Gå til innhold

Daft

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

Innlegg skrevet av Daft

  1. 'Familiepakka' fra OneCall med 3 medlemmer hvorav én nå skal ut, men hvordan funker egentlig dette?

     

    Så vidt jeg har forstått så er det 'eier' av familiefakturaen som står som juridisk eier for alle tre tlf.numrene? Returneres nummeret da automatisk når et medlem bestiller nytt abonnement hos annen operatør, eller må det gjøres noe hokus-pokus på egenhånd her?

     

    Oppsigelse står det festlig nok svært lite informasjon om på nettsidene, så håper noen har kjennskap til dette. ?

  2. Absolutt enig i at denne løsningen pleier å fungere greit. :)

    Det er mest manglende respons fra utleier, og usikkerhet rundt depositumet som gjør at jeg i dette tilfellet vil undersøke situasjonen.

     

    Med henvendelse mener jeg, og hold dere fast, noe så urprimitivt som et brev i posten. Leiekontrakten vår har nemlig kun spesifisert en postadresse til utleier - Ikke noe e-post, tlf.nr. eller lignende. Ser heller ikke hva utleier skulle tjene på å unngå oss, men i dette tilfellet virker det unektelig slik.

     

     

    Jeg bor i noe tilsvarende, minus at utleier svarer kjapt. Mulig det ser shady ut på utsiden, men det fungerer tålelig greit - minus usikkerhetene rundt evt tomme rom når folk flytter ut. Dermed er det et poeng at folk blir boende en stund i slike kollektiv, hvertfall etter min erfaring.

    Vet ikke hva du legger i "henvendelse"; men en telefon på ettermiddag/kveldstid er kanskje enklere enn mail, for eksempel. Prøver å være litt praktisk her. Kan ikke helt se at utleier har noen grunn til å gjøre seg "hard to get".

    Ang. fremleie kan kanskje proffene bidra med en tolking av husleielovens paragraf 7-3?

    § 7-3. Framleie av del av bolig

    Leier av bolig som selv skal bo i boligen, kan framleie en del av boligen med godkjenning fra utleieren. Godkjenning kan bare nektes dersom framleierens forhold gir saklig grunn til det eller husrommet klart blir overbefolket.

    Slik jeg leser den kan ikke utleier uten videre nekte deg fremleie, så om du ikke ramler borti noen utleier beviselig har dårlige erfaringer med burde det gå fint - såfremt du får kontakt med utleier. Dette er sagt som legmann, intet mer enn det.

     

  3. Stemmer, 2-3 uker etter kjøp var det jeg fikk høre fra selger. Jeg har selv ringt etter at det var gått 3 uker, og igjen etter 4 uker og fikk da begge gangene høre at sengen skulle komme "denne uken". Selger har ikke ellers gitt beskjed om noen forsinkelse, og det er nå passert 5 uker siden bestillingen ble gjort.

     

    Sengen er helt standard så jeg vil ikke tro at den er veldig spesiell, men produsenten av merket produserer/leverer senger kun når det kommer en bestilling.

     

    Jeg har ikke kjøpt reserveseng eller lignende siden jeg trodde at dette ville ordne seg relativt raskt, men har tapt en del i reiseutgifter og reisetid da jeg har endt opp med å bo et stykke lenger unna i denne perioden.

     

    Sliter litt med hendelsesforløpet her. Avtalt leveringstid var 2-3 uker etter kjøp. Når gav selger beskjed om forsinkelsen? Hvor lenge er dette siden? Og dersom varen kommer innen tidsfristen selger har satt, hvor mange uker er den da forsinket?

     

    Er sengen så spesiell at "selgeren derfor ikke uten vesentlig tap disponere tingen på annen måte" jf. fkjl § 23?

     

    Har du måtte kjøpt en reserveseng i mellomtiden som følge av forsinkelsen, eller hatt andre tap som følge av forsinkelsen?

  4. Hei

     

    Jeg bestilte for litt over en måned siden en seng fra en møbelbutikk. Denne sengen var en bestillingsvare som selger sa at ville ha en leveringstid på 2-3 uker. Påskeferien kom i mellom her, men selger nevnte ikke noe om at dette ville forlenge leveringstiden.

     

    Kvitteringen jeg fikk på bestillingen har latt leveringstiden stå blank med spesifisering om at leveringstiden kun er et estimat og at det kan ta noe lenger tid, og at kjøp av spesielle varer er bindende. Siden dette er en tilpasset seng som kun blir levert på bestilling så antar jeg at den regnes som en spesiell vare og også går under kategorien for spesialtilpassede varer i lovverket.

     

    Siden det begynner å haste å få denne sengen på plass så lurer jeg på hvilke rettigheter jeg har her i forhold til lovverket? Kan jeg få dette kjøpet hevet, eller hvor lang tid over leveringstiden må det egentlig gå før dette kan bli aktuelt? Og hva skal man egentlig anse som rimelig tid når selger har latt leveringstiden stå blank?

     

    Takk på forhånd for all hjelp. :)

  5. Takk for info :) Var på Rhodos i fjord rundt midt juli, og må si det var ganske bra her da. Men så er jo kanskje Rhodos et mer populært reisemål(?). Det som er dumt med Kos er mangelen av direktefly fra vestlandet :tease:

     

    Har aldri vært på Rhodos så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag, men fikk høre av folk i Kos at det visstnok var et gammeldags(?) sted og ikke like populært lenger. Kos i seg selv er jo heller ikke så stort egentlig om man tenker i forhold til en del andre partysteder, men jeg trivdes egentlig med det. Var stort nok til at man hadde et greit utvalg av spisesteder, strandbarer og utesteder og samtidig lite nok til at man hadde sjans til å møte de samme folkene to kvelder på rad ved en tilfeldighet. :p

     

    Alkoholen er ikke så voldsomt billig forresten! Tror de utnytter det grovt at det stort sett er skandinavere der med god kjøpekraft, for en drink kostet 5-8 euro og en shot kostet 2-4 euro ca.

  6. Noen som vet hvordan kos er i tidlig juli? Mange folk og god stemning? Er en guttegjeng på ca 7 som vurderer å dra der, men med tanke på at folk skal i militær/videre studier må vi dra tidlig. :)

     

    Er helt ok, men det er ikke før midten-slutten av juli det begynner å bli mye folk og ting virkelig blir bra. :)

    Før det så er det mye bartenderskoleelever og de er jo ikke dårlige på å feste akkurat, men så mange er det ikke.

  7. Takk skal du ha! Vi endte forresten opp med Kosta Palace, hehe.. :)

     

    Tror dere blir fornøyd med det! Endte bare opp med å sove der et par ganger etter nach når jeg var for sliten til å gå "hjem" til St. Constantine, men hadde lett valgt Kosta om jeg skulle dratt tilbake. :)

     

    Rommene er helt greie og uteområdet til hotellet er veldig fint. Så godt som perfekt beliggenhet også, midt mellom stranden og bar street. Eneste "nedturen" var at man måtte være ute til kl. 12 på natten om man skulle feste, men da kunne man begynne å traske mot bar street uansett selv om det kanskje var litt i tidligste laget.

  8. Har kun overnattet på Saint Constantine og Kosta Palace og kan egentlig ikke anbefale noen av de 100%. God standard til Kos å være og hyggelig personale, men de hadde preg av å være litt "familiehotell". Skulle være stille etter klokka 12 osv. noe som funker svært dårlig om man er ungdommer på fylletur.

     

    Har ingen erfaringer med Michel dessverre, men utfra et kjapt Googlesøk så ser det iallefall ut til at det er veldig bra plassert. Ca. midt i turistområdet med passe kort vei til både strand og bar street. :)

  9. Litt bom kan det nok hende at det er, dessverre!

    Flott hotell med fine rom, hyggelig personale og en bar som serverer uvanlig gode mojitos når den riktige bartenderen er der, men noe typisk partyhotell er det ikke.

    Tilbragte et par uker der under høysesongen i fjor, og da var det utrolig nok noen barnefamilier som hadde forvillet seg til partyøya. Personalet var derfor ganske strenge på at det skulle være stille om nettene.

     

    Kan forøvrig nevne at det ikke egentlig er så farlig. Endte ofte opp med å være i bar street frem til 6-7 på morgenen, så var det som regel et nach å dra på et eller annet sted før man kræsjet i en solseng på stranda eller på hotellet, eller evt. fortsatte festen ved en strandbar.

  10. Ville nok ikke belaget meg på noen prisstigning nei, med tanke på at ting kommer til å gå galt eller i beste fall flate ut før eller senere. Samtidig så er det en relativt populær og voksende by, så jeg ser ikke for meg at en sentral leilighet her ville droppet alt for mye i pris selv om ting skulle gå riktig ille. En mulig renteøkning har jeg allerede regnet ut at jeg kunne taklet.

     

    Men som sagt kan investeringen fort strekke seg lenger enn kun 3-4 år da jeg ikke ville hatt noe imot å bli værende i denne byen etter endt studie. Selv om det ville medført pendlerstatus så har jeg gode transportforbindelser til mer sentrale strøk her og kunne nok ha klart meg greit med å bo her i en litt lengre periode.

     

    Jeg har en del møbler fra før så den kostnaden ville ikke blitt så altfor gal, men noe måtte jeg kjøpt nytt så det er absolutt verdt å ta med i betraktningen. Heller nok mest mot å leie i en periode til, og prøve å finne noe så billig som mulig så jeg kanskje kan øke egenkapitalen en smule før jeg ser på dette igjen om et års tid med litt bedre planlegging. Sitter da også med 200.000 kr som kan plasseres på andre måter så lenge.

  11. Enig i at det er et rimelig shaky prosjekt ja, og det var vel egentlig grunnen til at jeg tok det hit til forumet for å få noen meninger rundt det hele.

     

    Ville nok bare ha gått for det dersom jeg fant en leilighet jeg med 100% sikkerhet visste at jeg kunne trives i de neste 3-4 årene om ikke lenger, men mistenker også at det ville være fort gjort å fire litt på kravene og velge noe suboptimalt etterhvert som fristen nærmet seg og man fortsatt ikke hadde funnet noe. -Når jeg tenker på det på den måten så frister det egentlig mest å droppe idéen og heller planlegge det hele litt bedre frem til neste mulighet.

     

    Samtidig så lurer jeg på om jeg vil ha noe bedre tid eller være noe bedre stilt ved neste åpning. Vil da igjen sitte med en leiekontrakt som går ut en viss dato, og være avhengig av å finne meg et nytt sted å bo innen den tid. Ser ikke for meg at jeg vil kunne klare å spare noe særlig mer heller, så egenkapitalen vil nok fortsatt bli sittende på 200k.

     

    Jo mer jeg tenker på det jo mer heller jeg nok egentlig mot å ta en leieperiode til sånn at jeg ikke ender opp med å gjøre noe litt for impulsivt, men huff så bittert det føles å kaste bort penger på husleie.

     

    Får ta én runde til i tenkeboksen før jeg evt. går videre med dette tror jeg.

    Takk for synspunkter så langt!

  12. Spørs om jeg rekker å skaffe meg en jobb før jeg evt. må prøve meg, Zeph. :\

    Med tanke på at jeg i realiteten er hjemløs fom. 31. januar så må jo hele prosessen helst være ferdig innen den tid, om jeg ikke skal måtte bruke penger på dyre mellomløsninger også.

     

    Å sette opp et lite budsjett for å vise banken at jeg har en viss kontroll på økonomien rundt det hele er nok definitivt ingen dum idé. Takk for tips!

  13. Ser for meg at jeg kan komme til å bli boende i denne byen også etter endt studie, så tidsrommet kan fort strekke seg over 3,5 år.

    Det er snakk om et siviløkonomstudie, så med mindre alt skulle gå ad undas så våger jeg å tro på at fremtidsutsiktene er relativt gode.

     

    Takker så mye for synspunkter så langt! Greit å vite at det ikke er helt sjanseløst før jeg evt. tar en tur ned til de skumle bankfolkene.

  14. Er selvsagt fullt klar over at det vil bli trangt ja, men det er som nevnt ikke mye verre enn nåværende situasjon med husleie i 7000-kronersklassen. Måtte så klart sett ann felleskostnadene, men det virker ikke umulig å finne noe med felleskostnader rundt tusenlappen i måneden. 3000 ville naturlig nok vært uaktuelt.

     

    Vet ikke hvor grundig du leste innlegget mitt, men som nevnt er også planen å finne en deltidsjobbb så fort det lar seg gjøre. Problemet er i hovedsak bare at det neppe blir tidsnok til at jeg har noen inntekt å vise til innen jeg må ta valget om å enten gå inn i et nytt leieforhold eller prøve å få lån til å kjøpe noe.

     

    EDIT: Siden den økonomiske rundgangen først ble dratt inn så har jeg som nevnt også ressurssterke foreldre som kan hjelpe til for en periode selv om målet selvsagt er å ikke flyte på det. Spørsmålet her er om noen bank i det hele tatt vil være villige til å gi et lån basert på disse betingelsene.

  15. Sitter for tiden i følgende situasjon:

     

    Student med 3,5 år igjen av studiet og 200.000 kr. i tilgjengelig egenkapital. Har for øyeblikket en leiekontrakt som utløper i slutten av januar, og vurderer derfor om jeg skal prøve å få kjøpt noe eget fremfor å gå inn i et nytt svindyrt leieforhold(har ikke mulighet til å leie gjennom studentsamskipnad og må derfor inn i et privatmarked hvor månedsleiene fort kommer opp i over 7000 kr.).

     

    Siden jeg bor i en relativt liten by ser jeg for meg at jeg kunne fått en passe liten leilighet til rundt 1,2 mill. medregnet alle kostnader, noe som gjør at jeg holder meg akkurat innenfor egenkapitalkravet på 15%.

     

    Problemet mitt blir at jeg akkurat nå kun har studielån å vise til som inntekt fram til jeg finner meg en deltidsjobb, og siden dette er en avgjørelse som må tas ASAP så kommer jeg jo rett og slett ikke å ha noen lønnsslipper å vise til banken dersom jeg skal søke om et boliglån nå.

     

    Ser for meg at et lån på 1 mill vil være mulig å betjene for en kort periode kun på studielån og hjelp fra greie foreldre dersom jobbsøkingen skulle gå dårlig, og så fort deltidsjobben er på plass så vil også et rentehopp være tålbart, men er det egentlig noen sjans i havet for at en bank kan komme til å gå med på dette?

     

    Nevnte foreldre vil også være villige til å stille som sikkerhet eller medlåntakere dersom det kan blidgjøre bankfolkene i noen særlig grad.

  16. Sympati fra meg! Har selv bare hatt ett tilfelle av pneumothorax, og det er definitivt ikke noe som frister til gjentakelse.

     

    I mitt tilfelle så punkterte begge lungene, og siden jeg ikke merket noe særlig til det annet enn litt pustebesvær og det var midt i allergisesongen så tenkte jeg ikke noe særlig over det. Ikke før det ble så ille at jeg dro til en røntgenundersøkelse og fant ut at den ene lungen var helt kollapset, og at luftrommet utenfor lungen stod i fare for å trykke andre organer ut av plass og knerte meg ganske momentant.

     

    Kjenner smerten av det drenet mellom ribbeina bare av å lese innlegget. Ikke hjalp det noe særlig å være dopa på morfin heller. :p

     

    Føler virkelig med deg, og håper det ordner seg! Har du vært igjennom noe kirurgi forresten? Hos meg så fikset de det ved å skjære bort en liten del av lungen som hadde slike blemmer.

  17. "Forskrift om omsetning av alkoholholdig drikk" sier følgende:

     

    § 4-5. Brennevin kan bare skjenkes i mengder á 2 og 4 cl. Dette gjelder ikke for servering av cocktails.

     

    Det jeg lurer på er hva som defineres som cocktails her? Er det en hvilken som helst blandet drink, de offisielle cocktailsene på IBA sin liste, eller noe annet?

×
×
  • Opprett ny...