Gå til innhold

laksekongen

Medlemmer
  • Innlegg

    270
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av laksekongen

  1. Hei Callvalley!

     

    Er selv 1996 og studerer i Bodø nå. Som du kan se så er jeg 20 år i år, og det var da min første mulighet for å søke PHS. For å si det sånn så er jeg ikke ALENE om å være 20 år her hos oss, faktisk en del andre også.

     

    Det handler gjerne om modenheten for alderen, men også tankegangen hos en person. Er du åpen, inkluderende og reflektert kommer du langt. Husk, ærlighet! 

  2.  

    Noen som vet når man skal møte opp på tirsdagen i Bodø? Står i velkomstbrosjyren at det er klokka 11.30, men om jeg går inn på itslearning og sjekker timeplan, så står det at det er fra 8.15 på tirsdag 23.08. Antar at det er 11.30 som er korrekt, men vil bare forsikre meg.

    Hvor finner man timeplan på itslearning?

     

    Den finner du her på TimeEdit.

    https://no.timeedit.net/web/phs/db1/

  3. Tenker at det blir én oppgave siden de fikk det i fjor, kanskje noe i duren av: "Forklar hvordan sosiale problemer rundt ungdomstiden har utviklet seg i Norge. Drøft hvordan det norske samfunn (muligens den norske velferdsstaten) gir mulighet til gode oppvekstvilkår".

     

    Her kan man trekke inn alt av kriminalitet, spiseforstyrrelser, rus, dataavhengighet, utdanningspress og andre sosiale problemer, hvor man man trekke inn Erikssons teori, samt kapitlene om velferdsstaten hvor man i større grad kan trekke inn Maslow. Tviler egentlig på at det vil handle om globalisering og multikulturalisme, da det ikke er noen indikasjoner til dette i forberedelsesarket. Men det er jo relevant å drøfte hvordan økt mediabruk påvirker de sosiale problemene særlig ungdom står ovenfor, f.eks. press og forventninger.

    Det trenger ikke nødvendigvis å bli kun en oppgave, da eksamen både vår og høst 2014 var det. Da stod det spesifikt i forberedelsesdelen av man skulle forberede seg til å skrive kun en oppgave. Dette gjør det ikke i årets forberedelse. 

  4. Hei! Kom også opp i sosialkunnskap :)

     

    Jeg har læreboka Fokus Sosialkunnskap fra Aschehoug. Kommer i første omgang til å se på teoretikerne Maslow, Mead, Erikson og Skinner så jeg har noe å begrunne påstandene mine i, og så vil jeg nok lese en del nyheter og samle kilder. Vet dere om noen andre viktige teoretikere?

    Kjører samme bok her. Tror jeg gir faen i teoretikerne. Ikke tenkt tanken en gang, men kan jo faktisk være veldig relevant da det står under kapittel 1.2.

     

     

    Ser eksamen fra 6.6.2012 der oppgave 1 er å jobbe utifra DEL 5 - Samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoder, lage undersøkelser (Kvalitativ) med mer.  "Oppgave 1: Formuler en samfunnsfaglig problemstilling om barn og lek. Lag et opplegg til en kvalitativ undersøkelse som kan gi svar på problemstillingen du har laget. Du skal vurdere om undersøkelsen din vil gi et godt svar på problemstillingen. I vurderingen skal du gi eksempler på mulige feilkilder" 

     

    Det kan komme, men håper og tror det ikke kommer.

     

    Ellers vil vi se på kompetansemål og relevante faguttrykk som står sist i kapittel 1.1 og 1.2. Også ser vi under kompetansemålene at man må kunne definere begreper knyttet til sosialisering og bruke dem til å sammenlikne sosialisering i ulike tidsperioder i Norge. Dette er et av mange mål, men mulig at en slik oppgave kan komme.

  5. Hei!

     

    Eksamen i Sosialkunnskap våren 2015 står for tur. Søker derfor tips til mulige oppgaver og problemstillinger som kommer :)

     

    Tema: Ungdom og oppvekstvilkår Du skal forberede deg på å skrive om ungdom og oppvekstvilkår i Norge. Under forberedelsen skal du arbeide med relevante kompetansemål i læreplanen og aktuelt fagstoff og teorier.

     

    Forberedeseddel: http://www.udir.no/Filer/Vurdering/Eksamen-VGO/Forberedelse/V15/SAM3016_Sosialkunnskap_forb_V15.pdf

  6. Hei,

     

    Vil anbefale deg til å ta en telefon til forsvaret! Her vil du få svar på spørsmålene dine.

     

    Telefonnummer til Forsvaret: 03003

    Forsvarets sentralbord setter deg videre til den du skal snakke med. På dette nummeret når du også responssenter som gir deg svar om du ønsker å vite mer om utdanning og verneplikt.

    - Sesjon, førstegangstjeneste og verneplikt (tast 1)

  7. Hvilken modell er det du lenker til? Bildet ditt er av så lav kvalitet at det ikke er mulig å se hva det er.

     

    Hvor bruker far din å ha sin pc koblet til Internett?

    Modellen var et eksempel. Jeg husker ikke hva den heter, men det kan jeg finne ut om litt.

     

    Faren min har den bærbare datamaskinen tilkoblet det trådløse nettet hjemme hos oss, så når han lukker den ringer naboen og sier at han har fri for Internett :(

  8. Hei!

     

     

    Vi har en D-Link Dir-655 trådløs ruter.

    Denne ruteren bruker vi de trådløse signalene på alle datamaskinene i huset , utenom kabel til 2 maskiner og 1 PS3.

     

    Så det er 1-2 uttak som er ledig, det bruker vi til en kabel som går fra vår ruter til onkelen min sin. Her får han nett fra oss via kabel med en sånn her:

     

    http://t1.gstatic.co...uBNwBPww5SWYo36

     

    Så han får kabelen vår plugget i den, og en kabel til sin datamaskin. Fra denne boksen deler vi nett med enda en husstand. Han får kabel fra denne boksen og til seg. Her kommer problemet..

     

    Når min far har den bærbare datamaskinen skrudd av i vårt hus (sentralen,hehe) får ikke den sistnevnte husstanden internett.. Det som er rart er at det ikke er noe problemer med den første onkelen min vi deler med, men det er problemer med den siste husstanden når min far har datamaskinen avskrudd. Så far skrur på datamaskinen, får den sistnevnte internett.

     

    Rotete forklart, så er det noe som er uklart så spørr i vei!

  9. Hei! Jeg kjører orginal android 4.0.4 rooted.

     

    Jeg har i det siste hatt problemer mat at ringe volumet skrur seg ned helt til det laveste automatisk. Den gjør det automatisk hele tiden, så når noen ringer er det høyst sannsynlig at jeg ikke hører det.

     

    Jeg har også et problem med at når jeg har skrudd mobilen på lydløs, både med og uten vibrasjon. Når jeg får en melding, vibrerer den en gang og så vibrerer den 1-2 ganger til, men da går lyd løsen av... så det blir lyd uansett på meldingen :(

  10. Er det normalt at mobilen skal være på rundt 30% hvis skjermen har vært på i 2h og 40 minutter/3h?

     

    Jeg har alltid hatt det sånn. Jeg bruker dette "Mugen" power batteriet. http://www.mugen-pow...ttery-door.html

     

    I dag.

    Strømprosent: 84%

    Hatt på i 5h 37m på batteri.

    Skjerm har brukt 49% = 25m og 27sek

     

    Nyeste versjon btw. Alltid slitt med dårlig batteri..

×
×
  • Opprett ny...