Gå til innhold

Thumose

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thumose

  1. Hei!

    Her er vi inne på et nytt tema jeg ikke kan noe om desverre.

     

    Jeg har fått skade på bilen min i forbindelse med en kolisjon, og har nå fått beskjed om at verdien på bilen er mindre en det koster å reparere (noe jeg egentlig var klar over) og da fått spørsmål om jeg ønsker kontantoppgjør på dette.

     

    Dette vil jo kanskje være det beste ? jeg må ha bil for å komme meg til/fra jobb og har ingen andre akkurat nå. Og bilen min kommer IKKE til å holde serlig lenger, har fått beskjed om at den ikke kommer til å gå gjennom EU kontroll i '13. Men hvordan fungerer dette?

     

    La oss si at bilen er verd 10.000 og skaden taksert til 20.000... Hvis jeg da tar kontant oppgjøret får jeg da utbetalt 20.000 minus bilens verdi av 10.000 og jeg får bilen selv? Eller er det noe annet jeg burde tenkte på her?

     

    Mvh

    Thumose

  2. Takk for mange bra svar her.

    Som jeg forstår det vil eneste forskjellen være at hun får mindre og jeg får mer, men like masse som vi skulle fått uansett. Vi har ikke helt felles økonomi så det hadde kanskje vært greit å dele det da.

     

    Vis jeg hadde tjent VELDIG lite hadde det kanskje vært greit at fratrekket gikk på henne? men så lenge vi har nesten lik lønn har det vel ikke noe å si, hvis jeg har fortstått rett :)

  3. Hei!

    Et lite spørsmål til dere som vet mye mer en meg om dette :)

     

    Jeg og min samboer kjøpte hus i 2009 og har et lån på 1 mill. Hun har ellers rest på et billån på ca 50.000 som hun betaler, mens jeg har ingen andre lån.

     

    På ligningen i fjor var det kun hun som hadde lånet oppført på seg, så hun fikk jo endel tilbake på skatten. Men så er spørsmålet, burde vi begge ha 50/50 av lånet på oss? Altså pengene går til det samme uansett og det er ikke det at jeg ikke vil hun skal ha pengene ;)

     

    Men vil det være mer lønsomt for oss å endre på det? Eller vil være best å ha det slikt? Hun har ca 60-70.000 mer en meg i årslønn. Noen snakket om at vi kunne lignes sammen, men det gjelder vel når man er gift ?

     

    All svar er til hjelp :roll:

  4. Hei!

    Prøver om noen kan hjelpe meg her, av og til finner min kjære pc ut at han skal komme opp med en liten blåskjerm bare for å plage meg litt. Jeg har avinnstalert, formatert og prøvd meg frem med oppdatering av drivere, men er ikke sååå flink at det gjør noe.

     

    Idag fikk jeg skrevet ned "hoved" delen av det som står på "blåskjermen", og det lyder ca:

     

    *** STOP: 0x000000D1 (0x00000000039FFFF6, 0X00000000000000002, 0X0000000000000000, 0XFFFFFA60035835AA)

     

    *** USBPORT.SYS - address FFFFFA60035835AA base at FFFFFA6003551000, Datastamp 479199d8

     

     

    Noen som har gode idéer her? jeg skulle lagt med no chrash dump, eller hva det heter, hvis noen kan fortelle meg hvor jeg finner dette.

     

    På forhånd takk

    Thumose

  5. Hei!

    Samboer har kjøpt seg ny telefon og skal overføre bilder og slikt fra sin gammle telefon. Det er en SE G900 og touchscreen har sluttet å fungere på den, så får ikke kopiert over til minnekortet. Men når telefonen kobles til pc får vi bare tilgang til minnekortet og ikke til det som ligger på selve telefonen. Har noen vært borte i dette før? jeg får til å ta backup av alt på den via PC Suite for SE, og da ser det ut som han tar backup av bilder også, men klarer ikke finne disse på pc'n, og om jeg i det hele tatt kan finne din på denne måten. Håper noen har noen kloke svar, tenkte ringe SE kundeservice men må vente til mandag. :)

     

     

    Mvh

    Thumose

  6. Hei!

    Nå er det på tide med ny telefon snart føler jeg, jeg har idag en W995 (neida den er nok ikke så gammel) men har fått litt juling så det er nok på tide :)

     

    Jeg har enda en liten forkjærlighet for mobiler med knapper (ikke qwerty) og har vært utrolig fornøyd med min kjære W995. Men etter å ha kikket meg litt rundt har jeg jo oppdaget at det finnes lite telefoner på markede som ikke er Touch ELLER telefoner som er "for de som bruker telefon veldi veldig lite". Er Sony Ericsson fan, men står vel ikke av veien for å "prøve noe nytt" :thumbup:

     

    Vet dere om noen bra telefoner som kommer i det nærmeste av denne typen? Eller har jeg gått glipp av noen?

     

    Mvh

    Thumose

  7. Hei!

    Prøver meg igjen jeg. Er ute etter en surfepc, jobbe litt med excell og word. Og spille litt "lett spill" (Les FM 2010) Trenger ikke en pc med bra skjermkort, men den må være kjapp, ha grei harddisk, trenger ikke ha kjempe bra batteri da den blir stående meste parten av tiden i ro. Vil helst ha en med HDMI utgang så jeg kan koble till PC for å se filmer/serier. Fant en på Elkjop.no, men er ikke så fan av elkjøp. Og har kommet over denne på komplett.no

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=576282&view=detailed#ProductTabs

     

    Men kanskje dere har noen bedre alternativ. Pris klasse rundt 5-6000.

     

    Håper på gode alternativ :D

     

    Mvh

    Thumose

  8. Hallo godtfolk og data vitere :new_woot:

     

    Trenger litt hjelp fra dere som virkelig kan dette. Jeg og sambo skal kjøpe oss en bærbar "surfepc" som skal stå i stua.

     

    Vi har ikke satt opp noe "max pris" enda. Men ser for meg en ikke alt for dyr, da jeg har en "dyr" pc stående som jeg spiller på.

     

    Vi skal bruke denne til litt enkel word/excel jobbing. Surfe på nett, og spill som ikke trenger stort grafikkkort (les FM 2010 :thumbup: )

     

    Så jeg leter etter en bærbar som har grei skjerm, er kjapp, "ok" lagringsplass, trenger ikke ha så veldig bra skjermkort, den trenger heller ikke ha kjempe godt batteri. En ting jeg kunne ønske (men er usikker på pris) er et tv kort. Men jeg vil i allefall at den skal ha mulighet til å koble til pc så jeg kan se Filmer o.l på tv'n i stua fra pc'n (HDMI utgang kanskje?)

     

    Nå skal det sies at min data kunnskaper går mest på "software" så trenger all hjelp jeg kan få. Og hvor bedre plass en akkurat her :innocent:

     

    Mvh

    Thumose

  9. Det positive er jo at du kan legge det på div. abb. Kontant kort med denne tillegstjenesten ville jo kanskje friste endel folk som ikke har eller kan ha vanlig abb.

     

    Men jeg tror nok at FriVenner blir å forsvinne, vis du f.eks legger denne tjenesten på et FriHet (uten binding) så får du altså 49,- i mnd, Billigere startavgift til telenor + 20 øre billigere minuttpris til alle andre leverandører og Djuice, ja og billigere sms pris. Vis du sammenligner med FriVenner.

     

    Eller du kan jo også legge til denne på DjuiceFriends som tilsier at du betaler 49,- for å ringe med 0,- i minuttet til BÅDE telenor og Djuice kunder :)

    (da forutsett at du ikke har binding)

  10. I mange tilfelder så tjener du jo i lengden på å kjøpe en telefon med Zero fremfor frihet.

     

    Zero koster jo 1188 i året (ja minst 2376)

    Og Frihet koster jo 2388 (ja egentlig mist 3576)

    Altså 1200 kr mindre i mnd.

     

    Så vist en telefon med Zero koster mindre en 1200kr mer med Frihet så tjener du jo på det, vis du ser på det over 12 mnd....

×
×
  • Opprett ny...