Gå til innhold

wollollo

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wollollo

  1. med en 28mm/f2.8 i posten i går, og en 55/1.8 i morgen (forhåpentligvis), hva skal en velge?

    Det kommer jo an på hvilket format du har. Om du har cropkamera, så er 28mm et rimelig selvsagt valg, for du kommer til å gå på vegen om du kun kan bruke kort tele (55mm) en hel måned. Om du kjører fullformat, så er det vel best med 55mm, selv om du nok vil overleve en måned i vidvinkelens tegn også.

     

    Er crop ja, så 28 er trygt og fint... Men det er ennå litt tid til oktober; får tenke litt.

  2. Jeg har et Samsung GX10 som jeg kjøpte for et par år siden, og har fortsatt bare zoomen som fulgte med. Jeg skulle gjerne hatt noe mer - særlig noe med større blendere, både for lys og dof - men har heller dårlig med penger. Nå ser jeg en hel drøss med gamle fastobjektiver til pentax på ebay, gjerne til priser rundt 30 - 50£ (bor i London, ergo pund), og det er jo riktig hyggelig. Men er disse verdt å kjøpe? Det er særlig pentax sine egne 28mm/2,8 og 50mm/1,7 jeg ser.

     

    Jeg er også litt usikker på brennvidder, 28mm er gøy, men vil jeg egentlig ha 50mm eller noe litt lengre? Tenker da helst til portretter og slikt, kanskje litt gatefoto.

     

    Noe annet jeg ikke har tenkt på?

  3. Pappa kjøpte seg speilrefleks for konfirmasjonspengene i 80/81, et canon ae-1, tror jeg det het. Det ble senere stjålet, men ett objektiv ble liggende igjen, en canon fd 300/5,6. Er det noen som vet noe om kvaliteten på dette? Kan det kjøpes en billig adapter så det kan brukes på min gx-10 eller pappas 350d? Er det verdt noe på bruktmarkedet?

  4. Stilig uttrykk på dua. Bildet er kanskje litt i lyseste laget, i hvert fall lyktestolpen, men litt fuglen og. Resten trives jeg med.

     

    Edit: Tror forresten jeg liker bakgrunnen (du hadde vel ikke mye valg, men likevel) - den er passelig variert, og det der til venstre bryter litt med monotonien.

  5. Det siste bildet er definitivt best, der har jeg ikke så mye å si. Modellen blir litt unaturlig på det første, og jeg plages av rulletrappen (?) som stikker ut bak, ellers er det ikke dårlig. Det andre er litt rart - er hun en del av hovedmotivet eller ikke? Hun er ute av fokus, men er både for nær å være i fokus, for stor og for sentralt plassert til å ikke være en del av motivet. I tillegg kunne venstresiden av ansiktet hans vært litt lysere. Men det er nå likevel et greit bilde, og det siste liker jeg.

  6. Jeg synes det blir litt for mye i bakgrunnen. Huset og blomstene kan godt være med, men det store mørke feltet til venstre, takrenne/fargeklatt til høyre og vinduskarmen i toppen forstyrrer. Den andre katten er jeg litt usikker på. Jeg er også litt skeptisk til at silhuettene til katten og planten går i ett. Selve katten er bra, og dof får veggen og blomstene bak til å bli akkurat passe uskarpe.

     

    Unnskyld min uvitenhet, for at jeg ikke ser dette med det samme, men hva er redigert?

  7. Jeg vil henge meg på et par av anbefalingene her:

     

    Ingen nivådeling i bildekritikken. Det dreper.

     

    Regelmessige leksjoner med påfølgende bildedeling og kommentarer høres kjempeflott ut. Sårlig hvis de erfarne og dyktige blandt oss også bidrar, både med bilder og veiledning.

     

    Hall of Fame er også en glup ide, så lenge en kan begrense kameraderi, og holde antall bilder nede på et overkommelig nivå. (Dette er vel kanskje først aktuelt med ny bildekritikk, men likevel.)

  8. Forgrunnen blir litt rotete. Du kunne kanskje tatt vekk noen av stråene. Jeg liker heller ikke helt skarpheten, jeg skulle gjerne sett at noen av de høyere stråene var enten i fokus, eller mindre skarpe. Ganske god komposisjon, og en ellers grei utførelse, synes jeg, av et nokså standard bilde.

  9. Jeg kan lite om emnet, men ser at informasjonsrikdom er et viktig argument for de fleste her. I wikiartikkelen leser jeg, og dette stemmer med matematikk og sunn fornuft, at Adobe RGB gir flere farger, ja, men også større avstand mellom fargene enn sRGB med samme bitdybde. Hvilket vil si at fargene som skal avbildes er avgjørende for hva som er best å bruke - er fargene innenfor sRGBs fargerom vil det være det beste alternativet. Hvor mye av en fotografs hverdag befinner seg egentlig utenfor sRGB?

     

    Forøvrig må jeg si at 16 bits ProPhoto høres fornuftig ut, hvis en først skal bry seg.

  10. Det øverste bildet er ganske bra - hundens stilling er herlig. Jeg er enig i at det er uheldig komponert, hunden burde vært lenger ute til høyre. Jeg synes også det forstyrrer litt at hodet går i ett både med vann/land- og land/himmel-linjene. Det er mulig en beskjæring kan hjelpe.

  11. Stilige skyer, men jeg synes bildet blir ubalansert. Det lyse området til venstre dominerer alt for mye over mørket til høyre. Et bilde plassert litt annerledes - kanskje med lyset mer mot midten - hadde nok vært bedre her. Fargene er greie - det blir litt for synlig justert for meg, særlig øverst i bildet, men effekten er god.

  12. Nydelig landskap. Den store svarte skyen ødelegger veldig, og det er synd, for skyene ellers er pene. Er du sikker på at det ikke kan redigeres annerledes? Skyene er likevel ikke nødvendige for bildet av fjellene, så crop går fint. Det er fortsatt to små mørke skyer på cropversjonen, det kan jo også vurderest.

     

    Men utgangspunktet - fjellene, skyene og lyset, er nydelig, og fjellene er godt fanget.

  13. Jeg synes motivet er veldig flott, men jeg blir litt forstyrret av knoppene "overlapper" med blomsten, det "ødelegger" det enkle preget du har jobbet med her.

    Da jeg leste dette så jeg plutselig omrisset av en gammel traktor (a la gråtass) for meg - blomsten som rattet, to spaker på hver sin side, og den siste knoppen markerer framenden.

     

    Ellers et fint bilde, men jeg synes det mangler litt på å fange blikket. Stilken kunne vært litt skarpere, eller fargene kunne vært justert slik at blomsten står litt lenger ut fra bakgrunnen, men det er ikke mye om å gjøre.

×
×
  • Opprett ny...