Gå til innhold

Ildhesten

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ildhesten

  1. ProduktID står under pc'en. Hvis du har lastet ned ei iso fil så bør du tar bort ei fil som heter ei.cfg.

    Da vil du under installasjonen få spørsmål om hvilken versjon av windows du vil installere.

    For at produktId nøkkelen skal bli gyldig må du velge å installere samme versjon av windows du hadde

    fra før. f.eks windows home premium som det var i mitt tilfelle.

  2. Har lekt meg litt med nexa utstyret i helgen og her er min erfaring med utstyret:

     

    Jeg monterte bevegelsessensor LMDT-609 i stua samt flere dimmere EYCR-250 rundt omkring.

    Bevegelsessensoren kan stilles inn på 5sek, 1min, 5min og 10min. Jeg satte den først på 1min

    for å fremprovosere dimming av lysene. Dette skjedde ikke. Dimmeren sender kun ett på-signal og kun ett av-signal. Alt fungerte helt perfekt om kvelden. Lysene slo seg på sakte når det begynte å bli mørkt om kvelden og de slo seg av automatisk, ca 5min etter at vi forlot stua.

     

    Det fungerte ikke like bra om morgenen. Da jeg kom ned i stua var det mørkt ute og lysene slo seg på som forventet. Det var folk til stede helt til sola lyste inn i stua og lysene sto fremdeles på. De slo seg ikke automatisk av, desverre.

    Så det ser ut til at bevegelses sensoren ikke sender av-signal når det er blitt lyst nok. Dette fører til at lyset vil stå på hele dagen.

     

    Hadde bare denne bevegelsessensoren sendt et av-signal selv når det var blitt lyst så hadde dette fungert perfekt. Nå må jeg bruke fjernkontrollen i tillegg om morgenen hvis lysene er på (eller styre det via tellstick).

     

    Ellers så fungerer samme oppsettet helt perfekt i trappeoppgangene, gangen og walk-in garderoben. Dette helt uten bruk av tellstick eller lignende.

  3. Jeg bruker nå NEXA EYCR-250 dimmere og fjernkontroll TMT-502 for å styre lyset i stua. Når jeg trykker ON så kommer lysene sakte på (1 sek) og de slår seg også sakte av, uten klikke lyder fra releer eller noe. Det er helt perfekt.

    Jeg vurderer å bruke bevegelsevakt LMDT-609 for å styre dette automatisk, men på nexa.se står det at disse ikke bør brukes med dimmere. Hvorfor det?

    Er det fordi at den sender ON signaler hele tiden når det er bevegelse men kun ett OFF signal. Hvis dette er tilfellet så vil jo dimmerne leve sitt eget liv med helt random lysstyrke.

     

    Hvordan kan jeg løse dette? Jeg vil helst bruke dimmere da disse slår på lysene sakte og ikke ved bruk av rele.

    • Liker 1
  4. Hei,

    Dette var en fantastisk interesant tråd. Kom over tråden da jeg leita etter noe annet og klikka på feil link :-)

     

    Har brukt GAO enheter fra Clas Ohlson i en årrekke. Etter å ha lest hele tråden her har jeg begynt å kjøpe Nexa enheter. De fungerer veldig bra.

     

    Jeg kjøpte meg en tellstick DUO fra cdon.no for kr599, selv om det er flere her som ikke anbefaler denne. Denne tellsticken er både sender og mottaker og har en antenne på 10cm.

    Det første jeg gjorde da den kom i hus var å teste rekkevidden. Jeg bor i rekkehus på 3 etasjer med vegger og etasjeskillere i armert betong. Jeg plasserte tellsticken i et hjørne i øverste etasje og mottakeren i kjelleren i motsatt hjørne og det var ingen problemer med kommunikasjonen. Forsøkte til og med å gjemme mottakeren bak stengene til et partytelt og selv det fungerte greit. Så jeg er veldig fornøyd med rekkevidden. Har kun hatt denne en ukes tid så jeg kan ikke si noe om stabiliteten enda.

     

     

    Softwaren som fulgte med funker også greit. Den holder seg oppdatert med innstillingene til alle enhetene fra nexa og GAO uansett om jeg styrer fra pc, fjernkontroll eller brytere. So far, so good.

     

    Planen er først å automatisere alt lyset uten bruk av pc, deretter varme og temperatur ved hjelp av tellsticken og annen hw. Hvis jeg får dette til å fungere tilfredstillende så er det alarm som blir neste på lista.

  5. Hei,

     

    Jeg ville valgt følgende komponenter:

     

    CPU: Intel i7 2600K

    Fordi denne har innebygd gpu med HD3000 (kun K versjonene har dette).

    I tillegg har den quick-sync funksjon som gjør coding/decoding av video mye kjappere og med

    mindre effektforbruk (varmeutvikling). Dette er den beste prosessoren for videoredigering.

     

    Hovedkort: H67 basert, ikke p67 basert.

    Fordi disse hovedkortene gjør at du kan bruke gpuen som er innebygd i prosessoren og dermed får du brukt quick-sync funksjonen. Jeg ville ikke ha et dedikert skjermkort for det

    deaktiverer den interne gpuen og du mister quick-sync funksjonen.

    Det kommer etterhvert Z67 hovedkort som skal ha flere funksjoner men jeg vet ikke helt om disse er relevante for en videoredigerings pc. P67 kan overklokkes, det kan ikke H67, men det kan Z67.

     

    Ikke alle videoredigeringsprogrammene kan utnytte quick-sync funksjonen enda, men det kommer etterhvert.

     

    Hvis du ikke har masse tilleggskort å sette inn så trenger du ikke ATX format. mATX og til og med mini-ITX format på hovedkortet kan brukes uten at det gå ut over ytelsen (i motsetning til før sandy bridge kom ut).

    Bare sørg for at hovedkortet har alle tilkoplingene du trenger. Jo mindre format jo færre ekstra ting kan du kople til på hovedkortet.

     

    Når det gjelder OS disk ville jeg valgt en SSD av den 3dje generasjon som er på vei ut på markedet nå.

     

    Minne ville jeg valgt minimum 8GB, helst mere.

     

    Skjerm: IPS panel for best mulig kvalitet.

  6. Hei!

     

    Jeg skal kjøpe nytt AVCHD kamera, og trenger en mye kraftigere PC enn min nåværende 4-år gamle Dell. Jeg er dog interessert i å ikke bruke mer penger på dette enn hva jeg er nødt til.

     

    Bygger gjerne PC-en selv, men vet ikke hvilke komponenter jeg trenger. Det må være DVI-D eller HDMI utgang, slik at jeg får koblet til en 24" skjerm via digital inngang. Jeg vet ikke hva maks pris er, da jeg har lite anelse på hva det vil koste meg. Men som sagt, så billig så overhudet mulig - samtidig som jeg vil kunne slippe hakking. :)

     

    Hei,

     

    Hvis du har en oppløsning på 1920x1200 på skjermen så trenger du minimum 8600GS fra Nvidia for å kunne bruke digital utgang på denne oppløsningen. Brukes VGA signal kan du bruke enda rimeligere kort.

    Vet ikke hvor grensa går for ATI kort.

     

    For prosessoren er det kjappeste det beste. Nå er det vel Intel som for tiden er best på ytelse.

     

    Har du 32 bits OS holder det med 3GB. Har du 64bits OS kan du ha mye mere.

    Jo mere jo bedre. Men husk at 3GB på 32bits OS og 4GB på 64bits OS har omtrent like mye

    ledig minne pga at 64bits OS trenger mere minne.

     

    Når det gjelder HD ville jeg definitivt ikke gå for en stor HD. Jeg ville valg 2stk på 500GB

    framfor en på 750GB eller 1TB.

    Ved videoredigering så går det mye kjappere når man har sourcefiles på egen disk og resultatet lagres på en annen. Da kan det leses og skrives på samme tid og ting går en del kjappere.

    Det hjelper ikke å bruke 2 partisjoner fra samme disk. Man har da fredeles bare ett lese og

    skrive hode.

     

    Husk at videoredigering trenger massevis av lagringsplass. Harddiskplassen spises fort opp.

     

    Lykke til.

     

    /Ildhesten

×
×
  • Opprett ny...