Gå til innhold

kobresia

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kobresia

  1. Enig med Sokkalf.

     

    Så vidt meg bekjent er f.eks. Debian som standard både avhengig av Linux og GNU (Grub, Bash og muligens coreutils) for å i det hele tatt kunne stille med et «userland». Derav omtales systemene ofte som distribusjoner av «GNU/Linux» både i dagligtale blant GNU-engasjerte (se GNUs egen FAQ-side) og av systemene selv (se f.eks. dette skjermbildet fra Debian).

  2. Mener du […] at selskapene i norge selv logger alt her i Norge av egen interesse? Eller mener du at de svenske selskapene logger all norsk trafikk? Det siste er vel dessverre mest sannsynlig.

     

    De fleste nettleverandører loggfører per i dag trafikkdata i en - relativt til hva DLD krever - kort periode for å sikre stabilitet og sikkerhet i nettverket sitt. Et av DLD-tilhengernes argumenter er at dette kan og blir utnyttet av etterretningstjenester allerede, så det er vel «ikke så farlig» hvis lagringa blir lovpålagt hvis du «ikke har noe å skjule», samt at man hiver med «litt» ekstra godis om e-postmeldinger og mobile enheter.

     

    Uansett hva man mener om direktivet, tror jeg, basert på begrenset teknisk forståelse, at det handler mer om å lirke ned terskelen og øke almenn aksept for myndigheters bruk av data enn om selve lagringen av dem, ettersom det (unntatt overnevnte) allerede foregår. Når det er sagt, er pålagt lagring av trafikkdata++ en ypperlig grunnstein for snikinnføring av vage og generelle lover og forskrifter om hva det «kan» brukes til for å «bekjempe» det myndighetene til enhver tid finner det formålstjenlig å omtale som «alvorlig» kriminalitet.

     

     

    EU kan dra pokker i vold.

     

    Var det ikke en EU-domstol som fant Datalagringsdirektivet å være ulovlig?

     

     

    Jepp. Det var også «et EU-parlament» som vedtok det i utgangspunktet.

  3. Hva er det alle gnåler etter? Både DNB, Skandiabanken og andre banker lar deg logge inn uten BankID hvis du foretrekker det, og/eller hvis Java-snutten har problemer med å kjøre.

     

    Selv hos DNB er dette ganske enkelt:

     

    1. Gå til [www.]dnb.no

    2. Skriv inn fødselsnummer (evt. annet kundenummer), og gå videre.

    3. Trykk på fanen «Uten BankID», rett over området hvor BankID dukker opp.

    4. Fyll inn firesifret personlig kode (samme som kontofonkode), og engangskode fra brikke.

    5. ???

    6. Fortjeneste.

  4. Vet ikke om dette er rett forum, men jeg river meg i håret her og håper uansett noen kyndige har et tips eller to.

     

    En PC jeg prøver å bygge opp nå har støtt på to kritiske problemer i kveld:

     

    1. ATX-strømkabel må være frakoblet, ellers går ingen vifter, ingen disker, ingenting unntatt det grønne LED'et på hovedkortet.

     

    2. Intet skjermbilde, ingen speaker beep, ingen verdens ting gir tegn til at PC'en går. Kun vifter og en harddisk som suser. Jeg har en sterk mistanke om at dette er relatert til problem 1.

     

    Har sjekket at RAM står riktig vei og i kanalene de skal. Panelswitcher og LED's er koblet i henhold til manual.

     

    Hovedkort: Asus P5Q

    RAM: 2x 2gb ValueR PC6400

    Kabinett/panel: Centurion 534

    PSU: MIST 500w

     

     

    Hvor burde jeg feilsøke nå?

  5. Tusen takk for gode tips.

     

     

    Jeg prøvde å øke spenningen med 0,1v nå, og teste.

    Så langt kjører faktisk tre brikker glatt gjennom en memtest. Blir spennende å se om alle fire klarer en hel natt nå.

     

    Så sant jeg har fått rett inntrykk av min Mist PSU skal den være blant de mest stabile man får til en menneskelig pris, så det bør ikke være der problemet ligger.

     

     

    Hvis dette fortsetter, tror jeg det blir testing med kameraters RAM. Og så eventuelt gå løs på helvetet med voltmeter :ph34r:

  6. Jeg kjørte nylig en memtest etter å ha fått litt tilfeldige blåskjermer i XPx64 på min nye pc.

     

    Ettersom programmet oppdaget feil i addresseringen, gikk jeg først ut ifra at det var feil på en av minnebrikkene mine. Derimot, når jeg kjører en og en brikke (á 2gb) finner memtest ingen feil, selv ved mange timers testing. Det samme gjelder ved testing av 2 brikker. Med alle fire brikkene i, derimot, kommer blåskjermen opp litt sånn nå og da. Ikke nødvendigvis når jeg kjører krevende programmer.

     

    Jeg har sjekket at BIOS bruker de latency-verdier som er anbefalt for brikkene, og har siste versjon av alle essensielle drivere.

     

    Komplett ba meg returnere brikkene, men jeg er litt i tvil hvorvidt det samme problemet muligens vil kunne oppstå med andre brikker uansett. Det er svært irriterende å ikke kunne kjøre den RAM'en man har kjøpt, og selv om det kanskje er utenkelig for andre enn de som kjører tunge lyd- og videoapplikasjoner har jeg faktisk bruk for alle de 8 GB med RAM jeg har kjøpt.

     

     

    Noen synspunkter på hva jeg bør gjøre?

     

     

     

    Minnetype: Corsair TWIN2X 6400C5DHX DDR2 4096MB Kit, CL5

    Hovedkort: Abit IP35 Pro

×
×
  • Opprett ny...