Gå til innhold

Hooch

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hooch

  1. Hei!

    For noen år siden fant jeg en slags wiki side som handlet om uvanlige reisemål (ikke wikitravel eller noe slikt). Det var en side proppfull av spennende reisemål og spennende ting å se, men jeg glemte selvfølgelig å ta vare på adressen... Så etter som lysten etter en sær reise igjen har meldt seg lurer jeg på om det er noen her inne som har noen ide om hvilken side dette kan være? Var helt enkelt design, men mener det var en wiki-greie så hvem som helst kunne skrive. Hadde vært gull hvis noen visste!

     

    ---------------

    Det jeg husker best fra siden er et bilde fra et helt rått sted i Sø-Amerika men jeg kan ikke huske hva det heter, og Google er ikke min venn. Såhvis jeg ikke finner tilbake til siden håper jeg noen kunnskapsrike reisefantaster kan hjelpe meg:

     

    Det jeg vet er dette:

    Er ganske sikker på at det var i sør-Amerika. Helt rett fjellhylle som ser ut som en trekant hvis man ser den ovenfra. Så og si helt flat på toppen med skog/regnskog på toppen og rundt det hele. Så helt rått ut og jeg vil gjerne vite hvor det er!

  2. Hmmm... Skulle jo selvfølgelig gjerne hatt en bedre og nyere maskin. Men desverre så er det bankkontoen som sier stopp. Kan ta meg råd til et skjermkort til 500kr, men det er også det desverre! Så jeg skulle gjerne investert i nyere utstyr, men pengene strekker ikke til.

     

    Så dere anbefaler ikke å kjøpe nytt skjermkort egentlig? Selv om spillet er nytt, er det ikke spesielt bra grafikk på det. bryr meg ikke om jeg må spille på lav oppløsning og mye effekter av. Er bare hekta på spillet og ønsker å spille mer :)

     

    Får tenke litt på det. Takk for god hjelp folkens!

  3. Hei!

     

    Jeg har en gammel PC stående her som jeg ønsker å kunne spile Heroes of Newerth på. Problemet er bare at så vidt jeg kan forstå så er skjermkortet for gammelt til å dra det.

     

    PC specs:

    Hovedkort - ASUSTek A7N8X2.0

    Prosessor - AMD Athlon XP 2600+, MMX,3dNow, ~2.1GHz

    Minne - 1536 RAM

    Operativsystem - Windows XP

    Og her er hva Heroes of Newerth anbefaler:

    Minimum:

    Processor - 2.2GHz Pentium 4 / AMD 2400+ or faster

    RAM - 1GB of RAM

    Video Card - GeForce 5 and ATI 9800 w/ 128 MB VRAM

    Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7

    Network Connection Required

     

    Recommended:

    Processor - 2.0GHz Core 2 Duo / AMD 3500+ or faster

    RAM - 1.5GB or higher

    Video Card - 256MB Geforce 7800+ or Radeon X1900+

    Network Connection Required (Broadband)

     

     

    Det er her dere kommer inn! Jeg har null peiling på grafikkort og hvilke som passer til hva slags hovedkort og i det hele tatt... Kan jeg bare kjøpe f eks ATI 9800 og vite at det kommetr til å funke? For det er grafikkortet det står på, right? Eventuellt noen anbefalinger av rimelige grafikkort? Skal bare ha spillet til å gå smooth, men ikke noe mer enn det.

     

    Takk på forhånd!

  4. Jeg har akkuar det samme problemet. Jeg kjører på adapter døgnet rundt for tiden. Drar jeg ut strømmen slokner den med en gang. Får ikke startet den uten adapter heller. Er ikke hjemme for tida, så får ikke gjort noe med det.

     

    Sendte mail til komplett om det, fikk henvisning til MSI. De tar seg av reklamasjonene selv.

  5. Selv om maskinen yter relativt bra, er jeg på utkikk etter en BIOS med overklokkingsmuligheter. Noen som vet om dette finnes?

    Ved å oppgradere til MSIs ofisielle BIOS 1.09 får du overklokkingsmuligheter. 8%, 16% eller 24%. For meg nå er det bare å trykke Fn + F10 så går den på 16% overklokking. Ikke veldig mye desverre, men fikk for mye blåskjerm på 24% :(

     

    Jeg fulgte denne guiden for å oppgradere BIOSen, det funket utmerket! Veldig bra når det er er offisiell BIOS med overklokkingsmuligheter med tanke på eventuell reklamasjon...

     

    De mener viften begynner å gå oftere på den nye BIOSen, men jeg har i hvert fall ikke lagt nevneverdig merke til det. Begynner kanskje å gå litt tidligere med før, men ikke noe problem for meg i hvert fall...

     

    Edit: leif

  6. Med bredere nettverkstøtte mener jeg egentlig bare at den også har støtte for 802.11n. Har ikke noe med hvor stabilt det er.

     

    Høytalerne er ærlig talt ikke noe å skryte av, ikke forvent deg noe av de. Men sånn er det med alle netbooks.

     

    Gratulerer med kjøp - håper og tror du blir fornøyd!

  7. Forskjellen på de to er at U120 har innebygget 3G, bredere nettverkstøtte og et annet design.

    http://www.hardware.no/artikler/oppgradere...nibaerbar/56888

     

    Jeg kommer aldr til å få bruk for 3G eller 802.11n (tror jeg), derfor valgte jeg U100 med 2gb ram fra komplett når jeg i tillegg synes U100 er penere.

     

    Angående batteri så skal det visstnok bli standardutsyr med 6 cellers etter hvert. Men de får ikke laget nok batterier eller noe, så derfor er det 3 cellers. Noe som er veldig dumt...

  8. Du kan ikke tro at Jesus gikk på vannet og samtidig kritisere mennesker som tror på helbredelse ved bønn.

    Nei, og det er heller ikke poenget. De kan godt få tro på bønn så mye de vil, men å ikke gå til lege pga at det er djevelen som frister - det er ekstremt, og ingen kan si noe annet.

     

    Som jeg skrev i en annen tråd så kan man ikke stemple alle muslimer som terrorister pga 11. september. Det blir det samme som å si at alle kristne stoler blindt på bønn og nekter å oppsøke lege pga dette ene tilfellet.

  9. Jeg hadde egentlig bestemt med for en EEE 1000H pga at jeg har hørt at nettverkskortet på Winden er ubrukelig. Men siden komplett var tom for den, og jeg skulle dra av gårde ble det Wind istedenfor. Og egentlig er jeg veldig fornøyd med den. Bruker wlan hele tiden og har ikke noe problemer med det. Funker som gull.

     

    Tastaturet synes jeg også er godt, og tochpaden er stor nok for enkel bruk. Noen netbooker har veeldig små touchpader, men den har i hvart fall en viss størrrelse på Winden.

     

    Jeg ville aldri gått for noe mindre en 10". Det er veldig hendig størrelse, men ikke for lite heller. Midt på grensa. Blir det mindre er det ikke godt i praktisk bruk. Særlig da på internettbruk spør du meg.

     

    Alt i alt: jeg mener EEE 1000H og Wind er de beste netbookene. Grunnen til at valget egentlig fallt på EEE 1000H er at det følger med 6cellers batteri og at nettverkskortet skal være bedre. Men når jeg får meg 6 cellers til winden skal jeg si meg veldig fornøyd! (men blir jo dyrere..)

  10.  

    Har ikke lest gjennom hele tråden så dere får unnskylde meg hvis jeg spør dumt.

     

    Hvilke vitenskapelige tester som slår fast at bønn ikke virker er det dere snakker om? Hadde vært interessant lesestoff.

     

    Selv mener jeg bønn fungerer av den enkle årsak av at det står i Bibelen. For det andre har jeg selv opplevd det.

     

     

    Som de fleste andre så er vel du også klar over at selvopplevde "bevis" er null verdt da hjernen din lager mønstre du tror er der, eller som du gjerne VIL skal være der... Du VIL såklart at bønn skal virke og hjernen din responderer deretter.... Les om dette selv hvis du ikke tror meg, men tro meg når jeg sier at slike "bevis" er bare tull å støtte seg på.

     

    Det neste "tros" greiene krisnte da ofte slenger ut er at de har sett "helbredelse".... Men hva er helbredelse EGENTLIG annet enn trylle kunstner? Tenk over det, de som "helbreder" tjener VELDIG ofte penger på det de driver med og VET hvordan de skal kjøre "showet" slik at ignorante kristne skal tro dette er the real deal! Har selv vært til stede under et sånt "show" for noen år siden og jeg må si jeg ble imponert over hvordan de iscenesatte "showet" sitt. Først pisket de opp stemningen så de ignorante idiotene faktisk "følte" at jesus var der (selvsuggesjon er den letteste sugeskonen å få til), deretter rullet de inn ei gammel tante og noe annet rask som skulle helbredes slik at alle SÅ de ble rullet inn og hyppet opp stemningen enda noen hakk, sånn rett før de mest ignorante begyner å tunge tale (selvsuggesjonen topper seg her), før selve "helbredelsen" begynte.... Jøss så utrolig lette å lure kristne!! JEg satt der og kunne rett og slett ikke forstå begeistringen da den gamle tanta sprett opp av rulle stolen og kunne gå igjen mens kristne ignorante, og unnskyld at jeg sier det, idioter gapte, stønnet og priste jesus og INGEN av dem, ikke en eneste kjeft, tenkte på at de aldri hadde sett den gamle tanta før, de hadde ingen bevis på at det feilte henne en dritt, men ALLE var sikre på at jesus hadde helbredet henne.... Fordømte lettlurte ignorante fjols! Makan!

     

    Og der har du ofte problemet til de som tror på dette. De tror uten å sjekke! De tror uten å kreve noe form for bevis i det hele tatt! Det ligger i troen deres å tro på slikt uten bevis, for det kommer klart og tydelig frem at du ikke er rare mennesket hvis du krever bevis, for da tror du ikke!!! Helt utrolig at dere ikke skjønner dette selv!!! Men dere vil bli lurt og lurt blir dere! Greit for meg, men kom ikke til meg å tro at jeg skal tro at dette virker, for det er som jeg sier, hadde dette virket hadde legene på samtelige sykehus vært helbredere og drevet med bønn i steden for med skalpel...

     

    Misforstå meg ikke, for det hadde vært sjefs supert om bønn og helbredelse virket, for all del! Men det er ikke en dritt som tyder på at dette virker dessverre....

     

    Men suggesjon "virker" og både bønn og helbredelse er suggesjon, selvsuggesjon.... :no:

     

    Før du i det hele tatt er blitt "kjent" med meg og mine meninger har du tilegnet meg egenskaper som dum, ignorant og hjernevasket. Det er et problem hvis vi skal få til en saklig, god diskusjon som vi begge kan lære av. Ikke ta på deg lærer-rollen, vær så snill.

     

    But now for something completely different!

    Det vil alltid være noen som utnytter systemet, religioner, tankesett og ideologier. Jeg aner ikke hva slags møte du har vært på, eller om det er "ekte" saker du har sett. Kanskje var alt iscenesatt og et show for å tjene penger, jeg aner virkelig ikke, og jeg skal ditto ikke prøve å forsvare noe av det. Det gjør meg virkelig frustrert å høre om folk som profitterer på religion, men sånn vil det desverre være med alt.

     

    Det jeg kan si er at jeg har vært på mange møter der ingen har hatt som mål å tjene penger. Der målet ikke er å helbrede så mange som mulig, men heller å samle kristne for å være sammen og lære om Gud. Noen ganger vil det føre til helbredelser. Og det er klart at alle ønsker å se helbredelser! Så jeg skjønner godt at du setter dette på suggesjonskontoen. Det er naturlig for mennesker å rasjonalisere når de møter noe de ikke forstår. Og du må aldri tro at alle kristne godtar dette uten videre heller.

     

    Det er mange kristne der ut som snakker om ting som at "jeg bad før en prøve, så fikk jeg sekser. Sykt bønnesvar lixxxmm". Det kan godt være at det var bønnesvar, det skal ikke jeg blande meg oppi. Det er helt klart slike bønnesvar man som oftest får høre om når man ikke er inne i miljøet (antar jeg?). Og da er det lett å avskrive bønn. Har ingen problemer med å se det.

     

    Men helbredelser der legene ikke har noen naturlig forklaring på hva som kan ha skjedd kan vel ikke være suggesjon? Jo, positiv tenking har en positiv effekt på helse. Men det kan vel ikke kurere plager som leddgikt, astma eller ødelagte tenner? ( helbredelser jeg har sett som jeg ikke vil gå dypere inn på)

     

    _______________

    NB digresjon:

     

    Det er virkelig trist at "alle" tror at kristne er idioter som ikke eier kritisk sans eller logisk tankegang. Jeg har lest på forumet og politikk og religion-delen i mange måneder uten å involvere meg for mye pga av holdninger og dårlige diskusjoner. Det er mange her som er ute etter å lynsje kristne på alle mulige måter. Som noen her har allerede påpekt så håper jeg heller dere kan prøve å overbevise så godt som mulig, så kanskje vi skjønner at vi tar feil. Jeg kommer aldri til å skifte standpunkt fordi noen kallerme idiot. Men jeg gjør det hvis jeg blir overbevist av saklighet. Jeg skal ikke påstå at jeg er fordomsfri eller den perfekte debattant heller, men jeg prøver så godt jeg kan å komme med saklige innlegg. Håper alle bestreber dette.

  11. Har ikke lest gjennom hele tråden så dere får unnskylde meg hvis jeg spør dumt.

     

    Hvilke vitenskapelige tester som slår fast at bønn ikke virker er det dere snakker om? Hadde vært interessant lesestoff.

     

    Selv mener jeg bønn fungerer av den enkle årsak av at det står i Bibelen. For det andre har jeg selv opplevd det.

     

    Det er klart at mange av "bønnesvarene" kristne snakker om kan være tilfeldigheter. Det handler om man velger å tro på de litt minde/dagligdagse tingene. Men litt heftigere bønnesvar som helbredelser og lignende er litt vanskeligere å påskrive tilfeldighetene spør du meg. Men jeg vil gjerne lese en vitenskapelig studie som forteller meg at dette også er hodet mitt som lurer meg.

     

    Edit:

     

    Jeg vil ikke forteller om helbredelser jeg har opplevd hvis dere spør om det. Hvorfor? Fordi dette faktisk er et vidt åpent forum hvor jeg ikke har lyst til å brette ut hele livet mitt. Dere kan godt si at det er pga at jeg aldri har opplevd noe eller er redd for å bli plukket fra hverandre, men jeg er rett og slett ikke komfortabel med å skrive biografien min her.

     

  12. Skal ikke påberobe meg å være ekspert på emnet heller, men Henach sier det meste på en god måte. Lite man vet om det ut ifra Bibelen, men noe er det tross alt.

     

    Har hørt at når Gud skapte menneskene ville han at englene skulle bøye seg for dem og se opp til dem, men at Lucifer ikke klarte å gjøre dette fordi den eneste han så opp til osv. var Gud. Hans "kjærlighet" for Gud var hans fall. Ettersom mennesket var grunnen til fallet at han ble separert fra himmelriket og Gud viet han sin eksistens til å spre løgn og hat blandt menneskene.

    Husker jeg ikke feil er dette en Uortodoks versjon fra islam (tror jeg leste det på wikipedia elns)

     

    Dette er det jeg tror:

    Det sies jo at Lucifer var den høyeste av alle engler så det jeg tror er at Gud (Som er en tyrann, selv om han sier han skal frelse menneskene. I mine øyne er Gud og alt bibel relatert fantasy så derfor jeg ikke tror på denne frelsen.) skal ha fortalt Lucifer om sine planer for menneskene (skapelsen, lidelsen og frelsen osv.) men at Lucifer som den høyeste av engler følte at Gud hadde feil angående dette med å la mennesket lide for frelsen. Deretter skal han ha samlet 1/3 av englene og gått i mot Gud men til syvende og sist bli slått og kastet ned til jorden

    Etter fallet skal Lucifer ha virkelig blitt Satan/Djevelen og gått i mot menneskene, som for han ødla det perfekte himmelriket og fordi Gud satte menneskene ovenfor englene, selv om de var hans perfekte skapninger.

    Er veldig uenig dette. Hvorfor? Fordi det ikke står noe om at "englene skulle bøye seg for menneskene" eller lignende i Bibelen. Du må gjerne tro det, men ikke spre det videre uten kritisk sans. Flere ting av det du sier jeg er uenig i, så vil gjerne høre hvor du har det fra?

     

     

    Spørsmålet om hvordan vi kan vite at Gud er den gode er spennende. Har ikke tenkt på det sånn før. Men ut ifra Bibelen kan man jo si at Gud er god. Men hvordan kan man stole på den vinnende parten? Hvis Gud ville manipulere oss ville han ikke da laget Bibelen på en måte som gjorde at vi aldri ville tenkt den tanken?

     

    Vet ikke jeg, tenker bare høyt nå. Spennende tema.

  13. Hmm.. Har send mail til komplett.no nå, håper de kan hjelpe.

     

    Men noen som vet noe om dette?

    Hvor finner jeg drivere til webcam og mic? Finner bare til linux på MSI sien hjemmesider..

    Har også sett at man kan dedikere mer minne til grafikkortet? Noen som har en kjapp nybegynner-guide til dette?

  14. Høres ut som batteriet ditt er kaputt.. Sjekk at det sitter skikkelig i.. Men godt mulig det har dødd.

    Kan det dø sånn plutselig? Winden er bare en og en halv uke gammel. Gjorde ikke noe spesielt. Har prøvd å ta ut og sette batteriet inn igjen. Ingenting funker... Crap, crap, crap! Er jo relativt greit å kunne bruke den uten strømforsyning - det er jo tros alt litt av poenget med en notebook...

  15. Henta min Wind idag, og skulle til å installere ekstra RAM, men den slotten som er synlig hadde allerede RAM i seg.. Sånn eg forstod det, så skulle den slotten være tom, eller har eg misforstått??

    Hvis du kjøpte fra komplett.no så kommer den med 2gb minne installert fra de.

     

     

    Men over til det jeg lurte på!

    Hvor finner jeg drivere til webcam og mic? Finner bare til linux på MSI sien hjemmesider..

    Har også sett at man kan dedikere mer minne til grafikkortet? Noen som har en kjapp nybegynner-guide til dette?

     

    Takk, takk!

     

    Edit: Og hvorfor i all verden fungerer ikke PCen uten strømforsyningen lenger? Må ha laderen i for at den i det hele tatt skal starte. Hvis jeg drar ut ladekabelen mens den er på så slår den seg av. Noen ideer?

  16. Hei!

     

    Er på jakt etter ny mobil med følgende ønskede spesifikasjoner:

    - Klassisk, enkelt design

    - Godt kamera, godt videoopptak

    - Gode taster

    - Tenker Sony Ericsson, men det er ikke avgjort

    - Helst ikke noe touch-screen opplegg

     

    Pris: Helst 1500+- u/abbonement (umulig?)

     

    Trenger en enkel og grei telefon med et godt kamera egentlig. Ønsker å alltid ha et kamera som tar helt greie bilder og video (i forhold til "ordtentlige" kameraer) for hånden. Noen gode tips? Har sett på SE K810i blandt annet, men er skeptisk til tastene, og det sies at videooptakeren er søppel. Jeg må kanskje ha en nyere og dyrere telefon for å få en ok videoopptaker.

     

    Takk!

×
×
  • Opprett ny...