Gå til innhold

leahh

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av leahh

  1. På tide å skaffe en forsikring på pus, og jeg vurderer dnbnor. Har andre forsikringer der og gode avtaler, og fikk pris på 370 kroner i året som jeg synes var veldig bra. Vilkårene ser bedre ut enn feks agra, men jeg har ikke hørt om noen som har erfaring med dnbnor på det området før. Så derfor vil jeg høre her? Hvorfor velger folk agra isteden, for meg ble det i hvertfall mye dyrere..

     

    Vet dere om forsikring vanligvis dekker årlig vaksinering av katt?

     

    Ingen forsikringer dekker årlig vaksinering. Dette er forebyggende og ikke sykdom. Forøvrig, supert at du vil forsikre pusen din! :-)

     

    Agria er etter min mening mye bedre enn dnbnor.

    - Agria dekker høyere beløp (opptil 45000). Det er selvsagt usannsynlig høyt beløp, men jeg var maks uheldig med min katt (var vel egentlig katten som var uheldig, men..) engang og da dekket Agria drøye 34 lapper for alle mulige operasjoner og rehabilitering.

    - Hos Agria kan du selv sette livforsikringsbeløpet.

    - Agria har direkteoppgjør med mange dyreklinikker slik at du slipper å legge ut, og kun betaler egenandel direkte til veterinæren. Som sagt, med min maks uheldige katt hadde jeg ikke klart å legge ut 39.000 på rappen... Hurra for direkteoppgjør :D

    - Agria er kjappe i saksbehandlingen, omtrent en til to uker. Og det er ålreit hvis du har brukt mye penger på veterinærbehandling og lever på spagetti..

     

    Selvsagt, Agria er nøye på at det skal være uforutsett sykdom eller skade, men dersom det er dette har jeg aldri hatt problemer med utbetalinger osv. Jeg tror jeg betaler ca 500 i året for mine. 10% rabatt siden de er chippet, da!

     

    Takk for utfyllende svar! :) Spesielt det med direkteoppgjør ser jeg som veldig positivt! Er fortsatt litt usikker på hva jeg skal velge jeg, hadde vært interessant å høre fra noen som har erfaring med dnbnor også!

  2. På tide å skaffe en forsikring på pus, og jeg vurderer dnbnor. Har andre forsikringer der og gode avtaler, og fikk pris på 370 kroner i året som jeg synes var veldig bra. Vilkårene ser bedre ut enn feks agra, men jeg har ikke hørt om noen som har erfaring med dnbnor på det området før. Så derfor vil jeg høre her? Hvorfor velger folk agra isteden, for meg ble det i hvertfall mye dyrere..

     

    Vet dere om forsikring vanligvis dekker årlig vaksinering av katt?

  3. haha, så det er faktisk mulig å selge en bolig der man får med en gammel dame "på kjøpet" hvis man er heldig.. Uff, ikke mye aktuelt det altså! Men jeg skal sjekke med megler og høre litt mer detaljer rundt dette.. Synes det høres veldig merkelig ut rett og slett!

     

    De andre annonsene jeg har sett der det er snakk om å selge ett hus med borett har det alltid stått at den frafaller eller blir slettet ved salg. Jeg tør i hvertfall ikke kjøpe ett hus det er fare for at jeg må dele med en fremmed dame i 10 år, og kan ikke skjønne at det finnes noen andre som er det heller..

     

    Blir spennende å høre hva megler svarer her! ;)

  4. Vi vurderer å dra på visning på en enebolig, men før jeg i det hele tatt gidder å bruke mer tid på dette vil jeg finne ut hva det vil vi at boligen har tinglyst borett?

    Klarer ikke å finne noe ut av dette på nettet, så derfor spør jeg dere om hjelp? Eneste jeg kan finne informasjon er når det er salg innad i familien der en av familiemedlemmene har bruksrett til deler av eiendommene. Men dette blir jo noe helt annet..

     

    Rettsinnehaveren her er en nesten 90 år gammel dame (fant jeg ut etter å ha googlet litt..) og hun er ikke den som bor og selger boligen nå. Det står i annonsen at "det er ingen grunn til å forvente at personen med livsvarig borett noengang vil ha ønske om å bebo eiendommen igjen" - Men jeg synes fortsatt dette høres veldig skummelt ut..

     

    Vil det i praksis si at personen kan kreve at vi skal flytte ut selv om vi har kjøpt boligen? Får vi igjen pengene våre i såfall da? Eller vil det kanskje si at personen kan kreve å flytte inn sammen med oss? Er borett noe arvinger vil overta? Eller utgår dette alltid når personen dør?

     

    uhu, håper virkelig ikke det er tilfelle - for boligen er ellers perfekt!

  5. Hei! Dere som har hatt ØNH er dette otoskopet bra nok for 7.semester? jeg kan få det gratis, så da lurer jeg på om det er noe jeg skal ta i mot, eller om jeg uansett er nødt til å skaffe meg noe bedre?

     

    Samtidig tar jeg gjerne imot pensumtips til 7.semester uio :D

    ØNH + nevrologi

    Herlighet.... Må dere skaffe otoskop til studiet? :lol:

    For all del, free is always good. Så lenge du "ser" inni øregangen, så er den god.

    Jess, vi må visst det.. Både otoskop og oftalmoskop... Og de pakkene de selger her i oslo har jeg hørt at koster 4000-5000! :S Så når jeg får ett i fanget frister det jo veldig å ikke kjøpe noe ekstra selvfølgelig..

  6. Har akkurat fått en ny laptop (acer timeline 3820t) og legger merke til at denne viser mange nettsider i helt andre farger enn andre pcer og feks min gamle pc. Ganske irriterende og jeg vil gjerne ha det tilbake som normalt.

     

    Feks er sidemenyen her på diskusjon.no brun i stedenfor blå, og denne nettsiden www.mellaplace.com får en brun/beige farge på min nye pc, men er blå på alle andre pcer jeg har brukt. Dette er bare noen eksempler, men det gjelder også mange andre farger på ulike nettsider.

     

    Noen som aner hva dette kommer av? Og om det er noe jeg kan endre på? Har prøvd å finne ut av dette, men har rett og slett null anelse om hva jeg kan gjøre, og nå har jeg irritert meg over dette i så mange dager at jeg er nødt til å spørre etter hjelp.

     

    Anyone?

  7. Er i ferd med å skulle bestille meg en ny laptop, og har vært innom utallige pcer. Men nå tror jeg at jeg i hvertfall delvis har bestemt meg! Har blitt fristet av den lave vekten og den ekstremt gode batteritiden. Trenger ingen ordentlig spillpc, men en kjapp pc til "vanlig" bruk (surfing, blogging, lett bilderedigering osv..)

     

    Hva tror dere om disse to pcene?

    Acer timeline 3810TZ

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=583294

     

     

    Acer timeline 3820T

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=591243

     

    Hvilken av de er best?

     

    Er evig glad for synspunkter her, for jeg aner virkelig ikke!

  8. Jeg hadde vært fryktelig glad hvis noen medisinstudenter fra oslo kunne svart meg her! Jeg begynner på 5. semester til høsten - og klarer ikke å finne ut om klinikkene vi skal ha dette semesteret er obligatoriske? Regner nesten med det - men planlegger en ukes reise før jul og lurer på om jeg kan gå glipp av et par klinikker uten å få for mye fravær?

    Klinikkene er ikke obligatoriske, men klinisk-smågruppe er det.

    Tusen takk for svar! :)

  9. Hei!

     

    Jeg hadde vært fryktelig glad hvis noen medisinstudenter fra oslo kunne svart meg her! Jeg begynner på 5. semester til høsten - og klarer ikke å finne ut om klinikkene vi skal ha dette semesteret er obligatoriske? Regner nesten med det - men planlegger en ukes reise før jul og lurer på om jeg kan gå glipp av et par klinikker uten å få for mye fravær?

     

    Hadde vært supert om noen hadde et svar på dette! Skal ringe skolen også, men redd for at det er dårlig med svar derfra nå i sommerferien..

  10. Jeg skal kjøpe meg et speilreflekskamera denne uken - og har store problemer med å bestemme meg.. Har jo vurdert eos 1000d, siden det er billig og virker som et godt nok kamera for en nybegynner! Men tenker kanskje det er lurt å heller gå litt opp i pris, og kanskje få et kamera som jeg vil være fornøyd med lengre?

     

    Vurderer nå sterkt Canon EOS 450D m/18-55mm IS. Ser JapanFoto har en pris på 5.449 som jeg synes virker greit!

     

    Har dere noen synspunkter?

    Er det noe poeng i å betale 1000/1500 kroner mer for eos 450d?

    Er det et vanskeligere kamera å forstå for en nybegynner?

     

    Har nesten ingen erfaring i det hele tatt med speilrefleks - så dette blir mitt første kamera! Men interessen er tilstede - så jeg håper jeg også kan bli en flink fotograf etterhvert! :)

  11. Tja, det går nå greit, men føler aldri jeg har lest nok.

    Angående tid, så bør det gå greit. For min egen del har jeg ekstrajobb i tillegg til at jeg tar et annet studie samtidig som medisin :cool: Tok 60 studiepoeng høsten 2008... Man har tid til det man tar seg tid til.

    :ohmy: Det hørtes travelt ut. Når har du tid til å jobbe da? I helgene? Altså er det ikke helt umulig å ha et liv ved siden av disse studiene :cool:

    Helt klart ikke umulig. Men det er ikke få som mener at de ikke har tid til å være med på noe sosialt og som sitter på lesesalen hver dag fra morgen til kveld. Men jeg synes ofte det er mange av de som er veldig sosiale, som er med på fester og som er aktive i organisasjoner, som også gjør det best på eksamen! Det er tydeligvis mange som bare har veldig tungt for å fordøye stoffet vi lærer, og som derfor trenger dobbelt så mange lesetimer..

  12. Mademoiselle: Bare vent. :) Det tar seg betraktelig opp i 3. sem. Får ikke tid til så mye annet enn skole. I dag sluttet siste kurset 1900. Det er dog ikke så ille. Går greit så lenge man er interessert og trives med sine medstudenter.

    synes ikke 3. semester var så ille som alle skal ha det til jeg.. Jeg hadde i hvertfall fortsatt tid til både jobb og masse fritid - men det er maange som gror fast på lesesalen..

  13. nei, det står det ikke. Det er ment at man skal kunne sette den på uten tilsyn, feks når man sover så man har nybakt brød når man våkner. Derfor har den innebydt timer.

     

    Det står kun at maskinen må stå stødig og trygt -og det mener jeg den gjorde. Den sto langt innpå benken, og eneste måten jeg kunne sikret den bedre var ved å binde den fast. Og DET kan det umulig være meningen at man skal måtte gjøre..

     

    Skjønner egentlig ikke hvordan du mener at det er selvforskyldt jeg!

  14. Fikk en ny brødbakermaskin til jul - en wilfa bma-25, og den har fungert helt supert til nå. Pleier å bruke timerfunksjonen sånn at brødet er ferdig når jeg våkner. I dag våknet jeg derimot til en maskin som lå på gulvet, hadde tydeligvis veltet og falt over kanten på benken.

     

    Maskina skrur seg helt fint på og det lyser ingen feilmelding. Men en bit av festet på lokket er falt av så lokket er litt løst. + At jeg er skeptisk til å sette på en maskin som har falt i gulvet!

     

    Er dette en reklamasjonsgrunn? eller er dette noe som sannsynligvis vil regnes som selvforskyldt?

    Maskina sto godt innpå benken, og har aldri vært noe problem at den beveger på seg før..

  15. De fleste av de 10% er nok tannleger. :) Er markant høyere strykprosent på dem.

    hørte det var 1/3 av tannlegene som strøyk 1. semester i år jeg..

     

    De at de pleier å ha mye høyere strykprosent har hvertfall stemt med mitt kull så langt!

     

     

    Jeg besto 3. semester idag da! :new_woot: Jippi!

     

    Grats! Så det bare var tre medisinstudenter som strøk på den skriftlige 3.sem-eksamen. :)

     

    Oj! Er stolt av med-kullingene mine! 3 av 100 er jo ingenting! Lurer på hvordan det har gått med tannlegene våre, de har hatt ganske høy strykprosent både i 1. og 2. semester.. Sjekket du det også eskhyo?

    Jeg synes uansett skikkelig synd på de 3, så på en måte får jeg veldig vondt inni meg når jeg ser slike lave tall! Det er jo greit når man er en av de 97...

     

    Selvfølgelig er det kjipt, men 3 stykker er så få at det kan være alle mulige grunner til at de stryker, sykdom, familieforhold osv. Det er ikke usannsynlig at 3 stykker av 100 er syke, nettopp har gjort det slutt med kjæresten eller bare hatt et dårlig halvår generelt! Jeg synes faktisk ikke det er så ille, med tanke på hvor mye 3. semester hauses opp!

    Så det idag - og ble ganske overraska jeg! 3 stykker er jo veldig lite! Også 3.semester som skulle være det verste semesteret da.. VI er flinke!! :D

  16. De fleste av de 10% er nok tannleger. :) Er markant høyere strykprosent på dem.

    hørte det var 1/3 av tannlegene som strøyk 1. semester i år jeg..

     

    De at de pleier å ha mye høyere strykprosent har hvertfall stemt med mitt kull så langt!

     

     

    Jeg besto 3. semester idag da! :new_woot: Jippi!

×
×
  • Opprett ny...