Gå til innhold

Smoker

Medlemmer
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Smoker

  1. Det er akkurat samme kortet.

    Men vær obs på at det ikke funker på alle AGP hovedkort, og du må ha litt PSU for å drive dyret.

    Bare så du pakker opp pent og skulle det ikke funke sånn at du kan returnere det.

     

    Stemmer det 007CD sier.. HK'et må støtte AGP 8x så skal du vel være passe safte. også er det ikke dumt med rundt 500w power.. går vel med 450w og om du ikke har alt for mye stash i pc'n din.

  2. http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=361815<-- Denne er dyr siden den har en vannkjølingsblokk som følger med. Om du tar to HD4870X2 i SLI har du en vinner.

     

    HD4870X2 i sli går heller dårlig.. da SLI er for Nvidia og crossfire er for ATI skjermkort.. Han har et SLI HK. så no vinner hadde det ikke blitt om du ikke bytta HK..

     

    men ett av disse ville vel vært rått nok :D

  3. Hei! Jeg har nå kjøpt meg nye need for speed, å fant fort ut at jeg har for dårlig skjermkort. Kjører med nesten alle innstillingen på laveste nå, haker nesten ingenting nå, men innimellom. Har tenkt på å kjøpe meg nytt skjermkort ganske leng, men vært litt usikker.

    Jeg har idag Club Geforce 6800LE, trur det er et AGP kort. Det vet dere kanskje :)

    Så det jeg håper på er om noen kan hjelpe meg med kjøpet av et nytt skjermkort. Jeg spiller for det meste need for speed, call of duty, Counter strike source. Sjelden noen hardere spill, men det kommer vell til å komme hardere spill så bør kanskje vært vær litt forberett ;)

     

    Håper noen kan hjelpe meg, Takk på forhånd!

     

    Jespahx

     

    Det er vel heller begrenset hva man kan få i AGP som er fremtidsrettet.. Dette gjør vel jobben bedre enn det du har hvertfall.

  4. Har planer om å lyd isolere et rom med å kle veggene med vinyl belegg. Har tittet litt rundt og vurdert forskjellige produkter fra såkalt mass-loaded vinyl til vanlig vinyl gulvbelegg. Det jeg lurte på er om det finnes altarnativer til gulvbelegg som er uten dekor og dermet rimeligere?

     

    mvh

    Odd

     

    hvorfor vinyl belegg..? Tenker det er laget for å dempe tramp på gulv. men neppe lyd som bass osv? eller tar jeg helt feil?

     

    Man skiller vell mellom to ulike kategorier materialer når det gjelder lyd isolering av luftstøy. Materialer som absorberer lyd (porøst materiale) og materialer som reflekterer lyd. Vinyl materialer reflekterer lyd. Ved foreksempel å kle en vanlig gips vegg med vinyl belegg vil man kunne øke STC verdiene til veggen. Man kan og legge et tynt lag med absorberende materiale mellom vinyl belegg og vegg for å ytterlige øke støydempingen.

     

    ahh sånn sett.. :D.. men blir ikke det klang i rom'et da?

  5. Du kan også kjøpe supermagneter fra utlandet. Disse er EKSTREMT kraftige, noe ala det de brukte på Mythbusters for å klatre oppover en stålvegg med 2 stk festa på armene. De finnes også i mindre utgaver.

     

    Men forsiktigheten ved å bruke disse magnetene må være ekstrem!! Man er nødt til å planlegge hvordan man vil gå gjennom et rom med disse på forhånd og sjekke at det ikke ligger metallting rundt i det, da det kan fort komme flyvende sakser osv for å sette seg på de. Vil også tro at de ikke bør være i nærheten av noe elektronisk. De sendes blandt annet ikke på fly pga fare for å lage uønsket støy på det elektriske anlegget.

     

    To slike magneter som fester seg på hverandre er umulig å få fra hverandre med håndkraft. Får du hånda mellom to slike magneter som fester seg sammen så blir den most og sannsynligvis ødelagt for alltid. To slike magneter må aldri oppbevares i nærheten av hverandre.

     

    De koster omlag 1000 kr sist jeg sjekka de heftigste. Noe for fan av magneter å ha! :)

     

     

    vet hvertfall at man får magneter som har kraft på rundt 125KG.. noe jeg ikke ville hatt fingra i mellom når den klappa seg til stålet :D. men denne blir også kalt death magnet eller no.. kanskje heller ikke sjakktrekk å legge bankkortet på denne hehe. Men tenker jeg satser på en annen prisklasse og en annen styrke når jeg skal bestille nye magneter :D..

     

    Virker som det ikke finnes omtrent sånne magneter i norge heller.. si magneter med 20 til 30KG kraft.. trur det største jeg har funnet i norge som ikke har med industriutstyr å gjøre er 4- 6 kg en plass. så da blir det bestilling fra nederland eller tyskland.

  6. Har planer om å lyd isolere et rom med å kle veggene med vinyl belegg. Har tittet litt rundt og vurdert forskjellige produkter fra såkalt mass-loaded vinyl til vanlig vinyl gulvbelegg. Det jeg lurte på er om det finnes altarnativer til gulvbelegg som er uten dekor og dermet rimeligere?

     

    mvh

    Odd

     

    hvorfor vinyl belegg..? Tenker det er laget for å dempe tramp på gulv. men neppe lyd som bass osv? eller tar jeg helt feil?

  7. Nope ikke flere PC`er samtidig nei. Skal ta et eks: Kan fint logge på PC A, uten problemer. Logger av PC A og skal logge på PC B da kommer man ikke inn, det samme gjelder alle andre PC`er utenom PC A. Får beskjed noe som, kan ikke finne Windows Live kontoen. Men det er absolutt ikke noe gale med kontoen.

     

    Trur ikke det er noe galt med kontoen jeg heller.. for da hadde du ikke fått logget på på pc A.. Mest sansynlig en skrivefeil i brukernavnet ditt på pc B..

  8. jeg har et asus P5N-E SLI hovedkort. hvordan skjermkort er det største og råeste jeg kan sette i på det hovedkortet ?

     

    Du kan vel kjøre ca alle pci-Express skjermkort.. så valget går dit kronene stopper. det som er litt synd med det HK'et er at i SLI får du kun 8x og i single mode får du 16x.. Så enten ville jeg lagt i litt skikkelig med kroner på kun et skjermkort med GPUx2. eller så ville jeg bytta HK før jeg kjørte sli.

  9. tenkte og oppgradering pc min litt,tenkte og skifte cpu men har socket A 462 og jeg finner ikke cpu til den type mer på komplett,så derfor må jeg kjøpe nytt HK,cpu,strømforsyning og mere Ram tenkte jeg,og tenkte og beholde gammle skjermkorte og hardisken og som sakt kjøpe 1024 Ram mer sån at jeg har 2GB Ram.

     

    idag består pc av

     

    CPU= AMD athlon xp 3200+

    Ram= 2x DDR 512 Corsair

    HK=ASUS A7V600

    skjermkort= nvidia Geforce 6800LE

    OS= vista home premium

     

    1-Så jeg lurer på,burte jeg gå til oppgradering eller er dette en grei spill pc?

     

    2-er det ikke mulig og finne/kjøpe cpu til socekt 462 lenger?

     

    3-vis jeg skal oppgradere hvilken tupe cpu,HK,strømforsyning burte jeg kjøpe som støtter skjermkorte mitt og Rammen?

     

     

    er det noe jeg har glemt og skrive så skrik ut:D

     

    Heisann.

     

    Nei . dette er ingen grei spill pc i dag. og du får ikke kjøpt cpu til den om du ikke får tak i brukt (Du får heller ikke tak i større cpu enn du har til socket A).. når det gjelder mer ram.. så må du bytte ut all ram'en. du kan ikke bruke den ram'en du har på nyere hovedkort. eneste du egentlig kan bruke av det du har i dag om du vil ha en god spill pc er kanskje harddisken(selv om denne muligens er treg i forhold til nye disker) og dvd-rom/brenneren din.

     

    Det du burde gjøre er å kjøpe deg en ny pc, da det er totalt bortkastet penger og oppgradere... og enda mer bortkastet å kjøre Vista på den, da Vista i seg selv trenger en rå maskin for å kunne kjøre bra. Kjør windows XP og du får mye mer ut av maskinen din(det ser ikke like pent ut med xp da).

     

    Om du ikke ønsker og kjøpe ny maskin og likevel vil bruke penger på å oppgradere denne pc'n. Så burde du kjøpe 2 gig ram (da du kan få dette billig), og ikke noe mer. Du kan jo kjøpe deg ett råere skjermkort.. men resten av maksina vil ikke henge med i forhold til dagens spill uansett.

     

    Håper dette hjelper.

     

    MVH

    Smoker

  10. Hei!

     

    Hva skyldes det at man kun kan logge på MSN kun fra en PC og kun denne. Fordi det går ikke an å logge på med denne hotmail adressen på f.eks en annen PC, i det hele tatt. Har prøvd ørten ganger nå uten hell. Er det noe med hotmail profilen det er noe galt med?

     

     

    mener du å være pålogget på flere maskiner samtidig? eller får du en feilmelding når du prøver å logge på på en vilken som helst annen maskin.. i så fall hva står i feilmeldingen? feil bruker eller passord?

  11. Jeg vil bare takke til alle som har kommet med innspill i denne tråden. Har fått litt å prøve og feile på :D.. Så dette blir spennende.

     

    Jeg syntes magneter var morro når jeg var liten.. og når jeg ble stor.. ble jeg da liten igjen? :p

     

    Takker hvertfall så mye :)

    Skal til å bestille ett parti halvråe magneter fra tyskland, da det er utrolig vanskelig å finne noen som selger magneter i norge som egner seg til annet enn kjøleskapsmagneter. Noen som vet om noen plasser i norge??

     

    MVH

    Smoker

  12. Nederst på denne siden er det en rekke linker til usanske patenter, bla et patent for å begrense feltet til permanentmagneter, pluss en rekke patenter for permanentmagnetmotorer.

     

    Takker for den:)

     

    Du kan jo ta en titt på denne videoen. Poenget mitt er ikke å få ut mer enn jeg bruker av energi for å drive en magnetmotor. Bare gjøre det jeg allerede har mer effektivt. om jeg får til :D

  13. Hva er det egentlig du driver og lager? :)
    Tenkte på effektivisering av en permanent magnet motor.

    Smoker lager en perpeteum mobile. :whistle:

     

    hehe. en prepetuum mobile faktisk hehe. er vel dårlig med evighetsmaskin på denne smokeren hvertfall.

     

    Men styrer med magnet motorer av diverse slag på hobby basis da.. prøver å få mest mulig ut av minst mulig type ting.. og frem til nå må jeg si jeg har blitt overrasket over hva man faktisk kan få til.. uten å egentlig ha greie på hva man driver med .. type lære under veis.. og har kanskje litt flaks med at jeg ikke er bundet fast i formler :p

     

    vet ikke.. men kanskje jeg er litt nerd siden jeg synes dette er gøy :p

  14. Men vil ikke jernet selv bli magnetisert? Da går vel litt av poenget bort? Hvis jeg har forstått riktig så vil ikke dette skje med mu-metall.

     

     

    Jeg tenkte tanken på akkurat dette.. men etter hva jeg har hørt.. for å magnitisere jern så må man dra jernet fra ene polen til det andre. I mitt oppsett så er det 2 like poler mot hverandre.. så denne effekten vil kanskje ikke skje (er jo lov å håpe). Det jeg leste om Mu-metallet er at det isolerer elektromagnetisme i 50Hz. !?!.. så vet ikke hvordan dette funker på permanent magnetisme..

     

    men så klart ..Mu-metall må prøves om det ikke virker med jern og jeg ender opp med noen ekstra magneter :D. Koster ca en tusing for 1mm tykk 155mm bred Mu-metall folie i meter lengde. Den har også klister flate.. noe som igjen kan forenkle testingen :D.

  15. Du kan lett styre magnetfeltet den veien du vil. Og du trenger ikke rådyre metaller for å gjøre det. Holder i massevis med vanlig jern. Har lagt ved en enkel simulering av hvordan magnetfeltet endrer seg når du legger en jernkappe rundt den ene delen av permanentmagneten. Til høyre har jeg prøvd å tegne hvordan kappen ser ut når den er rotert rundt senteraksen, sånn at det blir ca 3D. Du får unnskylde mine litt middelmådige paint-skills :)

     

    Kan se på det som om jern har høyere magnetisk ledningsevne, så det blir lettere å presse magnetfelt gjennom jern enn å presse det gjennom luft. Så lite eller ingenting av feltet vil gå gjennom og på "baksiden" av jernkappen.

     

    ahh nice.. det må prøves :D.. men må vel tenke på tykkelse i jernet da for å utjevne energien. så pull effekten ikke blir større en push effekten eller no.. det må forskes på :D

  16. Ok. Mu-metallet kan som sagt "styre" feltlinjene, slik at de hovedsakelig går på den ene siden av permanentmagneten (som i tegningen din over), men om det vil gjøre motoren mer effektiv veit jeg ikke.

     

     

    heisann.. :D.. Takker for svaret. Legger man Mu-metallet som jeg har lagt blyet i ilustrasjonstegningen på en måte da eller? eller magnitiseres selve Mu-metallet på en eller annen finulig måte?

     

    en permanentmagnetmotor (altså uten elektromagnet som pusher) vil kunne bli mer effektiv ved å få mindre motstandsmagnetisme før den passerer senter av motpolmagnet. og derretter fullt magnetfelt etter senter.. altså kort motstand før den får langt push.

     

    Om du tenker deg en vanlig stempel 2takt/4takts motor. hvor mye mer effektv trur du ikke den hadde vært om stempelet hadde sluppet å komprimere luften på vei opp igjen (noe som selfølgelig ikke er mulig da den trenger kompresjonen for å få en effektiv eksplojon av drivstoffet). så om man har ett oppsett av en permanentmagnet motor som gir 2 til 1 ratio i push/brems.. så vil man kanskje kunne begrense den ratioen til tja 4 til 1 kanskje. en interessant hobby greie å forske på synes jeg da :D.

     

    bare synd jeg ikke har mer kunnskap enn det jeg har hehe. :p.. godt med sånne som dere da :D

  17. Hei, jeg bestilte en 13" Fujitsu Siemens til min kone fra NetOnNet til 5490,-:

     

    https://prisguiden.no/product.php?productId=99775

     

    I dag var jeg i kontakt med dem og de kunne fortelle at den jeg bestilte var den siste de hadde og at den var solgt til kunden som bestilte 10 sekunder før meg. Akkurat..

     

    Uansett, jeg trenger et råd om en 13", som yter godt til under 6000,-. Siemensen var det beste jeg kunne finne selv. Noen tips?

     

     

    Skjermkort er ikke relevant, da hun ikke spiller på maskinen.

     

    Den må kunne dra Vista med Aero og spille film og dra 2-3 officeprogrammer uten irriterende tregheter.

     

    Sandemannen :)

     

    Dra Vista med Aero uten irriterende tregheter på en laptop til en rimelig penge.. Om du noen gang finner det.. så vær så snill å gi meg en PM eller no.. for da skal jeg ha en sånn tvert..

     

    Synd DX10 ikke er å få til XP :(.

  18. nei, det nevnte du nok ikke :p

     

    Har prøvd å reinstalere... Kan kanskje vurdere OO på xp dualbooten ;)

     

    Ellers holder jeg meg til mo ;=)

     

    :D.. du burde gi OO en sjangse hvertfall hehe. men om det ikke hjalp å reinstallere officepakka di.. så må det jo være noe som bugger det til for deg..

     

    Ups.. trur jeg missforstod hele greia.. du får faktisk åpnet dokumentene?.. mangler kun ikonet? hehe ups :blush:

     

    Nevnte jeg OO? :p

  19. Som det er tidligere linket til, så kan du kanskje bruke Mu-metall. Det kan endre hvor magnetfeltlinjene går, men man må tenke veldig nøye igjennom hvordan den vil påvirke systemet for å oppnå ønsket effekt (siden man vil flytte magnetfelt til et annet sted).

     

    Hvis du forklarer hva du har tenkt å bruke det til, kan det kanskje være lettere å foreslå løsninger.

     

    Tenkte på effektivisering av en permanent magnet motor.. Kun ett hobbyprosjekt som jeg fikler med.

  20. Jeg setter vel en ganske så stor knapp på PSU'en.. Så lenge du ikke fresa opp masse volt på cpu'n / ram'en når du klokka litt :p.. er det ganske safe overclock'e i dag. skal holde med å skru av og på psu'n om man klokker for høyt så den ikke fyrer. Trur fort ram'en ryker fortere enn cpu'n i dag.

     

    så ut som en digg PSU den du har sett på.. har ikke noe erfaring med det merket da.. men godt med modulære tilkoblinger.. ryddigere og bedre flow i kassa :D. Jeg har forøvrig god erfaring med TermalTake sine 850w og 1200w PSU'er. Men disse er veldig dyre på komplett.. og en helt annen pris på for eks netshop. (type tusenlappen billigere). dem har også modulære tilkoblinger.

  21. Spolen jeg snakker om er bare en tynn isolert ledning surret tett i tett rundt en sylinder mange ganger (som en springfjær), gjerne med en jernkjerne fordi det styrker magnetfeltet. Når du sender strøm gjennom ledningen vil det oppstå et magnetfelt inne i sylinderen, mens feltet er tilnærmet null utenfor. Hvor sterkt magnetfeltet blir kommer an på strømmen (strøm = spenning/motstand) og antall viklinger per lengdeenhet, f.eks 10 viklinger/cm. Inne i spolen vil feltet peke mot en av endene på sylinderen. Retningen kommer an på strømretningen.

     

    Med uniformt mener jeg at det ikke spriker i alle retninger som en permanentmagnet. Se bildene under. Håper det hjalp.

     

    Spole (noe forenklet, grønn pil er magnetfeltet)

     

    Solenoid.jpeg

     

     

    Permanentmagnet. Som du ser er magnetfeltet på langt nær uniformt her

     

    flux-images.jpg

     

    Takker for all forklaringen og tegningene :D. veldig informativt og bra forklart..

     

    men absolut ikke mulig å isolere/svekke magnetismen i permanente magneter på noen måte?.. ingen som har kunnskap om dette?

     

    Forresten.. er det noen som vet hvor jeg får tak i spoletråd? og eventuelt hvordan vikle tråden for å få en best mulig elektromagnet?

×
×
  • Opprett ny...