Gå til innhold

Frank James Lampard jr.

Medlemmer
  • Innlegg

    535
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frank James Lampard jr.

  1. Hei

    Har fått utdelt en oppgave jeg ikke vet hvordan jeg skal løse, her er oppgaven, hadde vært fint om noen vennligst hadde hjulpet meg (har allerede gjort oppgave D, men trenger hjelp med A, B og C under:

     

    Ektefellene Anders og Birgitte hadde en samlet formue på 3 600 000 kr. Anders eide 2 400 000 kr og Birgitte 1 200 000 kr da de skulle skilles og dele den samlede formuen.Vis hvordan delingen kan bli i tilfellene nedenfor, der du får en del tilleggsopplysninger. alle delingsforslagene skal underbygges med forklaring og presise lovhenvisninger.

    a) Anders og Birgitte har i fellesskap anskaffet en bolig som er verdt 2 000 000. Den ble blant annet finansiert med et lån som begge er ansvarlige for. Størrelsen på lånet er nå 1 400 000 kr.

    b) Anders arvet parets bolig for noen år siden fra sine foreldre. Boligen var da verdt 1 500 000. Boligen er nå verdt 2 000 000 kr etter at den ble utvidet og påkostet for 500 000 kr som Anders lånte i en bank. Birgitte hadde ikke gjeld.

    c) Anders arvet ei hytte på selveiertomt for noen år siden fra sine foreldre. Hytta med tomt var verdt 1 000 000 kr etter at Anders hadde utvidet og påkostet hytta for 400 000 kr. Det var penger som han lånte i en bank. En dag brant hytta ned til grunnen. Hytta var ikke forsikret. Selv om eiendommens verdi ble redusert til tomteverdien på 200 000 kr, var Anders fortsatt ansvarlig for gjelden på 400 000 kr.

     

    Takker for svar! :D

  2. Hei

     

    Jeg har fundert på det her i mange måneder nå... min situasjon er slik;

     

    Jeg går nå VG3 siste året studiespesialisering.

    Jeg strøk i spansk skriftlig våren VG2 og glemte å melde meg opp nå før jul, altså høst.

    Så nå er det snart vår igjen og tid for eksamener.. Og rådgiveren sier til meg at jeg må ta BÅDE muntlig og skriftlig spansk siden jeg ikke meldte meg opp til høst nå som var... Stemmer dette?

     

    Ble drit redd, og såklart jeg hadde meldt meg opp om jeg hadde visst dette tidligere, men det gjorde jeg da altså ikke, og nå sitter jeg her og risikerer å miste et helt år.. og jeg har asian parents.. bare så det er sagt.

     

    Jeg har også muligheten til å ta Punjabi siden det er morsmålet mitt, men de eksamene er ikke før høsten så da MÅ jeg eventuelt vente hvis jeg ville måtte ta det istedet for spansk.. Men jeg er mest usikker på spansk biten.. for jeg vil ha et svar. og det fort. Rådgiveren sier meg ikke en dritt, jeg har vinterferie nå, sendte email til udir, de ba meg sende videre til fylket, jeg sendte videre til fylket, DE SVARTE FAEN MEG ALDRI. så nå sitter jeg her helt lost... jeg må ha svar, må jeg ta både skriftlig OG muntlig eller kan jeg bare ta skriftlig og få vitnemål nå?

    For hvis jeg må ta både og, da må jeg faen meg starte å lese snart ... Håper inderlig på svar.

     

    Redd student.

  3. er det ingen som har noe å si?

     

    Hva skal man si?

    Du må jobbe bedre?

     

    At andre jukset og besto er en ting. Men det at du ikke gjorde det beviste jo bare at du er for dårlig i faget uten og jukse. Så er jo bare og lese mer, og bli bedre :)

     

    Det vet jeg jo, en ting er at læreren vi har hatt disse to åra har vært mongolid, og en annen ting er at de som jukset, bestod. Det føltes bare helt urimelig, tenk om jeg hadde gjort det samme? Vet ikke hva jeg skal tenke, men er egentlig glad for at jeg ikke jukset slik som de andre! Får bare holde meg til ditt råd og lese mer til neste gang ;) Det har synket mer inn nå, nå er jeg ikke sur lengre :)

     

    Men hva om jeg stryker til høsten, altså november da?

    Kan jeg ta den igjen til våren neste år da eller?

     

    Hvor mange ganer har jeg igjen? hadde vært fint om du kunne svart på det, men skal først se om jeg får medhold i klagen, ellers får jeg bare prøve å gjøre det bedre neste gang til høsten :)

  4. Fikk stryk i spansk skriftlig idag. Er skuffa, jeg sa til meg selv at jeg ikke skulle cheate med tanke på google translate.

    Jeg så resten av de som kom opp i spansk fra klassen min bruke det, jeg var fast bestemt på å ikke gjøre det, jeg holdt mitt ord og hadde en god følelse da jeg gikk ut derifra. Jeg hadde de beste mulighetene, det verste er at alle de andre som brukte translate, bestod. JEG som gjorde alt ærlig fikk stryk, du vet ikke hvordan jeg føler meg nå, det var ikke slik jeg ville at det skulle falle på plass. Skal klage imorgen, får ta den igjen til høsten, men hva skjer om jeg stryker på den også? sad.gif

     

    Det var seriøst ikke slik jeg ville det skulle skje ...

     

    Går VG2 nå, skal starte på VG3 etter sommer, men vet ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom denne ferien med så mye hat inni meg. Er så jævlig irritert (>___<)

  5. En keylogger, er vanligvis et program, som lagrer alle tastetrykk på pc'n. Og sender disse tastetrykkene videre til den som eier keyloggeren. Keyloggere er ofte brukt for å stjele kontoer på nettet. Det være seg din World of Warcraft konto, itpro.no konto eller hva som helst annet.

     

    Det som er så skummelt med en keylogger, er at du ikke vet selv om din pc er infisert. Fordi når man først har fått kjørt kode på pc'n til en stakkar, er det ikke vanskelig å fjerne prosessen fra ctr alt del vinduet, slik at den er usynlig. Videre gjømmer den seg i systemet ditt, kopierer seg selv overalt, endrer masse på registeret osv.

     

    Nå tenker mange sikkert at dette er noe avansert c++ programmeringsgreier. Men der tar dere feil. Jeg har nemlig funnet en javascript kode, som fungerer akkurat likedan som en vanlig keylogger.

     

    Her er koden:

     

    <body onload="javascript:key='';" onkeypress="javascript:if(event.which){key=key+String.fromCharCode(event.which)}else{key=key+String.fromCharCode(event.keyCode)}" onunload="alert(key)">

    Og her kan du prøve en online versjon av keyloggeren.

     

    Dette er altså en javascript kode. Og vil følgelig kun fungere i en nettleser.

    Likevel kan dette være skummelt om den settes i sammenheng med en vanlig sårbarhet på internett, xss.

     

    Jeg vedder en 50 lapp på at du ikke visste at det gikk an å lage en keylogger i javascript?

    Jeg regner med at du ikke holder fast ved dette?

    I så fall så regner jeg med at 50,- er på vei inn på min konto etterhvert.

     

    Men, over til det jeg egentlig skulle skrive om.

    Du får det som å virke som om denne logger alt du skriver, uavhengig av hvor. Men, denne fanger opp det du skriver i det aktuelle vinduet.

    Dvs, logger du deg inn på nettbanken din vil ikke denne koden fange opp dette, med mindre nettbanken din kjører denne koden da :p

    Så, ja, denne koden fanger opp det man skriver, men kun om man skriver det i det vinduet scriptet går i.

     

    Helt ærlig er det ingen verdensnyhet at Java klarer å fange opp noe man skriver, samtlige java-spill og de aller fleste java-applikasjoner gjør akkurat det samme.

    Alle som har vært litt borti Java burde vite dette.

     

     

     

    Java og Javascript er ikke det samme, og bør ikke forveksles...

    Et Java program som kjøres i en webside kalles applet.

    Et Java program som kjøres på en server kalles servlet.

    Et Java program som kjøres på en datamaskin alene, kalles et program.

     

     

  6. Tenkte også på å ta samme utdanning som deg for 1 år tilbake, før jeg tenkte for meg selv, at jeg har lyst til å nå litt lengre enn som f.eks drift av servere på skoler osv. Så nå har jeg bestemt meg for å ta en Master of Technology.

     

    Går nå VG2 stusp, og har tenkt til å gå NITH etter VG. Dette skaffer meg god kompetanse med tanke på jobbmuligheter. Første året på NITH, uansett linje, så handler det om databaser, php, mySQL og JAVA.

    Så dermed har du jo litt erfaring med programmering, og kan jo jobbe som programmerer senere med tanke på bakgrunn av Java. Etter Bachelor, går det også an å ta Master i University of Brunell. Dette er noe jeg har planer om, da har du hvertfall god kompetanse, og firmaer er sulte på å ansette akkurat deg. Du har også muligheten til å ta pHd etterhvert.

     

    Det er mange forskjellige linjer på NITH, og selv vet jeg ikke hvem som passer meg best med tanke på framtiden, men det vil tiden vise, og kanskje noen av disse interesserer deg også? Det var ihvertfall mine planer, kanskje du har noen av de samme idé-ene som meg.

     

    URL: www.nith.no

     

    Gleder meg til å høre flere svar, for dette er noe som angår meg også ^^

    btw: før tenkte jeg å ta CCNA og deretterCCNP på Sonans i Oslo. Da kan du ihvertfall det meste om servere, og du burde minimum ha god kjennskap til php om du skal drifte servere vil jeg tro, SQL hadde også vært en fordel.

     

    :)

     

     

  7. Hei folkens

     

    Vi holder på å lage en "content area" dynamisk (dette er satt opp i ien div), det vil si at man slipper å refreshe siden, at bare innholdet endrer seg.

     

    Hvis du tar en titt på siden vår:

     

     

    KLIKK HER

    EDIT (OMG hater linker på dette formet!) www.eventor.leafexpression.com

     

    Her er hovedscriptet som vi går ut ifra:

     

    KLIKK HER

     

    Klikk deretter på priser, da vil du se at linken skifter til "dynamic.php?=undersider/external.htm"

     

    Men problemet er at man må trykke to ganger, for å få opp external, siden man må først komme inn på dynamic.php for å få opp dynamisk div.

     

    Index-en er statisk, og dynamic.php er dynamisk bare for alle menyer utenom "hjem".

     

    Vi vil ha det sånn som "dynamic.php?=undersider/external.htm" men som du ser, så funker det ikke.. man må altså trykke to ganger som sagt... :S

     

    Vet noen hvordan man kan fikse dette så man kommer direkte inn på undersiden, så man slipper å trykke to ganger?

  8. Techno: Følelser spridler inni meg, jeg begynner å tenke på ting

    Elektronika/dubstep: Jeg kan lett skrive stiler osv med den slags musikk, hvorfor det vet jeg ikke. Kommer masse inn i hjernen min, føler at jeg får gjort skolearbeid osv med elektronica.

×
×
  • Opprett ny...