Gå til innhold

StianJ71

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av StianJ71

  1. Jupp. Biler registreres gjennom autosys (håndterer tollpapirer og COC (bilens fødselsattest om du vil)) og autoreg. Skiltene ligger allerede hos de som registrerer dersom de regger mange biler (kommer i bunker) eller så tilsendes de etter registrering. Man kan ikke overstyre dette systemet og må bruke de numrene som er gjort tilgjengelig i systemet. Men du står fritt til å velge registreringssted dersom du har en preferanse for en bokstavkode.

    Jeg, for eksempel, spør om attraktive tilgjengelige nummer innen de forskjellige bokstavkombinasjonene og dersom de ikke har noe venter jeg, eller ber pent om de kan ta kontakt når en ny bolk med skilter dukker opp.

     

    Bra forklaring av prosessen, og det er sånn jeg oppfatter at den skal fungere. Men...

     

     

     

     

    ...som mobile999 påpeker, det er en del feilregistreringer. Jeg er nysgjerrig på hvor disse feilene oppstår. Det kan nesten virke som at tildeling av nytt nummer i en serie er en manuell inntasting, og ikke et løpenummer som genereres automatisk i autoreg?

  2.  

    Jeg antar at ZJ er oppbrukt, og at de har hentet inn EX som da sikkert er siste kombinasjon for Oslo.

    Dette har vel ei sjappe i Bergen plukket opp og registrerer bilene sine med Finnsnes-nummer. Som tidligere nevnt er BT ofte sett i Bergen og også ZZ, som en annen forhandler har trykket til sitt bryst.

    Jeg tror ikke ZJ er tatt i bruk i det hele tatt ennå. Det ser ut som Finnsnes er kommet til ZD2****.

     

     

    Finnsnes issued from ZD 10000 to 10010 from 27.11.2001, probably by mistake. After reaching ZF 99999 in May 2004, ZD continued. EX up to at least 10006 registered by mistake since June 2015.

     

    Slike feilregistrringer har det visst også vært flere av. http://www.olavsplates.com/norway_highest.html

     

     

    Interessant. Så fremgangsmåten for å få seg ønsket bilnummer er på en eller annen måte og påvirke skiltprodusenten til å lage det skiltet man ønsker. Straks skiltet er mottatt av trafikkstasjonen, så velger de heller å gjøre et "unntak" i systemet fremfor å makulere skiltet og lage et nytt.

  3. EX-serien ser ut til å ha blitt tildelt Troms - Finnsnes: ZD ZF ZJ EX (kilde):

     

    EX10000: CITROEN C4 PICASSO, 22.06.2015, Bergen.

    EX10001: FORD SAFARI M-300 PASSAGE, 19.06.2015, Jessheim.

    EX10002: MAN TGM, 23.06.2015, Billingstad.

    EX10003: DANGEL JPY HDI125 L2H1 4X4, 23.06.2015, Oslo.

    EX10004: Ikke i bruk.

    EX10005: Ikke i bruk.

    EX10006: POESSL KW 9/21/26/30/33/34/36, 23.07.2015, Stavanger.

    EX10007: OPEL MOKKA, 29.06.2015, Bergen.

    EX10008-EX10020: Ikke i bruk.

     

    Jeg synes saken stinker litt siden det ikke skal være "mulig" å velge tallene i registreringsnummeret. Det skal heller ikke være "mulig" å velge bokstavkombinasjon som ikke er i bruk.

     

    Se der ja. Mysteriet løst. Jeg antar at ZJ er oppbrukt, og at de har hentet inn EX som da sikkert er siste kombinasjon for Oslo.

    Dette har vel ei sjappe i Bergen plukket opp og registrerer bilene sine med Finnsnes-nummer. Som tidligere nevnt er BT ofte sett i Bergen og også ZZ, som en annen forhandler har trykket til sitt bryst.

  4. Dette henger nok sammen med at bergensere nekter å kjøre med SV skilter og dermed velger fritt fra andre bokstavserier, noe som alle kan gjøre.

     

    Noen bergensere sliter med SV ja, og de aller fleste sverger da til Bærum, dvs. BT for tiden. Det er en god del Bærums-skilter her i byen.

     

    Det er mulig å velge registreringssted selv, men jeg trodde at man måtte holde seg til gjeldende serie. F. eks. kan jeg, som bor i Bergen, velge Bærums-skilter på min nykjøpte bil, og får da BT. Tror ikke jeg kan velge Bærum + BU, av den enkle grunn at BT ikke er brukt opp enda.

     

    Det er kanskje noen steder som er gått tom for serier og begynner å hente fra Oslo, som naturligvis er den største serien? 

  5. Jeg er ganske sikker på at det var EX jeg så. Ser også at bilnummeret er mulig å søke opp på nettsidene til f. eks. Biltema. 

     

    For elektriske biler er det vel EK som tar over når EL slutter? Hydrogen er fortsatt HY, mener jeg. EX får meg til å tenke at det må være ett eller annet med bilen, men som nevnt over, når jeg søker opp bilnummeret på Biltema så fremstår alt som normalt.

×
×
  • Opprett ny...