Gå til innhold

Funarf

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Funarf

  1. Er det lov å spørre hva hobby prosjektet går ut på?

    Kort fortalt skal jeg ta inn hele wikipedia og kunne muliggjøre analyser fra et web-grensesnitt på samtlige artikler og kategorisere artikler og emner basert på språkversjoner av artiklene. Prøvde på en maskin med mindre ram, men den swapet seg i frø veldig tidlig.

     

    Ok, da er det tydeligvis xeon som er beste veien å gå hvis jeg ikke klarer å snike det til med 8GB. Er jo også et støy og varme-spørsmål dette siden den som sagt skal stå i stua. Og xeon forbinder jeg med bråkete vifter der støy ikke er en issue siden slike skal stå i serverrom. Kanskje får jeg bite meg i det, evt kjøpe en egen server som jeg plasserer i kottet...

     

    Takk for hjelpen.

  2. Skal kjøpe en PC til stua som både skal være desktop og samtidig ha plass til mye ram og ha god regnekraft da den skal kunne tygge på en veldig stor mysql-database som bør kunne holdes i minnet hele tiden (et hobbyprosjekt jeg sysler med). Den skal kjøre linux.

     

    Tenkte da å gå for hele 16GB DDR2-ram (billig og bra nok) samt Intels quad Q9450 CPU som jeg mener jeg vil få utnyttet veldig bra med det maskina skal gjøre. Så slenger jeg nok på GeForce 9600GT som skjermkort, sånn for desktoppens skyld siden det er et ok men billig kort (betadriveren til nvidia skal funke). Og 1TB med disk.

     

    Problemet er å finne hovedkort som støtter dette, særlig da kombinasjonen socket LGA775 med quad-prosessor og et chipset som støtter 16GB minne. Når jeg eksempelvis søker på prisguiden med disse parametrene så får jeg ingen treff. Men det kan da ikke stemme at denne kombinasjonen er umulig å få til?

     

    Noen som har konfigurert en tilsvarende PC, eller vet hva jeg må ha av hovedkort for å få det til, evt har andre kommentarer eller tips?

×
×
  • Opprett ny...