Gå til innhold

HiFi-maNN

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HiFi-maNN

  1. Ikke noe problem å kjøpe høytalere på Elkjøp eller Komplett så lenge de låter bra. Man skal dog ha relativt bra utstyr og ideelt rom for å utnytte dyre bakhøytalere. Info?

    Har selv hørt mest på et B&W DM sett, og mitt eget Paradigm-system. Synes ikke jeg tapte veldig mye da jeg benyttet bakhøytalere fra et Creative pc-system. Ta å hør på et større sett og et mindre sett før du finner ut hva du trenger (f eks B&W på Hifi Klubben og et Sony-sett på nærmeste kjøleskapbutikk). Om man benytter lavt volum bak og har sofaen helt inntil veggen kan man jo slippe unna men bakhøytalere som er billigere enn kabelen, f eks http://www.surround.no/product/520302/Dynavoice-Magic-FX-4-EX-White.html (har ikke selv hørt Dynavoice)

     

    Takk for tipset !

     

    For øyeblikket har jeg ikke så stor økonomi så jeg vil først og fremst prøve med noe billigere bak høytalere. Og de Dynavoice høytalerne du ga link til så jo ut som en fin invistering. Får ta og prøve dem.

  2. Jeg vil bare si: ikke kjøp hjemmekino der du kjøper kjøleskap og vannkokere.

     

    www.hifiklubben.no

     

    Grunn til jeg ga link til Elkjøp & Komplett var så jeg slapp og lete rundt på andre butikker.

    Lyden er den samme uansett hvilken butikk man kjøper komponentene fra, ( Vil jeg tro ) !

     

    Hifiklubben har ikke så stort utvalg når det kommer til bak høytalere. Ikke front heller med mindre man ikke skal kjøpe skikkelig High End komponenter til flere 10-tusner av kroner, ( Noe som jeg ikke har penger til for øyeblikket ) Tror nok jeg kommer til og holde meg til ett lavtbudsjettn hifi system en stund fremmover før jeg begynner og bygge meg oppåver.

     

    Men takk for tipset uansett. Ha en fin dag vidre

  3. Hei !

     

    Nå som jeg snart skal invistere i hjemmekino syns jeg det er på tide og planlegge bak høytalere. Og da trenger jeg noen tips.

     

    Jeg har lurt litt rundt på Mirage, " http://www.elkjop.no/product/lyd-bilde/loskomponent/hoyttalere/OS3SAT/os3-sat-kompakt-satelitthoyttaler "

     

    Eller KEF, " http://www.elkjop.no/product/lyd-bilde/loskomponent/hoyttalere/IQ10BA/kef-hoyttalerpar "

     

    Eller noe av dette slaget, " http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=594966 " PSB/Focal eller no sånt. Disse er ganske dyr, men får bare prioritere hvis disse er det beste valget.

     

     

    Så får bare si takk for hjelp og tips på forhånd ;)

  4. Heisann !

     

    Jeg har nylig kjøpt inn nytt hjemmekino anlegg som består av XTZ. Og lurer på om dere har noe tips til kabler ?

     

    Noen som har erfaring med Emotiva X-Series Speakers Cable: http://reviews.audioreview.com/files/2009/09/x-series-speakers-cable.jpg

     

    Eller Xindak FS-0.5: http://www.audiofoni.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=70&category_id=18&option=com_virtuemart&Itemid=9

     

    Eller disse Proson kablene: http://www.surround.no/product/451913/High-End-Speaker-Cable-3-meter.html

     

    Jeg har også sett litt rundt på ViaBlue kabler.. Men viablue kablene ligger en god del høyere i pris enn det disse andre kablene gjør.

     

    Takk for tips på forhånd ;)

  5. Sjekket at tastaturet sitter rett? Rett inngang og ingen bøyde pinner?

    Har du et annet tastatur?

    Tastaturet sitter rett, og ingen brekte/bøyde pinner. Har dessverre ikke ett annet tastatur og teste ut, men det er vell rart at både tastaturet og PC musa skal være død samtidig ? Spessielt når begge delene funket utmerket senest i går.. Jeg vet ikke, men hadde jeg tadd ein rå sjangs og gjettet nå så hadde jeg gjettet på at hovedkorte får for lite strøm ? Men det er jo også rart.. Både 24 pin og 4 pins kontakten fra PSUen er i hovedkortet. Skal vell være den eneste strømmen det trenger !? Og nå låser PCen seg etter 1 sec etter start. Rekker ikke engang og komme til der jeg var i sted.

  6. Hei !

     

    Jeg var nylig idag og lånte meg en PC fra en kompis. Når jeg kom hjem og fikk koblet opp maskinen og skulle til og slå på og boote windows platen, så stoppet det opp omtrent rett etter jeg slo på "på" knappen. Det kommer opp: " Keyboard error or no keyboard present, CMOS checksum error - default loaded. " Og det at jeg må trykke F1 for og fortsette. Men dette kan jeg jo ikke når det ikke er liv i noe !? Vet noen hva dette kan skyldes ?

     

    Jeg setter stor pris på all svar fortest mulig :)

     

    Takk.

  7. Det er mange som skryter av Emotiva og Klipsch så det vil nok fungere meget bra. :thumbup:

     

    Selv har jeg dårlig erfaring med nyere Hk på Klipsch, men kan tenke meg de eldre fungerer bedre, Og da spesielt sammen med effektforsterker ala Emotiva.

     

    Flott flott ;)

     

    Takk for hjelpa :)

  8. begge de to går for å være det beste i sin prisklasse, og noen prisklasser over for den skyld. Har sett noen bruke forsterkerkraft til over 100.000 på rf63 og det sier jo litt.

     

    De er dog litt forskjellige lydmessig. Xtz er litt mørkere i lyden og kanskje mer behagelig. Klipsch rf63 er dynamikkbomber som setter igang rokkefoten til en hver tid.

     

    Selv hadde jeg valgt rf63, men pass på å velg en mathcende forsterker. Klipsch låter ganske forskjellig med forskjellige forsterkere. Det er derfor nødvendig med riktig match for at det skal låte like behagelig som Xtz. Kan komme tilbake til anbefalinger hvis du bestemmer deg for Klipsch.

     

    Hmm.. Tror du Emotiva effekt forsterker kan være behjelpelig med lyden til Klipsch ?

    Selv har jeg en Harman Kardon AVR-7000. Riktig nok er det en gammel receiver, men det er vell en del kraft i den ?

     

    Takk :)

  9. Hei !

     

    Skal ha meg nye høytalere men så er jeg usikker på hvilket merke jeg skal gå for.

     

    Valget er mellom XTZ 99.36

    http://www.fyndborsen.se/bild-ljud/hogtalare/golvhogtalare/XTZ-99.36-Matt-Black

     

    Og klipsch RF-63

    http://www.audiofoni.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=123&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=9&vmcchk=1&Itemid=9

     

    Har hørt mye skryt om begge høytalerne så jeg ble litt usikker om hvilken av de som er verd pengene.

     

    Setter pris på all hjelp ;)

  10. Uansett er den beste måten å åpne forsterkeren og finne transistoren som skal byttes ut. Forhåpentligvis står typenummer trykt på.

     

    Finner du samme type kan det være du slipper med innstilling og parvis bytting, men dersom du må "oppgradere" kan det fort balle på seg.

     

    De vanligste transistorene kan du finne på elfa.se eller digikey.com. Eldre transistorer for bruk i audio kan være relativt tricky å finne, iallefall dersom de er gått ut av produksjon og du vil ha akkurat den samme som sto i.

    Takk for hjelpa. Skal se hva jeg finner

  11. Er det en sikker diagnose eller en antagelse? Jeg mener, hvis man kan såpass med elektronikk at man kan måle at en transistor er gåen så vet man også en del om hvor slikt kan kjøpes.

    Og ikke minst hvordan, det nytter ikke å spørre om en 'utgangstransistor', det finnes veldig mange typer. Noen er enkle å få tak i, andre kan være vanskelige. Så typebetegnelsen er man nødt til å ha.

     

    En annnen side av dette er at når slike transistorer går så er det gjerne mer som er gåent. Og de skal kanskje byttes som et par, og tomgangsstrøm skal justeres etterpå. Så det kan være en ide å la fagfolk gjøre dette.

    Hei. Vell, det var brodern som sa at det var utgangstransistoren som var sprengt ettersom at jeg bare får lyd i venstre høytaler. Og ettersom det jeg forsto så har han ikke tid og hjelpe meg så jeg spør meg litt rundt her i stedet. Jeg har ikke peiling på sånt. Forsterkern er en Harman Kardon AVR-7000 altså en ganske gammel forsterker så jeg har ingen garanti på den

  12. Kommer an på hvilket system du skal bruke dem i, er ikke sikkert du trenger så raske minnebrikker i det hele tatt.

    Vell, skal man ha CPU, hovedkort og skjermkort i en skala 10/10 så er det vell best og gå for minnebrikker i samme liga antar jeg. Dessuten, ett par hundrelapper ekstra spiller egentlig ingen stor rolle. Minnebrikker er ikke tingen jeg vet best om men etter den linken fra wikipedia har jeg fådd lest litt rundt og erfart meg litt bedre om minnebrikker. Så takk for all hjelp.

     

    Jojo jeg skjønner det, men du må ikke kun tenke hastighet på minnet. Det er slett ikke sikkert minnekontrolleren på prosessoren din takler å kjøre så høy Uncore som du må med minnet på 2133 mhz. Du kunne like gjerne satset på lav-latency 1600 eller 1866-minne i mine øyne.

    CPUen skulle takle brikkene helt fint etter hva jeg forsto, så det er ikke noe problem. Skulle bare prøve og erfare meg litt rundt minnebrikker, og takket være all hjelp her så har jeg endelig fådd erfart meg litt. ;)

  13. Kommer an på hvilket system du skal bruke dem i, er ikke sikkert du trenger så raske minnebrikker i det hele tatt.

    Vell, skal man ha CPU, hovedkort og skjermkort i en skala 10/10 så er det vell best og gå for minnebrikker i samme liga antar jeg. Dessuten, ett par hundrelapper ekstra spiller egentlig ingen stor rolle. Minnebrikker er ikke tingen jeg vet best om men etter den linken fra wikipedia har jeg fådd lest litt rundt og erfart meg litt bedre om minnebrikker. Så takk for all hjelp.

  14. Silverstone Strider 1500W fikk meget gode skussmål hos f.eks Jonnyguru.

     

    Men, du kan lett klare deg med mye mindre enn 1.5kW på 2 stk. HD5870-kort. Hvert kort drar for seg selv max. ~180W. Så en god 750/850W ville være nok i hauger og lass.

    Hm, det stod at de trengte 600W pr.kort så jeg ble litt forvirret der. Men hvis det er rett det du sier så er jo det glimrende. Da trenger jeg ikke og bruke en dyr penge på PSU.

     

    Enn Chieftec Super Series 1200W ? Den koster til dags dato 1.889,- og da sparer jeg altså over tusenlappen. Har du noe erfaring rundt denne ?

  15. Hei!

     

    Jeg er igang med og kjøpe meg ny gamer PC. Jeg hadde Silverstone Strider ST1500 PSU i tankene. Jeg har tenkt og kjøpe 2 stk XFX Radeon HD 5870 skjermkort. Og det er altså anbefalt og ha 600W på ett skjermkort, så det skal da være mer en nok power til og kjøre disse kortene i Crossfire.

     

    Så jeg lurer egentlig på om det er noen her på forumet som har erfaring rundt denne strømforsyningen ? Er den verdt pengene ?

     

    Takk for svar ;)

  16. Om du vil ha maks ytelse for pengene ja sannsynligvis, og lengere periode før det kommer noe nytt igjen.

    Men skal du ha det som gir mest smell for pengene nå idag, så er det ATi med 5870.

    Skal man på liv og død ha Nvidia så er det kun 480 som står igjen som en mulig rival til 5870 i enkelte tester, 5870 får visst også en heftig boost med den kommende 10.6 / 10.7 driveren.

     

    Ja greit ;)

    Takk for hjelpa.

  17. Vell, ATi har sin versjon av 3D kommende så om dette er viktig for deg så kan du vurdere det også.

    Men for min del for pengene taper Nvidia helt og holdent på ytelse.

    Enkelte plasser koster det mye mer enn det smaker også, men det verste er at ATi har nye brikker kommende i September som vil totalt parkere Nvidia da de knapt får innhentet noe profitt fra sine budsjett brikker.

     

    Så du mener at det beste hadde vært om jeg har ventet til i September for å handle nye skjermkort ?

  18. http://www.hardware.no/artikler/nvidia_geforce_gtx_480_sli/76710

     

    Der er den fra HW.no selv som svarer på spørsmålet ditt.

    Men jeg hadde nok tatt 2x 5870 eller 2x 5870 og 1x 5970 istedet.

     

    Ja, leste det der jeg også. Men skulle bare høre om noen hadde noe personlig erfaring rundt disse kortene. Som du ser så yter jo Asus kortet en god del bedre enn Evga kortet, men som det stod på den linken du sendte meg: " Nvidia kan i samme slengen kaste deg inn i 3D-verdenen. " så da ble jeg altså i tvil.

     

    Men takk for all hjelp.

  19. Hei !

     

    Jeg tenkte jeg skulle handle inn nye skjermkort så er jeg kommet litt i tvil om hva jeg skal gå for.

     

    Har 2 typer skjermkort i tankene, ASUS Radeon HD 5870 2GB GDDR5 og EVGA GeForce GTX 480 1536MB PhysX CUDA.

     

    Jeg hadde tenkt jeg skulle kjøre disse i SLI/Crossfire X så da kommer altså spørsmåle, hva yter best ?

     

    Asus:

    Klokkehastighet - 894 MHz

    Memory Clock Speed - 4.8 GHz

    Minne - 2 GB GDDR5 SDRAM 256-bit.

     

    EVGA:

    Klokkehastighet - 726 MHz

    Memory Clock Speed - 3.8 GHz

    Minne - 1536 MB GDDR5 SDRAM 384-bit.

     

    Ytelsen dere ser ovenfor er naturligvis pr.stk ( Hvis noen skulle lure )

     

     

    Takk for all hjelp ;)

×
×
  • Opprett ny...