Gå til innhold

muminim

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av muminim

  1. On 5/2/2022 at 11:03 PM, RamGuy said:

    Hatt min i bestilling siden 05. april og står fremdeles med forventet 5. aug hos meg hvertfall. Leser man på internasjonale nettsider så får de som skulle fått levering i mai sine utsatt til juni og juli.

    Bestilte 24. mars, og min står på 3. august... håpte på at datoen ville endre seg siden det var en del i USA som fikk skjermen raskere enn estimert, men dette virker ikke så lovende :(

  2. Noen som har bestilt Alienware AW3423DW etter første dagen den var tilgjengelig? Hva slags leveringsanslag har dere fått? Jeg bestilte dagen etter, 24. mars, og har fått 3. august som leveringsdato, som jeg syns var litt drøyt. Håper det blir bedre tilgjengelighet på Samsung varianten, men det er vel lite trolig mtp. hvor lite kommunikasjon det har vært fra Samsung Electronics om QD-OLED.

  3. Bestilte et Sapphire Radeon RX 6800 XT NITRO+ fra Komplett tidlig i Januar. Nå er forventet på lager satt til 3. april, som jeg forstår er et estimat uten noe grunnlag... og jeg er sikkert laaangt bak i køen mtp. at Komplett er den mest populære butikken og Sapphire er den mest populære produsenten av AMD kort.

    Men, vet noen om Komplett (og andre butikker) forplikter seg på noen måte til å gi folk som har bestilt prioritet på de få kortene som kommer inn, eller er det fare for at Komplett kansellerer ordren min på 9400 kr og setter ut kortet til salgs for 11000 eller noe når det en gang kommer inn?

     

  4. 4 hours ago, nomore said:

    Jeg ser ikke problemet her. Kvittering er dokumentasjon på hva som er kjøpt, hvor det er kjøpt, når det er kjøpt og hvor mye det ble kjøpt for.

    At du har kjøpt fra nettbutikk og ikke har dette gir ingen mening :)

    Grunnen til at jeg stilte spørsmålet var at jeg ikke visste om det i dag er normert at nettbutikker aksepterer ordrebekreftelse, kontoutskrift eller faktura som kjøpsbevis på lik linje som fysiske butikker aksepterer kvitteringslapp.

    Jeg kunne for eksempel se for meg at enkelte nettbutikker ville krangle dersom en person henvendet seg til dem og forklarte at en vare de hadde kjøpt privat hadde fått en mangel innen reklamasjonstid, og at det var nettbutikkens ansvar å rette opp i feilen, men at det eneste beviset de hadde var en videresendt eller utskrevet ordrebekreftelse frå den opprinnelige kjøperen, og at dette "beviset" ikke en gang kunne direkte knyttes opp til den spesifikke varen (da jeg regner med at de fleste nettbutikker ikke holder oversikt som kobler serienummer på varer til ordrer, og en del varer har ikke en gang serienummer).

    Men jeg forstår frå deres svar at i alle fall faktura om ikke ordrebekreftelse skulle være nok, og neste gang jeg kjøper noe dyrt skal jeg sørge for at det følger med kjøpsbevis. Takk igjen for svar.

  5. En ordrebekreftelse vil normalt ha informasjon om de tre tingene. Er du sikker på at du ikke tenker på bekreftelse på at ordre/bestilling er mottat, som typisk blir sendt før ordebekreftelsen (som typisk er kjøpers adresse, ordrenummer, betalingsmåte og dato, evt. kundenummer, og informasjon om varen som pris, navn og kvantitet)?

    Det ser ut som det er blitt litt mindre vanlig med dette de siste årene, kanskje pga. at betalingsløsningene i bankene er raskere slik at ordren (og betaling) blir registrert på samme tid, og det ikke lenger nødvendigvis er ventetid mellom når bestillingen blir mottat, og når betalingen er validert.

     

  6. 2 hours ago, Mr D said:

    Hva slags svar er det at du ikke kvittering fordi varene er kjøpt i nettbutikk? Du får jo kvittering på mail når kjøpet er belastet og varen sendt.

    Begrepet kvittering blir brukt om mange typer skriftlige bekreftelser, men her siktet jeg til det jeg regner med de fleste tenker på som en kvittering til vanlig, altså den typiske "kasselappen" man får i butikk.

    Når du sier det, ser jeg at det er en del nettbutikker som opererer med begrepet "kvittering" og sender en, bl.a. Komplett... andre gir et annet ekspisitt "kjøpsbevis", for eksempel "faktura" fra proshop.no.

    Det likevel flere som ikke sender noe annet enn evt. bestillingsbekreftelse, ordrebekreftelse etter betalingen er godkjent, og evt. sendingsbekreftelse. Dette gjelder bl.a. CDON og Multicom... det ser likevel ut at det vanligvis er mye av den samme informasjonen i ordre og/eller sendingsbekreftelsen som det ville vært i en faktura, dersom egen faktura ikke blir vedlagt som pdf.

    Mener du at alle disse tingene fungerer som kvittering, og at utskrift og/eller videresending av en slik epost burde fungere som kjøpsbevis dersom man selger varen til en annen privat person og denne personen vil reklamere?

    I så fall, er nettbutikkene i Norge vant med dette på samme måte som at det er vanlig at andre folk enn opprinnelig kjøper reklamerer i butikk med fysisk "kasselapp"-kvittering?

    Quote

    Det er kun kvitteringen som er bevis for kjøpet. En ordrebekreftelse kan bli endret eller slettet, men nettbutikken kan vel finne ut mer hvis de leter ut fra infoen på ordrebekreftelsen.

    Som poengtert over, er det jo slik at ikke alle nettbutikker sender en kvittering, eller engang en faktura, men i stedet bare gir litt faktura-aktig informasjon i ordrebekreftelsen.

     

  7. Hei, jeg selger tidvis ting på Finn som har relativt høy verdi, bl.a. datautstyr, mobil, og kamera. Disse er stortsett alltid kjøpt på nettet, da det sjelden er særlig utvalg eller rimelige priser i butikkene der jeg bor. På Finn er det ofte slik at kjøpere ønsker å vite om kvittering medfølger, slik at de får muligheten til å benytte seg av reklamasjonsretten dersom varen er mindre enn 5 år gammel (det er stortsett snakk om varer med maks reklamasjonrett her). Jeg har stortsett sagt at jeg ikke har det, da varene vanligvis er kjøpt på nettbutikk.

    Jeg forstår det er slik via kjøpsloven at:

    Quote

    § 84. Vilkår for krav mot tidligere salgsledd (1) Kjøperen kan gjøre krav som følge av mangel gjeldende mot et tidligere salgsledd, for så vidt tilsvarende krav på grunn av mangelen kan gjøres gjeldende av selgeren.

     

    (2) Ved salg mellom enkeltpersoner når kjøpet ikke hovedsakelig er knyttet til deres næringsvirksomhet, kan kjøperen uansett avtale også gjøre krav gjeldende mot tidligere yrkessalgsledd etter forbrukerkjøpsloven § 35.

     

     

    For meg virker det som at man som kunde burde ha samme rettigheter på reklamasjon ved videresalg selv om varen er kjøpt på nett og det ikke medfølger kvittering, som ved "fysisk salg". Stemmer dette, og i så fall er det noe annet som kan brukes som salgsbevis på samme måte som kvittering? Er det noe som er standard her?

    Det slår meg for eksempel at ordrebekreftelsen man får kanskje ikke duger som bevis selv om man deler den med neste kjøper (ved privat videresalg), då varen neste kjøper får ikke nødvendigvis kan knyttes sammen med ordrebekreftelsen... det samme gjelder vel skjermbilde av bankoverførelsen....

    Beklager om dette var et vanlig spørsmål men det var vanskelig å google seg fram til dette, og på forhand takk for svar.

     

  8. Var i samme situasjon selv i fjor. 

    Og siden jeg har flere stasjonære kraftige spill pcer, så ble den avgjørende faktoren for meg pris. 

    (Med mindre du har krav til kraft utover vanlig tekstbehandling i studiet).

    Jeg gikk for asus zenbook ux305. Veldig ultra portabel med lang batteri tid. (perfekt og drasse med rundt på forelesninger). 

     

    https://www.prisguide.no/produkt/asus-zenbook-ux305ca-fc119t-244005

     

    Ikke noe å spille på, men lett. (vel du kan spille ting som monkey island og dott remastered helt fint). 

     

    bytt ut ssd med en billig 512 

    https://www.prisguide.no/produkt/samsung-850-evo-250gb-222587

     

    Takk for tipset, men den kombinasjonen går litt over budsjettet mitt.

     

    Fant eit tilbud på Lenovo Yoga 500-14 http://www.prisjakt.no/product.php?p=3494191 som er ganske freistande. Eg har ikkje sett ein annan laptop med 1080p IPS skjerm, 256GB SSD og 6200U (eller bedre) CPU til ein bedre pris (6000 kr), og i tillegg er den nokså lett. Den har ikkje fått spesielt bra kritikk i testar, men det virker som nokså få budjettslaptopar får det. Noken som har seg tankar om denne?

  9. Hei, er på jakt etter ein ny laptop til studiet mitt, men er ganske lost. Eg ser at det er mange trådar om dette, men dei fleste har eit betydelig høgare budsjett enn meg, som er i ein litt spesiell situasjon siden eg har ein kraftig stasjonær som eg brukar i fritida og til speling, og berre treng laptop til seminar, lesesal osv.

     

    I utgangspunktet var planen å bruka mellom fire og fem tusen kr, men kan godt bruka opp til 7000 om det er verdt det. I tillegg til tekstbehandling og surfing, kommer eg til å driva med ein del programmering (i f.eks. Eclipse). Derfor treng eg Windows (null erfaring med Linux), men det er ikkje noko spesielt fancy greier så systemet må ikkje akkurat vera cutting-edge.

     

    Skjermstørrelsen kan vera mellom 13 og 15.6 tommar, låg vekt er eit plus men eg forstår at 15.6" gjerne gir meir kraft for pengene, og den størrelsen er uproblematisk. Høg oppløysning er heller ikkje eit krav, høgare er sjølvsagt alltid bedre, men min gamle laptop var 15.6" med 1280x800 og eg er fortsatt i live :)

     

    SSD er ikkje eit krav, men det ser ut til å vera heilt standard på nye laptopar nå, så det er kanskje eit moot point. Det må i alle fall vera minst 250 GB plass, då eg i tillegg til OS skal ha fleire IDEar, og kanskje nokre TV-seriar til reise.

     

    Sett stor pris på forslag!

  10. Hei, har et lite spørsmål om vannkjøling, og tenkte at det var bedre å spørre her enn å lage en egen tråd.

     

    Jeg har tenkt litt på å bruke vannkjøling i min neste PC, som jeg nok kommer til å kjøpe rundt årskiftet, avhengig av når de nye generasjonene av cpu'er og gpu'er kommer ut. Kan noen si sånn cirka hvor mye et ferdig vannkjølingssystem for cpu og gpu koster? Jeg har sett noen anslag på amerikanske nettsider, men så er det jo ikke like mange produkt tilgjengelige her i Norge. Nå forstår jeg at du kan bruke veldig mye penger på vannkjøling, men jeg tenker på noe forholdsvis enkelt (om ikke nødvendigvis med de aller billigste delene).

  11. Netonnet kjørte DOA da jeg ringte inn med en Asus ROG PG279Q med for mye bleed. Tok en liten stund, (posten) men sitter nå her med en ny skjerm. (som også skal returneres grunnet mye bleed.)

     

    Edit: Har nå ringt inn igjen og fått tilsendt ferdigfrankert fraktseddel.

    Har faktisk hatt gode erfaringer med Netonnet selv med retur og slikt, men leser jeg på prisjakt er det mange som ikke er like fornøyde. Men det gjelder jo tilsynelatende alle nettbutikker i Norge, nettopp grunnen til at jeg startet tråden.

     

    Takk for alle svarene, jeg endte opp med å bestille fra Komplett, og håper jeg ikke kommer til å angre på det. Grunnen til at jeg var litt usikker på om Komplett helt fortjener sitt gode rykte er at jeg hadde noen negative erfaringer med dem da jeg bestilte en slik ferdigbygd gaming pc for mange år siden, som hadde blåskjerm-problemer fra jeg fikk den og som de ikke klarte å fikse etter to lange reparasjonsforsøk der jeg stod for frakten. Problemet fant jeg ut selv var defektiv ram, noe som man skulle tro hadde kommet fram enkelt med f.eks. Memtest.

  12.  

    EDIT: Ser nå det var en del Rog skjermer der, komplett har jo uansett også 45 dager åpent kjøp som ikke kan slå feil :)

     

    Er litt slikt som dette jeg er redd for. Sjekk Kompletts åpent kjøp tilbud https://www.komplett.no/k/k.aspx?action=custserv&topic=45dager. Det står at varen kan undersøkes, men ikke tas i bruk. Dette er jo i beste fall misvisende da norsk lov gir oss rett til å prøve varer før eventuell retur, http://www.dinside.no/919516/angrerett-er-proverett. Ikke minst er det en tåpelig regel i forhold til skjermer, siden man må ha hatt en skjerm på i flere timer før man kan kontrollere backlight bleed siden dette har med varme å gjøre.

  13. Hei,

    jeg har tenkt å kjøpe meg ein skikkelig skjerm nå, og vil bruke ca. 8k på en 1440 skjerm med G-sync og høy refreshrate. Desverre virker det som om mange av de nye skjermene fra Acer og Asus har ganske stor sjanse for problem, som mye og/eller gul backlight bleed eller IPS glow, dårlig uniformitet på farger, og som alltid døde piksler.

     

    For 8k må man nesten få et produkt som er nærmest feilfritt, og da er det ikke gøy å i tillegg få hodebry med reklamasjon/angrerett om noe ikke er som det skal væra. Det virker som om nettbutikker i Norge ikke er særlig velvillige rundt reklamasjon i det hele tatt og gjerne misviser kunder med egne garantier som er svakere enn loven, og jeg ser stadig klager både på Prisjakt og ved å google generelt. Dette ser ut til å gjelde både svenske nettbutikker som Komplett, Nettonnett og Cdon, og norske selskap som Elkjøp, Lefdal og Expert.

     

    Er det i det hele tatt noen norsk nettbutikk som er til å stole på dersom det går galt? Da spesielt mtp. backlight bleed, døde piksler.

  14. Endte opp med å kjøpa Bowers & Wilkins P-5. Lyden i dei er nok dårligare enn DT770 P 80/32 Ohm, med eller utan amp, og dei var eit par lappar dyrare sjølv om dei neppe har betre byggekvalitet, men P5 ser ut til å vera betre å ha rundt halsen, og har avtagbar kabel.

     

    Takk for svara.

  15.  

     

    Med tanke på dine erfaringer, så ville jeg i alle fall satset på hodetelefoner med avtakbar kabel, eventuelt noen som er enkle å jobbe med dersom du selv må bytte kabel.

     

    Sikkert eit godt råd, men det ser ikkje ut til å vera mange av desse. I alle fall har ikkje prisguide noko kategori for slike ^^

     

    Hei. Anbefaler Head-fi.org for lesning om hodetelefoner.

     

    Mest sannsynlig kan du nappe ut T70P kabelen og bytte den ut med en ny en. Hvis du ikke orker, så er DT770 god, bygd som en tanks.

     

    Har lest ein del frå head-fi og andre, men det meste ser ut til å vera perspektiv frå dei som brukar hodetelefonar i studio, med amp osv., ikkje "på farta".

     

    Jo meir eg les jo meir ser det ut til at DT770P 80 Ohm er eit naturleg val, men det ser ut til at dei er nesten identiske med T70 modellen og har same problem om enn kanskje betre lyd, dvs. ein ikkje kan ha dei rundt halsen, og at kabelen er både tjukk og ekstremt lang. Eller?

     

    Ser at hifiklubben har sal på Bower & Wilkins P5, til 1700 kr (meir enn eg tenkte å bruka, men om eg skal få DT770P 80 frå ein respektert nettbutikk må eg nok ut med 1600 kr med frakt...) Det er visst ein hifiklubben butikk i Bergen, så eg tenkte å muligens prøva dei, dersom DT770P 80 er like ueigna til mobilt bruk som T70. Nokon som har erfaringar med desse?

  16. Hei, har sett på ein del andre trådar om denne prisklassen, men har nokre litt spesifikke spørsmål og åpnar derfor eigen tråd.

    Budsjett: 1000-1500, kanskje litt meir for eit bra kjøp

    Type: lukkede, semilukket, støyreduksjon (?)

    Bruksområde: I hovudsak brukt til musikk, men meir til reise (daglege buss/tog-reiser på nesten ein time, og reiser ofte langt med båt/bil) og oppgåver som grassklipping, støvsuging og kanskje maling. Også ofte brukt til ventrilo/teamspeak (raiding), men her spelar ikkje lyd noko rolle (har modmic).

    Tillegsinfo: Høyrer mest på ulike formar av rock, frå klassisk rock til 80s heavy metal til norsk black metal. Også litt klassisk musikk og lydspor frå film og spel.

    Hvilket lydbilde liker/ønsker du? Ekstra bass? ren lyd? studio lyd? Har eigentleg eit dårleg øyre for kvalitet: eg merker ikkje stor forskjell frå billig dritt som Koss Porta Pro eller slike øyrepluggar ein får gratis med mobiltelefonar til relativt dyre hodetelefonar til fleire tusen kroner. Men dei to siste hodesetta eg har hatt var ikkje særleg for rock/metall, veit ikkje om dette er pga. for låg bass eller kva.

    Evt kilde: Hodetelefonane skal koblast til mobiltelefon meir enn PC, og eg har ikkje planar om å kjøpa forsterkar.

    Hva har du ifra før, trives du med det?
    Dei siste 5-6 åra har eg gått gjennom ganske mange hodetelefonar. Dei siste har vore Beyerdynamic T50 P 32 Ohm, som eg kjøpte i 2011, som gjekk i stykker etter mindre enn eit år, og Beyerdynamic T70 250 Ohm, som eg fekk som erstatning etter reklamasjon men som slutta å virka etter sist veke (med tanke på at det er 3 år sida eg kjøpte T50 P, antar eg at det ikkje lenger er vits å prøva å reklamera). Problemet med begge (og tidlegare hodetelefonar for øvrig) var at lyden slutta å virka i den eine klokka, avhengig av bevegelsar i kabelen. Det er muleg at dette har samanheng med at mobiltelefonen min (Samsung Galaxy s2) har har inngang oppe i stadan for på bunnen av mobilen, som gjør at det blir litt klemt i lomma.

    Begge desse hodetelefonane var gode å ha på øyra, sjølv om T70 var ubehageleg store (kunne ikkje ha dei rundt halsen) og upraktisk å ha med seg på buss, til grassklipp osv., også pga. ein veldig lang og tjukk kabel (visst nok " mini stereo jack plug (3.5 mm) & 1/4" adaptor (6.35 mm)"). Altså er ein mindre kabel nesten eit must i forhold til å bruka den "på farta". Begge hodetelefonane var ikkje gode til rock og metal, kanskje betre eigna til klassisk.

    Eg har sett litt på anbefalingar, og Audio-Technica ATH-M50 + M50X, og ikkje minst Beyerdynamic DT-770 Pro 80 Ohm ser ut som aktuelle val. Det eg stussar på er om kablane er like upraktisk til bruk utanfor huset som T70 kabel? Fleire nettbutikkar gir same mål som T70 , og eg duger ikkje til å gjera endringar sjølv. I tillegg er eg litt skeptisk til enda ein Beyerdynamic etter å ha gått igjennom to dyrare par på så kort tid, sjølv om DT770 80 Ohm ser ut til å ha betre bass.

    Sagt på ein setning: eg treng hodetelefonar som er av høg kvalitet men egnar seg til rock, er komfortable og haldbare til bruk utanfor huset, og dei skal helst kosta godt under to tusen kroner.

    EDIT: Det var T70 eg hadde, ikkje T70 P...

  17. Faen da må eg vel kjøpa ps3 da -.-. Har ikkje spelt noko Tales spel sidan Tales of Symphonia, men eg hugsar det som eit av dei beste spela eg har vore borti, og det har vore veldig fristande å kjøpa ein ps3 berre for Tales of Xilia og Tales of Graces F aleine. Irriterande da at ps3 versjonen av Tales of Vesperia berre vart utgitt i Japan og at ps4 ikkje vil kunne spela av ps3 spel :/

  18. Dette spillet er også utrolig dårlig balansert gameplay-messig, selv for Intelligent Systems.

     

    Korleis det? Eg har fått inntrykk av at bogar gjer meir skade enn i tidlegare spel (dreper pegasus units i eit slag), at wyverns og pegasus riders er mindre forskjellige enn før siden wyverns tar bonus skade fra wind og piler i stedet for thunder, og eg hatar at nye fiendar kan plutselig komme uventa når det er fiendens tur og bevega seg med ein gang, men ellers liker eg det eg har sett av Awakening (ca. halvveis nå trur eg), sjølv om eg trur eg liker PoR/RD betre.

  19. Kritisk på Lunatic og Lunatic+, valgfritt på Normal og Hard.

     

    Ah takk, trur i så fall at eg gifter jentene berre for sjølve sidequesten sin skyld - mange av barna ser litt for rare ut ^^

     

    heldigvis er Chrom en av de beste lordene i serien.

     

    Verkeleg? Kanskje eg har vore uheldig med speed og res vekst, men min Chrom er ganske svak vs. mymidons og magikere, sjølv etter eg promota han til Great Lord på lvl 18 (etter eg fann ut at du ikkje treng venta til lvl 20 pga. second seals som lar deg nå høyeste stats uansett). I forhold til Ike og det eg hugsar om Hector synast eg Chrom verkar svak.

  20. Då har eg kome såpass langt inn i spelet + lest litt utenom at eg forstår at å gifta heltane mine (i alle fall jentene) er viktig for å få ekstra heltar gjennom sidequests, ein ide eg ikkje er særlig begeistra over. Noken som kan fortella meg uten å spoile kor viktige desse nye heltane er? Dersom dei er berre "smør på flesk" gidder eg ikkje å lage "pairs" av heltane kvart kapittel for å få fleire support samtalar, men det er litt dumt å gå glipp av innhold.

  21. Har tenkt å kjøpa meg ein 3DS XL berre for Awakening, men det ser ut til at ingen nettbutikkar har spelet enda til tross for at lanseringsdatoen var sist fredag -.-

    Om Awakening kan måla seg med Path of Radiance/Radiant Dawn derimot, er det vel verdt ventetida, men eg er litt skeptisk: dette giftemål/duosystem greiene høyrast litt tåpeleg ut.

×
×
  • Opprett ny...