Gå til innhold

zaqqoZeq

Medlemmer
  • Innlegg

    935
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zaqqoZeq

  1. Flyttet for to måneder inn i en leilighet i Oslo. Leiligheten var delvis møblert og det var to stålamper i den relativt store stuen. Det fulgte ikke med taklamper, men vi kunne "kjøpe det om vi ville ha det". Siden det var sommer og lyst hadde vi ikke umiddelbart behov for mer belysning.

    Nå har vi kjøpt lampe og når vi kobler til finner vi ut at strømuttaket ikke virker. Utleier har ikke lyst til å betale for elektriker.

     

    Ser at husleieloven § 5-3.Vedlikehold sier at vedlikeholde av elektriske kontakter er leiers ansvar.

    Men vi mener at det er en mangel som utleier burde visst om og informert oss om før vi flyttet inn.

    I tillegg er jeg enig at man som leietaker må betale for slitasje/skade på selve plast-uttaket, men hva om feilen er på det elektriske anlegget?

     

    Må vi bite i det sure eplet og betale for elektriker eller kan vi få utleier til å betale?

    Synes det er urimelig å måtte teste lampeuttak på visning.

  2. Vet ikke om jeg kvalifiserer som sakkynding til dette. Men jeg tror det kan sannsynliggjøres at det er relatert til reparasjonen. En del av styrken i konstruksjonen kommer fra glasset som er limt på rammen. Så dårlig liming kan gå ut over styrken. Bildet ser ut til å støtte denne teorien fordi glasset er løsnet over ganske stort område. Hvis du kan poste flere bilder fra ulike sider er det lettere for oss å vurdere dette. Og hvis mulig, ta gjerne noen bilder som viser limrestene på innsiden av glasset.

     

    Det skyldes ikke bare reparasjonen fordi den bøyer seg ikke av seg selv. Du må nok ha hatt uflaks med frakten også. Anbefaler å ta vare på innpakning i tilfelle det blir sak om transportskade. De gangene jeg sendte mobil til verksted fikk jeg den tilbake i mye dårligere innpakning enn jeg sendte den med.

     

    Tviler på at det skjedde i transporten til verksted, for de ville neppe begynt å fikse den i slik tilstand.

     

    Det ser ut som en Z-serie, og da regner jeg med de må teste vannbeskyttelsen etter bytte av skjerm. En slik test kan kanskje avsløre dårlig liming. Hvis det er tydelig at liminga er for dårlig kan du spørre om de har dokumentasjon på trykktest.

     

    Det er forresten en Sony Xperia Z1

     

    Jeg kan se bruksmerker på skjermen, så tror aldri verkstedet kom så lang at de skiftet skjerm. Har ikke utstyr til å ta detaljert bilde av limet, men som på bildet kan jeg stikke neglen under selve skjermen og rammen rundt og det er ikke veldig mye lim der. Har fått byttet skjerm på verksted før pga dårlig touch, så er sikkert fra da. Er det kanskje lettest å fjerne skjermen for å vise?

     

    Har ikke innpakningen jeg fikk den tilbake i, men den så helt fin ut da jeg hentet pakken hos Posten. Om innpakningen jeg pakket den inn ble skadet under transport regner jeg med verkstedet ville sagt fra. Fikk den også tilbake i dårligere innpakning enn jeg sendte den inn med ...

    post-161749-0-66726000-1463840577_thumb.jpg

    post-161749-0-04498400-1463840589_thumb.jpg

  3. Sendte mobilen inn til verksted pga uresponsiv touch og fikk den tilbake bøyd. Den var uten fysiske skader og ble godt pakket inn før den ble sendt til verksted. Etter en stund får jeg epost fra kundeservicen til nettbutikken om at den ikke kan repareres og etter noen meldinger får jeg vite at den er fysisk skadet. Jeg forklarer at den ikke var skadet da jeg sendte den inn og får svar om at de stoler på verkstedet enn meg. 

     

    Jeg snakker med Forbrukerrådet, men siden det er ord mot ord kommer jeg ikke noen vei. Skaden ser for meg ut som den er kommet av at noen har prøvd å åpne skjermen med en skrutrekker og bøyd siden av telefonen i forsøket. Ingen av hjørnene har tegn til skade, så jeg forstår ikke hvordan dette kan ha skjedd ved at den er blitt mistet i bakken. Nå har jeg også fått regning for "reparasjonen" som er veldig bittert å måtte betale.

     

    Hun jeg snakket med fra Forbrukerrådet sa mitt beste håp var å prøve å finne en sakkyndig som kan sannsynliggjøre at det jeg sier stemmer. Har noen opplevd en lignende hendelse eller vet om noen som kan hjelpe meg?

    post-161749-0-05423000-1463823586_thumb.jpg

  4. Har kjøpt ei bok i en fysisk butikk og ønsker å returnere boken.

     

    Butikken tilbyr bytterett, men krever kvittering. Denne har jeg mistet, men kan vise til utskrift fra nettbank. Må jeg ha kvittering fordi bytterett ikke er en rettighet og da kan butikken selv diktere krav? Om nei, hvor kan jeg finne dokumentasjon som jeg kan vise i butikken?

     

    Om bytterett hos Forbrukerrådet:

    http://www.forbrukerradet.no/dine-rettigheter/angre-+og+bytterett/bytterett

     

  5. Har ca 400 000 kr i formue og lurer på om det finnes en (lovlig) måte å gjøre slik at jeg ikke mister stipend fra Lånekassen. Grensen for neste år er på 370 304 kr.

     

    Vet at å kjøpe leilighet går, men det vil være vanskelig å betjene lånet og det er ikke for tiden aktuelt. En mulig løsning jeg har tenkt på er å kjøpe en andel av hytten til foreldrene mine, da likningsverdien for eiendom ofte er lavere enn reellverdien. Noen som har innspill på dette? Har også hørt det går an å investere i eiendomsfond. Eller er rett og slett løsningen å kjøpe masse dyre ting slik at bare verdien på innboet øker?

     

    Vet det har vært en tråd om dette tidligere, men er ikke interessert i å høre om at jeg ikke fortjener stipend. Ønsker å vite om det finnes løsninger eller smutthull som i verste fall er i gråsonen.

     

     

    Student, 21 år

  6. Har et oppsett med en Panasonic P50GT60Y og Onkyo TX-NR626 reciever. Jeg benytter meg av TVMOBiLI som streamer video trådløst fra en PC og ønsker å få lyden fra TV-en til headsett/høytalere via recieveren. Per nå fungerer CEC til en viss grad da jeg klarer å styre recieverens volumknapper og hører en lyd når jeg stiller volumet, men klarer ellers ikke få lyd fra det jeg ser på TV-en.

     

    Hva kan være galt?

  7. Passer det å ha med speilreflekskamera i førstegangstjenesten eller ved Hærens befalskole? Har et ganske stort hus (7d) og tung optikk og lurer på om noen som er eller har vært i Forsvaret har noen tanker rundt det. Er det mange anledninger man får brukt det? Hvor mye oppbevaringsplass har man? Kanskje best å bare kjøpe seg et lite kompaktkamerat (som tåler en støyt) som jeg kan ha med i lomma på øvelse?

  8. Valgte oppgave 1 og ombestemte meg og valgte oppgave 5 etter to timer. Ble ikke mer enn 700 ord ...

     

    Litt synd, var veldig stressa og trenger absolutt stillhet når jeg skriver. I dag var det mange som hadde problemer med innlogging, så noen fra administrasjonen måtte gå rundt å snakke med nesten hver enkelt elev som skulle levere. Bryter lett konsentrasjonen og flyten.

    Samt en eksamensvakt som smattet på fire epler ...

  9. Jeg er så heldig at jeg ble trukket opp i kjemi 2 og skal ha eksamen på torsdag. Har gått gjennom en del gamle eksamensoppgaver og har kommet over en oppgave jeg ikke helt forstår (som læreren min heller ikke forstår).

     

    (Eksamen H11 opp 2)

     

    "Ved ulike reaksjonsbetingelser vil 2-brom-propan enten inngå i en eliminasjonsreaksjon eller en substitusjonsreaksjon.

     

    Fullfør disse reaksjonslikningene:

    Substitusjon: 2-brom-propan + OH- (aq) →

    Eliminasjon: 2-brom-propan + OH-(i etanol) →"

     

    Substitusjon er greit nok.

    2-brom-propan + OH- (aq) --> Propan-2-ol + Br- (aq)

     

    Men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med den andre. Menes det OH- som at det er en base eller at det er OH-gruppen i etanol?

     

    Har fått tak i løsningsforslaget og det sier at "Eliminasjon: 2-brompropan + OH- (i etanol) → propen + HBr"

    Betyr dette at OH- bare fungerte som en katalysator?

  10. Takk!

     

    Fikk spørsmål om hvor tung tilhenger jeg kunne dra med bilen jeg kjørte med førerkort klasse B og hva som skjer om en kjører med for tung tilhenger.

     

    Det var ikke vanskelig i det hele tatt (har jo strøket en gang før - så vet litt hva det går i). Det eneste jeg fikk ok på var når jeg skulle rygge rundt et hjørne og trodde fortauet fortsatte rundt hjørnet. Litt awkward med 1,2 m i avstand fra hekken, men det var jo ikke krise.

×
×
  • Opprett ny...