Gå til innhold

Kirie89

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kirie89

  1. Zolpidem (Stilnoct) har halveringstid på 0,8-4 timer. Teoretisk sett vil det si at legemiddelet er i kroppen i minimum 4 timer og maksimalt 20 timer. Når effekten forsvinner kan være litt vanskeligere å spå.

     

    Zopiclone (Imovane) har halveringstid 4-6 timer. Teoretisk sett vil dette gi lenger virketid. Derfor er nok denne også mye mer brukt. I fjor var det 62 per 1000 innbyggere som fikk utlevert minst en resept på Zopiclone, mens det var 11,50 per 1000 innbyggere som fikk utlevert minst en resept på Zolpidem.

     

    Andre legemidler jeg har erfaring med at brukes mot søvnproblemer som ikke er benzodiazepiner.

    Levomepromazine (Nozinan)

    Amitriptylin (Sarotex)

    Alimemazin (Vallergan)

    Melatonin (Circadin)

     

    Remeron skal også være bra for søvn, hvis depresjon/tankekjør også er et problem prøver noen denne.

     

    Ulempen med flere av disse legemidlene er at de flere av dem har annen bivirkningsprofil og det er flere faktorer som avgjør om disse kan brukes hos den enkelte eller ikke.

  2. Til dere som ikke klarer å svelge Paracet og Ibux (ibuprofen):

     

    Paracetamol er å få fra flere ulike produsenter i apotek. Paracetamol tablettene til firmaet ratiopharm er veldig små og kjekke og er lette å svelge. Er dette merket BuffyAnneSummers mest sannsynlig har kjøpt (bare i Ibux). Ellers så finnes paracetamol som smeltetabletter (Pamol-->smaker solbær->smaker faktisk veldig godt...nesten litt for godt :)) og brusetabletter, i samme styrken.

     

    Ibuprofen finnes ikke i smeltetabletter, men som brusetabletter. Disse er markedsført som Burana. Dere har sikkert sett reklamen på TV.

     

    Hvis dere går på andre tabletter som dere ikke klarer å svelge, hør med de på apoteket om det finnes andre alternativ :) Evt. hør om de kan knuses/deles.

  3. Så du vil FJERNE astmaen? Lykke til....Astma er en autoimmunsykdom, det er veldig vanskelig å bli kvitt astmaen, men i mange tilfeller fungerer glukokortikoider veldig bra. jeg regner med at barnet ditt ikke har blitt helt god selv om det går på behandling. Singulair kan brukes, har ditt barn prøvd dette? I noen tilfeller fungerer det veldig bra, men ikke hos alle. det kommer i tablettform.

     

    Singulair: Tilleggsbehandling ved bronkialastma når behandling med inhalasjonssteroider og korttidsvirkende beta2-agonist tatt ved behov, ikke gir tilstrekkelig kontroll av sykdommen.

     

    Mange barn som har astma, blir kvitt det før de blir voksne. Grunnen til at så mange barn har astma er pga trangere luftveier. Etterhvert vil kroppen "kvitte" seg med astmaen hos mange.

     

    Alternativ medisin vet jeg lite om. Homeopati har jeg ingen tro på, men akupunktur vet jeg har hjulpet en jeg kjenner veldig med ME og det er også en mer "godtatt" behandlingsform.

  4. Det er ikke til å stikke under en stol at 176 er høyt, men man kan ikke trekke en konklusjon ut av en måling som dette. Nervøsitet og stress kan ha gjort det høyt, også andre faktorer. Dessuten skader høyt blodtrykk over lengre tid, så dette er nok ikke noe du trenger å bekymre deg for akkurat for øyeblikket. Ta en tur til legen og mål blodtrykket neste gang du har anledning :)

     

    Selv er jeg 22 år og målte blodtrykket mitt hos en medisinstudent for ikke så lenge siden og det lå på 115/70.

  5. Det er alltid greit å lese pakningsvedlegget, vil jeg si, men husk at alt dette vil jo ikke skje deg, man må rett og slett bare prøve. Kvalme/diare er vanlige bivirkninger av nesten alle medisiner, det er rett og slett kroppen som ofte må bli vant til det. Du kan eventuelt prøve å ta medisinen til litt mat hvis det oppstår. De fleste bivirkninger som dette går over etterhvert :)

     

    Når det gjelder hvor lang tid det tar før virkningen kommer for fullt, er det vanskelig å svare på. Det er som med alt annet individuelt, men generelt for slike typer medisiner sier man at det tar litt tid før du får full effekt (uker-->måneder). Jeg har også kommet over informasjon om at nytten av preparatet øker ved langtidsbruk (Kilde: RELIS.no).

     

    Problemer som dette fikses som regel ikke over natten, så du må nok bare være litt tålmodig.

     

    Ønsker deg masse lykke til!

  6. Hei IreneT.

     

    Jeg prøvde å se litt nærmere på denne studien, for man kan ikke ta overskrifter for god fisk. Fikk dessverre ikke tilgang til hele av studien, men denne studien er utført på MUS. Altså det er INGEN bevist effekt på mennesker. Jeg ville hvertfall ikke anbefalt deg å prøve dette, spesielt ikke uten å ha pratet med lege.

     

    Bruker ikke barnet ditt "normale" medisiner mot astma? Evt. hjelper det ikke?

  7. 1. Når legen mener youghurt, mener han youghurt som har ekstra bakteriekulturer i seg. Du kan feks drikke biola. Dette er fordi tetralysal også dreper de bakteriene i tarmen som vi vanligvis trenger for å nedbryte all maten vi spiser blant annet.

     

    2. Du kan feks ta denne biolaen midt på dagen, hvis du tar 1 tablett morgen og 1 tablett kveld. Da vil det ikke ha noen ting å si.

  8. Fikk da utskrevet Tetracyclin av legen igår, men det var noe jeg glemte å spørre om, så jeg spør her.

     

    Jeg skal de 2 første ukene ta 2 kapsler om morgenen og kvelden, og så 1 kapsel om morgen og kveld.

    Men har det noe å om jeg tar "morgen kapslene" en gang mellom 17-20 tiden om kvelden, og "kveld kapslene" en gang mellom 03-07 om natten?

     

    Jeg har nemlig en fucka døgnrytme for tiden :tease:

     

    Når man skal ta kapsler morgen og kveld, er det viktigste at du tar den med ca. 12 timers mellomrom, ikke at det nødvendigvis er om morgenen eller kvelden.

     

    Syns det var litt rart at du fikk tetracyclin uten å ha prøvd noe annet, som feks en krem, men det får være opptil legen å vurdere. Det kan være lurt å passe ekstra godt på magen din, ved hjelp av feks biola eller andre produkter med melkesyrebakterier så du får ordentlig balanse i magen og tarmen din. Husk at antibiotika også tar knekken på de "snille" bakteriene.

     

    En annen ting som er verdt å nevne med tetracyclin er at de ikke kan kombineres med melk eller melkeprodukter eller jerntilskudd, men det håper jeg du fikk beskjed om, enten av legen, eller på apoteket. Dette vil føre til at medisinen binder seg til kalsium/jern, medisinen blir ikke tatt opp i blodet og du får dermed ingen effekt!

     

    Lykke til med behandlingen!

     

    Mvh fremtidig farmasøyt

  9. Kviser eller akne er en lidelse som kommer av økt dannelse av en type hudceller, oppvekst av bakterien P. acnes og økt talgproduksjon (fettsubstanser). Dette fører til kviser i varierende alvorlighetsgrad, alt fra små røde/svarte prikker til store vonde og pussfylte kviser.

     

    Basiron inneholder virkestoffet benzoylperoxid. Benzoylperoxid hemmer bakteriveksten og virker også oppløsende på de tette hudporene.

     

    Min erfaring med Basiron er at kremen fungerer best, denne får du også kjøpt på apotek, der du har kjøpt Basiron Gel Wash, men du kan gjerne prøve den du har kjøpt til å begynne med.

     

    Jeg fikk ingen bivirkninger overhodet, men jeg har ganske "sterk" hud. Det gikk ikke veldig lang tid før jeg så forbedringer.

     

     

    Ellers anbefaler jeg å følge disse rådene:

     

     

    Daglig stell av huden

     

    -Rens huden godt morgen og kveld med renseprodukter beregnet på fet hud.

    -Påfør eventuelt et behandlingsprodukt på de aktuelle områdene. Dette er gjerne produkter som nedsetter talgproduksjonen, åpner porene og reduserer forekomsten av bakterier.

    -Behandlingsproduktene vil ofte tørke ut huden. Det er da viktig å tilføre fuktighet, men ikke fett. Bruk en vannbasert fuktighetskrem beregnet på fet hud.

    -Bruk eventuelt en farget dekkstift dersom du ønsker å dekke kvisene.

    -Ikke klem på kvisene, det kan forverre plagene og gi arr.

     

    Hvis det er noen produkter du lurer på eller du ikke vet hva du kan kjøpe, kan personalet på apoteket hjelpe deg.

     

    Hvis du er alvorlig plaget og Basiron og hudstell ikke fungerer, ville jeg tatt en prat med fastlegen. Det finnes flere typer kremer på resept, i tillegg finnes det tablettkurer mot alvorlige tilfeller.

     

    Bare å spørre hvis du lurer på noe mer.

    • Liker 1
  10. Angrepillen er ikke farlig, men det er ikke anbefalt å ta den mer enn 1 gang hver mens.syklus slik BuffyAnneSummers sier, da dette kan føre til hyppigere blødninger. Allikevel ser jeg liten vits i å bruke angrepillen ofte, da er det jo mye bedre å bruke P-pillen istedenfor? Da er du i tillegg beskyttet umiddelbart hvis du skulle få deg et fast kjærlighetsforhold. I tillegg er det jo mye billigere.

  11. Nå har du ikke nevnt hvilken styrke du har på din paracet (500 mg eller 1 g), men regner med du har fått 1 g, siden du har fått 600 mg Ibux. Jeg forstår ikke helt bakgrunnen for å advare deg mot leverskade ved denne dosen, i en så kort tidsperiode som 1 uke. Det er vel 4 g man bare anbefaler å bruke i kortere perioder, mens 3 g brukes av mange pasienter med kroniske smerter, selv om man selvfølgelig burde være forsiktig. Ibux har ingen innvirkning på leveren i normale doser.

     

    Du kan ikke gå rundt å ha veldig vondt heller, men jeg ville tatt en telefon til legen din og avklart dette. Hvis det er kroniske smerter du har burde du hva mye bedre oppfølging enn dette. Hvis du fikk disse medikamentene for en slags akutt smertesituasjon som feks etter en operasjon eller en skade er det en annen sak, kanskje han bare ikke ville at du skulle bli vant til å knaske dette som ingenting...

     

    Nå vet jeg ikke om legen din har en annen grunn for å advare deg mot å bruke dette medikamentregimet over så kort tid, derfor burde du rett og slett kontakte legen.

     

    Mvh Eirik

  12. Farmasi burde være noe for deg. Å ta en master i farmasi gir deg bred kunnskap og mange muligheter hvis du bare har lyst. Du trenger ikke ende opp som apotekfarmasøyt! Finnes jobber i industri, legemiddelverket, RELIS, sykehusapotek og andre jobber i staten. I tillegg er det også forskning selvfølgelig. Andre veier å gå er klinisk farmasi som er forhåpentligvis på vei opp i Norge og andre spennende oppgaver som å jobbe litt i farmasøyter uten grenser.

     

    Jeg går selv master i farmasi på 3. året og syns studiet er veldig interessant og føler jeg lærer mye forskjellig på ulike fagområder.

  13. Jeg er også ikke spesielt begeistret for fyll. Jeg er av natur litt sjenert og verken gjør, eller ønsker å gjøre mye ut av meg. Det er bare sånn jeg er og jeg har faktisk ikke noe imot å være sånn. Jeg er ikke en usosial person, men å være på fest med andre, samtidig som jeg ikke drikker selv, gjør meg ganske usikker. Og vær så snill og ikke spør hvorfor drikker du ikke da? Da sier jeg bare fordi. Grunnen til det er at jeg ikke vet helt hvorfor. Det er nok en kombinasjon av flere ting; 1. Jeg har ikke behov for å være så sosial hele tiden som mange har. Jeg trives godt i eget selskap. 2. Kanskje er jeg litt kontrollfreak? 3. Jeg har aldri skjønt vitsen med å tvinge meg selv i saker jeg ikke liker!? JA, jeg har smakt alkohol og jeg utelukker ikke at med årene så vil jeg drikke litt vin og øl, men jeg vil aldri ha ambisjoner om å drikke meg full. Personlig ser jeg ikke vitsen.

     

    Når det er sagt har jeg lært å respektere alle de som faktisk gjør det. Før så så jeg kanskje litt ned på dem, men nå gjør jeg ikke det lenger, fordi jeg har møtt så mange koselige og kule mennesker som liker å drikke også.

     

    Nå går jeg på universitetet. Jeg var så heldig å ha en utrolig hyggelig fadder som var veldig forståelsesfull og det var også veldig ulikt opplegg i fadderuka, noe jeg, og flere, satt stor pris på. I klassen min er det faktisk en del som ikke drikker, flere av dem er muslimer, men de går jeg ikke mye med uansett (har ingenting med å gjøre at de er muslimer, hehe. De i klassen min som drikker har jeg vært på fest med en gang i blant. Jeg har drukket lite eller ingenting. De fleste er forståelsesfulle og flere har sagt at de synes det er kult at jeg er med allikevel. Så jeg har nok vært heldig sånn sett.

     

    Jeg vil anbefale deg å ikke tenke så mye på dette på forhånd bartomeus og heller ta det som det kommer. Du vet ikke hva som vil skje, før det skjer. Dette er ikke noe du kan kontrollere, selv om du gjerne vil. Du får heller gjøre det beste ut av den situasjonen du havner i.

     

    Lykke til!

     

    JNå

  14. hvis du har HD dekoder fra Canal Digital (kabel-tv) må du gjøre et nytt kanalsøk (altså slå dekoderen av og på igjen), og så velge kanal 13.

    der skal du nå ha NRK1 HD

     

    HD dekoder sa meg ikke mye. Leier, så utleier har vel isåtilfelle kanskje den...får sjekke videre i morgen. Takk for svar.

  15. Er det bare jeg som lurer på om vi kommer til å se igjen disse sigøyner-familiene (eller hva de var), som kidnappa ei jente som skulle bli tvangsgift (hjernevaska) med sønnen i familien samtidig som de drepte resten av familien hennes? Slutten av den episoden endte med at vi så enda en familie som skulle gjøre akkurat det samme. Følte da at de kom til å komme tilbake og at de skulle oppdage hele nettverket...

  16. Thomas Gibson dårlig skuespiller? Helt uenig. Han overbeviste meg i den siste episoden hvertfall. Synes episoden var kjempebra og jeg satt faktisk litt målløs tilbake....det er ikke ofte.

     

    Criminal Minds er en av de seriene jeg liker aller best. Synes også de to siste sesongene har vært veldig bra!

     

    Liker heller ikke Morgan noe særlig. Når de begynte å dra inn hun dama hans, hun som spiller Allison i Eureka, kom det et stort sukk fra meg. Jeg hadde håpet at denne serien fortsatt skulle holde slik påtvunget kjærlighetsdrama på avstand.

×
×
  • Opprett ny...