Gå til innhold

Hitman_ss

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hitman_ss

  1. En av fyrene har en Spas-12 på ryggen i tilegg til at Aug ikke var noe vanlig våpen å få tak i på den tiden, så jeg tror nok dette kanskje kan være snakk om Cold War Scenario eller tilsvarende.

    Det ser også ut som det kan være en SR-71 Blackbird som flyr på slutten der?

     

    Men jeg skal være enig i at det ser vietnam aktig ut, men da vil jeg vel egentlig si at Treyarch bommer litt om de drar med seg de våpnene i storyen.

  2. For meg virker det som du kun trenger en telefon som er enkel og grei, og er du glad i SMS er Sony Ericsson den klart best på dette med Smilys og flott ordbokfunksjonalitet.

    Om du ikke er avhengige av å installere all verdens programmer men greier deg med vanlige Java programmer, så trenger du ikke S60 telefoner. E serien er en buisnesstelefon, og har dårligere kameraer enn vanlige telefoner da det ikke er hovedfokus for serien. Sony Ericsson er også de telefonene med (stort sett) best batterikapasitet.

     

    SonyE:

    Du har følgende som er meget gode telefoner:

    C902

    W902

     

    Problemet er at ingen av de har GPS, er du sikker på at du trenger dette?

    C905 er klart best, men koster mye. Har også GPS.

     

    W715 i har ikke noe bra kamera, og er kun en "grei" telefon. Oppspritet W760i, er ikke verdt pengene.

     

    Kan du vente en måned eller to, kommer C901 og C903. C901 har Xenon flash og kan omtrent erstatte kameraet ditt og tilbyr Geotagging via mobilnettet (merke sånn ca hvor du har vært) Candybar tlf.

    C903 har ikke så sterk kameraside, men har GPS. Slide tlf.

     

    Begge har TV-ut så du kan koble til TVen og vise bilder etc.

     

    Nokia:

    Som noen sier så er N82 også bra, men den er fryktlig stor, ikke spesielt pen, ikke så rask som en ikke-smartmobil og begynner å bli gammel.

     

    I denne kategorien synes jeg kanskje kun N96, N79 eller 6210 passer inn. De er stort sett klin like specsmessig, bortsett fra slide eller candybar stil.

     

    /Hit

  3. En SMS er 160 tegn i standarden som norske operatører bruker. Alt over 160 tegn er en ny SMS.

    Header osv blir ikke trukket ifra tegnene, disse sendes i predefined protokoller og det er kun innholdet i text feltet som blir regnet i disse 160 tegnene. To meldinger er altså 160x2=320 tegn, og du mister ikke tegn pga overhead.

     

    Videre så kan man i teorien sende så mange kjedet SMS man vil, men det varierer fra håndsett til håndsett. Jeg testet med en K750i en gang i tiden, og kom til 10 meldinger før jeg ikke fikk mottatt fler. Men er du oppe i dette antallet kan du heller vurdere å sende en MMS med tekst, dette blir billigere.

     

    For å låne litt fra Wiki:

     

    "Depending on which alphabet the subscriber has configured in the handset, this leads to the maximum individual Short Message sizes of 160 7-bit characters, 140 8-bit characters, or 70 16-bit characters (including spaces)"

     

    For de interesserte:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Short_message_service

  4. Synes det er helt utrolig hvordan enkelte her inne klarer å se på alle Ubuntus forskjeller fra Windows som dårlig brukervennlighet. Det uansett om det som er i Ubuntu er 10 ganger mer brukervennlig eller ikke. Ja, det er virkelig mer logisk at en film ligger på D: enn at den ligger på brukerens egen mappe (Home) og deretter i undermappen som heter "Film". Og ja, det er mye mer brukervennlig å måtte google seg fram til hjemmesiden til VLC, lete etter exe-filen (hvorfor akkurat exe, tenker den nye brukeren), laste den ned, kjøre den og trykke neste 6 ganger (inkludert gjøre flere valgt som den gjennomsnittlige brukeren ikke har peiling på underveis), enn det er å starte add/remove programs i Ubuntu, søke etter VLC, trykke på VLC og trykke apply. Selv om dere er vant til førstnevnte gjør ikke at det er enklere for en som aldri har brukt en pc før.

     

    En nybegynner vil ikke vite hva VLC er, og således ikke føle behov for å søke etter VLC.

    De vil bruke Windows Media Player som er ferdig installert.

     

    Men som brukeren utvikles og får nye tips, samt naturlig surfing, så vil exe fil som det står "LAST ned" og man får da valget om 1 fil som skal lagres, og deretter en stor boks som sier "Ferdig nedlastet med bokser: Åpne - Åpne mappe - OK"

    være mye mer naturlig enn gå til "Legg til - fjern programvare" og så søke etter VLC.

    Jeg skal medgi at det å kunne søke etter programmer igjennom legg til og fjerne er genial, men det fungerte ikke under modifisert Xandros (tror jeg) som Asus Eee kjører.

  5. Latskap, eller kone og barn og huslån?

    Hvem har 1 time til overs om dagen til å sitte å knote med dette?

    Jeg har det muligens om jeg aksepterer skillsmisse og et hus som aldri blir ferdig pusset opp, samt en bil som må settes på verksted isteden for repareres selv. Det har vel med prioriteringer å gjøre. Men det kommer igjen til bunnen og grunnen til hvorfor Linux og Windows aldri vil være forenelig, tid.

     

    Nemlig tiden det tar å lære seg ulikhetene.

     

    Det er tid det kommer an på, og når det kommer til å være intuitivt, så er ikke Linux i høysetet. Mitt inntrykk av Linux er at det er laget av programmerere, med liten innblanding av designere og menneskekjennere.

    Og hva om jeg ikke vil ha alt i Home?

    Windows har prøvd seg på å dytte alt under Hjem/Mine Dokumenter i Vista, og hos meg er dette et evig rot med biler og filmer i hytt og gevær.

    Men tross at det er dette fåmælte forsøker å samle alt, lar det meg allikevel legge det på mine egne partisjoner som jeg ønsker.

  6. Dette er da vel ikke en supportråd? Er det noe du lurer på kan du vel starte en supporttråd - så får du sikkert svar? Du MÅ ikke installere å bruke Linux om du ikke vil - men dersom du ønsker å bruke det er det kanskje en fordel om du teller til 10 og stiller konkrete spørsmål om det du evt ikke får til? Jeg nøyer meg nok med å råde deg til å forbli Windowsbruker.

     

    Nei det er en debattråd der man prøver å få frem de manglende brukervennlighetene som vi windowsbrukere opplever i Linux.

     

    Og jeg tror jeg nok kommer til å ta rådet ditt også, Linux har blitt mye bedre på 2-3 år, og kanskje om en 2-3 år er det nok likt det jeg er vant med og jeg kjører det hjemme og er fornøyd.

  7. Nei, jeg mener ikke det.

    Høyreklikk på desktop, velg Properties-> appearance -> Windows and buttons.

    System -> Brukervalg -> Utseende. Flere å velge i der, eller bare enkelt og greit legge til et nedlastet theme.

     

    Og hva om du må slette en driver i Linux som gjør at PCen ikke starter? Eller slette et program som ikke gjør som det skal, og ikke lar seg slette i installer/fjern programmer?
    Det er en veldig fremmed problemstilling i Linux.

    Det er vel stort sett grafikk-driveren som ikke alltid virker slik den skal, men da kan systemet kjøre på VESA VBE (det samme som du bruker i sikkermodus i Windows). I verste fall havner du i terminal, men det er skjelden, og er som regel et resultat av roting i xorg.conf, noe som vanlige brukere ikke gjør.

    Jeg har aldri hørt om et program som ikke lar seg fjerne. Forsøk først Legg til/fjern, eventuelt Synaptic.

     

    og /dev burde eller hete /hw eller hardware, dev assosierer jeg med developer. Og her kommer problemet med forkortelser inn.

    Windows har veldig få forkortelser, og mappenavn som er forståelige.

    Linux har sikkert så korte navn pga bruk av shell, men shell er som Dos, avlegs om det skal nå massene.

    /device??? Det gir ivertfall mening for meg.

    Men trenger din far å vite dette? Jeg bruke Linux i lang tid uten å bry meg om det.

     

    Jeg synes punkt en kanskje var like greit på begge to, selv om Windows muligens har litt mer problemer med useriøse og "hjemmemekket" themes.

    Punkt to er også muligens mer vanlig på Windows (dog mer sjeldent med XP og Vista), men det er alltid kjekt med backupfunksjoner.

     

    Og punkt tre er vi nok delt på, da assosiasjoner er en personlig ting :-)

    Jeg skjønner jo at det er device, men det er i teorien like naturoli at det kan være Developer

  8. Hvis din far sliter med dette, mangler han høyst sansynlig kognitivt funksjonnivå til å bruke datamaskiner generelt og det er neppe Linux som er problemet.

     

     

    Min gode herre som fortsatt holder seg for god til å forklare i en nøytral tone og må gå til personangrep for å bevise ditt ståsted, så faller alt dette på sin egen urimelighet. Hvordan vil du forklare at min far skal forstå hvordan han skal fjerne topp og bunn? Og sette passord?

    Gjør Linux dette automatisk? er det en support som skal gjøre dette?

     

    Vennligst forklar om dette er så enkelt så menigmann skal få til dette.

  9. Windows er jo akkurat det samme ... Bare det å endre en desktop-theme kan jo være riktig så festlig ...

     

     

    Nei, jeg mener ikke det.

    Høyreklikk på desktop, velg Properties-> appearance -> Windows and buttons.

     

    Hvordan gjøres dette på Linux?

    Jeg skal ikke utdype meg om dette er enklere på Linux, men min far som er meget enkel bruker og lite kjent med Windows kommer aldri til å kunne bytte til Linux slik det er i dag.

     

    Og hva om du må slette en driver i Linux som gjør at PCen ikke starter? Eller slette et program som ikke gjør som det skal, og ikke lar seg slette i installer/fjern programmer?

     

    og /dev burde eller hete /hw eller hardware, dev assosierer jeg med developer. Og her kommer problemet med forkortelser inn.

    Windows har veldig få forkortelser, og mappenavn som er forståelige.

    Linux har sikkert så korte navn pga bruk av shell, men shell er som Dos, avlegs om det skal nå massene.

  10. Linux kan være et irritasjonmoment for tenåringer som er vant med å tukle med datamaskinen uten å ha noen grunn til det, men man bør i hvertfall ikke skyve hensynet til folk flest sin brukervennlighet foran seg når man kritiserer det.

     

    Vennligst hold deg for god til å insinuere "at det kun er teite tenåringer som roter rundt og som ikke har noe behov for å rote rundt" som sliter med Linux, og la oss heller holde dette på et voksent nivå.

    Det er nettopp dette som gjør at Linux ikke vinner plass, at det ikke blir tatt nok hensyn til allmenheten.

     

    Min far på noenogseksti år burde ifølge din teori da elske linux, da det stort sett gjør alt selv uten inngrep fra han. Men han sitter igjen og skjønner ikke bæret. Det er vel nettopp det som er problemet, at det blir så overfladisk det man gjør at man ikke får en tilknytning til det som skjer.

  11. Kort sagt, Linux er IKKE Windows.

     

    Nei, og det er vel akkurat det som er problemet. Folk er så vant med Windows og er vant til at Program Files er programfiler, jeg som er nybegynner i Linux og ikke kan noenting føler at Linux utfører handlinger som jeg ikke deltar i og bestemmer noe over. Om jeg ønsker å påvirke feks innstalleringen litt, så er neste kunnskapssteg så høyt at jeg må omtrent kjøre hele innstalleringen manuelt og kjøpe meg diverse bøker og bruke masse tid på forum. For meg som Windowsmennske har Linux to trinn: "nyfødt" eller "bor hjemme, forlatt av kone og barn."

  12. foreløpig ser jeg ikke vitsen med å velge instalerings mappemål.

     

    Joda!

     

    Om du f.eks skal finne tilbake til der du la programmet. Dette kan oppstå om du vil lage snarveier, sette programmet som default program for en viss filtype osv.

     

    Mappestrukturen er HELT på bærtur også, men det vil jo ikke übergeeksene endre på ( /usr/bin/ osv... HVA FAEN. Bruk program files..)

    og hva skjer med /mnt og alt det der? LOGISKE NAVN er tingen..

     

    Er MASSE mer som må endres på, en ting jeg kommer på ingen har nevnt er i forbindelse med printingen (at den blir satt til letter som standard om du har engelsk språk)

    du må endre til a4 sånn 7 steder.

     

    Forhåpentligvis ser disse innleide ekspertene ting som jeg har sett i årevis, og fikser det en gang for alle (uten den typiske: 2 skritt frem, ett tilbake)

     

     

    Helt enig, enda en ting som gjør at jeg styrer langt unna Linux. Og jeg vil så gjerne prøve, men jeg orker ikke og har ikke tid.

     

    Og om du ikke ser poenget med å velge hvor ting skal ligge, så har du tydeligvis ikke behov for å katalogisere innholdet på disken din og installerer veldig lite. Jeg personlig vil være med på ALT som legges inn på maskinen.

    Bare det å legge en snarvei på hovedmenyen på "easymode" på Eee var en tosiders hendelse med shelltrykking og jeg måtte i tillegg lage mitt eget ikon for hovedmenyen. Yeah right, særlig at jeg gidder. Hvorfor skal jeg gidde år Windows fikser sånt automatisk?

     

    Jeg feks, liker en disk for musikk, en for spill, en for film, en for programmer osv.

    Og dette fungerer ikke.

    Og katalogstrukturen er helt uforståelig for folk som er vant til windows.

    Hvor ble det av C:\? og D:\? Hvor er musikken min!?

     

    Og man skal ikke lese seg til sånne ting. Hvem har tid til å sette seg inn i et nytt OS som er så fjernt fra det gamle? Er det ikke intuitivt nok til at jeg skjønner det på 15 min er det ikke verdt å bruke tid på, dette gjelder også spill osv.

     

    Og det med å dobbeltklikke på deb, jeg prøvde å legge inn opera og tror jeg fikk det til. Først så la firefox filene i en mappe som var langt inni usr osv, tok meg ti min å finne ut hvordan komme dit, så fikk jeg lagt det inn (tror jeg?) men det kom ingen melding om "Innstallasjon er fullført", det stod bare noe kryptisk i shell om Success på diverse filer. Men det hjalp lite når det ikke fantes noen snarveier, og jeg fant heller ikke ut hvor programmet ble innstallert.

     

    Og så ble Windows lagt inn og God saw it was good.

  13. Jeg har aldri vært borti en Nokia jeg ikke ville ha oppdatert heller.

    Ingen telefon har perfekt FW ved release, og jeg har vært borti mer buggy Nokia-er enn SE telefoner.

    Dessuten ønsker du deg en smarttelefon, kjøpt WM. Symbian har for små skjermer, for dårlige menyer og for simple system til å fungere tilfredsstillende. Og den kustomiseringsmuligheten du har på S60 kan man trøkke der ryggen skifter navn, den er fryktelig begrenset. S60 er heller ikke noe pent grensesnitt, med stygge ikoner (jada, de kan endres, jeg vet) styge animasjoner, for å ikke snakke om Sllllloooooowwww...

    Joda, SE er ikke perfekt de heller, de restarter og biter etter deg som en sinna jerv, men de fungerer ihvertfall utmerket etterhvert med en meget god kontaktliste, et meget god T9 SMS system, og smilys.

    Og ikke engang på det mest grunnleggende greier Nokia å komme med noe spennende. Når skal Nokia lære at det er so-last-year å trykke "stjerne" for å endre ord, og ikke minst fortsatt tegn-smilys? Når kommer forslagslister og autoutfylling?

    Avansert e-postfunksjonalitet og RRS feeder, samt mulighet for å scanne strekkoder har de, bra jeg er såppass ivrig bruker av det.

    For det er det jeg har lyst til å gjøre på en 2,4" skjerm, skrive lange eposter, lese RRS feeds samt scanne strekkoder når jeg er på Kiwi.

×
×
  • Opprett ny...