Gå til innhold

Ville Vonca

Medlemmer
  • Innlegg

    235
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ville Vonca

  1. Jeg synes serien er genial - kan nesten ikke få nok. For min del er det vanskelig å forstå at det er flere av de som ikke liker serien, men hver sin smak ... Jeg, som de fleste andre, liker best scener hvor Sheldon er i fokus. Allikevel synes jeg hver og en av karakterene utgjør sin del av serien, og er nødvendige for at sammensettingen skal bli bra. Er ikke helt enig i at poengene i serien er "oppbrukt" ... Det er en del gjentagelser, men det hører jo med. Det handler tross alt om hvordan livene til disse karakterene utspiller seg, og alt som følger. Da er det vel naturlig at det er en del gjentagende mønstre, og ikke minst, en rød tråd gjennom hele serien.

  2. Først og fremst vil jeg si gratulerer! Jeg er i samme posisjon som deg, i over 2 år nå har jeg kviet meg for å oppsøke hjelp. Jeg har så lyst, men tør ikke. Følere meg heller ikke helt trygg på fastlegen min, er det andre steder man kan henvende seg for sosial angst, depresjoner, ensomhet og selvmordstanker?

     

    Slike plager er det greit å nevne for fastlege i første omgang. Fastlegen din vil da henvise deg videre, og behandlingen vil foregå hos noen med kompetanse på det aktuelle feltet. Din fastlege vil derfor være lite involvert i selve behandlingsprosessen. Ventetiden kan være nokså lang, men avhenger en del av hvor akutt situasjonen er. I den første perioden vil behandlingen oppfattes som ganske dyr av de fleste, men etter omtrent 6 behandlingstimer vil du ha tjent opp rett til frikort. Om du har gått til lege eller andre medisinske undersøkelser vil dette også automatisk registreres, og du vil få frikort relativt raskt.

     

    En annen mulighet kan være å ta ta kontakt med psykologtjeneste knyttet til studiested om en er student. Jeg kjenner ikke noe særlig til hva slags tilbud Nav har, men jeg vet en kan ta kontakt med dem med tanke på tilrettelegging, og behandling av psykisk helse.

     

     

    (Om du ikke føler deg trygg på din fastlege bør du absolutt vurdere å gjøre et bytte. Det kan du enkelt gjøre ved å logge den inn her, om du har passord fra MinID. Eller så kan du ringe fastlegetelefonen på tlf: 810 59 500)

     

    __________________________________________________________________________________________________________

     

    Til trådstarter: Jeg har opplevd at det generelt går greit å nevne diverse psykiske plager du har for lege. Legen vil ha forståelse for at dette er noe du opplever som svært tøft, og respektere dine grenser. Det er allikevel greit å prøve å være så åpen som mulig slik at legen får innblikk i hvor omfattende dine plager er. Legen vil heller ikke bevisst sette deg i noen form for ubehag. Deretter vil du, om ønskelig, bli henvist videre til faglærte på dette området.

     

    ___________________________________________________________________________________________________________

     

    Lykke til med bedringen, begge to!

  3. Jeg skjønner godt at dette oppleves som urettferdig. Å se at andre mottar stipend når du har større behov for penger enn de har er antageligvis veldig frustrerende. Som du sier selv har du måttet låne penger til din mamma når du kanskje heller gjerne skulle ha brukt de på noe annet. Selv om du greier deg uten stipendet vil ikke det si at det ikke ville gjort deg godt. Det er ikke bare enkelt å skaffe seg jobb - spesielt ikke når en sliter med sosial angst, depresjoner og helseproblemer ved siden av. Jeg synes det er tøft av deg å holde deg på skolen, til tross for utfordringer. Du har mer enn nok med det du har.

     

    Selv om PC og gitartimer ikke er noe en trenger rent fysiologisk sett gjør det godt for livskvaliteten din. Spesielt når du sliter med de tingene du gjør. Hvis dette har stor betydning for deg vil jeg anbefale å prate litt med rådgiver på skolen, så h*n eventuelt kan ta kontakt med lånekassen angående regelverket. Eller om kanskje det er muligheter til å ta gitartimer i forbindelse med skolen. Det er viktig å kunne utfolde seg maksimalt, og at økonomien din skal stå i veien for det er ganske kjedelig.

     

    Stå på!

  4. ... haha! Trist om denne fyren faktisk tror på det som blir sagt - og jeg avskyr mobbing ... Allikevel klarte jeg ikke å lå være å le litt av det videoklippet.

     

    Samboeren min har forøvrig rødlig hår. Han kan både være hissig, bøllete og hyper ... :)

    Lubben er han ikke, og han er høyere enn gjennomsnittet.

     

    Disse oppfatningene av rødhårede mennesker skyldes ofte fordommer og myter fra gammelt av. Dette blir av og til synliggjort i tv, film og litteratur.

  5. Nei, man må ikke ha facebook-profil. Jeg hadde absolutt ingen planer om å registrere meg på facebook, men nysgjerrigheten tok overhånd.

     

    1. Hadde ikke tenkt noe videre over det. Det sier ikke nødvendigvis så mye om personen. Om ikke annet har de fleste en telefon.

     

    2. Ja, stort sett.

     

    3. Vil ikke si at jeg er avhengig, men jeg sjekker ofte innom. Ikke i håp om nye meldinger eller forespørsler, men heller for å se om det står noe "spennende" der (som regel gjør det IKKE det).

  6. Holder meg til fysisk smerte; verste smerten jeg kan huske å ha opplevd er da jeg hadde nyrebekkenbetennelse (første gang).

    All smerte er vel faktisk psykisk da.

     

    Fysisk smerte er en reaksjon på fysisk skade/sykdom i kroppen. Psykosomatiske symptomer som hodepine, kvalme og svimmelhet, derimot, kommer av psykiske forhold som ved f. eks. angst og sorg.

  7. Enig med de over her. Et forhold uten tillit fungerer ikke i lengden ... Har hun bestemt seg for å satse på forholdet deres kan hun ikke "straffe" deg for det som har vært. Det vil si at hun må legge sms-episoden bak seg. Om hun så ikke kan det gir det henne ingen rett til å nekte deg kontakt med dine venninner. Kan ikke fatte hvorfor du er villig til å gå med på noe sånt. Om du virkelig ønsker å bli i dette forholdet må du begynne å stille litt krav. Deretter må dere begge bygge opp tillit til hverandre.

  8. Ja har lurt på om det er en psyikisk barriere jeg og. Altså vi har jo ikke vert ilag så lenge. Vi holdt på i rundt 2 mnder før vi gikk "official" eller hva man skal si så har vi vert sammens i 2 mndter etter det.

     

    Kan godt være det er noe av årsaken, men ikke nødvendigvis. Som nevnt tidligere her er det mange jenter som får den følelsen av at en må tisse. Andre ganger kan det rett og slett bli for intenst. Når man føler et press om å få orgasme kan det også bli litt vanskelig. Kan jo også nevne at det er et fåtall jenter/kvinner som oppnår orgasme ved vaginal stimulering. Jeg selv synes ikke orgasme i seg selv er så viktig, men heller veien dit.

  9. Jeg har en "veninne" som stammer, dvs. kjenner henne ganske godt men ikke godt nok til å snakke om det.

    Jeg tenker ikke noen negative tanker om det, men innimellom hvet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre og blir litt nervøs. Spesielt når hun stopper veldig på et ord pleier jeg å si ordet for henne. Da pleier hun bare å nikke, hadde du syntes det var litt fornærmende? Også pleier jeg og hjelpe henne i situasjoner hvor en må snakke med fremmede. Jeg hvet at hun syntes det er veldig ekkelt. Men er det dumt av meg? Bare spør deg fordi jeg ikke har noen andre som hvet noe om det;)

     

    Foresten så tenker jeg ikke noe særlig over at folk stammer, det eneste er at jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skal oppføre meg.

     

    Akkurat det der kan være litt vanskelig. Ikke så lett å vite om man var til hjelp eller kun gjorde det mer ubehagelig. Kunne sikkert gjort det samme selv, men jeg aner ikke om det er mest riktig.

     

    Jeg stammer ikke, men snakker litt utydelig. Det blir ikke det samme, men jeg kjenner at jeg blir irritert når folk retter på meg når de åpenbart forstår hva jeg sier.

  10. Jeg hadde absolutt ikke nevnt at hun minna om noen - Jeg ville i hvert fall ikke likt å bli sammenligna med ei annen fyren eventuelt har holdt på med.

     

    Du trekker mange forhastede konklusjoner synes jeg. Hun MÅ ha god personlighet ettersom hun er alenemor ... og hun går mest sannsynlig for bad boys ettersom hun er pen - og at du er litt for hyggelig betyr automatisk at du er kjedelig?

     

    Du må lære deg å stole litt mer på andre, og ikke minst deg selv.

     

    Gjort er gjort. Om hun ikke takler de problemene du sliter med, så er det ikke mye du får gjort med det. Fokuser heller på å jobbe med deg selv fremfor å fokusere på hva alle andre mener.

  11. Kanskje kunden ubevisst ignorerte "beklager, det finnes ikke" siden han eller hun var overbevist om at man får iPhone med 4 GB.

    I saker som det bør man kunne vike litt fra regelen om at kunden har alltid rett.

     

    Mye mulig. Man bør uansett kunne ta inn litt av hva selgeren faktisk sier når man ber om hjelp.

     

    Akkurat. Kunden tar ofte feil, men det skal man jo helst ikke gi dem inntrykk av. Jeg mener kunden bør vise like mye respekt tilbake.

  12. Har forresten en annen iPhone opplevelse, men den var bare morsom egentlig.

     

    Kunde: jeg vil ha en iPhone.

    Jeg: Ja det kan vi hjelpe deg med. Har du vurdert om du ønsker 8 eller 16 GB?

    Kunde: Nei ingen av delene.

    Jeg: Ååå da tenker du sikkert på neste generasjon iPhone som leveres både med 16 og 32 GB lagringskapasitet? Men den har ikke kommet på markedet riktig enda. Er det den du tenker på?

    Kunde: Nei jeg vil ha 4 GB.

    Jeg: Beklager det finnes ikke, du tenker kanskje på iPod?

    Kunde: iPod nei, den går det jo ikke an å ringe med!

    Jeg: Jeg skal gi deg fullstendig rett i det...

    Kunde: Ja så har dere det eller har dere ikke det?

    Jeg: Beklager det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med altså.

     

    Jaja, sånn er det noen ganger, men "kunden har jo alltid rett", så da har vi ikke så mye vi skulle sagt...

     

    Den kunden der virka jo rett og slett tilbakestående.

     

    Jeg jobba i lekepark en stund, hvor jeg leide ut Kid Cars. Var ei dame som valgte å leie en ca en time før stengetid. Hun kom ruslende tilbake et kvarter etter at jeg skulle ha stengt og nekta å betale ettersom hun ikke hadde brukt den så lenge. Dessuten gadd hun ikke å ta ut penger, noe som hun hadde sagt hun skulle gjøre siden hun heller ville betale for seg da hun kom tilbake.

×
×
  • Opprett ny...