Gå til innhold

shaNk

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av shaNk

  1. Gratulerer! Da gjenstår en tur i banken og tidligere boligeier for å signere papirer tenker jeg. Når er overtakelsesdato?

    Takk for det!

    "Ukjent" enda, det er avtalt iløpet av februar men det er litt ubestemt hvilken dag siden eier er i reise i utlandet, og vet ikke tid han kommer tilbake enda. Litt kjedelig å vente et par uker ekstra på første boligen, men nå har jeg boligen ihvertfall :)

  2. Iallefall når jeg kjøpte en leilighet, så ble den markert som "Solgt" med en gang de godtok budet på Finn\meglerens nettside.

     

    Den havnet riktignok på boretslagets nettside i 14 eller 20 dager, men utover det så gikk det jo greit :)

    riktig. Kjøpte det just og er merket som solgt, nå venter vi bare på at det skal i avisen eller på nettsida, så er det bare å krysse fingrene :)

     

    Takker for svar alle sammen!

  3. Beklager mulig misvisende Tittel, vanskelig å beskrive i èn setning.

    Jeg har nå vært på boligjakt i ca 7mnd, og har endelig funnet "den rette". Prisen er ganske fornuftig, jeg har alt av økonomi og lån på stell, og kan gå et stykke over prisantydning også om nødvendig.

    Problemet jeg frykter før jeg byr nå, er den såkaldte forkjøpsretten, siden dette er en del av et boligbyggelag.

    Boligen er en leilighet, hvorav det er totalt ca 6 ledige leiligheter fordelt på 3 bygninger, alle er under felles borettslag og boligbyggelag. Det har ikke vært spesielt mye aktivitet rundt leilighetene, den leiligheten jeg har sett på har bare èn annen som er satt opp som interessert, og alle leilighetene til salgs har vært ute en stund (1-3mnd). Derfor frykter jeg ikke en "hard konkurranse" på det punktet. Men jeg er redd for at noen prøver å ta boligen på forkjøpsrett. Dette er fra sørlandets boligbyggelag.

     

    Her er mine følgende spørsmål:

    1: Hvis jeg får boligen på budrunde, og noen kommer med forkjøpsrett i etterkant, har jeg da muligheten til å by videre "over forkjøpsrett" for å prøve å få boligen tilbake?

    2: Tid er en god idè å "fullføre" budet, slik at det blir størst sjans for meg at forkjøpsretten ikke blir brukt? 

    3: Har man lov å be om informasjon om evt person som kommer med forkjøpsrett, for å prøve å forhandle med denne personen?

  4. Selv er jeg rimelig avhengig av internett så jeg bruker pfSense (på et supermicro atom hk) og et Ubiquiti unifi wifi mesh (4 aksesspunkter) i heimen. Med failover WAN (samt backup) til nabo noen hundre meter unna (Ubiquiti nanostations, nabo har annen ISP). Trådet nett til alle faste enheter, wifi for de mobile.

     

    ...burde være en effektiv, toppklasse router, dog bruker jeg ikke 2000kr på den heller.

    Prisantydningen antyder at vi oppfatter begrepet "toppklasse" en smule forskjellig.

     

    kanskje det, men nå så du ut til å være litt mer spesiell i dette faget, jeg tenker da en "toppklasse" router som når jeg blar frem testene til hardware eller lista på prisguide.no

  5. Heisann, har et delikat dilemma til dere. Det hele begynte for ca et halvt år siden, vi hadde nextgentel som leverandør, med deres 20/1 linje. jeg bor i kristiansand, og vi ligger ca 1,5km fra sentral, og har ikke mulighet for fiber.

    Jeg spiller et meget kjent dataspill på et høyt nivå, og er dermed avhengig av en stabil og god linje. på tiden vi hadde nextgentel, ble vi levert ca 12mbps.

    Problemet var ustabilitet. jeg kunne sitte 110% alene på nettverket (koblet ut andre maskiner, og skrudd av WLAN) og kunne da oppleve lagspikes fra den normale 30-50ms til 200-300ms, som kunne vare i 20-60 sekunder, før det gikk ned igjen. mitt bruk av båndbredde holdt seg uendret under denne tiden, og feilsøking på hastighet gjordes med spillklienten, og WinMTR i bakgrunnen.

    Routeren vi hadde fra dem var en speedtouch TG789vn.

    Mye tid og telefoner med kundeservice gikk frem og tilbake uten noen form for løsning. det vanlige ble jo alltids foreslått, restarting av router, oppgradering av firmware osv, og alt det ble foretatt uten noen endring. fikk også en ny router (samme som forrige) uten at det hjalp noe (såklart).

    Nok var nok, og vi byttet leverandør til Homenet, et privatfirma innenfor Broadnet. samme linje (20/1mb) ble levert, og hastigheten var da ca 13,5mbps levert, samt en ca 3-4ms lavere ping til www.vg.no

    problemet føltes litt bedre ut, lagspikes kom litt skjeldnere, og ping/latency holdt seg bedre når jeg var alene på nettverk (dog uten å være perfekt). Routeren vi har fra Homenet er en "Jensen Koobrick WiFi", som jeg synes fremstår som noe apple designet "søppel" (no offense intended).

    generelt sett når jeg sitter som eneste enhet koblet til så er stabiliteten god, men ikke så bra som den burde være. den er bedre med Homenet enn den var med Nextgentel, men ikke godt nok.

    Lurer derfor på om noen har noen form for feilsøking jeg burde gjøre. Personlig synes jeg dette kanskje virker som routeren burde vært byttet til noe mer solid?

    Jeg sitter konstant på kablet tilkobling, og har førsteprioritet i huset. de andre driver litt med streaming (netflix), samt youtube og nettsider (aviser etc), og det er egentlig det. Problemet er jo at jeg kan få disse sykelige lagspikes av at kun èn annen komponent sitter på youtube.


    Håper og høre noe ifra noen med mer peiling på dette her enn jeg har.

    Hvis noen med peiling vil anbefale noen form for router så kan jeg nevne at det burde være en effektiv, toppklasse router, dog bruker jeg ikke 2000kr på den heller. Burde være god trådløs rekkevidde, mye konfigueringsalternativer, og gjerne Quality of Service.

    Takker for innspill!

  6. CSGO krever ikke altfor mye jeg hadde også et gigabyte GTX 260 som kjørte det helt greit men med dette: http://www.mpx.no/msi-geforce-gtx-660-gaming-2gb-physx/797709 vil det gå HELT uten problemer. psu du har kommer til og støtte skjermkortet i linken over. har selv et 4 års gammelt PSU som fungerer på et 6 månders gammelt skjermlort

    gikk fra 1920x1080 til 1280x768 og har alt på lowest, holder meg likevel ikke over rundt 80-90fps gjennomsnittlig så blir litt svakt, men et som GTX 660 holder vel i god dose så takker for tilbakemelding :)

  7. Heisann. Aktiv CS gamer her, og da jeg spiller på litt høyt nivå i nye CSGO merker jeg at jeg sliter mer da jeg ligger etter på FPS grunnet gammel maskin.

    Har en 5 år gammel maskin som må byttes ut, men håpte på å bruke noen deler fra denne på den nye, da jeg kan prioritere litt kraftigere hovedkomponenter da.

    og som nevnt så er det jo 5 år siden jeg bygde pc sist så henger en del etter på hva som er fungerende og nytt og renoverende etc så håper på litt hjelp på dette :)

    Jeg skal ikke ha en komplett eller ferdigbygd PC da jeg ender opp med å betale for ting jeg ikke trenger.

    Evt hvis noen har en brukt pc så vurderes dette gjerne også :)

    - Maskinen skal IKKE overklokkes (utenom evt software); tenker da i forhold til kjøling, ville tro standard skal holde her.

    Så, her er ihvertfall litt hva jeg har tenkt på som jeg trenger til maskinen min:

    - SSD (trenger ikke være større enn 120GB, tar det som er mest for pengene men skal bare være til windows og steam/CSGO)

    - HDD? (Her har jeg en 500GB 7200RPM 3,5" fra før jeg vurderte å bruke)

    - CDROM har jeg fra før

    - PSU? Her har jeg en Chieftec Ikke-modulær 850W fra før jeg tenkte å bruke, men vet ikke om det er riktig med koblinger og slikt i forhold til dagens komponenter?
    Link: https://prisguiden.no/produkt/chieftec-turbo-series-850w-76857/detaljer

    - Kabinett? Her har jeg en Antec 900 (v1) som jeg vurderer å bruke omigjen, eneste minus med denne er at den bråker mye. Ser at den ikke har noen 2,5" brønn til SSD though?
    Hvis ikke ønsker jeg en Fractal designe R4 hvis budsjetter holder etter de andre delene. Link til gamle kabinettet: https://prisguiden.no/produkt/antec-nine-hundred-55253

     

    - Hovedkort: her har jeg tenkt på "ASRock Z87 Extreme6" som hardware anbefaler, ønsker å høre litt erfaringer og evt forslag til andre kort. Skal kjøres sammen med Intel/Nvidia setup

     

    - Minne: Her har jeg ikke sett på noe som helst. blir nok å kjøre x64 for første gang da ting har støtte for det nå (som det ikke hadde for 5 år siden) men har ikke helt funnet ut av om jeg har bruk for 8GB eller 16GB?

    - CPU: Her har jeg sett litt på i5-4670K, men kunne gjerne kanskje hatt en billigere alternativ sålenge det holder? er vant med dualcore men nå til dags er det meste vel støtte for quad-core uansett så kan vel like greit gå for det...?

    - GPU: Her står jeg og litt blankt utenom at jeg vet jeg trenger noe kraftig, selv sitter jeg med en GTX260 akkurat nå som er for gammel og slitt.

    evt andre ting jeg trenger eller som er verdt å nevne?

    Maskinen skal brukes til litt videoredigering, CSGO, og evt testing av nyere spill.

    kravet er jo egentlig bare at det skal være perfekt flyt i CSGO da det er storsatsingen.

    takker for alle kommentarer, hjelp og tips!

     

  8. Takker for svar så langt :)

     

    Fant ut jeg skulle bytte ut hovedkortet da, kan noen fortelle meg forskjell på Asus P8Z77-V, "Pro", og "Pro/Thunderbolt" versjonene så jeg får bestemt meg? takk :)

    Eneste forskjellen er vel Thundebolt, noe som er et stort +

     

    skjønte det, men hva gjør thunderbolt da? vil bare vite om PRO / thunderbolt versjonene er verdt 6-700 kr ekstra over "-V" versjonen

  9. Hei, håpte noen ville bekrefte for meg tingene her, samt en anbefaling av PSU (og hvor sterk må den være?) hadde hjulpet meg veldig :)

     

    Legger ved lista til prisguide.no men skriver alle komponentene under.

     

    Merk: Det skal være en kombi pc med mye fokus på gaming, men har ikke planer om å overklokke den.

     

    Er det noen komponenter jeg mangler som ikke er nevnt under så gjerne si ifra så jeg ikke glemmer noe...

     

    Er det også noe å anbefale i nogenlunde nær prisklasse så kom gjerne med det også. Pris sålangt (NB: MINUS PSU) er på 7000, vil helst ikke overstige 9.000 inkludert PSU.

     

    https://prisguiden.no/liste/130914

     

     

    GPU: EVGA GeForce GTX 660 Superclocked

    CPU: Intel Core i5 3570K

    Motherboard: Asus P8Z68-V PRO (noen som foretrekker Asus P8Z77-V PRO over dette ser jeg???)

    Kabinett: Fractal Design Define R4 (er ute etter en stille en, er denne grei? kjøler greit nok? skal ikke OC)

    SSD: Samsung SSD 830 Series 128GB

    HDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB

    Minne: Corsair Vengeance DDR3-1600 8 GB

     

    Komponenter jeg har fra før:

     

    - Skjerm, tastatur, mus, anlegg/headset

    - CDROM/Optisk enhet

    - Nettverkskort på PCIe

     

    et par ekstra spm:

     

    - Er det noe annet jeg mangler utenom PSU?

    - Hva med kabler, følger alt jeg trenger med eller trenger jeg noe ekstra? La merke til at PSU er i bunnen på dette kabinettet...

    - Hvor mye effekt trenger jeg på PSU?

    - Hvis noen har andre anbefalinger over disse produktene så tas det gjerne imot, så lenge totalpris ikke overstiger 9.000 inkl PSU.

     

    Mvh Espen, takker for all hjelp!

     

    Forresten når jeg kommer på det i farta, er det noen som kan anbefale meg en dataskjerm også?

     

    må være følgende:

     

    - 2 eller 4 ms

    - DVI og helst HDMI og

    - 120HZ eller mer

    - 24" foretrukket (vet ikke å anbefalt oppløsning er til disse, blir vel 1920x1080?)

     

    takk!

  10. Hei! har et lite problem med Samsung Galaxy S2 min.

     

    Jeg får ikke slått av mobilnettverket, det står konstant på...

     

    Har prøvd masse div programmer til å slå det av slik som;

     

    - Integrerte widget i Go Launcher

    - Battery Defender

    - også div. batterisparere som har denne funksjonen...

     

    også prøvd å "databruk" innstillingen på instillinger, men den går bare på igjen med èn gang.

     

    den har forresten ICS versjon på...

     

    Håper noen kan hjelpe, er ikke spesielt smartphone-lært ;)

     

    mvh

×
×
  • Opprett ny...