Gå til innhold

HSkjorberg

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HSkjorberg

  1. Hei, første gang jeg er inne på juss-avdelingen på dette forumet, så jeg får unnskylde om jeg ikke følger retningslinjene.

    Casen er.

     

    Min samboer og jeg kjøpte et hus i sommer og oppdaget etter kort tid at det bare var varmekabler i 3/4 av ganger.(påvist av M-tec)

    Det står i prospektet at det er varmekabler i gang og ikke at deler av gangen mangler fullstendig kabler.

    Har tegnet boligkjøperforsikring og de har sendt ett krav på 57000kroner til selger for å legge nye kabler som de nå har nektet å betale.

    Min tvist kommer nå som vårt forsikringsselskap ikke vil ta saken videre. Begrunnelsen deres er at for å vinne igjennom denne saken så må manglen på varmekabler ha innvirkning på prisen av boligen. Det mener de at det ikke har.

    Selger har helt tydelig holdt tilbake informasjon om dette da det er lagt nye fliser i gangen og byttet termostat.

    Den dagen vi skal selge vil vi være nødt til å skrive på egenmeldingskjema at det kun er varmekabler i deler av gangen noe jeg mener har innvirkning på prisen. Dette er i en kjeller så er iskaldt på den delen det ikke er kabler.

    Min siste utvei er å sende en klage til en objektiv nemd som vil se om jeg har en sak eller ikke.

    Veldig rotete skrevet, men håper dere forstår det meste ?

  2. Hei, jeg kjøpte en jakke på jack and jones i sandvika for to uker siden og har et lite spørsmål om kjøpsloven. Etter jeg hadde kjøpt jakken så jeg at sømmen ved hetten hadde gått opp. Jeg dro da og spurte om de kunne fikse dette og de sa jeg skulle komme tilbake 2 dager senere etter de hadde ringt meg. De ringte aldri men jeg dro likevel. Jakken var ikke der og de sa jeg skulle bli ringt opp når den var klar. Når jeg dro dit en uke senere uten å ha blitt ringt opp var den der men jakken var sydd feil. Jeg ville da ha en ny jakke fordi etter hva jeg har forstått har de valget mellom å fikse jakken eller gi meg en ny. Da sier de at se har 3 forsøk på å få jakken bra. Er dette riktig? Har de virkelig 3 forsøk på å rette opp jakken. Føler jeg har noe rett på kompensasjon for alt bryet jeg har måttet gå gjennom.

  3. Heisann, jeg har nettop bygd ferdig pcen min og har problemer med å få skjermkortet til å fungere. Her er listen over komponentene mine :ASUS P8Z68-V PRO/GEN3, INTEL CORE I5 3570K 3.4GHZ 6MB S-1155 IVY, INTEL 330 SERIES 2.5" 120GB SSD SATA/600 MLC, GIGABYTE RADEON HD7870 OC WINDFORCE 2GB PCI-E DVI/HDMI/DP, CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE LP PC3-12800 1600MHZ CL9 (2X4GB).

    Problemet er at maskinen bruker bare den integrerte GPU'en uansett om jeg har gått inn i BIOS og byttet til PCIE. Skjermkortet er koblet til riktig socket og alt skal være fint. (bruker DVI hvis det skulle ha noe å si)

  4. Heisann godtfolk!

     

    Har nettopp invistert i en ny pc og tenkte jeg skulle bygge den selv for første gang. Har selvsagt kommet over et problem jeg ikke kan løse og leter derfor etter gode tips.

    Tingen er da at når jeg har installert alt av komponenter og alt skal være i orden (gjort alt etter boka) og jeg skal starte maskinen lyser CPU led'en hele tiden, jeg får heller ingen piping. Noe jeg også stusset på var at når maskinen starter, starter den i 2 sekunder så skrur viftene seg av og så på igjen etter noen sekunder.

    Jeg har sett på CPU'en og det er ingenting galt med den, prøvde også å bytte vifte og ta på mer kjølepasta, men ingen nytte. Prøvde også å resette BIOS/CMOS. Noen som har hatt samme erfaring eller kan gi meg noen tips om hva jeg bør gjøre?

    Hovedkortet er av typen ASUS P8Z68-V PRO/GEN3

     

    På forhånd takk ! :)

     

    Hei! ja jeg hadde samme problemet..Men jeg kjøpe bare nytt CPU og Hovedkort.. Mitt problem var at driverene til den nye hovedkortet var ikke installert. Det var bare en standar driver som fulgte med hovedkortet. Men får jeg spørre hvordan hovedkort og eventuelt hvilken CPU type du har. Og om du har en annen en som er eldre som fungerer?

    Hovedkortet er ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 og CPU er INTEL CORE I5 3570K 3.4GHZ 6MB S-1155 IVY. H

  5. Når du skal påføre kjølepastaen er det lurt å påføre ca en 2-3 dråper og så bruke et slags plastikk kort( likt som bankkort) til å smøre det utover så det dekker hele CPU! Selv har jeg bare trengt å tørke bort pastaen med litt dopapir, vet ikke hvordan det er om 1 års tid.

  6. Heisann godtfolk!

     

    Har nettopp invistert i en ny pc og tenkte jeg skulle bygge den selv for første gang. Har selvsagt kommet over et problem jeg ikke kan løse og leter derfor etter gode tips.

    Tingen er da at når jeg har installert alt av komponenter og alt skal være i orden (gjort alt etter boka) og jeg skal starte maskinen lyser CPU led'en hele tiden, jeg får heller ingen piping. Noe jeg også stusset på var at når maskinen starter, starter den i 2 sekunder så skrur viftene seg av og så på igjen etter noen sekunder.

    Jeg har sett på CPU'en og det er ingenting galt med den, prøvde også å bytte vifte og ta på mer kjølepasta, men ingen nytte. Prøvde også å resette BIOS/CMOS. Noen som har hatt samme erfaring eller kan gi meg noen tips om hva jeg bør gjøre?

    Hovedkortet er av typen ASUS P8Z68-V PRO/GEN3

     

    På forhånd takk ! :)

  7. post-164750-0-47184400-1344020921_thumb.pngSkal bestille deler til pc som jeg skal bygge og har noen spørsmål angående noen av komponentene.

    Jeg har allerede en BenQ 24" 1920x1080 skjerm, men lurer på om jeg får utnyttet skjermkortet med denne. I tillegg lurer jeg på om det er plass til alle komponentene i dette chassiet. Og om det er nok med den strømforsyningen! takk for svar!

  8. Det høres ut som en 15 timers jobb selve leggingen.

    Skal peisen flyttes? Skal vel ikke parkett under peisen? Eller skal det glassplate oppå?

    Skal listene byttes eller bare legges feielist på listene?

    Peisen skal flyttes fordi parketten som må rives er under peisen(noe som det ikke skal være). Listene skal byttes, men det tror jeg han skulle gjøre selv

  9. Hei, jeg har fått tilbud om å legge parkett og lurer da på hva jeg skal ta for jobben. Gulv, lister, møbler og peis må flyttes og rives av meg og det er noen vinkler som er kinkige. Lurer da på om jeg skal ta timebetalt eller om jeg bare skal ta EN pris for jobben.

    Parkett er kjøpt inn.

    På forhånd takk!

  10. Heisann godtfolk, jeg er nå på utkikk etter en pc jeg kan bruke til å spille for det meste BF3 og Guild Wars 2. Prislappen er på ca 6000 kronarser og vil ikke overstige dette beløpet. Lurer på om det er noe bedre valg enn å slå til med komplett sin http://www.komplett.no/k/ci.aspx?sku=10591. Noen som kan komme med noen tips? Har skjerm, mus(om det er lov til å si) og tastatur allerede så ikke tenk på det.

    På forhånd takk!

  11. Oppgaven ser slik ut

    Tema: 2. verdenskrig og etterkrigstid

    Gjør rede for bakgrunnen for 2.verdenskrig.

    Diskuter virkningene krigen fikk for Norge og det internasjonale samfunnet.

    På hvilke måter ble det internasjonale samfunnet endret etter 2 verdenskrig?

     

    Jeg tror hovedfokuset i oppgaven er på årsaker og virkninger, de har ikke lagt så mye vekt på krigen i seg selv. For å svare på oppgaven tenker jeg at jeg ikke har tid til å snakke om hvordan krigen i seg selv fysisk foregikk.

  12. Tittelen sier det meste, jeg har da kommet opp i Historie og fikk det gigantiske temaet 2. verdenskrig. Det jeg lurer på er hva jeg burde ha med i presentasjonen. Det er et enormt tema og det å velge riktige årsaker og virkninger er essensielt for en bra karakter. Noen som har erfaring med tema og kanskje kan gi meg noen "guidelines" for hva jeg MÅ ha med. Jeg har 10-12 min på meg til å presentere temaet. Så langt har jeg disse stikkordene for mellomkrigstiden.

    Versaillestraktaten

    Nasjonalismen

    Økonomiske verdenskrise: Europeiske stater har nok med egne problemer

    Nasjonalitetstanken

    Fascismen og nazismen

    Appeasement-politikken

    Opprustning

    Hitlers krav om lebensraum

    USA`s isolasjonspolitikk

    Ikke-angrepsavtalen: Hitler – Stalin

    Angrepet på Polen 1. september 1939

    Er redd for at dette blir litt mye så hadde vært fint om noen kunne trukket ut det mest essensielle.

    På forhånd takk :)

  13. Hvordan er VW Golf? Driftsikkre? Ser etter første bil:)

    Jeg har selv en VW Golf med piggfrie vinterdekk og den er en drøm å kjøre på vinterføre! Jeg kommer meg opp og ned bratte bakker uten problemer :) Har funnet ut at den har litt problemer med å kjøre i tung snø/sludd/slaps, men ikke mange biler som ikke har det. Bilen min er også varm etter 5 min noe som er ett ekstra pluss! Ambefaler VW Golf på det sterkeste, Puegeot 306 er også veldig god startbil. Håper dette har hjulpet deg med bilvalget!

×
×
  • Opprett ny...