Gå til innhold

Saiko

Medlemmer
  • Innlegg

    394
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Saiko

  1. Jeg hadde SOLEKLART testet den maskinen med en annen strømforsyning før jeg hadde kastet penger etter noe annet. MIST var ikke akkurat kjent for å bruke kvalitetskomponenter.

    Tror jeg går for denne løsningen selv om jeg i utgangspunktet ikke så for meg denne løsningen. Jeg er som sagt fornøyd med maskinen som den er i dag og kan fint bruke den en stund til.

     

    Takk for all hjelp og input, Omnithunder! :)

  2. Hardwareproblemene går ut på at harddiskene mine kræsjer med uvanlig høy frekvens.

     

    I løpet av et par måneder mistet jeg 2 av lagringsdiskene mine, begge av typen wd green så jeg var ikke overrasket med tanke på at de stått på mer eller mindre 24/7 i 2-3 år. Har erstattet dem med wd red disker som fungerer fint, men samtidig begynte OS-disken (en OCZ SSD) å feile. Erstattet den med en Kingston SSD i oktober/november, og i går rebootet jeg og ble stoppet av BIOS med at en SMART-test hadde feilet på den. SMART rapporterer at "temperature" er i failing-status, noe som er urovekkende siden denne SSDen ikke har temperatursensor. Derfor antar jeg den er på vei til å kræsje.

     

    Jeg kan selvsagt sette meg ned og feilteste alle delene jeg mistenker er synderen (hovedmistenkt er PSU, deretter hovedkort), men i og med at det går et par måneder mellom hver disk som feiler så er det litt for tidkrevende å finne det ut. Jeg er rett og slett lei av å styre med dette ;) Jeg har forøvrig en UPS (Smart smt750i) så det skal ikke være noe "uren" strøm som går til PSUen.

     

    Skjermkortet mitt er et ASUS GeForce GT 640 2GB DirectCU Silent som jeg er fornøyd med, det drar spillene jeg spiller. Til andre ting kunne jeg like gjerne benyttet det integrerte skjermkortet i hovedkortet.

     

    Har ikke tredjeparts CPU-vifte.

  3. Jeg har i dag en Linux desktop-PC som står på mer eller mindre 24/7. Hovedsakelig brukes den som kontormaskin, men jeg spiller også litt. Ytelsen på maskinen har jeg vært fornøyd med, men hardwareproblemer som har vist seg vanskelig å diagnostisere gjør at jeg ønsker å bytte ut de mest sentrale komponentene.

     

    I dag har maskinen følgende sentrale komponenter:

    Hovedkort: ASUS P8Z77-V PRO, Socket-1155

    RAM: Kingston DDR3 HyperX 1600MHz XMP 8GB

    CPU: Intel® Core i5-3570k Quad Core 3.4GHz

    PSU: Mist 1000w (modulær, 6 sata kontakter)

     

    Jeg ønsker i all hovedsak å oppgradere disse komponentene, samt at jeg ønsker en SSD til OS, hovedsakelig Ubuntu. Jeg antar komponentene over var mid-range da jeg kjøpte dem i 2012, og jeg ønsker i all hovedsak å gå for noe lignende i dag - altså økonomiske komponenter som fortsatt yter godt.

     

    • Hva skal maskinen brukes til?
      • Kontorprogrammer, surfing, programmering, spill
    • Prisantydning
      • 4-7000,-
    • Skal maskinen overklokkes
      • Ingen planer om det
    • Fortrinnsvis AMD eller Intel-basert?
      • Utelukkende Intel-basert
    • Er det deler du vet du ikke trenger? F.eks. skjerm, tastatur etc
      • Skjerm, skjermkort, lagringsdisker, kabinett*, tastatur, mus
    • Evt. andre spesielle preferanser/kommentarer
      • CPU så ser jeg for meg en i7, men om det er en i5 som gir god ytelse for pengene er jeg helt klart åpen for det. Jeg ser for meg minimum 8 GB RAM

     

    * trenger ikke kabinett så lenge hovedkortets skrueplasser ikke har blitt endret siden 2012.. antar jeg?

  4. Det meste som trengs og sies er allerede sagt. Jeg synes dog det virker litt merkelig at denne banneren bare vises på hardware.no-sidene og ikke på noen av de andre sidene i tek.no-nettverket. Sist jeg sjekket i allefall.

     

    Vil tro de fleste av dem som leser HW.no har tatt en bevisst beslutning når det gjelder å bruke adblock eller ikke og at det derfor kun er et fåtall som vil deaktivere adblock på bakgrunn av denne banneren.

     

    For oss som husker så lang tilbake som til da siden ble redesignet i januar 2008 ble det også rettet massiv kritikk og mye av kritikken, om jeg ikke husker feil, tok for seg plassering av reklame opp mot faktisk redaksjonelt innhold. Vi ble vel da lovet at dette var noe man skulle se på og evt. redesigne en smule - det er godt mulig dette ble gjort men at det over tid har krøpet dårlig avveide designvalg inn igjen.

     

    Den gjennomsnittlige kvaliteten på artiklene de siste årene er et kapittel for seg selv.

     

    Siden 2008 har jeg laget/vedlikeholdt et greasemonkey-script som rydder opp i mye av det jeg anser som rotete design på hw.no (og forsåvidt også andre sider i tek.no-nettverket) og gir brukeren lettere tilgang til funksjonalitet. Sjekk resultatet i form av et bilde under, og bruk linken i signaturen for å hente ned scriptet (changelog, litt info etc).

     

    hwcleanup_120424.JPG

    • Liker 2
  5. Jeg har klart å slette Sim Toolkit-applikasjonen (stk.apk), er det noen som hadde hatt mulighet til å legge denne ut et sted så jeg kan hente den ned, eller er det en enkel måte å få hentet den tilbake fra døde? Jeg var en smule uheldig med en rm-kommando tidligere :blush:

     

    Med tanke på at jeg dreit meg som nevnt ut over, er det noen måte jeg kan reinstallere hele stock rom og få tilbake alle apk-er etc? Jeg har snust på denne tråden, men er usikker på hva jeg evt. skal velge...

  6.  

     

    Etter å ha oppdtert til ICS sender telefonen 2 smser når jeg bruker GoSMS. Den sender riktig med det innebygde sms programmet.

     

    Noen som har en løsning på dette?

     

    Same question, brukar du det innebygde programmet i staden for GOSms?

     

     

    Forloveden min har samme problemet med sin telefon, hun bruker Handcent though..

    Hiver meg på her, sliter med samme problem (bruker ChompSMS)

  7. Nok engang må jeg bare bøye med i støvet for en flott artikkel her på Gamer, selv om jeg synes du i det minste kunne navngitt "spill[et] satt til det amerikanske gullrushet på attenhundretallet." ;)

     

    "Gold Rush!" er nemlig det spillet jeg husker best fra tiden. Historien var god og flere av problemene man støtte på kunne ofte ha flere enn en løsning.

     

    Jeg spilte alle "Quest"-spillene med glede og husker som Dotten godt at man måtte gå rundt bilen før man kjørte den. Husker samtidig at jeg hadde stor glede av å forsøke å styre bilen når man satt opp tempoet i spillet til maks. Lære meg engelsk gjorde jeg jommen også gjennom disse spillene.

     

    Kommandoene i PQ1 var notorisk vanskelige, husker spesielt jeg hadde store problemer med å formulere den nøyaktige setningen spillet forventet for å få Sonny til å bleike håret sitt.

     

    Fortsett med denne kvaliteten på artiklene!

    • Liker 1
  8. Kan man nå gå fra "SwiftKey X Beta" til "SwiftKey X"?

    Ja, men ikke uten å ende opp med å ha både beta-en og fullversjonen installert samtidig - samt at du må rekonfigurere fullversjonen. Mulig dette unngås hvis du klikker linken som popper opp med jevne mellomrom, men dette fungerte ikke helt hos meg.

     

    (Du kan selvfølgelig fjerne beta-versjonen før/etter install av fullversjon)

  9. Hei,

     

    for et par uker siden var jeg så uheldig å få E74-feil på min xbox 360 elite (kjøpt november 2008). Plukket den fra hverandre men det oppstod et problem - jeg mangler M5-skruer som er 1cm lange. Noen som vet et sted der de med sikkerhet selger denne typen i Oslo (evt. på nettet)?

  10. Flott at den endelig er ute på market! Har nettopp ratet den, håper denne tar over for de andre trafikanten-applikasjonene der.

     

    Sånn av nysgjerrighet, og siden dette er den offisielle trafikanten-appen, får du betalt noe av trafikanten? Med tanke på kvaliteten på appen og jobben du gjør for dem synes jeg da du burde få noen kroner :D

×
×
  • Opprett ny...