Gå til innhold

PolarBearKBG

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PolarBearKBG

  1. Tusen takk for svar. Da skal jeg se på objektivet mitt. Har det dessverre ikke hos meg akkurat nå da det ligger hos foreldrene mine. Men nå vet jeg i hvert fall hva jeg skal se etter. 

     

    Skjønner nå hvorfor man må ha en motor inne i objektivet når alternativt er å ha en fysisk kobling mot autofokusen i huset.

     

     

    En annen sak er at D70 er et entusiastkamera, med større hus og mer omfattende manuelle kontroller. Så selv om bildekvaliteten og støyytelsen vil bli mye bedre, så er det mulig du vil savne litt på ergonomi- og kontrollfronten.

    Jeg har blitt informert om dette ja, og ser jo også at D3300 mangler litt "brukervennlighet" når det kommer til fysiske knapper for å endre diverse ting. Største minuset med D3300 er vel at man må inn i menyen for å endre ISO. Men for meg så har jeg aldri fått utnyttet funksjonaliteten som lå i D70. Ble alt for mye "auto" er jeg redd. Har surret litt nå de siste årene med mer manuelle endringer, men merker nå at D70 mangler en del teknisk i fohold til de nye versjonene. Så er derfor jeg har gått "ned" til en lavere modell.

     

    Til den bruken jeg kommer til å utsette den for så ser jeg ikke helt behovet for å betale 3000-4000 mer enn det D3300 koster. Men selvsagt, skjønner at det mangler en del i forhold til de mer kompliserte modellene. Største trekkplasteret for meg akkurat nå er hvor lett og lite huset og VRII objektivet er. Veldig lett å ha med seg på småturer. Noe som gjør det litt lettere å drasse med seg. D70 ble fort tungt og klumpette.

     

    Én kommentar til: Objektivet ikke ha innebygd autofokusmotor for å ta bilder. Kameraet lar deg ta bilder med de aller fleste objektiver med F-fatning, men du må fokusere manuelt, noe som sjelden er så enklet med en lite lyssterk zoom konstruert for autofokus.

    Den er grei, da har jeg uansett muligheten til å prøve det. Får se om jeg legger noen kroner inn i et nytt objektiv hvis det viser seg å ikke ha egen motor. Men da skjønner jeg poenget med motoren i hvertfall. At den styrer autofokusen i objektivet, uten fysisk kontakt med autofokusen i huset.

     

    Men igjen, tusen takk for raske og gode svar. Hjelper veldig :)

  2. Hei!

     

    Jeg er vurderer sterkt å kjøpe meg Nikon D3300 etter mange år med D70. Er veldig glad i å ta bilder, men er absolutt som amatør å regne, så jeg har da kommet frem til at dette er et kamera som burde passe meg ganske fint.

     

    Spørsmålet mitt er:

     

    Etter å ha vært en tur innom den lokale fotobutikken i dag så ble jeg gjort oppmerksom på at objektiver som skal brukes på dette kameraet må ha en "Ultrasonic motor". Jeg har dette objektivet fra før: http://www.sigmaphoto.com/lenses/telephoto-lenses/70-300mm-f4-56-apo-dg-macro, og ser at dette ikke har HMS. Som jeg da har forstått er Sigma sin variant av denne motoren.

     

    Når jeg titter litt rundt på diverse sider så ser det derimot ut som om at dette objektivet er testet og brukt på D3300, og jeg tolker det derfor som at det muligens fungerer alikevell?

     

    Er veldig amatør når det gjelder det tekniske rundt objektiver, så håper noen her har tid til å svare meg. Vil objektivet fungere, hva går jeg evt glipp av hvis det får redusert funksjonalitet. Eller må jeg rett og slett kjøpe ett nytt objektiv til dette kameraet? (Skal uansett ha med et 18-55mm VRII, men hadde vært veldig kjekt hvis objektivet jeg allerede har også hadde passet) 

     

    Mvh

    PolarBearKBG

  3. Skjønner meg ikke helt på dere som mener 8GB burde være et stort minus på en billigtelefon som dette. Telefonen er laget for å kunne produseres så billig så mulig, og den inneholder støtte for minnekort opp mot 128GB, noe som dytter den forbi hva ekstremt mange toppmodeller kan skryte av.

     

    Det virker nesten som dere ikke har prøvd en telefon med 8GB og syntes det er en ekstrem jobb å kjøpe et minnekort? Jeg har en Microsoft Lumia 640, også den med "8GB" (En del brukes selvsagt av systemet), og jeg kjøpte meg et ekstra kort på 64GB ved kjøp. Dette er så ekstremt billig om dagen at det nesten er latterlig. Greit, man må legge på 200-300 kroner for lagringsplass, men hva er egentlig det når telefonen er så billig?

     

    Det første jeg gjorde var å rute alt innhold til å lagres på minnekortet (Minus noen få apper som må ligge på telefonen), og etter noen månedres bruk og alt for mange apper, så har jeg fortsatt 3GB igjen på telefonen og aldri hatt noe problem med det.

     

    Om noe så kunne produsentene av slike telefoner med 8GB minne kanskje lagt ved et lite minnekort i pakken på 8-16GB. Men ærlig talt, man må da klare å kjøpe det selv også når man får så ekstremt mye for prisen fra før.

     

    Jeg hadde tatt 8GB internminne any day hvis det betyr lavere pris og telefonen har støtte for minnekort.

    • Liker 2
  4. Syntes det er litt rart at dere anbefaler ASUS ROG Matrix HD 7970 Platinum igjen (Har ligget i deres "Vi anbefaler" seksjon noen måneder tidligere.) Det virker som et utrolig fint skjermkort, og jeg har selv ventet på det siden dere publiserte testen 10. Desember.

     

    Og her kommer problemet, det har ikke vært mulig å få tak i kortet i Norge. Jeg har som sagt ventet i 4 måneder og kontaktet flere nettbutikker som har listet det opp som "venter". Men av de jeg har fått svar fra så har de ikke kunne gitt meg noe mer informasjon.

     

    Vet dere noe vi ikke vet, eller lager dere anbefalingen bare basert på ytelse og ikke om man får tak i de eller ikke? :)

     

    PolarBearKBG

  5. Pepsi Max!

     

    Nå skulle jeg egentlig ha funnet på mange gode argumenter som støtter min sak om at Pepsi Max er best på jord. Men ettersom jeg snart skal på skolen, og ikke gidder å bruke tiden min på det. Så hopper jeg galant over den delen av posten.

     

    Lenge leve Pepsi Max og alle som drikker det!

  6. Nei, det skal jeg være enig i :) Jeg har bare kommentere i en tråd, og det var den tråden der de faktisk svarte på noe. Fikk en del "svar" der, men ga meg vel egentlig bare et dårlige inntrykk av hvordan de oppførte seg i den situasjonen her.

     

    Men jeg gidder ikke lese saker eller kommentere i dem. Det gidder jeg ikke bruke tid på.

  7. Jeg kan garantere deg at det er mange som kommer til å søke.

    Hvor smarte disse individene er er jo en annen sak..

    Jaja, er helt klart mange som søker. Men får se hvor lenge det varer. Tror nok veldig mange av de som vil være mods der er under 18 år.

     

    Hvorfor gidder dere å bruke så mye energi på en side dere ikke liker?

     

    Hadde det ikke bare vært bedre å ignorert siden helt, og fortsatt med livet sitt?

    For min del så bruker jeg vel veldig lite energi på det. Men må vel si at måten vi ble behandlet på førte til at jeg ikke helt får det ut av hodet mitt. Det er ikke sånn man skal bli behandlet av noen som sitter i en ledelse. Både vi brukere og spesielt moderatorene har blitt behandlet ekstremt dårlig.

    • Liker 1
  8. Da var skolen over for idag :)

     

    Kan ikke helt se at noen som er over 18 år og som har fulgt med på hva som har skjedd kan søke på den "stillingen". Er jo helt utrolig hvis noen virkelig vil jobbe med den redaksjonen etter alt som har kommet frem.

     

    Og er det noen som gidder å bare moderene de kjedelige artiklene der, og samtidig ikke ha egne meninger? Alle har jo egne meninger. Det ser man tydelig i nyhetssakene på ITavisen.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...