Gå til innhold

Asbx

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Asbx

  1. Jeg og min kone skal ha et kamera som tar virkelig skarpe, gode bilder - SLR Quality - og har vurdert mange muligheter, men ser at E-PL1 selges nokså fornuftig priset nå om dagen med 14-42 kit objektiv. Vil bildene et slikt kamera tar være FULLT på høyde med f.eks. Canon 500D med 18-55 IS?

     

    Takker for svar!

    Alle kameraer kan ta skarpe, gode bilder! Det er opp til fotografen.

     

    Største forskjellen mellom de 2 du nevner unntatt konstruksjon, er mangel på søker hos E-PL1 samt at 500D vil være noe bedre på høy ISO.

     

    As

  2. Min erfaring med 400D er at det er mer enn godt nok, selv har jeg en 50mm Sigma (massebokstaver) 1/1.4 som jeg er meget fornøyd med.

     

    Om du er fornøyd med objektivet, tror jeg ikke du vil merke så mye fremgang om du kjøper bedre hus, siden 18-250 er ansett som et ganske langt sprang rent optisk, noe som går ut over kvaliteten.

     

    Jeg ville nok anbefalt deg å kjøpe et skikkelig stativ, batterigrep og kanskje en mellomring til makro. Men det er mine to hundredels dollar.

     

    50d/7d vil også gi deg bedre/enklere betjening (mindre sjans for mislykket bilde) og være merkbar bedre på høy ISO.

  3. Hei.

     

    Jeg ønsker å utvide kamerabaggen litt. Kunne tenke meg et fastobjektiv (50mm) ? og en form for telelinse/zoomlinse. Har kun kit-objektiv fra før av.

     

    Jeg prøver å lese meg fram til noe smart kjøp, men syns ikke det er så lett. Mange av objektivene ligger langt over min prisklasse. Hva slags merkbar forskjell vil et 50mm objektiv til 5000 ha, kontra et til 1000?

     

    Fint om dere kommer med konkrete forslag til kjøp, 1-2000 per objektiv. Og kan hjelpe meg med å forstå litt mer.

    Forskjellen vil ofte ligge i lysstyrke og autofokus, samt byggekvalitet. Dette kan igjen gjenspeiles i bilderesultatene hvis forholdene/opptaksituasjonen/det ønskede resultat krever det.

    Du bør vite hva du trenger før du går til dyre innkjøp, ellers kan det raskt ende med skuffelse.

    Intet utstyr vil gi deg gode bilder, det er du so er fotograf uansett.

  4. Hei,

     

    Jeg har startet på et fotostudie i Australia, og har etter dette surfet rundt på ebay etter noen fotokupp man kan plukke opp mens jeg er nedi her. Har litt trøbbel med å se hvor jeg bør gjøre innkjøp.

     

    Dette er utstyret jeg har:

    • Canon EOS 400d + "ubrukelig" standardobjektiv
    • Tamron 18-250

    Jeg liker å ta både landskap og makrobilder. Føler at linsen jeg har nå tar ganske gode landskapsbilder, men sliter mer på makrodelen. Skulle ønske det var mulig å komme superclose, men der setter linsen begrensninger. Har også tenkt litt på å skifte ut kamerahuset, men det vil være en såpass høy investering at et eventuelt linsekjøp er uaktuelt i det tilfellet. Anser meg som en middels erfaren fotograf.

    Dette er under lupen:

    Canon 50D (ca 5000 NOK)

    Canon 7D (ca 8000 NOK)

    Makrolinse (Tamron AF SP 90MM?)

    skikkelig vidvinkel?

     

    Hvor ville dere ha investert? Er det stor nok oppgradering fra 400D til 50D f.eks? Setter pris på andre anbefalninger og tips hvis det er et kupp å gjøre!

     

    Gunnar

     

    Jeg gikk fra 400d til 40d for et par år siden, det opplevde jeg som en reell fremgang. Dvs at 50d vil være et fint sprang.

    Nå har jeg 7d, men det spørs hva slags fotografering du skal bedrive om du trenger de forbedringer som ligger i 7d. Hvis raskere skuddtakt, enda bedre autofokus samt bedre værtetting er viktig er saken klar ==> 7d

     

    Skikkelig vidvinkel ==> EF-s 10-22mm

  5. Har bestemt meg for å anskaffe en Canon 7D, men er i sterk tvil om hvilket objektiv jeg skal anskaffe meg i tillegg. Har fra før en efs 17-85, og jeg tror et kamerahus av 7D vil dra nytte av noe bedre enn dette. Har lest mange tester og kommet frem til noen alternativer.

     

    Canon efs 15-85 virker fristende - IS, hendig brennviddeomfang og får bra testresultater. Den er ikke værtettet og har litt dårlig lysfølsomhet.

     

    Canon efs 17-55 2.8 blir et litt dyrere alternativ. IS og lyssterk men litt lite omfang. Denne er heller ikke værtettet.

     

    Canon ef 24-105 f4 L kommer på ca samme pris som 17-55. Den er værtettet og har et hendig brennviddeområde. Den er værtettet men er kanskje litt trang. Jeg fotograferer sjelden under 20 mm likevel.

     

    Da er det ikke langt opp i pris til mursteinen EF 24-70 2.8L. Blir vel regnet som noe av det beste av zoom optikk, værtettet og hendig brennviddeomfang.

     

    Ellers er det vel noen rimeligere alternativer som Tamron 17-50 2.8 VC som har fått blandet mottakelse. (17-50 uten VC har jeg prøvd tidligere og den passet ikke meg, for treg autofokus og den bommet litt for ofte.) Tokina har en 16-50 2.8 som har fått blandet kritikk, men mange påstår at den må blendes ned for å bli skarp. Disse rimligere alternativene er heller ikke værtettet.

     

    Valget er ikke enkelt - men jeg heller mot L alternativene. Skal man først bruke så mye penger på foto kan man likegodt fleske til:)

    (man kan jo lettere gå over til fullformat dersom man begynner anskaffe seg noen objektiver)

     

    Har fra før Sigma 30 mm 1.4, canon ef-s 60mm 2.8, EF 85 1.8 og en 70-200 f4L. Er vel egentlig bra dekket for det meste, men vil ha en god normal-zoom.

     

    Innspill mottas med takk:)

     

    Er godt fornøyd med EF 24-105mm f4 L IS, setter ofte pris på litt ekstra i teleenden (kontra f eks 24-70 eller 17-55). Opplever objektivet som meget godt, rask treffsikker autofokus og skarpt med flott fargegjengivelse.

    Trenger jeg vidvinkel, ville 17-18 mm allikevel ofte vært for trangt. Da setter jeg heller på EF-s 10-22mm.

     

    I tillegg til 70-200 f2,8 IS, har jeg som deg, også Sigma 30mm f1,4.

  6. Kan anbefale Flashpoint karbonstativ fra Adorama. Disse er lette og meget stabile stativer og prisen er veldig god.

    http://www.adorama.com/FPTPF1228.html evt http://www.adorama.com/FPTPF1328.html

    Flashpoint leverer også rimelige kulehoder, selv om jeg vil anbefale deg å spytte litt mer i et skikkelig hode. Vil anbefale http://www.adorama.com/AWMBZ1SPC.html

     

    Leveres på døren 3-4 dager etter bestillng. Bestillt mye utstyr fra USA og aldri betalt mva når UPS leverer.

  7. Hvis du tar med deg fotoutstyr ut av Norge er det greit og få ordnet med et Legitimasjonsbevis for reise-/yrkesutstyr medbrakt av reisende til midlertidig bruk i utlandet, RD 0031

     

    http://toll.no/templates_TAD/Article.aspx?...;parentid=44789

     

    Bare og føre inn nøye alt fotoutstyr du har og dra til et tollsted og få godkjent dokumentet.

     

    Er dere flere så kan alle ta med seg varer/fotoutstyr for 6000.- hver.

     

     

    Rart at det står maksimumsverdi NOK 5000, det er jo veldig lavt i og med at man kan ta med seg varer for NOK 6000.

  8. Planlegger å handle et objektiv (Canon) eller to ved et kommende besøk i New York.

    Vurderer EF 70-200mm f/2.8L IS USM, denne har jeg kun lest positive omtaler om. Eneste negative jeg har funnet er at noen mener den er tung. Her vurderer jeg også en telekonverter på 1,4X.

    Videre vurderer jeg EF 24-105mm f/4L IS USM, evt EF 24-70mm f/2.8L USM, tror jeg heller mot den førstnevnte.

    Har i dag et 400D, men kjøper objektiv med tanke på fremtiden og mulig oppgradering på kamerasiden.

    Noen som erfaring med disse objektivene?

×
×
  • Opprett ny...