Gå til innhold

fjarle

Medlemmer
  • Innlegg

    3 981
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fjarle

  1. @ITtraktor Det er ifølge DSB tillatt, men frarådet, å lade fast med schuko hvis kursen er lagt opp i henhold. Men det var den ikke - siden det var satt inn for sterk sikring. Det hadde neppe gjort noen skade - all den stund laderen til bilen uansett er begrenset til 10A. Men uansett virket det viktigere å sette seg inn i reglene nå ved bytte til en bil med 58 kWh batteri vs. den gamle som bare hadde drygt 8 kWh, og sjelden var helt tom ved parkering.

    Et bytte til fast ladeinstallasjon hadde måttet komme uansett, men fordi kursen som var fra før ikke var i henhold og fordi parkeringsplassen ikke egna seg til å rygge inn i måtte det skje fortere enn planlagt :)

  2. Elgen-Hansi: Du har et poeng. Datamengden i testen er høy, og fra en mobil, for eksempel, ryker det mer kvote enn vi liker å belaste lesere med på grunn av disse snuttene. Selv om størrelsen er relativt "liten" med tanke på den faktiske mengden innhold.

    Vi tenker alltid (også) på størrelse når vi publiserer video- og bildetunge saker. Som regel gjør vi som vi gjør fordi vi mener det er behov for det.

    Med denne er vurderingen at det er en helt ny formfaktor. Hvis alt som er nytt skal forklares med ord blir det lett litt tørt og vanskelig å skjønne akkurat hva det er. Bittelitt bevegelige bilder - spesielt av en mekanisk sak som denne - hjelper veldig på formidlingen av hva som er nytt og hvor annerledes det er.

    Vi har jo en større video over, og den gjør mye av det samme, men med mer. Og den laster ikke helt inn uten at du trykker på den - og drar dermed ikke spesielt mye data.

    Men det er og en terskel å trykke play, se forbi reklamen og kanskje vente gjennom deler av videoen til det spennende kommer. En kjempekort snutt er illustrerende og synlig for alle som kommer forbi. Sammenliknet med GIFer er også størrelsen beskjeden og kvaliteten bedre.

    Vi går over til ny design om kort tid, og jeg mistenker at det er en hel del med selve artikkelutformingen som vil bli fundert på fremover, selv om designen rundt er på plass. Og da er nok også denne typen ting blant vurderingene.

    Vi ønsker jo ikke å spise opp folks datakvoter, eller å gjøre artikkelen tung i ressursbruk eller treg å laste. Samtidig vil vi vise frem nye ting best mulig. Så det blir kanskje flere kompromisser, men dette med størrelse er ikke et "glemt" tema, i hvert fall.

    Kritikk mottatt og arkivert for fremtidig bruk! Takk for inputen :)

  3. Advale: Jeg klaget ikke på *muligheten* til å brette den ut. Muligheten er helt fantastisk, og det beste ved produktet - naturlig nok. Men at du er NØDT til å gjøre det når du skal gjøre selv relativt enkle interaksjoner med det, det er irriterende. Hvis funksjonen til ytterskjermen var mer redusert kunne man på mange måter like gjerne gått rundt med et nettbrett - siden den må være åpen "hele tiden".

    Poenget med en brettbar mobil må jo ligge nettopp i muligheten til å skifte til den mest praktiske formfaktoren i et gitt øyeblikk. Når man er sild i tønne på tog eller buss er det ikke praktisk å måtte brette ut en mobil og stå der med to hender og 7 tommer brett få centimeter foran ansiktet. Da er rett og slett en Galaxy S10 som kan betjenes med én enkelt tommel bedre.

    Jeg er ny-dings-entusiast så det holder - men det er en kjensgjerning at all teknologi som ikke bygger direkte på eldre teknologi har svakheter i første generasjon. Noe annet ville vært direkte oppsiktsvekkende.

    Det er mange +1-produkter som har store feil selv om produsenten gjorde omtrent alt riktig i generasjonen før. At Samsung skulle klare å treffe fullt ut i første generasjon med denne var lite sannsynlig. Men de kommer faktisk overraskende nærme - det skal de ha. Og jeg håper en del superentusiaster kjøper den jeg også - for jeg har ekstremt lyst til å se Galaxy Fold 3.

    De av dere som har vært med en stund husker kanskje det enorme skillet i Android-verdenen som var Galaxy S2. Før eller siden kommer det et sånt for denne formfaktoren også - så lenge som det fortsetter å komme nye versjoner :)

    BizzyX78: Mjooo? Det er da noenlunde det samme.

    4,2/3 = 1,4010
    2152/1536=1,4

    Fullstendig presist er det jo ikke - så det er vel rett å si at det ikke stemmer *helt*, men det er så tett at det for alle praktiske formål er riktig, tror jeg. Sett meg gjerne på plass, dog - tall er ikke min sterkeste disiplin, for å si det sånn.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...