Gå til innhold

sinsyv

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sinsyv

  1.  

    Men strix eller gigabyte aours exstreme? Så på zotac amp exstreme også, men ek kommer visst nok ikke med vannblokk til denne. 

     

    Hvis du skal ha vannblokk på, gå for FE bare. Pascal stopper OC uansett. På luft er Asus Strix OC det jeg vil anbefale. Ville valgt det om jeg skulle valgt igjen. Ikke at mitt MSI Gaming X var et feil valg, men denne gang er Strixen litt bedre. Kortet til Gigabyte er bra det også, men det er hakket større - 3 slot design, men temp er ikke noe bedre.

     

    Kan du utdype det med "Pascal stopper OC uansett"? 

     

    Jeg har custom vannkjøling i pcen, så blir nok å sette på en vannblokk ja. 

  2. Ja. Gå for et 1080 TI kort, eller vent på AMD Vega som kommer i Juni er det vel.

     

    Vega blir nok ikke på meg.  Av en eller annen grunn holder jeg med nvidia, selv om jeg ikke har nok kunnskaper til å skille de fra hverandre lenger. Hadde amd i første bygg for 16-17 år siden og slet litt med det kortet. Ikke hatt et eneste problem med nvidia.

     

    Jeg ville kjøpt bare skjermkortet først iallefall. Det er en kostnad du "må" ta uansett. Så er det en vurdering om du ikke skal kjøpe 1440p skjerm, da holder det kanskje med 1080 skjermkort også. 

     

    1440p skjerm for evt komme i fremtiden, men 6 laken for ny skjerm er ikke akkurat noe som frister nå. 

  3. Hei.

     

    Jeg vurder om jeg skal oppgradere pc, da tenker jeg vel i hovedsak kun gpu feks klinke til med 1080 TI. Eller er det på tide å oppgradere cpu, gpu, ram og hk? 

     

    Her er eksisterende HW: 

     

    post-161654-0-83925300-1494951702_thumb.jpg

     

    i7 er klokket til 4.4. 

    Gpu er også noe klokket. 

     

    Vil gammel hw bli for stor flaskehals?

     

     

    Forslag til nye deler: 

     

    https://www.komplett.no/wishlists/c90afc16-6907-4c2f-b06d-620234d00b95

     

     

    Tenker vel at jeg ikke har lyst å bruke alt for mye penger, 12k for de nye delene + noen ny vannblokker og deler blir det fort over 15k. 

     

    Kom gjerne med innspill til deler :)

     

    For øyeblikket spiller jeg for det meste PUBG og RL, blir sikkert noen nye spill etterhvert. 

     

     

     

  4. Hei.

     

    Jeg har gjort meg klar til installasjon av Altibox her i huset. Strekt nettverkskabel fra 1. etg til 2. etg og satt opp en switch der med imgp snooping, som jeg fikk hjelp fra dere på forumet til å velge ut. 

     

     

    Nå prøver jeg å sette opp RP-AC56 i AP mode koblet til switch i 2. etg. Får ikke tilgang til internett gjennom denne. Har prøvd å sette den opp med statisk ip, med og uten DHCP og dette uten hell. 

     

    Er problemet så enkelt som at jeg trenger en L3 managed switch? Eller en mer designert AP? Ser det er noen som har hatt problemer med nettopp RP-AC56.

    Håper på om det er noen som kan dytte meg i riktig retning om det er noe annet jeg må gjøre eller evt kjøpe. 

     

    post-161654-0-61456000-1493837010_thumb.jpg TAKK! 

  5.  

     

    Du kommer til å få den nye hjemmesentralen (FMG) som har IGMP proxy noe som vil si at det går tv og internett signaler på alle 4 portene. Så lenge du setter opp switcher som støtter IGMP snooping så slipper du å rote med vlan oppsett. Det holder da også med en kabel fra switchen til hvert enkelt rom.

     

    Hvis du skal sette hjemmesentralen i bridge så alt av internett trafikk gå via asus ruteren din.

    Jeg tror det enkleste oppsettet blir å la hjemmesentralen stå i ruter modus, sette opp asus ruter som aksesspunkt, ha en kabel til switch og fra denne kabel til hvert enkelt rom i 2.x rekken.

     

    Takk for svar! 

     

    Så blir da 1 kabel fra FMG ->Switch -> så en kabel til de forskjellige rommene? Og selvsagt en fra FMG til ruter. 

    Du kan ikke anbefale en switch også? Blir kanskje over kill med 16 porter da, for i det oppsettet du mener så blir det kun 4 kabler inn i switch (slik jeg forstod det ihvertfall) 

     

    https://www.komplett.no/product/905399/datautstyr/nettverk/switch/tp-link-tlsg108e-gb-media-switch-altibox#

    Kan hende du må oppdatere firmware på denne.

     

    https://ibb.co/cVp55a

     

    Tok med et lite forslag til oppsettet. Dette kan utvides med svitsjer, aksess punkt eller Altibox Wifi pluss (fungerer som svitsj og aksesspunkt)

     

     

    Takk, ja det blir jo litt mindre kabelstrekk. Men tenker kanskje det kan være greit med to uttak i hvert rom uansett, 1 for tv og 1 for Internett. Fra switch til to av rommene, så er det bare 1m til hver av dem, så det er ikke noe problem. Men da blir det fort litt snaut med 8 porter på switchen, blir ihvertfall begrenset om jeg tenker å utvide med NAS/Server etterhvert.  Du har ikke forslag til en 16 porter switch også?

  6. Du kommer til å få den nye hjemmesentralen (FMG) som har IGMP proxy noe som vil si at det går tv og internett signaler på alle 4 portene. Så lenge du setter opp switcher som støtter IGMP snooping så slipper du å rote med vlan oppsett. Det holder da også med en kabel fra switchen til hvert enkelt rom.

     

    Hvis du skal sette hjemmesentralen i bridge så alt av internett trafikk gå via asus ruteren din.

    Jeg tror det enkleste oppsettet blir å la hjemmesentralen stå i ruter modus, sette opp asus ruter som aksesspunkt, ha en kabel til switch og fra denne kabel til hvert enkelt rom i 2.x rekken.

     

    Takk for svar! 

     

    Så blir da 1 kabel fra FMG ->Switch -> så en kabel til de forskjellige rommene? Og selvsagt en fra FMG til ruter. 

    Du kan ikke anbefale en switch også? Blir kanskje over kill med 16 porter da, for i det oppsettet du mener så blir det kun 4 kabler inn i switch (slik jeg forstod det ihvertfall) 

  7. Hei.

     

    Jeg ser det er en pågående tråd ang. kobling av Altibox til flere rom. Men tenker vel at jeg tar den letteste veien og får hjelp til hvordan jeg skal gjøre det hos meg. 

     

    Jeg har bestilt altibox, planlagt overgang i slutten av Mai. Linjen blir på 300/300 som er overkill for meg og resten av huset, men hvorfor ikke når det er billigere enn Get. Hjemmesentralen er ikke plassert og ikke gravd i hagen enda. Men ønsker å kjøpe inn Switch og vite hva som blir den letteste løsningen. Har en Asus RT-AC68U, som ihvertfall skal brukes til wifi om dere ikke har noen andre innvendinger. 

     

     

    Ift Switch, tenker 16 porter er greit , pris = nyttegrad. Spørsmålet mitt er om kan jeg bare sette opp 2 VLAN og kjøre TV og Internett hver for seg? Strekke to kabler fra hjemmesentral til switch, ser ut som TS i den andre tråden sliten med en kabel fra hjemmesentral til switch ihvertfall. Er en kabel mulig for en som ikke har peil på nettverk, så er jo selvsagt det å foretrekke. Om det ikke kommer frem så skal alle kabler strekkes. 

     

    gGPLS8I.jpg

  8. Hei.

     

    Vi er en norsk guild som nettopp har startet på realm Outland, vi er Alliance. 

     

    Målet er mythic progresjon, etter hvert. De fleste av oss har erfaring helt tilbake til vanilla. Har fortsatt en del som levler så er mulig for alle å bli med. Aldersgruppen vi er i nå er 18-30 år. 

     

    Eneste req. for øyeblikket er at du kan raide 2-3 ganger i uke, uten at det er tatt standpunkt til dette enda.  

    • Liker 1
  9.  

    Ser 780 Classified med blokk selger for ca 240-250 euro i Tyskland, brukt. Det er ca 2200kr med dagens kurser. Da er vel det markedsprisen, sånn omtrent - hvertfall om du tenker utenfor Norge. Hvorfor slikt skal være verdt mindre her, i høykostlandet over alle høykostland, vet jeg ikke, kanskje en samfunnsøkonom har et godt svar :p

    Du må se det i forhold til priser på andre ting. Om det er priset til "2200kr" betyr ikkje at det selges for det.

     

    Går man utifra gtx 970 til 3500kr, så er det bare å regne seg bakover i forhold hva 780ti og 780 yter. Når man ser på alder som en faktor også, så er jammen med ikkje 780 verdt mye :p

     

     

    Det var den konklusjonen jeg også hadde.. Han ene var villig til å gå ned litt og han andre mente det var _mange_ som var interessert i prisen han hadde lagt ut. 

  10. Først dem slukner du har linket til er wobblere, de brukes til å kastes eller dørje med. Om du ser den plastikk "tungen" på toppen drar sluken nedover og blir på en bestemt dybde i vannet (med konstant hastighet riktig nok).

     

    Er du på jakt etter stor fisk anbefaler jeg et stort isborr, kjedelig å få stor fisk så ikke får den opp av vannet. Kan eventuelt borte flere hull og slå de sammen til et stort.

     

    Til isfiske brukes balansepilker, pilk eller mormyska, gjerne med agn.

     

    http://mmfiske.no/nettbutikk/Isfiske/Balansepilker?2&p1=7554&p2=7647&p3=0&categoryId=7647

     

    Når man evt får småfisk kan man bruke de som agn.

×
×
  • Opprett ny...