Gå til innhold

Ybbe

Medlemmer
  • Innlegg

    263
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ybbe

  1. Heisann dere,


    Har akkurat overtatt nytt hus og holder på å skissere opp nytt oppsett. Kommer fra et enkelt rekkehus med Google Wifi mesh (ingen daisy chain) og ønsker å rigge nye huset til et litt mer solid oppsett. Hovedsaklig grunnet størrelse.

    Har skissert opp et forslag basert på utstyr jeg har i dag, men ønsker tilbakemelding på eventuelle andre produkter som burde kommet med eller endring i oppsettet. 

    Alle innspill tas i mot med åpne armer!

    Oppsett.jpg

  2. R5 3600 kan fint brukes til streaming med software encoding. Men etter at Nvidia oppdaterte NVENC for alle Turing kort over GTX1650 (1650 har samme encoder som i Pascal) og da ga NVENC et vesentlig kvalitets løft, så ville jeg nok heller vurdert et Turing kort for streaming. Om man vil ha enda litt bedre kvalitet på streamen kan man vurdere software encoding, men for 144 fps gaming ville jeg nok da helst gått opp til minst 3700X, og gjerne 3900X.

     

    Når det gjelder skjermkort så tror ikke Nvidia klarer å redde RTX line-up'en med disse "Super" kortene de lanserte. Folk virker generelt lunkne, og de har rett og slett fått en relativt kald mottakelse hos tech pressen også. Om ikke salget plukker seg opp, og AMD fortsetter å fosse fremover, tenker jeg Nvidia tar livet av RTX20 serien relativt fort nå, og hopper over til neste.

     

    Nå som vi vet hva Navi/RDNA er godt for, og vi ser konturene av ~50% raskere kort kanskje så tidlig som begynnelsen neste år, riktignok fremdeles uten ray tracing sannsynligvis. Så har vi anledning til å tro at Nvidia har svar klart. Fordi et 50% raskere "RX5900XT" for eksempel, vil kunne bli verdens raskeste gaming skjermkort. Det vil ikke Nvidia tillate. De kommer ikke til å stå på sidelinjen og grine om at "Jammen vi har ray tracing!".

     

    Så om jeg var deg, ville jeg faktisk heller tatt et 1660/Ti som "ventepølse" til RTX30 serien eventuelt kommer ut. Å prioritere ray tracing nå, er bare tull i sin nåværende form. Det er nesten ingen spill som støtter det enda, og kortene som er ute nå er uansett alt for svake til å gjøre noe fornuftig med dem. Problemet med Nvidia kortene er at de ikke kan bruke shaderne på likt som de utfører ray tracing. Og dermed er til og med 2080Ti i det store og hele strengt tatt en vits. Fps går i dass selv i 1080p, DLSS kan få fps opp igjen, men det ser ut som noen har smurt vaselin over skjermen. I BFV klarer "menigmann i gata" ikke en gang se når ray tracing er skrudd på!...

     

    Har du lyst å teste ray tracing, ta heller å støtt Pascal Gilcher på Patreon med en 20 dollar seddel, og last ned RT shaderen hans. Da får du en haug av spill å leke med, og AMD skjermkort fungerer også. Fps går selvsagt fremdeles i dass dog... På Nvidia skjermkortene... :p

     

    (Neida, AMD også ;) )

     

     

     

    Takk for mye god, oppklarende info her! 

     

    Sitter i akkurat samme situasjon med et R9 390, hvor jeg nettopp har oppgradert til 3700X (med B450), men avventer GPU til ting har roet seg litt. Blir i utgangspunktet 144hz på 1080p, så ser etter en midlertidig oppgradering før RTX30/5900XT.

     

    Er det noen gode modeller på bruktmarkedet evt hva er en OK pris for et 1660Ti eller tilsvarende som vil gi en boost sammenlignet med nåværende kort?

  3. Veldig spent på det selv - ser det ligger flere til rundt 5.000,- på finn.no, men få som er villig til å gå ned på pris.

     

    Klarer virkelig ikke å bestemme meg for 1080ti brukt vs custom 5700 XT ila måneden vs 2070 Super. Hvilket 2070 S er det som anbefales forresten?

  4. Ikke dumt! Hva med 2080, er det da like greit med 2070 super? Har sett utallige benchmarks, men blir ikke helt klok på hva som er bang for the buck rundt 5k-7k. Det skal inn i en 3700x build, 144hz 1440p.

     

    Edit: https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/grafikkort/15306/msi-geforce-rtx-2080-ventus-oc-grafikkort-8g?scid=Pricecomparison2989_5_False&utm_id=Pricecomparison2989_5_False

     

    Value?

     

    Edit 2: blir virkelig ikke klok på dette her...

     

    https://youtu.be/uNS7OmZ-snA

  5. Endte opp med Gaming Plus BIOS til slutt. Det som forvirret litt, som gjerne ikke har noe å si - var at B450 Gaming Plus Beta Bios ikke var listet i MSI sin guide, kun B450M. Du finner B450 sin Beta bios om du går inn på selve produktet og laster ned direkte. (Usikker på om det har noe å si)

    Det som skjedde først var en av de kjente feilene, at Flash BIOS indikatoren blinker to ganger og så lyser konstant. MSI sin representant hadde ingen god forklaring på akkurat det (link). Prøvde først med to USB 3.0 minne-pinner, men det fungerte ikke. Kun blinking og ingen flashing. Fant dermed frem en gammel 4GB fra en skuff som jeg formaterte som FAT32, chkdsk og lastet inn filen på. Da begynte flashing som vist på videoen ved å benytte korrekt USB 2.0 port. Før jeg gjorde det, tok jeg for sikkerhetsskyld å reset CMOS med batteri (10-15min). 

     

    Fikk da gjennomført flash og prøvde å sette inn CPU, RAM og GPU, bootet opp og fikk først CPU error indicator ett par ganger. Resat CMOS, indikator slo seg av og VGA missing indikator slo seg på. Byttet litt frem og tilbake mellom iGPU HDMI, GPU HDMI og GPU DP. Rebootet et par ganger til, tok uvanlig lang tid å boote opp og plutselig fungerte det. Kom meg inn i BIOS og alt virket ok. Prøvde på et par reboots, men det endte dessverre opp med CPU error indikator direkte - men fungerte om jeg slo av og på. Dette gjorde den et par ganger, men tok å reset CMOS, installerte Windows og så stabiliserte det seg. 

    Dette kan nok ha vært noe uflaks/uvitenhet også, men med nåværende BIOS-versjon så er det litt lotto enn så lenge. Virker som de jobber på spreng for å få ut ny beta BIOS. Vil igrunn behold Ryzen 3 til tross for litt knot, det er en solid oppside når det til slutt fungerer :)

    • Liker 1
  6. Ville bare takke for en meget god oppdatering av de ulike oppsettene. Har vurdert svært mange ulike kombinasjoner de siste ukene og gikk i går for Alchemist builden, uten GPU eneste - venter 5700 XT custom. Flaks for meg, så var alle komponetene inne hos NetOnNet sin lagershop! Eneste endring er en Noctua NH-D15.

     

    Selve byggingen gikk svært bra, men ville bare informere om at selve flash av BIOS ble betraktelig mer omstendelig enn nødvendig for min del dessverre. Det ble en del timer med googling, men vil bare informere om at de fleste "triksene" som ikke kommer frem i MSI sin tutorial er listet her: https://www.reddit.com/r/MSI_Gaming/comments/ce3ift/msi_b450_tomahawk_update/

     

    Nå er alt oppe og kjører smertefritt - vanvittige resultater fra CPU`en sammenlignet med 4690k som jeg oppgraderte fra. 

     

    Igjen, takk til agentspoon for at du tar deg tid til å holde liv i denne guiden - settes veldig pris på!

    • Liker 2
  7. Holder på å sette opp en pakke til en kompis som skal ha sin første stasjonær gamingmaskin og har derfor også behov for det alle meste. Det startet selvfølgelig med å se på maskiner til 8-10k, men det har nå eskalert litt og ønsket er å sette sammen det som er mest bang-for-the-buck i dag OG vil holde i en god del år.

     

    Bruken vil være primært gaming, da i 1440p og >144hz. F1 sim og andre AAA titler.

     

    Tenkte det var greit å se om det muligens var noen gode weekend tilbud og det foretrekkes også og bestille majoriteten av delene fra en god nettbutikk.

     

    PS: i ønskelisten vedkommer det 20% rabatt på skjermen med Asus GPU.

     

    Setter pris på alle tilbakemeldinger!

     

    https://www.komplett.no/wishlist/shared/e7e5fc2e-1d33-4f08-8a5a-7fe0bcd21645

  8. Bortkasta? Da har ikke du husdyr skjønner jeg. Vi har aldri hatt det så rent som nå, og vi er relativt nøye. 2 hunder.

     

    Støvsugeren går mens vi er ute av huset, perfekt resultat hver gang. Går også over terskler mellom rommene uten problemer. Samboeren sa at det var det beste vi noengang hadde kjøpt :) deilig å slippe å tenke på støvsuging..

     

    Du nevner at den går over terskler? Hvilken modell er det du selv har og er dette noe de fleste klarer? Er selv på jakt :)

  9. Holder på å hjelper min svoger med å sette opp en ny maskin og skulle gjerne hatt noen innspill fra de lærde. Par punkter vedrørende bygget:

     

    • Budsjett: 8.000-8.500
    • Bruk: Spill
    • Har 144hz FreeSync skjerm fra før - 1080 oppløsning
    • Har Windows 10 lisens
    • Eneste bruk, foruten om Office/Internett, vil være spill og da primært CS:GO p.t., men gjerne andre på sikt og ønsker dermed litt kraft som vil vare en del år
    • Overklokking er ikke øverst på listen for øyeblikket, men enkel justering av CPU/GPU kan være relevant. 

     

    Har satt i sammen følgende bygg foreløpig med utgangspunkt i Corporal og Black Refinery fra Agentspoon sin tråd.

     

    SZpix7V.png

     

    Hvilke justering vil evt. være lurt å foreta seg?

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...