Gå til innhold

gazonk

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gazonk

  1. Med hva slags belysning fikk dere for varmt resultat med AWB? Jeg lurer på siden det på K-3 (jeg har K-5 selv men har sjekket at det er likt på K-3) er slik at i glødelampe-lys vil AWB med standardinnstillinger gi et varmere resultat, ikke et nøytralt resultat. Dette kan stilles inn: Under "AWB in Tungsten Light" i menyen kan man velge mellom: "Subtle Correction" (dette er default) og "Strong Correction" (gir nøytralt hvitt også i glødelampelys).

  2. For et luksusproblem, dette kameraet ser ut til å ha alt som mitt K10D mangler... men skal forsøke, blir en del gjentakelser fra tidligere poster her:

     

    - Mer forstørret søker hadde vært fint - enda en grunn mindre til å kjøpe fullformat

    - Tethering

    - Manuell videokontroll

    - Raskere synkroniseringshastighet for blits

    - Større buffer

     

    Jeg tror ikke jeg vil ha vipp-/vridbar LCD, jeg ser behovet av og til ved makrofotografering, men da vil jeg heller ha tethering til min iPhone 4, f.eks.! (eller en liten løs skjerm som festes i blitsskoen).

     

    Jeg vil definitivt ikke ha K10/K20-formfaktor, jeg synes den er oppskrytt og syntes K-7 føles helt riktig da jeg holdt i en. Grepet på både K-7 og K100D føles "sikrere" enn det litt for avrundete grepet på K10D.

  3. I følge spesifikasjonene på http://www.pentax.jp/english/news/2009/200918.html er RAW- og fullkvalitets JPEG-oppløsningen 4288 x 2848, altså 12,2 megapiksler (men hvorfor sier de da 12,4?). Antakelig er det en Sony-sensor av liknende type som den som sitter i a500.

     

    Kameraet er jo utrolig godt spesifisert i forhold til andre i samme prisklasse, men det har arvet et minus fra K-m: Selv om det nå har fått 11 fokuspunkter og muligheten til å velge blant dem manuelt, kan det fortsatt ikke vise fokuspunktet i søkeren.

  4. Hvis liveview er viktig, så se heller på Sony A300 og A350, de har det beste liveviewsystemet for speilrefleks.

     

    Ja, men til en pris: De har vesentlig dårligere optiske søkere, og er ergonomisk irriterende (prøvd å faktisk kikke gjennom den optiske søkeren til disse? Den tykke skjermen er utrolig irriterende ihvertfall for min nese!).

     

    Slik jeg ser det, er disse to modellene først og fremst optimalisert for å lokke til seg kompaktkamerabrukere, ikke for å være funksjonelle speilreflekskameraer. Man skal ha et nokså spesielt bruksmønster dersom man bruker liveview mer enn vanlig søker.

  5. Kan noen bekrefte at forskjellen på DA med og uten stjerne er bare værtettingen?
    Nei, fordi DA* er profesjonelle objektiver, DA er ikke profesjonelle objektiver. Det er flere forskjeller, i optisk kvalitet, byggekvalitet, autofokus etc. Så stjernen kan sammenliknes med Canons røde L og gullringen til Nikon.

     

    Det er jo litt mer komplisert enn som så, siden DA Limited ikke har stjerne :) (Og limited-objektivene er mer solide enn disse plastgreiene med stjerne på)

  6. Jeg synes ikke Olympus 1030SW er en spesielt god anbefaling. Pentax Optio W60 ser ut til å ha vesentlig bedre bildekvalitet (den er også mye bedre enn tidligere W-modeller fra Pentax).

     

    Imaging resources har samples fra begge som kan sammenliknes her:

    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

     

    Forskjellen er så stor, spesielt på lav ISO, at Olympusen ser ut som et mobilkamera ved siden av...

  7. Hmm.. høres til de grader ulogisk ut. WB settes jo som en faktor for å tolke sensor data om til JPEG og burde ikke på noen måte påvirke sensordataene (raw data).

     

    Jeg synes ikke det høres helt ulogisk ut, men jeg har aldri hørt om noe kamera der innstillinger for hvitbalanse brukes i beregningen av korrekt eksponering.

  8. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke var klar over at det var så mange, men uansett tror jeg fremdeles at det er først nå konkurransen på dette området begynner å bli interessant. det slippes masser av uinteressante kameraer, og produsentene blir mer og mer desperate etter å skille sine modeller ut fra mengden - og da er vanntetting en god måte å gjøre det på. Det slippes stadig flere vanntette kameraer, og jeg tror vi vil se mer av dette fremover.

     

    Enig med deg, markedet er i ferd med å mettes med "me too"-kameraer, så jeg synes lenge det har vært nesten rart at Olympus og Pentax har vært enerådende med vanntette kompaktkameraer i noen år nå. Jeg kjøpte meg et Optio W10 våren 2006, og det er en drøm å ha med seg på stranda. Optisk kvalitet har vært litt så som så, jevnt over bra på korte brennvidder, morsomt til makro, men det har tatt dårlige bilder ved åpen blender i teleenden av zoomen (litt seint til å reklamere har jeg nå funnet ut at det trolig har en liten desentreringsdefekt, for uskarpheten er på en side).

     

    Designet på det nye kameraet er interessant, det ser ut som de prøver å få det til å se mer vanntett ut enn det gjorde før. Litt synd, for det var alltid morsomt å dukke opp på flytebrygga med W10 og få vantro spørsmål :-)

  9. Hva AWB angår, så er det like fullt et potensielt problem, uansett hvor bevisst valg det er fra Pentax.

     

    Joda, men det er altså "feature, not bug". Jeg leste et intervju (finner ikke link, det er en stund siden), der det ble sagt noe om at de ikke ville at AWB skulle gi feil farger på solnedganger (!), så det er rett og slett ikke meningen at man skal bruke det innendørs (jeg pleier likevel aldri å bruke noe annet enn AWB på min K10D, siden jeg likevel kun bruker RAW).

  10. Hvilken programvare brukte dere til RAW-framkalling? Det har jo vært noe skriverier om at det er en bug i RAW-filene til K20D som gir feil farger. I så fall kan man vel kanskje se fram til bedre fargenøyaktighet i neste versjon av firmware.

     

    Angående hvitbalanse: Dere er vel klar over at Pentax har gjort et bevisst designvalg om å ikke la AWB-området gå så langt ned i varm retning som til glødelampelys? AWB dekker kun 4000K-8000K.

  11. Ett vanntett kamera er ikke å ta kampen opp - to er en indikasjon på at de kanskje ønsker å ta opp kampen.

     

    Jeg tror det bare er i Norge Olympus har dominert dette markedet, ellers har Pentax sine W-modeller vært ganske anerkjente, og kjent for å være bedre også.

     

    Det er slett ikke kamera nr. 2, først kom 33WR og 43WR for mange år siden, som tålte en vask men ikke egnet seg til dykking, deretter kom WP, WPi, W10, W20, W30 og nå W60. Hvis vi regner med bare de vanntette er det altså modell nr. 6...

×
×
  • Opprett ny...