Gå til innhold

Nimrag

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nimrag

  1. Dette stod skrevet i en artikkel for snart et halvt år siden:

     

    "Akam publiserer ikke rykter, med mindre vi for eksempel har sett en prototype selv, eller på annen måte er 100% sikre på at vi ikke skriver noe usant."

     

    Er det slik at Akam i dette tilfelle vet mer enn de vil ut med, eller gjøres det unntak for litt tvilsom reklame??

  2. At pentax produserer bra kameraer er alle enige om (også en Nikon fanboy som meg). Men å anbefale et såpass gammelt kamera foran et nytt Canon (fysj :cool: ) vil bare være tåpelig.

     

    Det eneste K10 er bedre på enn Canon er ergonomi i dette tilfellet, på alle andre punkter vil et såpass mye nyere kamera i tilnærmet samme klasse uten tvil være mye bedre.

     

    Og som enkelte prøver å gjøre, marginalisere viktigheten av at canon kameraet er mye bedre på høy iso finner jeg tullete. Da dette for de fleste vil være viktig og kjærkomment, spesielt ved bildetaking innendørs uten blitz, men også utendørs uten stativ nå som høsten og mørket kommer.

     

    Så nå skal jeg banne i kjærka og anbefale deg å kjøpe Canon framfor et Pentax, ihvertfall hvis valget står mellom disse alternativene. Hvis du vurderer å kjøpe et nyere Pentax, vil svaret bli et helt annet.

     

    Lykke til (ellers så har elkjøp et særdeles godt tilbud på olympus den 6.11, se annen tråd)

     

    At det kun er ergonomi Pentax scorer høyere på, er en sannhet med visse modifikasjoner.

    Bare så det er nevnt, så har jeg ikke prøvd noen av modellene og uttaler meg på et generelt grunnlag.

     

    - Pentax K10D er værtettet noe ikke Canon 450D er. Nå har dette i og for seg liten betydning så lenge objektivet ikke er værtettet, men i og med at Pentax har sluppet DA 18-55WR som er et rimelig og godt værtettet objektiv, mener jeg at det bør tas med.

     

    - Byggekvaliteten på Pentax er i en helt annen klasse enn 450D. Metallkonstruksjon mot "plastic-fantastic".

     

    - Pentax har innebygd bildestabilisator, dvs stabilisering på alle objektiver, ikke bare de med IS i betegnelsen som er tilfelle med Canon.

     

    - Kit-objektivet på Pentax er historisk sett av de bedre kit-objektiv som leveres, sammen med Olympus. Canon sitt 18-55IS er nok bedre enn hva modellen uten IS var, men fortsatt et lite stykke bak de beste.

     

    Når det er sagt, så er nok ikke Pentax K10D kamera trådstarter er på utkikk etter (Quote: Vil egentlig ha et relativt lett kamera jeg enkelt kan ha med ut på tur). På dette området er nok Olympus et ganske nærliggende valg.

    Mener jeg leste i Elkjøp avisen i går at det er dagstilbud på Olympus E-450 den 06.11 til 2.495,- Da har du igjen penger til å kjøpe deg et ekstra zoom-objektiv, tri-pod, en god veske mm. Regner med at Olympus folket har forslag på hvilke zoom-objektiver som er noe å satse på.

  3. Det vil vel hjelpe med sterk krone, euroen er lavere enn på lenge. Så dersom RRP (recommended retail price) ikke er gått opp fra fabrikk/produsent, er det billigere å handle fra produsentene nå enn det var for 6-12 mnd siden.

    Med mindre de norske importørene sitter på et lager med produkter som ble kjøpt inn når euroen/dollaren var på sitt høyeste, så er det naturlige at prisene går litt ned nå. Med mindre importør/forhandler velger å beholde fortjenesten selv.

  4. Heisann,

     

    Har et lite problem.

    Har kjøpt et eldre Carl Zeiss Jena objektiv samt et M42 til K-bajonett adapter. Problemet er at objektivet ikke vil "snappe" på fatingen på kameraet (K200D). Dvs at objektiv sitter løst. Er det noen som kan hjelpe en pentaxianer i nød?

    Finnes det andre adaptere som løser problemet, eller vil det rett og slett ikke fungere med dette objektivet (CZJ 135mm F/3,5)?

     

    Fant i utgangspunktet ut at problemet lå i adapteret, og kjøpte derfor et nytt (originalt) adapter hos Fovi. Jeg har forsøkt det nye adapteret, og det låser på kamerahusfatningen. Sålangt alt bra. Men, etter å ha testet objektivet litt, viser det seg at lukkertiden "detter" ut. Problemet denne gangen er at det er noe "slerk" i adapteret/fatningen som resulterer i at kameraet ikke "ser/skjønner" at det er et objektiv påmontert, og derfor ikke vil la meg ta bilde. "Slerken" er på under en millimeter, men tydeligvis nok til at kameraet ikke fungerer som det skal. Ganske irriterende og når jeg dreier på objektivet for å fokusere, fungerer det kun når jeg dreier med klokka, mens kameraet kutter når jeg dreier fokusringen mot klokka. Feilen viser seg ved at lukkertiden faller ut, og blenderen blinker F-- (denne vises aldri, men når det fungerer blinker den ikke.) Er det noen andre som har erfart dette, og evt har et lurt tips til meg?

  5. Det var for få dager siden et FA* 24mm F/2.0 på foto.no, hvor selger ønsket bud. Det ble også solgt ett slik på Ebay i går for ca 500 usd. Jeg lurte på om jeg skulle ha satset på et av de to nevnte, men droppet det da jeg ikke aner verdien på dette objektivet.

    Er det noen som kan ha noen formening om hva som er "riktig" pris på dette?

    Evt hva var nyprisen da det var å finne i butikkene?

  6.  

    Uten at jeg kjenner Pentax godt, synes jeg dette ser ut til¨å være riktig priset. Mao ikke nødvendigvis et kupp, men heller ikke overpriset.

     

    Pentax K110D er versjonen av K100D som er uten bildestabilisator, så jeg synes 2500,- for et brukt eksemplar er litt i drøyeste laget.

     

    For øvrig:

     

    Hva ER det med folk og prising av bruktutstyr for tiden?

     

    For ikke lenge siden la fruen ut en annonse på sin K10D med kitobjektiv, til 3300,- og hun fikk ETT svar, fra en fyr som ville by 2000,-.

     

    Det virker som om folk som selger tror de skal få nypris, og at folk som kjøper forventer å få ting nesten gratis. I don't geddit!

     

    3.300,- er vel kanskje litt drøyt når han her selger sitt utstyr:

    K10D

    Din fru skal vel ha 5.000,- for tilsvarende...

     

    Synes forøvrig at dersom moderator skal være konsekvent, så burde din link til fruens annonse vært fjernet, da dette nok er i en gråsone hva "annonsering" angår.

  7. En liten engelsk leksjon kanske? Tittelen betyr nå "Er det noen som er kjær som følger etter".

     

    Pøv med "dare" istedet.

     

    Støyen er ikke plagsom; men det er for lite detaljer/kontrast i bildet slik at det får et blasst preg.

     

    Tom

    Det var som bare f..., sneik seg inn en liten feil i overskriften der. Flaut mtp at jeg bruker engelsk flere ganger daglig i jobben... :roll:

     

    På en annen side; skal være ganske forelska for å følge etter inn der... :)

     

    Takk for alle tilbakemeldinger.

    Skal teste lokasjonen igjen. Har en ide med en kvinne i nattkjole e.l. som er på vei til å gå inn døren.

     

    Og for det andre, heter det DARE. Dear betyr kjære. Dare betyr tør.

     

    Takk for konstruktiv kritikk, slikt varmer :)

    Hva var forresten "for det første"?

  8. Ettersom vi er inne på sikling :)

    Må jeg bare si at et slik hadde vært drømmen:

    Pentax A* 85mm F1.4

    Dog litt skeptisk til å sende av gårde 1800 usd til Kina...

    Vel, du trenger ikke dra helt til kina for å få kjøpt den legendariske Pentax A* 85mm F1.4:

    http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=110822

    Ååååå, den som hadde hatt 10.000,- (SEK) liggende å slenge...

  9. Da vant eg budet på Pentax FA 100mm F2,8 macro. Har vært inne på tollvesenet sin side og regnet ut og det kom på 3470,- tilsammen. Er det god deal eller?

    Høres ikke så galt ut det. Det ligger til 4.990,- hos JP, som vel er blant de billigste her til lands. Iflg Fovi er veil pris 7.500,-

    Her finner du masse inspirasjon til bilder du kan ta med dette objektivet:

    Pentax Gallery

  10. Jeg har et originalt pentax adapter (og lånte noen pentax m42 objektiver tidligere). Det jeg fant mest hensiktsmessig, var å skru adapteren på objektivet. Dette kan gjøres på to måter (en gal og en rett). Ikke noe vanskelig om en tenker seg om, men om en er litt ivrig kan det gå galt (og da er den ganske så vanskelig å få av).

     

    En kan også montere adapteret på kamera først (regner med det er det du har gjort) og da kan en vel ikke gjøre mye feil.

     

    Uansett: Skjønner at dette ikke er problemet :) Når du skrur på objektivet, ønsker du at det skal skrus til en form for mothake klikker på plass (som bajonettfatningen). Tror ikke dette er tilfelle på m42 objektiver. Heller ikke originale Pentax objektiver. Jeg har ikke noen m42 objektiver lengre, men mener å huske at når jeg skulle ta av objektivet så bare skrudde jeg av (ingen tapp som en må løsne).

     

    Er det et problem? Hvis du skrur litt bestemt til glir vel ikke objektivet ut? Jeg kan i alle fall ikke huske at jeg følte objektivene satt løst. Jeg irriterte meg mest over nedblendet lysmåling, så nå har jeg bare A-objektiver og nyere.

     

    Da kan det selvfølgelig være at adapteret, som er uoriginalt, ikke passer som det skal. Jeg får objektivet til å sitte godt fast til adapteret, VELDIG godt, men adapteret vil ikke feste til fatningen på kamera. Når jeg skal fokusere med objektivet, skrur jeg adapteret ut av fatningen.

    Ringer Fovi i morgen for å høre om de har original adapter på lager.

    Takk igjen!

     

    Mvh

  11. Heisann,

     

    Har et lite problem.

    Har kjøpt et eldre Carl Zeiss Jena objektiv samt et M42 til K-bajonett adapter. Problemet er at objektivet ikke vil "snappe" på fatingen på kameraet (K200D). Dvs at objektiv sitter løst. Er det noen som kan hjelpe en pentaxianer i nød?

    Finnes det andre adaptere som løser problemet, eller vil det rett og slett ikke fungere med dette objektivet (CZJ 135mm F/3,5)?

     

    Kan være du har skrudd på adapteren feil vei på objektivet. Det var i alle fall et problem da jeg brukte noen m42 objektiver tidligere. Det er noe drit, for den kan være litt vanskelig å få av igjen.

     

    Hei og takk for svar.

    Nei, tror ikke adapteret er skrudd på feil vei. Det er kun en mulighet til å føre adapteret inn i sporet på fatningen, så det skal være montert riktig vei.

    Er det adapteret eller objektivet som skal "snappe/låses" på plass?

    På originale Pentax objektiver er det en liten nedsenkning i objektivflaten som en liten tapp på kameraet låser på, denne nedsenkningen finnes ikke på CZJ objektivet...

    Kan det være forskjell på originalt og uoriginalt adapter?

  12. Heisann,

     

    Har et lite problem.

    Har kjøpt et eldre Carl Zeiss Jena objektiv samt et M42 til K-bajonett adapter. Problemet er at objektivet ikke vil "snappe" på fatingen på kameraet (K200D). Dvs at objektiv sitter løst. Er det noen som kan hjelpe en pentaxianer i nød?

    Finnes det andre adaptere som løser problemet, eller vil det rett og slett ikke fungere med dette objektivet (CZJ 135mm F/3,5)?

  13. Dette var i mine øyne et flott motiv.

    Det eneste jeg ville forsøkt gjort annereledes (til en annen gang) hadde vært og passet på at bryggen er midtstilt hele veien. I "bunn" av bilde er bryggen ganske langt mot venstre. Dette ødelegger litt i den forstand at bildet ikke virker helt midtstilt, noe jeg regner med var meningen at det skulle være...

    Men som sagt, flott motiv og flotte kveldsfarger.

  14. Jeg kan anbefale Prodigital2000 hvis du skal ha Pentax blits og DA 12-24mm. Jeg ser at de ikke har 12-24mm inne akkurat nå.

     

    DA 17-70mm og alle SDM objektiver ville jeg ha kjøpt i Norge p.g.a. garanti og reklamsjonsrett. DA 17-70mm får du billigst hos japanphoto.

     

    Ikke kjøp Pentax 100mm makro. Både Tamron 90mm og Sigma 105mm er bedre. De er billigere også. Tamron 90mm er best, men er litt kort.

    Prodigital 2000 har ingen umiddelbare planer om å handle inn flere Pentax DA 12-24mm.

    Har undersøkt med de da det viste at de ble tomme dagen før jeg skulle bestille.

    Lurer litt på om jeg skal slå til på Pentax DA 14mm som de har til 530usd.

    Går glipp av to millimeter, men får til gjengjeld større blender (F2.8 mot F4).

  15. Ser at Tamron 10-24 ligger med "ventes på lager" hos flere forhandlere, er den ikke kommet til Pentax ennå som NorthPentax sier?

    Tamron 10-24 har vært ventet på lager siden november. ETA-datoene har blitt forskjøvet ukentlig og vil nok fortsette med det en stund til siden Tamron selv har annonsert tilgjengelighet for 10-24 til Pentax i løpet av 2. kvartal i år. Jeg hadde en bestilling på den selv en stund men avbestilte på grunn av skuffende resultater i tester. Etter avbestillingen har jeg vært litt i villrede om hvilken vidvinkel jeg ønsker, helt til jeg så annonseringen av Sigma 10-20 f/3,5.

    Kommer nok til å avvente kjøp av vidvinkel, og heller skrape sammen penger til 50-135 nå. Innen jeg har samlet nok penger til en vidvinkel er nok både Tamron 10-24 og nye Sigma 10-20 ute på markedet. Er enig at den nye Sigmaen ser bra ut på papiret.

  16. Hei igjen,

     

    Takk for alle svar.

    Har forresten blits, AF540FGZ, skulle selvfølgelig nevnte dette i innledende tråd...

     

    Har sett at Sigma har lansert en ny 10-20 f/3.5, som jo er et besnærende objektiv. Men når vil denne være klar for levering?

    Ser at Tamron 10-24 ligger med "ventes på lager" hos flere forhandlere, er den ikke kommet til Pentax ennå som NorthPentax sier?

     

    Ble veldig fristet av den nye 60-250mm med den hyggelige prisen, men spørs om fruen blir veldig fornøyd da, men man trenger vel ikke barnevogn og bilsete den første tiden :)

    Neida, det får bli med tanken foreløpig.

     

    Ut ifra tilbakemeldingene deres blir det sannsynligvis å spare til jeg får råd til 50-135, kan evt supplere med den nye 1,4x konverteren når den dukker opp.

  17. Håper det er noen av dere som kan hjelpe en Pentaxianer i "nød":

    Jeg har litt penger som ligger og ulmer, ja tar fyr hvert øyeblikk :)

    Er i utgangspunktet på jakt etter et nytt objektiv, men er veldig usikker på hva jeg skal gå for. Mine "kandidater" er:

    DA 12-24mm

    DA 10-17mm

    DA* 55mm

    DA 55-300mm

    DA* 50-135mm

    FA 50mm

     

    Tamron 10-24mm

    Tamron 70-200mm F/2.8

     

    Så til dilemma, jeg har jo langt ifra nok penger til hele hurven. Må i første omgang nøye meg med ett objektiv.Jeg har per i dag 3.000-4.000,- å bruke, men er ikke fremmed for å vente med innkjøp til pengebunken øker. Det hører med til historien at jeg i dag har K200D med DA* 16-50mm.

     

    Jeg må velge en retning, vidvinkel, normal, eller telezoom. Og det er her jeg foreløpig stanger i veggen. Det hører også med til historien at fruen og jeg venter en liten en i slutten av april, og ønsker selvfølgelig å ta mange bilder.

    Har derfor sett på DA* 55mm og FA 50mm pga lysstyrke for innebruk.

     

    Har lest litt på photozone, og der kommer ikke FA 50mm veldig godt ut, men dette ligger godt innenfor de økonomiske rammene. Men vil dette være raskt nok til å følge et barns bevegelser, vil autofokusen henge med, og ikke minst vil det bli for trangt?

    Føler noen ganger i dag at med 16-50mm objektivet på det videste at jeg savner noe enda videre når jeg tar bilder inne...

     

    Har derfor vurdert om jeg skulle gå for en vidvinkel istedet.

    Tamron 10-24mm er da den mest aktuelle, mest pga pris, men også fordi den går så vidt som 10mm. Jeg er dessuten glad i å ta landskapsbilder, så en vidvinkel vil jo gi meg en ekstra dimesjon på det området også. DA 10-17mm er tatt med som et artig objektiv jeg har lyst på, men usikker på om ikke et fisheye må vente en liten stund til.

    Er det noen som har sammenlignet Tamron 10-24mm med DA 12-24mm? Evt brukt disse innendørs?

    Disse er jo langt fra like lyssterke som FA 50 eller DA* 55, og må kanskje derfor brukes med høyere ISO verdi, noe jeg ikke er veldig interessert i.

     

    Da gjenstår bare telezoom da :)

    Hadde tidligere DA 50-200mm, men solgte dette for en tid tilbake. Ikke at jeg angrer på det i dag, da jeg sjeldent brukte det, men følte meg aldri "fortrolig" med kvaliteten på det. Ikke det at kvaliteten var dårlig, men etter å ha hatt 16-50mm påmontert en stund, så ble 50-200mm, ja litt "pinglete". Samtidig som det ikke er nevneverdig lyssterkt. Er derfor veldig skeptisk til å gå for DA 55-300mm da dette ikke er mer lyssterkt, men hvordan er den optiske kvaliteten sammenlignet med 50-200mm?

    Sitter da igjen med DA* 50-135 som frister veldig mye, JP har fortsatt hyggelig pris på denne 6.999,- og Tamrom 70-200mm som ligger på 5.999,- hos JP. Er det stor optisk forskjell på disse to? Kvalitetsmessig hvordan står Tamronen imot Pentax sin?

    PS! Det plager meg ikke å handle fra uniten, så dersom noen har noen linker til noen ekstraordinære tilbud tar jeg de imot med åpne armer.

     

    Mvh

    Ung og usikker :)

×
×
  • Opprett ny...