Gå til innhold

Gadgeteer

Medlemmer
  • Innlegg

    173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gadgeteer

  1. Jeg venter fortsatt på 4.4 til min S4 Active. :(

     

    Det høres ikke ut som noen stor sak å fortsatt sitte med 4.2.2, men dersom Google skulle komme med noe nytt i Android som virkelig hadde vært verdt å ha, så gir det vel dårlige odds å tro at Samsung ville bry seg med å pushe det ut til Activen.

     

    Å kjøpe annet enn Nexus, hvis man skal holde seg til Android, føles nesten som å prøve å finne den raskeste køen på Ikea. Man tror man har gjort et lurt valg inntil man oppdager at dama i kassa har sin første dag på jobb - uten opplæring. :p (Ikke et vondt ord om Ikea (i denne omgang), jeg har bare en egen evne til å velge den treigeste kassakøen og telefonen med den dårligste kundeoppfølginga).

     

    Så - hvem er det som holder igjen, er det Samsung eller Telenor som skal kastes på dør?

  2. Forresten kan du gjøre de tingene du ønsker langt mer elegant med AirPlay og AppleTV. AppleTV må du kjøpe "grått", fordi Apple har bestemt seg for at den inntil videre ikke skal selges her i landet. Det er mange som selger den på Finn.no - også enkelte butikker.

     

    Har du digital inngang (optisk TOSlink) i forsterkeren, så kan du kjøpe en Airport Express for å få signalet fra iPaden via nettverket inn på TV / forsterker.

     

    Og skal man først trå til, så finnes det nå surroundrecievere med AirPlay innebygget. Jeg kjøpte en fra Denon, og har ikke angra på det (for overføring av bilde må man fortsatt ha en AppleTV).

  3. Apple er hverken mer onde eller gode enn de andre selskapene, de har bare flere patenter og har væ tidligere ute med enkelte unike designelementer enn konkurrentene.

    Nei.

     

    Nå kunne jeg selvfølgelig bare fulgt opp ditt megetsigende svar ved å svare "jo", men det blir litt dumt. Jeg spør deg heller om du kan utdype ditt "nei" litt? Du benekter at Apple sitter på flere rettigheter knyttet til smarttelefoner/tablets enn hva Google gjør?

  4. Apple er hverken mer onde eller gode enn de andre selskapene, de har bare flere patenter og har væ tidligere ute med enkelte unike designelementer enn konkurrentene. Siden utviklingskostnadene er den største kostnaden disse selskapene har (med mindre advokathonorarene har overtatt kostnadstoppen ;) ), så er det bare rimelig at de forsvarer seg mot kopiering. Hvem som i denne saken er årsak til at forbrukerne må vente på nettbrettet sitt gjenstår å se. Samsung kjenner loven og har de brutt den så har de - og kundene, bare seg selv å takke. Har Apple gjort dette bare for å stikke kjepper i hjulet for lanseringen, dvs at de før en sak de kommer til å tape, så er det lette å beskylde dem for urent trav, men det gjenstår å se.

     

    Det forbrukermyndighetene sammen med patentbyråene burde se på, er om en patentlovgivning / mønsterbeskyttelse laget for produkter med en vesentlig tregere og lengre livssyklus passer innenfor området tele og data. Å sitte på rettigheten til et stoldesign i 25 år kan være rimelig om man skal få noe igjen for utviklinga, men 25 år er faktisk mer enn hele levetida for NMT 450 / 900. Enten må man korte ned på rettighetstida, eller begynne å regulere rammene for lisensiering, for eksempel med lisensieringsplikt. Det siste er vel dessverre bare nok et tiltak som først og fremst vil gavne advokatstanden, så jeg har ikke mye tro på akkurat det, da. :hmm:

    • Liker 2
  5. I mitt hjemmenett bruker jeg en Windows 2008 R2 server til mye rart, blant annet som filserver til husets PC'er.

     

    Spørsmålet mitt er om det er mulig for meg å aksessere filene mine på serveren fra iPad 2'en?

    Primært for avspilling av musikken min (mp3), eller er Apple så sære at man må ha musikkbiblioteket liggende lokalt på iPad?

     

    Det finnes flere løsninger, de fleste baserer seg på at du legger inn et program på PCen som server filene for iPaden, men selv bruker jeg programmet 8player, som gir meg tilgang til nettverksdisken uavhengig av om det står på en PC i huset. NASen er satt opp som mediaserver, noe vel de fleste NASer har mulighet for nå. Med litt triksing, så er det til og med mulig å spille musikk som ligger på nettverket ditt fra andre steder der du har nettilgang.

     

    Det finnes som sagt mange muligheter, og nå venter vi spent på at Apple lanserer iCloud til høsten. Så mange muligheter at jeg ikke engang skal prøve på et utfyllende svar, men i tillegg til å bekrefte at det finnes muligheter for det du spør etter, så setter jeg personlig stor pris på å streame musikken via nettverket til stereoanlegg ulike steder i huset med Apples AirPlay, enten ved at anlegget er klargjort for AirPlay eller koblet til en Airport Express - fortrinnsvis med en optisk kabel. Da får du det digitale signalet helt fram til forsterkeren.

  6. Bildeoverføring er enkelt. Spesielt enkelt om du bruker iPhoto eller Aperture for videre behandling. Imidlertid har jo ikke iPaden enormt med lagringsplass, og du har ingen måte å flytte bilder over på en ekstern disk eller lignende.

     

    Joda. Med appen CameraSync kan man laste bildene opp i "skyen" ganske enkelt, både til Dropbox, iDisk, flickr m.fl. Den kan også laste bildene over på en FTP- server, og jeg laster bildene mine over til NAS-en min via FTP. Dermed er bildene der de skal være raskt og effektivt. CameraSync holder rede på hva som er syncet, og overfører bare nye bilder.

     

    Jeg liker også Apples BT-tastatur godt, men om målet er å komme under f.eks. en Macbook Air i størrelse og vekt, så må nok det droppes. Skjermtastaturet er greit nok, men jeg ville ikke skrive en bok med det. I mangel av mus, så kan merking og redigering av tekst også være litt mer utfordrende på iPaden enn på en laptop, men etterhvert blir det en vanesak.

     

    Laderen til iPaden er ganske liten, men skal man tyne størrelsen ennå et lite hakk, så er det mulig å bruke den nyeste iPhoneladeren. Den lader ikke mens iPaden er i bruk, men den kan lade paden over natta. Mindre enn den blir det ikke.

  7. Det som egentlig er viktig for meg, er å se filmer i 720p som går helt fint.

     

    Dersom det viktige er å se film, uansett format, så vil du nok bli mest tjent med et Androidbrett. Apple har utstyrt iPaden med en 4:3-skjerm, slik at den har to brukbare skjermformat, dvs. at den fungerer bra både stående og liggende (eller portrait og landscape som noen foretrekker å si ;) ). Androidbrettene har så vidt jeg vet alle som en satsa på 16:9 (eller 16:10)-formatet, som er det vanlige videoformatet nå. Jeg foretrekker iPaden blant annet fordi jeg synes den har det mest anvendelige skjermformatet, men det er fordi videotittingen er marginal på padda mi.

     

    Skal du først og fremst bruke paden til film/video, så vil du muligens også bli mest fornøyd med en pad som har innebygget HDMI-utgang, slik at du slipper en løs overgang for å koble den til en skjerm.

     

    Siden dette er en iPad-tråd, så vil jeg ikke ha noen formening om hvilket alternativ til iPaden som er best, bare at iPaden etter min mening ikke er best om bruksområdet er overveiende begrenset til filmtitting.

     

    Disclaimer: Jeg har antatt at du skal se filmene på paden. Derom du skal koble den til en 16:9-TV, så vil bildet naturligvis komme i riktig format uten "sørgerender" der, også med en iPad.

  8.  

    Dog er det verste at informasjonen i consolidated.db ligger ukryptert på telefon

     

    Jeg tror mange vil bekymre seg mer over andre ting som ligger på iPhonen/iPaden enn posisjonsdataene. Bilder, surfelogg, e-post, SMS eller apps med tilgang til Facebook, Dropbox osv. kan for mange være mer ubehagelig å få på avveie enn posisjonsdata. Det viktige er å vite hvordan man sletter data om telefonen/brettet kommer på avveie, og at man alltid regner disse gjenstandene som "usikker sone", slik at man aldri lagrer noe på telefonen som det kan være ubehagelig å få på avveie.

     

    Likevel - å samle inn slike data i det skjulte og utilgjengeliggjøre dem for brukeren på telefonen, med mindre den er jailbraket, og skjule dem bak kryptiske filnavn i skjulte kataloger på datamaskina er uredelig av Apple - ToS eller ikke. Misbruker Apple min tillit, så går jeg kjapt tilbake til Android eller Windows Mobile. Vi får se hvor dette bærer først.

    • Liker 1
  9. Jeg har titta litt gjennom denne fila. Den finner posisjonen ved triangulering på GSM-sendere og WiFi. Jeg la inn GSM-posisjonene på kartet, og dette er faktisk ganske interessant siden dette er de dataene som tilsvarer det som lagres i henhold til DLD. Her snakker vi tildels om hagleskudd. På steder med god mobildekning er posisjonen brukbar, men det er mange posisjoner som ligger langt unna der jeg har vært. Eksempler på dette er tvers over Oslofjorden (Porsgrunn i stedet for Fredrikstad) og over halve Hardangervidda.

     

    Jeg har ingen forklaringsproblemer i forhold til de stedene jeg har vært, men det kan bli vanskeligere å forklare hva jeg ikke har gjort på de stedene der jeg ikke har vært :)

     

    Nå kjenner jeg i det minste til denne fila, og hvor den finnes på telefonen og i backupen på iTunes. Dermed har jeg både tilgang til dataene som samles inn, og mulighet til å slette fila (telefonen er jb). Kudos til de som har avdekket dette og bragt informasjonen videre. :thumbs:

  10. Vet ikke. Apple er visst litt påholdende når det gjelder å tillate digital lyd ut fra datakontakten, og har sannsynligvis ikke gjort klar for dette i cc-kitet. Et alternativ som jeg bruker er å streame lyden via nettverket til en Airport Express. AE har optisk utgang, og med en forsterker eller DAC med optisk inngang så får du det digitale signalet forbi alle LoFi convertere. :)

  11. Picasa virker helt fint, men hvor mye har du tenkt å ta backup av? Jeg bruker i tillegg til Picasa et program som heter CameraSync. Jeg har en FTP-server med 750 Gb lagringsplass, og CameraSync laster alle nye bilder dit når jeg starter synkroniseringa. Med WiFi går det helt problemfritt, med 3G går det greit så lenge jeg holder meg innafor den månedlige datamengden i abonnementet. Dersom du har mulighet til å sette opp din egen FTP-server så får du bildene rett på disken hjemme, men ellers støtter det også Dropbox, iDisk og flickr (og alle ftp-tjenester).

  12. Som Euklid sier, du kan kun overføre til iPaden. Det er mulig å lese filer fra en minnepinne, og det kan være nyttig dersom du vil ha med deg mange filmer på tur, uten å oppta mye plass på iPaden. Legg filmene på minnepinnen, enten i en mappe du gir navnet DCIM, eller i en mappe under denne. Da kan du importere den filmen du vil se, og så slette den fra iPaden når du har sett den. På den måten trenger du ikke å ha mer plass tilgjengelig enn det som skal til for å importere den største videofila.

     

    Skal du ha toveis filoverføring må iPaden jailbrakes. Jeg vet ikke om det har kommet jb til iPad 2 ennå, men etter å ha jb iPad 1, så er toveis filoverføring og speiling av skjermbildet til HDMI-adapteren det eneste jeg synes var verdt det. På 2ern er den siste funksjonen allerede på plass, og siden appene baserer seg på standardmåtene man kan synkronisere filene på, så tror jeg ikke jeg hadde jb 2ern. Ryktene sier dessuten at backup og fillagring etterhvert vil ligge sømløst i "skyen".

  13. Hallo!

     

    Jeg oppdaterte til 4.3.1 her om dagen og jailbreaket iPaden. Skulle aldri gjort det, for nå ble den både treg og lite responsiv.

     

    Jeg syntes også det ble dårligere flyt etter jb, men hos meg var det første gang. En av appene jeg installerte fra Cydia var DisplayOut, for å ha mulighet til å speile skjermbildet. Imidlertid har jeg funnet en mulighet til å speile skjermbildet til en HDMI-adapter ved bare å legge inn et par linjer i en av systemfilene :scared: Jeg deinstallerte derfor DisplayOut igjen, og nå er flyten tilbake. Problemet mitt var hakking ved scrolling av enkelte nettsider, bl.a. Dagbladets forside, men nå er hakkingen helt borte. Kanskje det kan være et forsøk verdt å teste ut om det er enkelte programmer som gjør iPaden treig, og vurdere nytteverdien av disse.

     

    Her er forresten en oppskrift på hvordan man speiler skjermbildet på en iPad 1. Jeg har ikke Mac, så jeg brukte iFile til å kopiere systemfila til en minneplugg. Jeg la inn to ekstra linjer med WordPad på PCen, og erstatta orginalfila på iPaden med iFile igjen.

     

    http://www.businessinsider.com/how-to-enable-screen-mirroring-on-ipad-1-2011-4

  14. Men jeg har gjennopprettet via backup nå, for å teste om det hjelper.

     

    Dersom det ikke virker med backup, kan du ikke bare bruke iFile og lagre de filene som inneholder highscore mm. på en minnepinne, PCen el.l?

    Jeg løslot padda i går, og det første jeg installerte var iFile. Det går fint å bruke en flashdisk med USB-adapteren, og med iFile kan du flytte eller kopiere filene til flashdisken. Jeg titta gjennom filsystemet nå, og det er en del filer under "documents" som er endra sist jeg spilte, med navn som "data store" og "highscores". Jeg vet ikke om katalogene, som er navna ganske kryptisk, får unike navn på hver iPad eller om de er unike for appen. Filnavnet for Angry Birds starter med 04741 hos meg.

     

    Jeg fant forresten en enkel oppskrift på hvordan man kan speile skjermbildet på iPad 1 også for apps som normalt ikke støtterr video ut, inkl. Home screen, uten å bruke en egen app for dette. Det funker bare med den nye HDMI-adapteren, men det fungerer til gjengjeld veldig bra. Testa bl.a. med en HDMI til DVI-kabel kobla til en 24" skjerm med 1920*1200 oppløsning. Bildet fylte hele skjermen, uten sørgerender. :D

     

    Prøvde også BT stack mouse, men det ser ikke ut som jeg kan bruke musa sammen med BT-tastaturet, så da dropper jeg muligens den igjen.

  15. Jeg synes også Safari virker raskere nå, men det er en subjektiv oppfatning uten å bruke benchmarking.

     

    En av de tingene man har lovprist iPad 2 for er nettopp responsen i Safari. Jeg lurer på hvor mye av det som skyldes maskinvaren og hvor mye som skyldes iOS 4.3. Noe av forspranget til 2-ern er i alle fall kortet inn. Jeg tror nok fortsatt at første nyanskaffelse på brettfronten tidligst blir iPad 3.

     

    Ikke for det- plutselig står jeg der med en 2er som roper "kjøp meg". Been there, done that... :)

     

    Oppdatert: 3376ms her. Testa ikke før iOS 4.3.

  16. Litt har de gjort. Apple hevder i det minste selv at Safari skal ha blitt raskere. I tillegg kan man nå streame iTunes-biblioteket via WiFi. Dermed er det mulig å se videoer og høre musikk mm. uten å ha filene på iPaden så lenge man er hjemme. Det er også nå blitt mulig å endre funksjonen på den lille bryteren ved siden av volumkontrollen. Alternativene er å låse retningen på skjermen eller å sette iPaden på lydløs.

    http://www.apple.com/no/ios/

  17. Jeg er tydeligvis også trøtt.

    "noen flere som ikke har blitt mindre fornøyd"

    O_O

     

    Dette er en helt vanlig negasjon. Man kan godt skrive at man fortsatt er fornøyd, men i denne sammenhengen, der forventninga at man skulle ønske seg noe nytt, så virker negasjonen forsterkende. En negasjon er en logisk setningsdel som ikke må blandes med " motsatt av". Det motsatte av mindre er mer, mens negasjonen til mindre er "ikke mindre". Setningsdelen du reagerer på er derfor logisk riktig.

     

    Når det gjelder "megahertzkongene fra lite anerkjente produsenter", så forutsetter nok forståelsen av dette utsagnet en bredere kunnskap om hva som har vært diskutert tidligere i denne eller andre tråder om hvilke fortrinn disse eventuelt skulle ha i forhold til en iPhone. Her må jeg si meg blank.

  18. Jeg har planer om innkjøp av en ipad 2 når den kommer i salg, så jeg spør egentlig eiere av ipad 1 om den faktisk kan være en enkel erstatning til pc/mac på skole (videregående)? Apple er så og si ukjent for meg og jeg har knapt rørt noen av deres produkter, men har "bra" teknisk innsikt.

     

    Dersom du uansett tenker på å kjøpe en iPad 2, så er det bare å prøve når du får den. Dersom brukbarheten som erstatning for en bærbar PC er en del av vurderinga før du eventuelt kjøper en iPad, så er det vanskeligere å gi et ja/nei-svar.

     

    Jeg går ikke på skole, og har derfor heller ikke tilgang til it´s learning, men det står på deres sider at man må ha Safari 4 eller seinere for å kunne bruke it´s learning, og sida rapporterer at jeg har Safari 5 på iPaden. Det skulle derfor gå greit å bruke de grunnleggende funksjonene, men om det går an å laste opp/ned filer vet jeg ikke.

     

    Dersom du ønsker å bruke en iPad til skolearbeid, så må du kunne si noe om hvordfor du vil erstatte PCen. Er det vekta på PCen som er for høy, eller er størrelsen begrensende for hvor du får brukt den? Kanskje er det batterilevetida, eller muligheten til å ta den opp for å lese litt på bussen?

     

    For det første - skal du bruke "padda" til skolearbeid, så ikke vurdér det engang uten å kjøpe et BT-tastatur. Med BT-tastaturet kan du skrive i landscape, i motsetning til dockingtastaturet som bare gir deg portraitmulighet. På grunn av den enkle måten å zoome på, så er lesbarheten for meg minst på høyde med en 13" skjerm, og en bærbar PC med 13" veier vel i området 1,7 kg, og har en batterilevetid på +/- 6 timer. Med en mappe som også kan brukes til å vinkle iPaden på et bord og Apples BT-tastatur, så veier iPaden min 1,4 kg. 2-ern er slanka 100g, og man kan bruke en egen skjermbeskyttelse for å støtte skjermen, så da kan man kanskje komme ned mot en kilo blank.

     

    Dersom det meste av bruken er når du sitter ved en pult eller et skrivebord, så er nok PCen det beste valget uansett. Det er i alle de situasjonene der du ikke har plass til å ta med deg eller å brette ut en hel PC at padda har et fortrinn. Du kan lese bøker hvor som helst, på bussen, toget eller på et hvilket som helst sted der du setter deg ned og har noen minutter til overs. Den spiser det meste av e-bok formater. Du kan laste ned en Kindle-app for å lese bøker tilpasset Kindle, du kan lese norske e-bøker og naturligvis alt som er lagt ut i PDF-format. Med Goodreader appen kan du merke tekst som du gjør på papir med en merkepenn, du kan undrestreke, kommentere i margen, ringe rundt - kort sagt alt du kan gjøre på papir. Dersom du er av dem som blir kvalm av å lese på bussen, så finnes det en "voice-over" som kan lese teksten for deg. Jeg har en venn som er blind, og han kjente igjen stemmen, så dette er en norsk voice-over som gir den beste syntetiske talen jeg har hørt hittil.

     

    Skal du lagre dokumenter, så kan det være en idé å lagre dem i Dropbox i stedet for på iPaden. Dersom du må ha en PC for å laste opp/ned hos it´s learning, så ligger fila i Dropbox. Skal du gjøre et arbeide til en større oppgave sammen med andre, så kan også filene deles via Dropbox. Jeg bruker en kontorapp som heter "DocsToGo". Det leser og skriver i Office-formatene (Word, Excel, PowerPoint) og støtter Dropbox.

     

    Hjemme har jeg en "nett-top", altså en liten strømgjerrig stasjonær PC med en Atom-prosessor. Denne står på 24/7, dels for å hente og seede torrents og dels for å være en mediaserver for iPaden og iPhonen. Når jeg er hjemme så har jeg tilgang til filmer og musikk fra denne serveren. Dette, sammen med Dropbox, Spotify og andre streamingtjenester, gjør at jeg klarer meg fint med en iPad på 16Gb (pluss 16 på iPhonen da, men mye er likt på de to).

     

    Dette er ikke en ubetinget anbefaling om å bruke en iPad til skolearbeidet, men mer tips til hvordan den kan brukes dersom du ønsker å prøve. Styrken er når man skal lese (på internett eller e-bøker) eller når man trenger å ta opp padda for noen kjappe notater der bruk av en PC ikke er hensiktsmessig. Svakheten er merking og redigering av tekst, som jeg synes går mye lettere når jeg kan bruke en mus. Det er på ingen måte vanskeig å skrive en stil eller lage et regneark på padda, forutsatt at man har BT-tastaturet, men det er naturlig nok ikke lettere enn på en PC med 15" skjerm eller større, fullstørrelse tastatur og mus.

     

    Og til slutt - alt dette er naturligvis skrevet på min iPad med BT-tastaturet. :)

    • Liker 3
  19. Jeg tenker litt på åssen det vil være å bytte ut PCen med en ipad+bluetooth mus/tasteratur og bruke en flatskjerm..

     

     

    Du kan ikke bytte ut PCen 100%, men det er ikke nødvendig å slå den på så ofte. Siden Apple krever bruk av iTunes for å aktivere, oppdatere, sikkerhetskopiere og noen få andre tjenester på sine iP***-produkter, så må man fortsatt ha tilgang til en PC/Mac med iTunes. Til de bruksområdene du nevner, så er imidlertid iPaden helt fin. Nå kjenner jeg selvfølgelig bare dagens modell, men iPad2 skal jo kunne gi enda noen muligheter.

     

    Med HDMI-utgang kan du koble den til TVen som du sier, men med en HDMI til DVI-adapter vil du sikkert kunne koble den til en vanlig PC-skjerm også, noe jeg synes er nyttigere enn å koble den til TVen.

     

    BT-tastaturet fungerer veldig bra sammen med "padda", jeg skriver dette fra iPaden med BT-tastaturet til Apple. Det er en mye bedre løsning enn docking-tastaturet, siden du kan skrive med iPaden i liggende modus (landscape).

     

    Det er ikke optisk utgang på iPad1, men jeg streamer musikken via WiFi til en airport express, som har optisk utgang. Med denne forblir signalet, enten det kommer fra iTunes, iPaden eller Spotify via iPad digitalt helt fram til forsterkerens D/A-konverter. Jeg synes dette er en bedre løsning enn å ha optisk utgang på iPaden, siden jeg kan streame musikk (og snart også bilder ser det ut som) til en hvilken som helst enhet i huset som støtter AirPlay. Mange synes det er et problem at iPaden ikke har en haug med kontakter for å kunne koble til alskens utstyr. Jeg synes det er noe av styrken at Apple ikke bygger inn dette, for da blir livet trådløst - som det bør være på en sånn enhet. Det finnes apps for det meste, og det er lite jeg bruker de andre PCene til nå, bortsett fra tunge oppgaver som videoredigering og.... hmmm, hva annet? Jo, å oppdatere iOS på padda/iPhonen. :)

     

    Det er noen ting du ikke kan gjøre med iPaden som du må ha en PC for å klare, men det er nesten flere ting du kan gjøre med iPaden som er vanskelig med en PC - selv en bærbar. Med BT-tastaturet og muligheten til å få hele skjermbildet fra iPaden på en stor skjerm, så er iPaden definitivt ikke noe leketøy.

     

    PS. VG har en app som heter VG+. Den nettavisa oppdateres bare to ganger i døgnet, men artiklene og layouten er mye bedre enn VG på nett. Den kommer nok til å koste litt ganske snart, men jeg synes den vil være verdt det.

    • Liker 1
  20. Hmmm. Den rapporterte om at installasjonen gikk OK, og at jeg nå har siste versjon, men jeg begynte å lure da det ikke virket som jeg har fått noen nye funksjoner overhodet. Jeg prøvde å sjekke disse numrene, og som du bekrefter her, så er det nok spesielt byggnummeret som henger igjen.

     

    Jeg får se om det kan hjelpe å ta en factory reset for deretter å prøve og oppdatere på ny. Det virker jo lovende at de endelig har fått til noe som likner på en brukbar zoomfunksjon.

  21. Hmmm, noe av det som skulle komme med denne oppdateringa var vel multi-touch zoom. Har noen fått det til å virke? Jeg har oppdatert, men kan ikke se noen forskjell i det hele tatt.

     

    - og ja, jeg vet at det bare skal virke i Google maps og i nettleseren, men heller ikke der har det skjedd noe.

     

    For å kunne bruke en 4" skjerm til noe særlig nyttig, så er zoom-funksjonen noe av det viktigste for meg. Vi har blitt lovet "one finger zoom" som finnes bla.a. på minien og nå multi-touch, men fortsatt virker ingen av disse hos meg, så nå lurer jeg på om det er noe galt med oppdateringene hos meg, eller om vi nok en gang er grundig lurt. :(

     

    Edit: Noen som kan fortelle hva som skel stå "Om telefonen" etter oppdatering?

     

    Jeg har firmware 2.1-update1

    Radioprogramvare 2.0.49

    Kjerneversjon 2.6.29

    Byggnummer 2.0.2.A.0.24

     

    Telefonen er nordisk, uten binding til operatør.

×
×
  • Opprett ny...