Gå til innhold

Kaxro

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaxro

  1. Kanskje litt seint å melda ifrå om dette, men:

    Her får vi mengder med zombier i ei stor, opa verd...

    og

    Eit anna spel av elder dato som dukkar opp denne månaden

    Og når eg først er i gang med å pirka: Zombi og lyseffekt er hankjønnsord.

    Elles godt skrive av Furevik, som vanleg :)

     

    La ned mange timar i Heroes III i si tid. Får sjå om det vert nykjøp no.

  2. [...]

    Fant ikke stort hos SP.

     

    Er einig i at det var vanskelig å finne info om dette på SP sine sider. Skal ta det opp med folk i partiet.

     

    Uansett, dette er det Janne Sjelmo Nordås, SPs medlem i transport og kommunikasjonskomiteen på Stortinget sa i debatten om DLD 4. april 2011:

     

    Lagring uten mistanke.

     

    Datalagringsdirektivet pålegger alle teleselskaper å lagre hvem du ringer til, hvor du ringer fra, når du ringer, hvor lenge du snakker, hvem du sender SMS til, hvor mottakeren befinner seg, når du er på Internett, hvor lenge, og hvem du sender e-post til uten at det foreligger konkret mistanke om noe kriminelt.

     

    Datalagringsdirektivet betyr at alle innbyggere i Norge i praksis blir overvåket. Derfor er SP i mot å gjøre datalagringsdirektivet til norsk lov.

     

    Overvåking av egen befolking.

     

    Hadde dette dreiet seg om å registrere hvem du får brev fra, hvem du sender til, hvor ofte du får brev osv, da tror jeg alle hadde sett at dette er overvåking av egen befolkning.

     

    Det forsøkes å forklare behovet med at politiet trenger dette for kriminalitets bekjempelse. Dette er en pakkeløsning, og langt mere enn det som først og fremst har vært argumentert for, - lengre utsatt sletteplikt på IP adresser.

     

    Utsatt sletting av IP-adresser.

     

    Både Datatilsynet og partiene i personvernalliansen har akseptert lengre utsatt sletteplikt av IP adresser. Fordi det er et betydelig mindre inngrep i forhold til personvern enn direktivets innhold. Det ville ikke AP og Høyre være med på.

     

    I stedet tar man hele pakken, før man vet hva EU i sin revisjon av direktivet kommer til å foreslå. Evalueringen av direktivet som er starten på revisjonen er varslet å komme medio april, om vel en uke.

     

    Sverige avventer et år til tross for trusler om bot.

     

    I strid med grunnloven.

     

    Forfatningsdomstolen i Tyskland, Romania og Tsjekkia mener direktivet er i strid med grunnloven. EUs datalagringsdirektiv er av den tsjekkiske grunnlovsdomstolen avvist som «utilbørlig mot personvernet».

     

    Hvorfor er det nettopp disse landene som setter foten ned for lagring av data? Jeg vil tro at med deres rimelig nære historie, har man god grunn til å være kritiske til et vært forsøk på å overvåke hele eller deler av befolkningen.

     

    Å innføre datalagringsdirektivet er å legge det demokratiske rettsprinsippet om at enhver er uskyldig inntil det motsatte er bevist til side.

     

    Nytt i norsk rettspraksis.

     

    Dette medfører noe helt nytt i norsk rettspraksis. Man tråkker over en prinsipiell grense for selve rettsstaten. Flere mener at innføringen av direktivet bryter med grunnleggende menneskerettigheter, og det er varslet rettssaker.

     

    Det hevdes at datalagringsdirektivet vil være et nyttig verktøy for politiet. Men avveiningen om hvorvidt man mener de etterforskningsmessige fordelene man oppnår er verd de personvernmessige og rettsstatlige kostnadene direktivet har, er et politisk spørsmål, ikke et politispørsmål.

     

    Overvåkingen kan omgås.

     

    Samtidig kan overvåkingen omgås ved å bruke proxy-servere, nettbasert e-post, VPN-oppkobling (som Stortinget har) og falske e-postadresser, usikrede trådløse nett, Skype, kontantkort fra utlandet.

     

    Høyre har fått sukra direktivet med å redusere lagringstiden fra 12 til 6 mnd og forsøker å gjøre det lettere for sine personvernforkjempere med en avtale med AP.

     

    Kostnader uklart.

     

    Hva som egenlig er på plass, har ikke vært lett å få innblikk i. Det er både uklart hva som ligger i enkelte forslag, hva det vil komme til å koste og hvem som skal betale. Det ble ikke fra flertallet bestående av AP og Høyre gitt rom for å få brakt dette på det rene i komiteenes behandling.

     

    JD sier: "En nærmere redegjørelse [av merkostnadene og gjennomføring av det praktiske opplegget] vil forutsette en utredning med lengre tidsfrist enn det som er gitt i komiteens brev".

     

    SD sier: "Oppsummeringsmessig vil forslagene i avtalen mellom Arbeiderpartiet og Høyre medføre svært høye kostnader og være meget utfordrende å gjennomføre".

     

    Hva haster sånn?

     

    Hva er det som haster sånn? Direktivet skal ikke tre i kraft på enda et år, og andre land tar en fot i bakken.

     

    President, Senterpartiet tror ikke det er EU som stresser på for å få Norge til å avklare dette, det virker mer som om det er mer hjemlige forhold som skal roes.

     

    Etter vårt syn president, så vil Stortinget gjøre vedtak i en sak der det på ingen måte er redegjort for hva som er lagringstid eller innhold i direktivet etter at EU har gjort sin revisjon.

     

    Innskrenker folks personvern

     

    Senterpartiet mener også at direktivet går alt forlangt i å innskrenke folks rett til personvern. Stortingsflertallet kunne valgt en langt mindre inngripen i folks privatliv

     

    Det er bekymringsfullt at AP og Høyre nå åpner for et overvåkningsregime av alle norske borgeres lovlige aktiviteter på nett og via telefon. Høyre kunne valgt å være et fyrtårn i Europa for personvern interessene, i stedet velger man det motsatte. Det er svært beklagelig at ikke et samlet Storting står opp for personvernet og går i mot EUs datalagringsdirektiv.

     

     

     

    Edit: Eg såg under feil avsnitt. SP har dette i sitt prinsipprogram for 2013-17:

     

    Frie og ansvarlege enkeltmenneske

     

    Senterpartiet ønskjer eit samfunn som gjev enkeltmennesket mest mogeleg fridom. Enkeltmennesket har ufråvikelege rettar, men også klare plikter, som å respektere fridommen til andre, ta vare på naturen og medverke til fellesskapet. Samtidig skal samfunnet leggje færrast mogeleg avgrensingar på livsutfaldinga til folk.

     

    Eit meir komplekst og digitalisert samfunn gjev høve for kvar enkelt av oss, men inneber også utfordringar. Overvaking kan vere eit effektivt tiltak mot kriminalitet, men reiser etiske problemstillingar. Alt teknologien gjer mogeleg må vegast opp mot rettsstatsprinsippa. Senterpartiet ønskjer eit ope samfunn bygt på tillit mellom medmenneske og der personvernet speler ei viktig rolle. Overvaking og kontroll må kvile på ei etisk og prinsipiell tilnærming og vere minst mogeleg inngripande overfor innbyggjarane. Overvakingssamfunnet flytter ansvaret for eige liv og for sømmeleg framferd frå individet til samfunnet. Senterpartiet ønskjer ikkje ei slik utvikling.

     

    Kontrakten mellom mennesket som medverkar og tek ansvar, og staten som gjev fridom og tryggleik, er limet i velferdssamfunnet. Senterpartiet ønskjer å styrkje dette samspelet. Enkeltmennesket må ansvarleggjerast og staten må ikkje innskrenke fridomen gjennom meir byråkratisering, kontroll og overvaking. Fridomen og rettane til individet kan bli truga både av ein for sterk marknad og ein for sterk stat. Senterpartiet meiner at desse må balanserast for å sikre eit godt samfunn for enkeltmennesket.

     

     

    Programmet er tilgjengeleg på bokmål for dei som føretrekk det.

  3. Merkar meg at det forfattaren nemner om PlayBook ser ut til å vera basert på den originale anmeldelsen på amobil av PlayBook OS !, som sidan den gong har blitt oppdatert til 2.0.

     

    Eigen e-postklient er no på plass, med støtte for sosiale nettverk i klienten. Det er også støtte for Android apps. 16gb-versjonen er i skrivande stund tilgjengeleg til rett over 1000-lappen, og blir etter alt og dømme oppdatert til BB10 når den tid kjem. Ein ny test hadde vore veldig interessant...

  4. Hei,

    Har funne US-versjonane av Nexus 7 16GB og Galaxy TAB 8.9 32GB til omtrent samme pris.

    • Så vidt eg forstår manglar begge støtte for minnekort
    • Nexus 7 manglar kamera bak
    • Tab 8.9 har eldre versjon av Android (kan oppdaterast til 4.1 med litt rooting og styr)
    • Google Nexus = fleire offisielle oppdateringar?
    • Dobbelt så stor lagringsplass på Tab 8.9
    • Dobbelt så mange prosessorkjerner på Nexus 7
    • Same oppløysing, men mindre skjerm på Nexus

    Det var det eg kom på i farten. Kva vil folk anbefale?

    Har heller ingenting mot å vente, om det er betre alternativ på veg i samme prissegment (mellom 2k og 2,5k). :hmm:

  5. Har følgt med på denne no ei stund, men blei litt skuffa når eg såg at 1810TZ har blitt fjerna frå Amentio, Multicom og Datakjeden sitt sortiment. Eg sendte derfor melding til supporten på Amentio, og spurte om det betydde at dei ikkje kom til å ta inn verken 1810T eller -TZ. Fekk dette svaret:

     

    Hei

    Akkurat denne modellen av Acer 1810TZ hadde dansk tastatur, så vi så oss nødt til å fjerne den fra vår web.

    Vi har for øyeblikket ingen konkrete planer om å ta inn denne modellen, grunnet det danske tastaturet.

     

    Hvis du har bestillt denne varen ber vi deg sende oss ditt ordrenummer, for å evt kansellere, eller bytte til ett annet produkt

    Det betyr vel i praksis at dei ikkje har peiling på når versjonen med norsk tastatur eventuelt dukkar opp...

  6. Først vil eg berre uttrykkje glede over at det faktisk går an å skrive nynorsk i denne tråden utan å motta eit nakkeskudd når ein opnar kjeften. Sjølv skal eg ha eksamen på bokmål på måndag :)

     

    Har lese heile heftet no, og har laga ei lita liste over ting eg trur det kan komme oppgåver om:

    • Oppgåve som dreiar seg om maktmissbruk sett i forhold til korleis ein sjølv ville ha nytta makt, dersom ein fekk det (good Bush <-> bad Bush).
    • Så kjem det kanskje ei oppgåve som går på kjønnsdiskriminering og hersketeknikk i arbeidslivet (Valla, kor er du når me treng deg?).
    • Novelle/artikkel om vald/omsorgssvikt i heimen?
    • Oppgåve om diskriminering/mobbing av og med språk/dialekt.
    • Om moderne massekommunikasjon (t.d. Facebook) bidreg til aukande grad av mobbing og krenking av privatlivet.

    Håpar eg tippar rett på eit par i alle fall...

×
×
  • Opprett ny...