Gå til innhold

Illuminaughty

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Illuminaughty

  1. Hei, jeg holder på å skrive en presentasjon om hjerneutvikling og jeg husker vagt en tv-reklame fra noen år tilbake som hadde passet godt å ta med i diskusjonen.

     

    Hvis jeg husker det riktig var det en ung mann som gikk inn i en bil og rånet for å tøffe seg og når han kom ut igjen var skuespilleren erstattet av en liten gutt. De avsluttet med en voiceover som snakket om at hjernen ikke var ferdig utviklet før 25 (eller noe lignende).

     

    Jeg klarer ikke å finne denne videoen på nettet, så jeg lurer på om noen kan hjelpe meg her. Er det noen her som husker mer om reklamen eller hvem som kjørte kampanjen slik at jeg kan klare å finne den?

  2.  

    Ok, etter å følge Bjonness406 sine anbefalinger har jeg foreløpig endt opp med følgende (endringer merket i blått):

     

    Kabinett: Fractal Design Define S

    Hovedkort: ASUS Z170-K S-1151 ATX

    Prosessor: Intel Core i5 6600K

    Skjermkort: Først AMD Radeon HD6970 (eier dette alt), deretter nytt skjermkort til sommeren.

    Minne: Corsair Vengeance LPX 16GB 2400MHz DDR4 Ikke-ECC

    Lagring: Samsung 850 EVO 500GB SSD

    Kjøler: Cooler Master Hyper 212 EVO

    Strømforsyning: EVGA SuperNova G2 750W

     

    Ser dette ok ut? Jeg er litt usikker på de fine distinksjonene mellom varianter av Z170-skjermkort og DDR-4-minne, så fortell meg gjerne om jeg kan velge noe mer fornuftig her. Jeg planlegger å kjøpe dette fra Dustin. Ser ut til å bli likke billig der som noe annet enkelt sted.

     

    Edit: Er litt skeptisk til hovedkortet her. Burde jeg fleske ut en ekstra 500-lapp for noe som en MSI Z170A-G45 GAMING, eller er det bare unødvendig?

    Ser bra ut dette  :thumbup:

     

    Eneste jeg ville gjort var å bytte hovedkort til et som støtter sli, ikke nødvendig, men jeg syns personlig det er kjekt å ha muligheten :D

     

    Ok, ser den. Var som sagt usikker på hovedkortet. Har du noen spesifikk anbefaling, eller er det litt samma hva bare det støtter SLI. Takk igjen for hjelpen!

  3. Skal du ikke overklokke kan du velge hva du foretrekker selv, Asus\EVGA av litt dyrere hovedkort pleier å være bra på overklokking.

    MSI kan variere fra hovedkort til hovedkort.

     

    Selv fikk jeg mest lyst på Z170X hvis jeg skulle vurdert LGA 1151. Mest for overklokking og bruke med OSX.

     

     

    GIGABYTE has produced an excellent product in the Z170X-Gaming G1 motherboard. It is likely one of the best motherboard designs and executions we have ever seen from the company. The FCLK issues that we are seeing with MSI and GIGABYTE are resident here as well, but I have a feeling that this situation will not last for long. In that same vein, the Z170X-Gaming G1 also was not the edge-of-the-envelope overclocking motherboard that we expected either. As with FCLK, I think that GIGABYTE is only a bit of BIOS maturation away from changing that as well. That said, our stock overclocking of 4.5GHz was easily achieved and showed to be fully stable at low temperatures. If a $470 Z170 motherboard with one of the best and deepest feature sets we have ever seen interests you, we have no issue with telling you to make sure that the Z170X-Gaming G1 is on your short list. As far as halo products go, the GIGABYTE Z170X-Gaming G1 is an extremely good motherboard with just a couple of caveats making it come in just short of excellent.

     

    Angående brukt hovedkortoppsett tenkte jeg heller å se på finn om du finner noe der.

    Nå må maskinen ikke være det beste av det beste, særlig med tanke på pris.

     

    Edit: fant prisen på Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1 det er helt sykt å betale 6000 kr bare for hovedkort.

    Håper prisen blir dumpet til halv pris, siden var eneste jeg ser noe poeng å oppgradere fra lga 1155.

     

    Ok, supert. Takker så mye. Da tror jeg at jeg har nok informasjon til at jeg kan bastille.

  4. Ok, etter å følge Bjonness406 sine anbefalinger har jeg foreløpig endt opp med følgende (endringer merket i blått):

     

    Kabinett: Fractal Design Define S
    Hovedkort: 
    ASUS Z170-K S-1151 ATX
    Prosessor: Intel Core i5 6600K
    Skjermkort: Først AMD Radeon HD6970 (eier dette alt), deretter nytt skjermkort til sommeren.
    Minne: Corsair Vengeance LPX 16GB 2400MHz DDR4 Ikke-ECC
    Lagring: Samsung 850 EVO 500GB SSD
    Kjøler: Cooler Master Hyper 212 EVO
    Strømforsyning: EVGA SuperNova G2 750W

     

    Ser dette ok ut? Jeg er litt usikker på de fine distinksjonene mellom varianter av Z170-skjermkort og DDR-4-minne, så fortell meg gjerne om jeg kan velge noe mer fornuftig her. Jeg planlegger å kjøpe dette fra Dustin. Ser ut til å bli likke billig der som noe annet enkelt sted.

     

    LMH1: Hvilken tråd refererer du til når du snakker om brukt hovedkortoppsett? Om du tenker på min tråd fra 2014 er det til en annen pc som jeg ikke kan robbe for komponenter. Jeg skal ikke kun bruke maskinen til spill, men også til spillutvikling, samt 3D-modellering med ZBrush og Maya. Mener du fortsatt DDR4 er litt overkill? Har ikke i utgangspunktet planer om overklokking.

     

    Edit: Er litt skeptisk til hovedkortet her. Burde jeg fleske ut en ekstra 500-lapp for noe som en MSI Z170A-G45 GAMING, eller er det bare unødvendig?

  5. Ville egentlig anbefalt deg 6600k, z170 og ddr4, koster ikke mye ekstra og er nyere og litt bedre. Kan også beholde ram'en til neste bygg.

     

    Ok, takker så mye for anbefalinger. Høres dette også greit ut for andre som eventuelt måtte lese tråden?

     

     

    HD6970? Har du det fra før av? Eller bør du heller kjøpe R9 280x brukt eller 290x i starten og heller oppgradere til sommern.

    GTX 770 burde ikke koste så mye brukt i dag.

     

    Ja, som sagt har jeg allerede HD6970.

     

     

    Ville egentlig anbefalt deg 6600k, z170 og ddr4, koster ikke mye ekstra og er nyere og litt bedre. Kan også beholde ram'en til neste bygg.

     

    Beklager jeg skulle lest hovedposten litt grunndigere.

     

    Men leser man angående:

    Antiferromagnetisme «Ubrukelig» egenskap kan gi tusen ganger raskere dataminne

     

     

    Så ser man dette kan gjøre usb 3.1 minnepinner ganske raske, får windows 10 på plass Readyboost v2

    Kan være at man ikke trenger raske rambrikker i fremtiden.

    I windows vista, ble ikke det særlig utnyttet fordi man hadde usb 2 stort sett.

    Men det er ikke problem i dag.

     

    Mener å kjøpe nytt for fremtiden er ikke sikkert å være særlig invistering.

    Kjøp heller det du trenger i dag, så får du bytte om 2-3 år igjen.

    Husk det muligens ikke blir så stor utvikling på CPU siden 2007.

     

    Da må man nok over på grafen eller fiberoptisk lys for å klare raskere ytelse per klokkefrekvens.

    Det vil neppe skje før 2020 vil jeg tro.

     

     

    Spennende artikkel, men siden det dreier seg om ny, grensesprengende forskning tar det selvfølgelig en stund før det blir implementert. Neste generasjon av GPUer (Pascal og Polaris) er relativt sett rett rundt hjørnet, så jeg føler ikke det er dumt å vente med å kjøpe skjermkort til disse kommer. Jeg forstår ikke helt hva du mener med at å kjøpe nytt for fremtiden ikke er sikkert å være en særlig investering. Hva anbefaler du meg å kjøpe i dag?

  6. Hei, min gamle datamaskin synger på siste vers og jeg tenker å bygge en ny datamaskin så fort som mulig. I utgangspunktet er det ikke noe særlig i den gamle maskinen jeg har lyst til å bruke i den nye da den drar litt på åra.

     

    Jeg hadde imidlertid egentlig håpet på å vente til neste generasjon av skjermkort kommer (som jeg har forstått vil være til sommeren. I hvert fall for AMD). Dessverre er min såpass gåen at jeg trenger å bygge en ny så fort som mulig.

     

    På grunn av dette tenker jeg å kjøpe inn alle komponenter jeg trenger utenom skjermkort og bruke mitt gamle skjermkort inntil neste generasjon er ute. Mitt nåværende skjermkort er AMD Radeon HD6970. Når neste generasjon av skjermkort kommer tenker jeg å skaffe noe på toppen av mellomprissjiktet. Ingen planer om SLI eller noe sånt.

     

    Foruten skjermkort tar jeg utgangspunkt i anbefalingene for den kraftigste datamskinen anbefalt i tråden "

    Den Perfekte PC-pakke (Desember 2015)". Datamaskinen blir da som følgende:

     

    Kabinett: Fractal Design Define S
    Hovedkort: 
    MSI Z97-G43
    Prosessor: Intel Core i5 4690K
    Skjermkort: Først 
    AMD Radeon HD6970, deretter nytt skjermkort til sommeren.
    Minne: Corsair Vengeance Pro Red 2400MHz 16GB
    Lagring: Samsung 850 EVO 500GB SSD
    Kjøler: Cooler Master Hyper 212 EVO
    Strømforsyning: EVGA SuperNova G2 750W

     

    Datamaskinen kommer til å bli brukt til gaming, VR og spillskaping til VR i Unreal Engine (inkludert 3D-modellering i ZBrush og Maya).

     

    Høres dette ut som en fornuftig plan fra de datakyndige her på forumet? Er det noen andre komponenter som har store oppgraderinger rundt hjørnet som jeg også burde vente på? Vil noen av komponentene jeg nå velger skape problemer når jeg skaffer nytt skjermkort? Alle konstruktive innspill mottas med takk.

  7. Jeg er doktorgradsstipendiat på Universitetet i Oslo, og trenger en datamaskin jeg kan bruke til dataanalyse og til å lage og kjøre Virtual Reality-eksperimenter. For at jeg skal kunne bruke forskningsmidler på maskinen er det et krav at jeg henter den fra en forhåndsbestemt liste av maskiner som alle er bærbare. Den kraftigste maskinen jeg kan velge er Dell Precision M6800, så det er denne jeg tenker å gå for. Man har imidlertid en del valgmuligheter når det gjelder hvilke komponenter maskinen skal ha, som kan velges på Dell sine sider.

     

    Selv om jeg kjøper maskinen for forskningsmidler er pris fortsatt av betydning, da jeg har en begrenset mengde forskningsmidler som skal brukes på mye forskjellig. Jeg ønsker derfor ikke å overstige en grunnpris på 30000 kr for maskinen, selv om bestillingen gjennom universitetet gir meg en 10-30% rabatt.

     

    Datamaskinen skal brukes til analyse av store datasett gjennom blant annet SPSS, R og Curry, 3D-modellering og spillskaping gjennom Maya og Unreal Engine og spilling av disse gjennom Oculus Rift.

     

    Kan jeg realistisk bygge en M6800 som kan håndtere dette til under 30000 kr? Hvordan bør jeg velge komponentene slik at ingen av dem blir en bottleneck med tanke på hva jeg skal bruke maskinen til? Må jeg gå helt opp til Nvidia Quadro K5100M for skjermkort eller holder det med K3100M? En i7-prosessor er antakeligvis nødvendig, men hvilken? Hvor mye er det å hente i å gå opp til 16 GB RAM?

     

    Håper det er folk her som kan stille med like gode råd her som jeg har fått tidligere. Jeg vet at jeg nok egentlig burde bygge en stasjonær til dette, men det er som sagt ikke dekket av forskningsmidlene.

  8. Svigermor har spurt meg om å finne en ny bærbar pc til henne, da den gamle er gått dukken. Jeg tenkte først det ville være uproblematisk å finne noe som passet hennes bestilling, men det har vært vanskeligere å finne noe rimelig som oppfyller de kravene hun stiller. Jeg håper derfor jeg kan få hjelp her på forumet til å finne noe som passer.

     

    Hun skal ikke bruke den bærbare maskinen til stort. I hovedsak Skype og å se filmer. Den trenger med andre ord ikke å være noen kraftmaskin. Samtidig vil hun at den skal ha et godt kamera, god lyd og en stor skjerm; helst 17''. Problemet mitt er at alle bærbare jeg finner som oppfyller kravene hennes også har unødvendig kraftig ytelse, og derav en høyere pris enn jeg føler er nødvendig. Finnes den maskinen jeg leter etter der ute? Det er forresten også en fordel om maskinen kan kjøpes på Lefdal, da hun har en tilgodelapp der, og hvis ikke foretrekker hun en annen fysisk butikk. Om dette ikke finnes skal jeg nok få overtalt henne om å kjøpe på nettet.

     

    Edit: Batterilevetid og vekt kan forresten også ofres om det har stor innvirkning på prisen. Laptopen skal kun brukes på ulike steder i stua, så den skal flyttes kort og har alltid mulighet for lading.

     

    På forhånd takk for hjelpen

  9. Ok, takk for innspill. Søren, burde ha undersøkt PSU-valget bedre. PSUen jeg egentlig ville ha var den eneste komponenten Dustin ikke hadde på lager, så jeg bestemte meg visst alt for raskt for et alternativ og må svi for det. Visste at Corsair hadde en del anbefalte strømforsyninger, så jeg gjettet at noe fra dem ikke ville vært helt gæli. Jaja, jeg får sende den inn. Er denne strømforsyningen såpass beryktet at jeg bør prøve å få Dustin til å sende meg en annen modell?

  10. Jeg har nettopp bygget en ny pc. Den består av følgende komponenter:

     

    Skjermkort:

    Asus Radeon R9 290 DirectCU II OC

     

    Strømforsyning:

    CORSAIR RM SERIES 750W GOLD MODULAR PSU

     

    Kabinett:

    FRACTAL DESIGN DEFINE R4 BLACK WINDOW

     

    Hovedkort:

    GIGABYTE GA-Z87X-D3H Z87 S-1150 ATX

     

    Prosessor:

    INTEL CORE I5 4670K 3.4GHZ 6MB S-1150

     

    RAM:

    KINGSTON 16GB 2400MHZ DDR3 CL11 DIMM XMP BEAST SERIES

     

    Harddisk:

    SAMSUNG 840 EVO 250GB SATA SSD TLC

     

     

    Byggingen gitt smertefritt og maskinen fungerte utmerket i omkring fire timer. Så krasjet den plutselig rett til svart uten så mye som en feilmelding. Etter dette var det nesten ikke noe liv i maskinen. Det eneste hintet til at den ikke var 100% gåen var at power LEDen blinket i et brøkdel av et sekund og dataviftene bevegde seg et lite hakk når jeg forsøkte å skru på maskinen, før den igjen sluknet. Jeg mistenkte først at prosessoren kunne være overopphetet, eller at jeg hadde skapt en kortslutning på hovedkortet når jeg monterte.

     

    Etter mye prøving og feiling er jeg imidlertid blitt temmelig sikker på at det er strømforsyningen som er defekt. Den nye maskinen fungerer nemlig strålende når jeg kobler opp strømforsyningen fra min gamle maskin, mens min gamle maskin har nøyaktig de samme problemene som den nye hvis jeg kobler opp den nye strømforsyningen. Jeg er allikevel litt forvirret over nøyaktig hva som er galt, og vil gjerne forsikre meg om at jeg har forstått problemet riktig ved å høre med andre på forumet.

     

    Strømforsyningen er tydeligvis ikke fullstendig gåen, da LEDene på skjermkortet lyser når alt er koblet opp. Når jeg skrur på maskinen på vanlig vis, eller direkte fra hovedkortet, ser alt som sagt ut til å starte opp i brøkdelen av et sekund, før det kommer er klikk fra hovedkortet og alt stilner (selv om LEDene fortsatt lyser). Jeg må skru av og på strømbryteren på strømforsyningen for å kunne gjenta dette; hvis ikke får jeg ingen respons. Min gamle strømforsyning som ser ut til å fungere er kun 650W, så det burde ikke være et kapasitetsproblem. Jeg har også lurt på om det kan være strømnettet i blokken min som har skylden (som ikke er det beste), men da er det merkelig at den holdt i fire timer, og da hadde det vært mer rimelig om en sikring gikk.

     

    Er folk enig i min vurdering her? Er det bare å sende inn strømforsyningen som defekt vare og be om en ny, eller er det noen muligheter her jeg ikke ser?

  11. Jeg er en hobby-spilldesigner, og jeg har i den siste tiden merket at den gamle stasjonære ikke lenger duger til dette formålet. Jeg er i besittelse av en Oculus Rift VR-prototype, og etter at Unreal Engine 4 plutselig gikk kraftig ned i pris har jeg begynt å utvikle et VR-basert spill i UE4. Dette ser ut til å være mer enn maskinen min klarer å hanskes med. Den strever ganske hardt bare med å jobbe i UE, og når jeg tar på Riften blir frameraten langt lavere enn de anbefalte 60 fps for VR uten kvalme og svimmelhet.

     

    Jeg ønsker derfor å bygge en ny, kraftig stasjonær som kan takle ytelsesutfordringene som morgendagens teknologi bringer. Dette inkluderer gaming i forholdsvis høyoppløst 3D, 3D-modellering i Blender og spilldesign i Unreal Engine 4. Jeg har lett en del rundt på dette forumet og andre steder, og har kommet opp med et oppsettet som i mine øyne ser god ut. Jeg har endt opp med noe som er ganske likt som oppsettet til Noreng i denne tråden, med noen små endringer. Jeg ønsker å få innspill fra dere på forumet om dette ser greit ut til mine formål, eller om jeg bør vurdere å gjøre noen endringer. Jeg har allerede en gammel 1TB harddisk og Bluray som ikke er inkludert under. Oppsettet ser slik ut:

     

    Skjermkort:

    Asus Radeon R9 290 DirectCU II OC - 3 249 kr

     

    Strømforsyning:

    BE QUIET! POWER ZONE 750W MODULAR - 1 049 kr

     

    Kabinett:

    FRACTAL DESIGN DEFINE R4 BLACK WINDOW - 899 kr

     

    Hovedkort:

    GIGABYTE GA-Z87X-D3H Z87 S-1150 ATX - 1 090 kr

     

    Prosessor:

    INTEL CORE I5 4670K 3.4GHZ 6MB S-1150 - 1 799 kr

     

    RAM:

    KINGSTON 16GB 2400MHZ DDR3 CL11 DIMM XMP BEAST SERIES - 1 184 kr

     

    Harddisk:

    SAMSUNG 840 EVO 250GB SATA SSD TLC - 1 049 kr

     

    Total pris: 10 319 kr

     

    Er det noen endringer jeg med fordel kunne gjort? Alle forslag mottas med takk.

  12. Jeg har bygget en del datamaskiner, og den første jeg bygget har blitt stående hjemme hos foreldrene mine. Den bar preg av å være det første jeg bygde, og har alltid oppført seg litt rart, men nå har den til slutt sunget på siste vers. I den sammenheng har jeg lyst til å bygge dem en ny en.

     

    De bruker i hovedsak maskinen kun til veldig lite krevende ting, som å skriving, surfing e-post etc. Med andre ord trenger de ikke noe kraftig skjermkort o.l. Det viktigste er derfor at den er rask på det grunnleggende, og kjører stille og uten noe voldsomt strømforbruk. En SSD tenker jeg i så fall er en no-brainer.

     

    Jeg tenkte å bare bruke det gamle kabinettet (som har plass til hovedkort i full størrelse) og overføre den gamle harddisken som backup i tillegg til SSDen. Med denne typen spesifikasjoner forventer jeg å kunne bygge den svært rimelig.

     

    Jeg har ikke så mye peil når det komponenter for maskiner som ikke er ment til gaming, så alle tips fra forumet mottas med takk.

  13. Jeg har nylig bestilt komponenter til en ny pc, og holder på å bygge den nå. Jeg har kjøpt et HD6970 skjermkort, og en Chieftec Super 650W strømforsyning. Ser nå mens jeg bygger at jeg kanskje har valgt feil strømforsyning. På netshop beskrives strømforsyningen å ha 1 6-pin og en 6+2-pin PCI-express-tilkobling, mens skjermkortet har to 8-pins-tilkoblinger. Men selve strømforsyningen har to utganger med 8 pins, men kun én 8-pin ledning. Den andre er en "falsk" 8-pin, med to pins fjernet på den ene siden, og vanlig 6-pins på den andre. Skjermkortet kommer med en splitter fra to 6-pins til én 8-pin. Spørsmålene mine er følgende:

     

    Vil det fungere å koble opp skjermkortet med én 8-pin og én 6-pin-kabel (Via den ene av de to inngangene til splitteren?

     

    Om jeg skaffer en ny 8-pins-kabel, kan jeg koble til to 8-pins-kabler uten problemer?

     

    Må jeg rett og slett skaffe en ny strømforsyning før tiden for angreretten har løpt ut?

     

    Håper det finnes en grei løsning på dette. Strømforsyningen ble valgt litt i hui og hast, da netshop hadde svært få igjen av komponentene jeg ville ha på lager. Takker på forhånd for alle innspill.

  14. Jeg lagde en tråd for et par uker siden (her), hvor jeg ba om hjelp til valg av komponenter. Etter å ha fått mange anbefalinger (takk til alle som kom med tips), og lett rundt på forumet de siste dagene har jeg kommet fram til dette oppsettet (jeg har en 700GB harddisk, kabinett (lite), blu-ray og vifte (helt brukbar) fra før):

     

    SSD: Crucial m4 SSD 2,5" 128GB

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=630675

     

    Strømforskyning: Chieftec Nitro Series BPS-650C 650W PSU

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=601838

     

    RAM: Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 8GB CL9

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=616803

     

    Hovedkort: ASUS P8H67-M B3, Socket-1155

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=626408

     

    Prossessor: Intel® Core™ i5-2500 Processor

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=619275

     

    Skjermkort: ASUS Radeon HD 6970 2GB GDDR5

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=623542

     

    Alt jeg søker nå er egentlig en tommel opp fra ekspertene på forumet, for å forsikre meg om at jeg ikke har valgt to komponenter som passer dårlig sammen, at noe nytt og bedre har kommet ut i mellomtiden, at jeg kan få komponentene billigere andre steder, or what have you. Om alt ser greit ut har jeg tenkt å bestille i morgen. Takker på forhånd for hjelp.

×
×
  • Opprett ny...