Gå til innhold

lul

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lul

  1.  

     

     

     

    Hvordan er loven i Norge? Jeg har alltid vært litt var når det gjelder gatefoto i tilfelle folk blir sure.

    Du kan fotografere akkurat hva du vil i det offentlige rom såfremt det ikke er et skilt som forbyr det. Publisering hvor enkeltpersoner kan identifiseres uten samtykke er dog forbudt.

     

     

    Det er vel det samme som denne Ukrainske loven?

     

    Nei, i Norge kan du ta akkurat så mange bilder du vil når du vil i offentlige rom* og bruke de bildene privat, men skal du legge bildene ut på foreksempel intetnett må du spørre de personene som er avbildet om det er greit for dem. I Ukraina må du først spørre så kan du ta bildet.

     

    * det er noen forbehold så som badestrand, offentlige toaletter, etc.

     

    Nå er det vel Ungarn denne artikkelen var om og ikke Ukraina.

     

    Parallellen til Norge kan forsåvidt dras med tynn penn dersom målet er å publisere bildene - men på den andre siden er de ulike ved selve bildetakingen, dvs i Ungarn må en spørre først uansett og det selv om bildene ikke var tenkt å bli publisert.

     

    Når det gjelder presse/media etc så gjenstår det vel å se hva som blir det endelige, hvordan man vil praktisere og om unntak vil bli gjort når en får en viss erfaring i reelle konsekvenser. Personlig er jeg av den generelle oppfatning av at media av og til hadde hatt godt av en oppstramming og opplæring i normal folkeskikk. Selv presse/media bør ikke alltid ha ubegrensete fullmakter (noe de egentlig ikke har heller, men av og til virker det som om de selv mener de har).

     

    For turister og mannen i gata tviler jeg på at det vil oppstå mange problemer og neppe blir det noe slags "fotopoliti" - det blir nok mer av typen at enkeltindivider kan med loven bak seg i enkelte tilfeller nekter å bli tatt bilde av - og det synes jeg er ok.

     

    Tor

     

     

    Oops for mye Ukraina på nyhetene i det siste :-)

     

    Det jeg tenker på er at om en ser på bilder fra gatefotografer ala Erik Kim o.l. så vil en se bilder av folk på gata og de sier bare takk og sjelden spør om tillatelse. Jeg har ennå tilgode å se noe lignende fra Norge. Når man snakker om gatefotografering, så er det vanligvis det; fotografering av tomme gater... :-)

     

    Dersom man må ha tillatelse for å legge ut et bilde uten å ta betalt for det ala flickr o.l., da ser jeg ikke helt poenget med gatefotografering i Norge. Så for alle praktiske formål er vel det ganske likt. Det er en forskjell og det er om du tar bilde/video av folk du kjenner/familie for privat bruk, så trenger en ikke bry seg om at Jon Almås, Alexandar Joner eller Olav og Kari Nordmann er med i bakgrunnen

  2.  

    Og det fik mig atter til at savne at foveon udvider ideen fra X3 til fx X7 eller X11, for at kunne få flere niveauer mere med i raw og håndtere eventuel IR filtrering via software(!). Burde også give bedre muligheder for at emulere forskellige gammeldags film, ved at justere de indgående vægte,

    Vel - så enkelt er det nok ikke. Man kan ikke uten videre filtrere vilkårlige farger i flere lag - man er veldig begrenset ut fra hvilke materialer man kan bruke, med hvilke filtreringsegenskaper. Filtrering i en Bayer-sensor med kun ett lag er mye enklere.

    Og - representasjonen av at man fanger en ren farge i hvert lag er en kraftig forenkling av hvordan en Foveon-sensor fungerer.

     

     

    Man filtrer ikke i det heletatt. Man tar utangspunkt i at lysfrekvenser kan penetrer silisium forskjellig. Hvert sensorlag vil registere luminance fra en dristibusjon av frekvenser. Det øverste laget vil ha høyest innslag av lyseblått (mot hvitt), neste har høyst innslag a grønt og siste rød. Når det er sagt så vil også de to siste lagene har mer støy i seg pga dybden i sensoren hvor "photositene" er. Så Derfor gir det mye mening med å ta oppløsningen fra det øverste laget og øke pixel størrelsen i de to neste lagene.

     

    For Bayer sensorer kan man forsøke noe ala dette, selvom det er ikke det samme: http://fstoppers.com/sharpening-with-blur-bring-back-insane-detail-with-this-quick-technique

    • Liker 1
  3.  

    Nå er det vel strengt tatt ikke en fatning designet for speilløse systemer?

    Detaljer, detaljer. ;)

     

    Men - jeg er usikker på hvor lurt det er med enda en fatning - spesielt når SA-fatningen ikke akkurat er den største som det er. Så ville jeg mye heller lansert kamera i annen eksisterende fatning - som for eksempel Sonys "åpne" E-fatning.

     

     

    Hehehe. Hvorfor lanserer ikke Nikon sine kamera i EF-fatning eller Canon i F-fatning, eller Fuji i E-fatning? Merkelig at en objektiv-produsent ikke skal lansere sine kamera i egen fatning.

  4.  

     

    Er vel mangel på dokumentasjon som er poenget til OP. Og stretch goals er på ingen måte med på å dokumentere hva pengene går til. Vet ikke hvor du får at stretch goals er egnet til dokumentasjon? Jeg kan også skrive svada, og få folk til å tro på det.

     

    Irrelevant. Om du støtter et prosjekt via kick starter eller kjøper spillet etterpå, så blir det samme. Eneste er den lille risikoen duløpermed å støtte noe som ikke er ferdig.

     

    Hadde jeg hatt et firma og lagd spill via kick starter, så ville jeg ønske at langt fler kjøpte spillet i ettertid. Det gir bedre økonomi.

  5. Angående Stretch goals. Jeg forstår ikke det som skrives i bloggen. La oss si at ProsjektX ønsker å oppnå 100 tusen $ for å utvikle spille sitt ferdig. Du får muligheten til å støtte spillet med $20 og får da en kopi du kan spille når det er ferdig. Dvs det trengs at 5000 støtter kampanjen. La oss si at spiller er veldig interessant og de får støtte av 50000 som tilsvarer 1 million $. Et kynisk selskap ville da lagd spillet ProsjektX slik det var lovet og stukket de 900 000 $ i lomma. Et selskap som ikke er kynisk ville brukt det de fikk ekstra på å utvide innholdet i spillet noe som kommer alle tilgode. Du har fortsatt bare betalt 20$ for spillet og ikke noe ekstra for ytterligere innhold.

     

    Husk, om et selskap skal overleve må det generere et overskudd og de får ikke mer penger for spillet sitt om ingen andre enn de som støttet spillet kjøper det.

     

    Går firma konkurs så får man ikke nye spill fra dem...

     

    I disse pirattider med så mange tomsinger som laster ned ulovlige kopier og som ikke forstår økonomi så var det moro å se at det var noen som hadde lagd et spill nettopp på det å lykkes med et progamvarefirma hvor piratkopiering tok knekken på derg.

  6. Med en vel så stor suksess, vel! StarCraft II bar med seg enorme forventninger, men ble en umiddelbar suksess blant både kritikere og de som kjøper spill.

     

    Å? Jeg syns ikke at StarCraft II var i nærheten av StarCraft. Det er et e-sport spill som ikke var så veldig interessant å spille. Det føltes egentlig som om man spilte en lang tutorial før spillet plutselig var over...

     

    Om de to andre spillene blir det samme, men bare med Zerg og Protos, så kjøper ikke jeg disse spillene... Finn på noe nytt...

     

    :nei:

  7. Ang. Queen Endroga.

    Sleit en del med disse (normal), nr 2 gikk greit på tredje forsøk, satt opp en del feller, og en yrden. Når den satt fast i yrden så kasta jeg en 3-4 grapeshots for å myke den opp ;) Du får inn ca 2-4 slag før den begynner å parere, er veldig greit (helt nødvendig) å rulle unna før/når det skjer.

     

     

     

    Brukte bare 3 yrden og hakk i vei med sterke slag. Du må rulle rundt bak dronninga eller minst på siden før du angriper.

     

     

  8. Hvis det var greit å re-anmelde TW1 da EE kom ut, så burde det være mulig å anmelde DA2 post-hype, når det i etterpåklokskapens klarhet åpenbart - også for Bioware - er en halvabortert middelmådighet.

     

    DA2 burde fått 7/10 IMO.

     

    Denne beskrivelsen passer veldig godt på DA:

     

    Et spill som får denne karakteren, er et noe svakt spill, med enkelte vesentlige utformingsmessige feil eller mangler. Disse spillene vil evne å underholde til en viss grad, men kan i lengden lett bli litt kjedelige.

     

    Det er altså beskrivelsen for karakteren 4.

     

    Det at du er bekymret for å prøve spill med 7 eller lavere tyder på at gamer.no har forlatt sine egne standarder, og gitt etter for karakterinflasjonen ellers i spillpressen.

     

    Hmm. Ville har forventet at det var beskrivelsen for 7. I alle fall 6. Ikke så lavt som 4.

  9. Var i utgangspunktet enig med karakteren, men så innså jeg at Gamer (dog annen anmelder) tidligere presterte å gi karakteren 8/10 til makkverket Dragon Age II. Følgelig er det vanskelig å lese anmeldelser av spill i samme sjanger uten å irritere seg over at poengskalaen for alltid kommer til å være ubrukelig.

     

    Vel, poengene er mer en pekepinne. Får et spill 9/10 så er det absolutt verdt å spille, får det 8/10 så kan du sjekke det ut nøyere, får det 7/10, så sjekk nøye før du kjøper da det kan være OK eller ikek falle i smak. Noe lavere poengsum enn det, da er du i veldig usikkert terreng. Enkelte ganger får spill lav poengsum pga bugs. Da kan det være greit å kjøpe spillet ved en senere anledning når patcher har kommet. F.eks det var mye klaging på bugs i S.T.A.L.K.E.R spillene, men jeg har aldri hatt noe problem da jeg ikke kjøpte dem med en gang de kom ut.

     

    Risen fikk 9/10, mens Arcania fikk 7/10. Arcania har jeg ikke spilt ferdig ennå. Ble lei. Risen likte jeg, selvom det hadde sine svakheter. DA2 burde fått 7/10 IMO.

  10. Det jeg ikke forstår er hvorfor MW2 og COD får bra score, mens Medal of Honor blir slakta. Jeg styrte unna Medal of Honor pga av kritikken, men jeg ser nå etter å ha runda det at det var snarere MW2 og black ops jeg skulle styrt unna.

     

    Hvor uavhengig er egentlig gamer.no når det gjelder anmelderser? Jeg ser overhode ikke noe grunn til at 3 rimelig like spill skal sprike så mye i anmeldelsen.

     

    Det som jeg også gjerne skulle sett var at man skilte multi player og single player. Jeg syns multiplayer er hjernedød kjedsomhet. Løpe rundt plaffe ned noen bli drept selv og så løpe rundt og plaffe ned noen. Gullfisk anyone? Så hvorfor skal man gi score på et spill utifra multiplayer delen? Jeg syns gamer.no kan gi score for singleplayer og en score for multiplayer separat. Det er da ikke rakkettforskning å gjøre noe slikt?

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...