Gå til innhold

Dallaz

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dallaz

  1. Hei! Jeg har også en Showerama 8-5 som jeg vurderer å bytte termostat på, ev ta det ut det gamle og rense + smøre med armaturfett. 

    Har skjønt såpass at jeg trenger en spesialnøkkel for å få termostaten ut. Så langt kommer jeg imidlertid ikke for jeg får ikke av justeringsknotten. Er den bare til å dra rett av? Jeg har prøvd å dra så hardt som jeg tør, men den vil ikke... redd for å ødelegge noe.

    Svar mottas med takk :)

  2. På min ønskeliste har jeg faktisk ZD25/2.8. Innbiller meg at kameraet vil bli så lite og kompakt at jeg tar det med meg overalt. Har noen erfaringer med olympus sin "pancake"?

    Jeg har den! Og det var et objektivt som jeg har hatt mye glede av. Jeg sier "har" fordi jeg har kjøpt meg en Panasonic GF1 + 20mm f/1.7. Den har tatt over jobben som lite og kompakt.

     

    25mm er en nydelig liten sak som fint kan brukes pip åpen og bør være i enhver Olympus eiers fotobag. Ihverfall hvis man ikke har et µ-4/3 kamera.

     

    Hehe, jeg kjente at det begynte å klø litt nå ;)

  3. Veldig underholdende innlegg Zamot. Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver, spesielt i forhold til hifi for et par år siden. der gikk det så langt at jeg lyttet til anlegget og ikke musikken. det var IKKE bra, og jeg er glad jeg kom meg ut av det. men litt utstyrshysteri er så absolutt på sin plass! ;) trikset er nok å klare å være fornøyd med det man har SAMTIDIG med at man drømmer.

     

    Jeg fikk også lyst på 14-35 når jeg så de bildene. Men så kom jeg til å tenke på hvor bra jeg synes 12-60 er og klarte å slå meg til ro... foreløpig! ;)

     

    På min ønskeliste har jeg faktisk ZD25/2.8. Innbiller meg at kameraet vil bli så lite og kompakt at jeg tar det med meg overalt. Har noen erfaringer med olympus sin "pancake"?

     

    Og til slutt: veldig bra den linken. tror det er mange som har det sånn!

  4. Men når det er sagt, så slutter jeg aldri å bli overrasket over bildekvaliteten fra E-510 og ZD12-60 eller PL25!! Har hatt kameraet siden 2007, og sakte men sikker oppgradert glasset. Tror nok ikke jeg hadde hatt et kamera så lenge hvis jeg hadde gått for et annet merke som gir ut nye modeller hvert år (les canikon) :tease:

    Spørs om du hadde hatt råd til å bytte hus så ofte ;) Forglass i samme klasse som ZD12-60 og PL25 er ikke gratis i de andre leirene. Dvs. Det de har ingen direkte erstatter for ZD12-60, så du måtte da valgt flere objektiver (1 for zoomomfanget og 1 for bildekvaliteten!).

     

    Ja, det var akkurat det jeg mente. Siden det ikke er like mange hus å bruke pengene på hos olympus, kan man heller bruke dem på kvalitetsoptikk! :D På en annen side, når olympus først kommer med nytt hus, klør det desto mer... ;)

  5. Er også veldig fristet av E-5. Har "bare" 510, så overgangen ville nok bli stor. men så var det prisen da... SUKK! Får håpe noen kjøper ny E-5 og bestemmer seg for å selge igjen! ;)

     

    Men når det er sagt, så slutter jeg aldri å bli overrasket over bildekvaliteten fra E-510 og ZD12-60 eller PL25!! Har hatt kameraet siden 2007, og sakte men sikker oppgradert glasset. Tror nok ikke jeg hadde hatt et kamera så lenge hvis jeg hadde gått for et annet merke som gir ut nye modeller hvert år (les canikon) :tease:

  6. Hehehe, nå trodde jeg det var et par modeller jeg ikke hadde fått med meg ;)

     

     

    Forøvrig har jeg aldri skjønnt hvorfor kamera produsentene ikke kan selge samme kamera modell i flere størrelser .

    Ikke alle har like store hender , så str S,M , L , burde egentlig være enkelt å få til :) .

     

    De fleste speilreflekskameraer kommer i 2 størrelser.

    Olympus E30 str. Medium

    Olympus E30 str. Large

  7. Masse fine bilder her! Selv stilte jeg opp i øsende sidelengsrein på lørdag. ikke mye fristende å ta opp kameraet da, nei. hadde ikke tilgang på nett så jeg fikk ikke med meg at datoen var endret... jaja, bra dere hadde en fin tur! jeg kommer nok til å dra tilbake til karljohansvern og ta bilder selv med tid og stunder. forhåpentligvis i litt bedre vær ;)

    Synd du gikk på en bomtur. Men det blir flere turer til området.

     

    Vi bør vel lage oss noen kjøre-regler for værforbehold :hmm:

     

    Flere turer høres hyggelig ut. Vedr. kjøreregler værmessig kan man jo gjøre som vi (dog noe for sent for enkelte) gjorde litt sent på lørdagskvelden, sette en siste frist på morgenen på aktuell dag, der man vedtar go/no go for turen. Så er det litt enklere for alle å vite når de senest bør sjekke.

     

    Det hørtes ut som en god idé! :) Uansett var dette et flott tiltak!!

  8. til dere som har lastet ned ny versjon av lightroom: gikk det bra med alt det som dere hadde organisert og redigert fra før? Tenker spesielt på flagging og mappestrukturen i library? Er livredd for at dette skal bli ødelagt hvis jeg prøver å oppdatere lightroomversjon. mye jobb som går tapt da...

     

    for øvrig er jeg enig i at lightroom er et genialt program! :)

  9. Hvis du skal ta portretter av folk, først og fremst hodet, så vil jeg anbefal olympus sin 50mm/2.0. Den er sylskarp og lyssterk. Jeg synes ikke den egner seg så godt til allroundbruk, til det blir den for "trang" for min smak (altså at man kommer for tett innpå). Men som sagt, til portretter er den super! Hvis du allerede har 40-150mm kan du jo stille inn denne på 50mm og se om du synes dette utsnittet passer til portretter... bildekvaliteten du får fra olympus sin 50mm er ihvertfall helt rå!

     

     

    Er forresten interresert i å ta diverse portrett bilder. Mener at noen sa at 70-90mm er det beste da, siden du kan ha litt avstand, men samtidig komme nært. Noen innspill på dette? Og eventuelt hvilken linse som er best? vurderer en 70-300mm men er kanskje litt overkill?
  10. Jeg synes det er helt topp at akam lager slike artikler! var ikke klar over denne messen, og siden jeg bor i trondheim skal jeg jammen ta meg en tur innom! :) synes det blir for dumt å anklage akam for reklame. da må de isåfall også droppe å skrive om nye produkter, da dette kan oppfattes som reklame (hvis man er litt kverulant).

  11. Jeg gjorde akkurat som du tenker, fikk en bekjent til å kjøpe 50mm for meg i USA til en rimelig pris. Prøvde meg sommeren i fjor med 50mm som allroundobjektiv, men måtte gi opp pga. at den ble for trang. Måtte rygge og rygge hele tiden, fikk ikke med det jeg ville. Må nevne at objektivet er sylskarpt, og at jeg fikk noen av de beste bildene mine med det. Bl.a. noen aldeles praktfulle portretter. Men jeg endte opp med å selge det siden det for det meste ble liggende ubrukt. Noe du forresten bør være oppmerksom på er at fokusen er nokså treig.

     

    Jeg ville gått for 12-60 pga den ekstra vidvinkelen. Har ikke dette objektivet selv, men har det øverst på ønskelisten! ;) Fikk låne det av en bekjent i sommer...

  12. Hei

     

    Jeg hadde liknende erfaring som trådstarter da jeg skulle ha mitt første digitale speilrefleks i fjor sommer. Var i en stor butikk i Oslo (som nylig gikk konkurs men åpnet igjen) og var ute etter Olympus siden jeg hadde hørt mye bra om det. Selgeren lot meg ikke holde det en gang, det var bare Canon og Nikon som gjaldt. Dro tilbake etter noen dager og traff på en annen selger med helt andre holdninger, og da ble det kjøp av Olympus. Har ikke angret et sekund på det. Så moralen er at det har nok mye å si hvilken selger du treffer, ikke nødvendigvis hvilken kjede du besøker.

     

    For øvrig kan jeg opplyse trådstarter om at Olympus har mye fin og spennende optikk som er veldig rimelig på bruktmarkedet. Andre merker kjenner jeg ikke til, men de er sikkert også bra. Lykke til med valget!

×
×
  • Opprett ny...