Gå til innhold

najki

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av najki

  1. Takk for svar, begge to!

    Den gamle er en Pax, teknisk support hos Pax mente det kunne være en 130 Fläkt. Den ser slik ut.

    Mener å huske fra den tiden den gamle vifta levde at den hadde en fuktsensor. Det har iallefall den nye. Mulig at den også hadde en pulsgiver ja.

     

    Så vidt jeg kan se er ikke den gamle vifta merket på noe vis, men nå har jeg ikke skrudd den helt ned enda.

  2. Jeg har fått tilbud om å bli Service Level Manager i bedriften jeg jobber i. Tidligere har jeg jobbet som IT-konsulent. Jeg skal takke ja til denne jobben, men lurer på hva jeg bør be om lønnsmessig.

     

    Jeg har 8 års erfaring som konsulent, har jobbet litt over et år i dette firmaet. Har fagbrev i IKT-driftsfag, samt 4 administrative høyskolefag på deltid. TIl nå har jeg hatt rundt 360 000 i fastlønn+en del i prestasjonsbasert lønn på toppen.

     

    Er det noen som har noen formening om hva jeg bør prøve meg på å kreve?

  3. Jeg har litt samme problemet som deg, siden du har løst problemet "kupper" jeg tråden litt i stede for å lage en ny en :)

     

    Jeg har kjøpt en ReadyNAS Duo, og får satt opp denne gjennom RAIDar, men får ikke browset den.

    Så sjekket jeg ip-adressene. Har nylig skiftet internettleverandør til CanalDigital og her ser det ut til at problemet ligger. Jeg får ip-adresser tilordnet av modemet som ikke ligner noe fornuftig.

     

    Én pc får 95.xxx.xx.xx, NAS'et 96.xx.xx.xx og en annen pc 162.xx.xx.xx. Ikke rart jeg ikke får tilgang da. Prøver å få routeren til å være DHCP-server, men dette overstyres tydeligvis.

     

    Hos Canal Digital fikk jeg svar at "ønsker du statisk ip leverer ikke vi dette", men er det så enkelt?

  4. Heisann!

    I morgen har vi innkalt noen kandidater til en jobb som IKT-lærling her hos oss. Jeg har selv bare vært med på en runde som intervjuer, og er dermed ganske fersk. Jeg ønsker forslag på gode (eller mindre gode) spørsmål jeg kan stille kandidaten for å få kjennskap til både personen og it-kompetansen.

     

    Kom gjerne med spørsmål dere selv har blitt stilt på intervju, eller som dere selv har stilt som intervjuer.

  5. Tusen takk for et godt svar, Junior19! Veldig greit å få høre litt flere sider.

    Dublin-prosjektet er midlertidig lagt på is, delvis fordi jeg er aktuell for en i Glasgow som frister mer. Har imidlertid ikke hørt noe fra disse på ei stund. Også delvis grunnet leiligheta her hjemme.

     

    Husker ikke nøyaktig hva jeg googlet på, AslakW, men det var nok en salig blanding av IBM, Dublin, work, norwegian osv. Alikevel virket det som at flest svensker hadde formidlet sin oppfatning av oppholdet.

  6. Når jeg er ekstremt sliten etter f.eks jobb finner jeg på de utroligste ting i søvne.

     

    Jobbet en sommer i en fornøyelsespark hvor arbeidsmiljøet var veldig stressende. Ei natt våknet jeg av at jeg spurte ut i rommet om det var noen flere barn som ville kjøre karusell. Så meg rundt, og så at jeg sto midt på gulvet på rommet mitt, og svarte meg selv med at her var det ingen barn, da er det vel bare å legge seg igjen da. Det samme skjedde to ganger til den samme natta.

     

    Jeg jobbet også på en lekebutikk rundt juletider et år, og våknet ei natt i desember av at jeg satt oppreist i senga, prøvde å "bippe" varer, og ropte at det var ledig kasse hos meg.

     

    Seines denne uka hadde jeg en lignende drøm. Hadde vært på trening, og dro rett etterpå for å få lære litt om studiofotografering. Holdt på med bildetaking nesten til midnatt, og var naturlig nok sliten i hodet etter dette også. Drømte om fotografering den natta, og våknet flere ganger og ba modellene mine pakke sammen, fordi det var på tide å dra hjem før alarmen ble påskrudd på bygget.

     

    Sånt er fælt!

  7. Hvis ei varsellampe på bilen min blinker rødt har jeg fått beskjed, av leverandør, om å kjøre tilside og ringe et nummer. Da kommer det noen fine Audi-folk og ordner det, og jeg får låne bil imens.

    Tekniske greier med bilen har jeg ikke stor greie på, men bor heldigvis (og deler bil med) sammen med en som jobber hos en bilforhandler.

  8. Det er mye på grunn av den tråden jeg er skeptisk, BlackH.

    Alikevel har jeg googlet litt og funnet en del positive også. Det er litt derfor jeg ønsker å komme i kontakt med folk som har vært der borte. For å få litt førstehånds informasjon.

     

    Klart, lønna er ikke allverden, men så lenge det går å overleve på skal jeg klare meg.

    Vi får se hva de sier på intervjuet i morgen. Kanskje de ikke vil ha meg engang. Da løser jo alt seg ;)

  9. Har for tiden en helt grei it-jobb i det offentlige. Det frister meg imidlertid å dra utenlands i en periode nå mens jeg enda er ung. Søkte derfor på en supportjobb hos IBM i Dublin. Har gjort det godt på diverse tester jeg måtte ta på forhånd, og alt som gjenstår er et telefonintervju på onsdag.

     

    Jeg ønsker å komme i kontakt med andre som har vært der borte å jobbet for å høre litt om hvordan de hadde det hvis jeg skulle bli tilbudt stillingen. Har googlet litt, og hørt at folk har blandet erfaring. Jeg ønsker å være helt sikker på at dette er noe for meg før jeg velger å hoppe i det. Med tanke på at jeg just har kjøpt meg både leilighet og nybil kan det være greit å ikke gjøre noe ugjennomtenkt.

     

    Derfor, er det noen av dere som har vært å jobbet for IBM i Dublin, eller som kjenner noen som har gjort det?

  10. Nå skal det sies at min erfaring er _noe_ gammel. Tok mandlene da jeg var 7 år. Rett etter operasjonen var det et helvete. Fikk imidlertid masse pæreis (jeg savner den isen!), og det bidro til at det ikke ble så vondt.

    Folk reagerer utrolig forskjellig. Mens jeg bare fikk til å spise is spiste gutten i nabosenga POTETSKRUER bare timer etter operasjonen.

     

    Sett i ettertid var det å ta mandlene fantastisk. Nesten ikke vært dårlig i hele tatt de siste 10-15 åra!

  11. Jeg mener personlig at forlovelse betyr at vi nå skal begynne å planlegge bryllupp, og sette dato. Brylluppet skal stå maks tre år fram i tid.

     

    Ellers har det blitt veldig vanlig blandt ungdommer (for all del, kanskje voksne også- hva vet vel jeg?) å 'ringforlove seg' eller hva de nå kaller det. Med det er ikke bryllupp i planene, det dreier seg kun om å ta forholdet et steg videre.

×
×
  • Opprett ny...