det at man bruker litt tid på å sette det opp slik man har lyst. Det er, som navnet tilsier, beregnet på servere.

     

    Server 2008 er jo også ganske dyrt, men det går an å laste ned en trial som varer i 60 dager. Prøveperioden kan utvides til 240 dager, så da har man nok av tid til å teste OSet.

     

    Så vil anbefale Windows Server 2008 fremfor Vista Ultimate dersom du setter av tid til å konfigurere det etter dine behov.

     

     

    For ditt bruksbehov er jo også Linux et alternativ, da.

  7. Jeg har for det meste hatt gode erfaringer med Vista og spill på kraftigere hardware. Første gang jeg testet det, brukte jeg 32-bits versjonen på en svak PC. Nå bruker jeg Vista 64-bit på en relativt kraftig PC og spill og slikt går unna som en drøm. Men til dagligdagse oppgaver holder jeg meg langt unna Windows.

     

    Mac er ikke det du velger når man skal ha gaming-PC. Ytelsen er for svak og du betaler mye penger for hardware som ikke duger til gaming. Mac Pro kan jo være et alternativ, men også her får du dårligere spill-ytelse enn på en PC til en mye lavere pris. Mac Pro koster dessuten flesk.

     

    Windows er jo OSet man bruker dersom man skal spille. Så stabilitetsargumentet til faren jo bort dersom man skal kjøre Windows på Mac...

  8. Det jeg anbefaler å gjøre er å installere DOS under Microsoft Virtual PC, VirtualBox eller lignende og mounte CDen. Deretter installerer du og kjører spillet. Jeg vet ikke om dette går, men er verdt et forsøk.

     

    Et annet alternativ er å få tak i en gammel PC med CD-ROM, lydkort og VGA og kjøre spillet på denne. PCen er nødt til å kjøre DOS eller Windows 9x.

  9. Vista fungerer fint til spilling, så lenge man har relativt ny og kraftig maskinvare. I tillegg støtter Vista ting som DirectX 10, noe XP ikke gjør.

     

    Når det gjelder 32-bits og 64-bits Vista, benytter jeg meg av 64-bits Vista på alle mine maskiner med 64-bits prosessor der jeg vil ha Windows. Har ikke hatt driverproblemer, selv om å finne drivere kan være et helvete enkelte ganger.

  10. Man KAN ikke fjerne Internet Explorer helt uten videre! Å fjerne IE fra kontrollpanelet fjerner bare ikonene og slikt, å fjerne Internet Explorer-mappa i Programfiler fjerner bare et slags front-end som fremdeles vil være tilgjengelig hvis du skriver inn en internett-adresse i Utforsker.

     

    Bruker man nLite/vLite til å fjerne Internet Explorer, fjerner man ikke kjernefilene. Internet Explorer vil fremdeles være der. Selv MicroXP som er en modifisert utgave av Windows XP som spres på diverse torrentsider inneholder IE, til tross for påstandene om at det er fjernet.

     

    Sier ikke at det er umulig å fjerne IE, men det er tett integrert i Windows og mange komponenter er avhengige av det. Angående trådstarters problem, vil ikke det løses ved å fjerne IE.

×
×
  • Opprett ny...