Gå til innhold

Renor

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Renor

  1. Hei!

     

    Jeg vurderer å kjøpe meg bil. Jeg har funnet en fin, gammel boble (som jeg er skikkelig gira på!) på finn.no; '69-modell, gått 45.000, koster 23.000. Den skal visstnok være i relativt god stand. Jeg brukte http://www.smartepenger.no/article.php?id=184&p= for å finne ut omtrent årlige utgifter. Jeg vurderer å registrere den som veteranbil i mine foreldres navn, ettersom jeg sannsynligvis ikke kjører mer enn 7000 km på et år.

     

    Uansett. Ifølge smartepenger.no kommer jeg i så fall til å bruke ca. 25.000 på den i året, da inkludert bensinforbruk. Høres dette rasjonelt ut? Hvor mye tror dere at jeg må regne med å bruke på service og slikt? Og omtrent hvor mye bensin tar den på mila?

     

    Det skal nevnes at jeg ikke vet mye om biler, men etter eksamen har jeg godt med tid på å sette meg inn i hvordan jeg kan fikse den hver gang noen småting blir ødelagt. x) Hvis noen har noen steder jeg kan lese mer om sammensetting av bobler, ville jeg satt pris på henvisning. :p Gjerne noe sånn "Beetles for dummies"-opplegg x)

     

    Takk for alt av svar. ^^

  2. Jeg har hatt tre taranteller opp gjennom, og jobber i dyrebutikk der jeg får erfaringer med både taranteller og skorpioner. Generelt sett er de rimelig like, men keiserskorpion har flere krav enn chileneren (Grammostola ssp - altså de forskjellige Grammostola-artene, som Grammostola rosea og Grammostola porteri. Alle disse har omtrent samme krav). De ønsker en hule de kan gjemme seg i, torv (evt. jord) å grave i - 10-15 cm bakerst og gjerne 7 cm i front, mat maks. en gang i uka (mange slutter å spise i mange måneder en gang i blant). Taranteller generelt er mer spennende enn skorpioner, synes jeg. Chilenerne er veldig greie å ha med å gjøre, de fleste er rolige og kan håndteres. Noe som er verdt å merke seg, er at de som kan håndteres, ofte er de som er roligst, og dermed kjedeligst å se på. Spør om du kan få se dem mate den en dag, hvis det er den du vil ha, så kan du se hvordan den reagerer på mat. Det er sjelden de vil kaste seg på maten med en gang, men det hender faktisk. ;)

     

    Velg tarantell! Uten tvil! De kan leve kjempelenge, de er tøffere å se på, de har dritlange tenner, og særlig chileneren er så hardfør at du godt kan dra på ferie og glemme den, eller glemme å fôre den en stund.

     

    Gjør som Dekoras foreslo - les på reptilfreaks.no! Jeg støtter alt han sier, det er slik man skal behandle de fleste grammostola-artene. :D

  3. De fleste hunder går faktisk ned i vekt av å ha matskålen stående fremme hele tiden. Da føler de ikke at de må spise opp all maten med en gang i frykt for at noen andre skal komme og ta den, det er alltid mer. Meeen for hunder som konkurrerer om maten hjemme, er det kanskje ikke noen særlig god idé, ettersom de ikke har lært dette.

     

    Spiser hunden alltid opp all maten på en gang? Vår går og spiser frokosten sin fordelt utover hele formiddagen, og middagen utover hele kvelden.

  4. Mamma kom hjem en dag og fortalte at hun hadde kjørt ihjel en katt på motorveien. Det var noe av det mest grusomme jeg hadde hørt, men det falt meg aldri inn at katten kanskje ikke døde. Huffhuffhuff. På motorvei kan du liksom ikke alltid bare "kjøre inn til siden" og stoppe bilen heller.

     

    Om det var mulighet for å stoppe, hadde jeg stoppet, gått tilbake til katten og fått den til nærmeste dyrlege. Jeg er for glad i dyr og for bløt til at jeg hadde klart å ta livet av den selv, uansett hvor nødvendig det måtte være.

  5. Han får spesialfôr fra dyrlegen mot nyresvikt, så maten er det beste av det beste. Han har alltid tilgang på tørrfôr, får nesten daglig tørrfôr bløtt opp i vann (fordi tennene hans begynner å bli dårlige og dermed blir det vanskelig å spise tørrfôr) og innimellom våtfôr. Alt er c/d, som er Hill's (tror jeg).

     

    Han kan, som jeg tror jeg har sagt, ikke legges i narkose på grunn av nyrene, og klipp hos en dyrlege ville betydd tykke hansker opp til albuene fordi han blir aggressiv med en gang en dyrlege prøver å holde ham fast. Men mamma har funnet en greteknikk som fungerer godt. Vi grer og grer og grer. Om jeg skulle klippet, ville jeg klippet helt inn til huden, og nå som det begynner å bli kaldt, er det viktig med pels for en stakkars, gammel, sær pus.

     

    Men jeg tror vi klarer dette i løpet av høsten. Skiftet over til vinterpels ser ut til å løsne flokene litt.

  6. Han er ikke SÅ glad i maten sin - helst skal han stå og spise mens vi sitter på dolokket og klapper på ham, ellers er han ikke særlig interessert. :p

     

    Vi har tatt en del i dag, både mamma og jeg. Det som visst funker best, er om han alt er litt slapp, og jeg tar ham i fanget og lar søsteren min kose på ham en stund, før jeg begynner å klippe. Da får han det for seg at alt er kos. :p

     

    Så jeg tror vi kommer igjennom på denne måten, men det vil ta tid. o.o

  7. Mm. Så det blir nok klipping. Sukk, dette vil ta tid. XD

    Tusler ned og begynner nå.

     

    EDIT:

    Dette var vanskelig. Først og fremst er det vanskelig å vite at jeg ikke klipper hud, siden flokene ligger så tett inntil huden - jeg har nå klippet av noen få og klippet rett over noen. Han vrir seg unna og gjør det enda vanskeligere å klare å klippe under flokene. Jeg vil gjerne ha hjelp. Stakkars pus.

  8. Klipping er også vanskelig å få til, her er det snakk om store filt-tepper - floker på størrelse med hånden min. Pluss det at da min bror og jeg var 3 og 4, likte vi også å klippe kattene, så han er ikke så glad i sakser. Huff, så slem jeg har vært med denne pusen... XD

     

    Men ja, kanskje jeg skal gå løs på dette bare jeg er ferdig med å spise, se om jeg får det til, i hvert fall... Han holder seg jo ikke rolig, så det er vanskelig å unngå å klippe huden. Jeg skal prøve dette, men om noen har noen andre forslag, blir jeg glad.

  9. Hei!

     

    Siden sommeren har min snart 18 år gamle katt begynt å få helt enormt med floker. Han er hellig birma av rase, altså langhåret, og disse filt-teppene i pelsen hans (spesielt på bakkroppen) er nødt til å være irriterende for ham. Jeg har prøvd å gre ham en del, men det er han overhodet ikke interessert i, da blir han kålorm og glir ut av grepet mitt. Ellers er han en veldig rolig katt som vi kan gjøre alt vi vil med uten at han protesterer, men dette med å gre har vi ikke gjort noe særlig før, så det vil han ikke ha noe av.

     

    Er det noen som har noen forslag til hvordan jeg kan gjøre dette? Teknikk, børste/kam?

     

    EDIT: Han er, som sagt, gammel, og han har svak nyresvikt. Derfor går han på spesialfôr, og det er ikke noe særlig som kan brukes som godbit for ham. Han kan heller ikke dopes ned for å barberes helt, fordi dette blir for sterkt på nyrene hans.

  10. Tilbake til kattemat!

     

    Jeg jobber i dyrebutikk, og sjefen har en del å si på dette med mat, fordi hun har vært på en rekke kurs.

     

    Royal Canin er det beste fôret, Iams er også greit. Du bør i hvert fall ha litt spesialfôr når du har en liten pusunge, fordi de trenger en helt annen mengde kalsium i kosten enn voksne puser for å få et godt skjelett og gode tenner. Jeg tror vi har solgt så stort som en 15-kilossekk med kattungefôr for puser fra 4-12 mnd. Dette vil jeg absolutt anbefale. Jeg har lest gjennom hele tråden (uhuhu, nå har hodet mitt masse informasjon om alle dine tanker rundt pus), og det ser ut til at dette går flott! Bare du kommer deg til en dyrebutikk og kjøper Royal Canin-mat, nå, så har du alt du trenger!

     

    ...jeg vil også ha en pusunge! Min pus er 18 nå, og det er ikke mye pus igjen, for å si det sånn. Jeg husker ikke hvordan det var å ha kattunge. Naturlig nok. Jeg var jo 4 mnd. da han kom.

  11. Vi bruker ikke fysisk avstraffelse på vår hund i det hele tatt lenger, men vi har tidligere tatt henne i nakken.

     

    Derimot, hvis hun lekebiter for hardt, piper vi. Da blir hun veldig obs på at hun bet for hardt og prøver å slikke oss i ansiktet for å dempe og unnskylde, og så leker hun mye mer forsiktig en stund etterpå. Det fungerer strålende.

  12. Jeg antar at dette er 3KJ? I så fall vil du finne tabeller over påvisningsreaksjoner for de fleste av de nevnte anionene og kationene i kjemiboka di.

     

     

    Kjemi2. (Ny læreplan) Det står ingenting i boka mi om dette.

     

    Men jeg oppdaget at ei venninne av meg tross alt studerer kjemi, så hun hjalp meg.

    Nesten ferdig.

  13. Oppgaven lyder som følger:

     

    Tema: Identifisering av ukjente stoffer

     

    Oppgavene er av praktisk karakter, men skal løses på papiret.

     

    Du får utlevert 8 begerglass med ulike forbindelser. Oppgaven din er å identifisere stoffene. Det skal ikke benyttes andre kjemikalier, men ellers kan vanlig laboratorieutstyr benyttes.

     

    Du skal altså redegjøre for metoden du benytter. Alle hjelpemidler er tillatt. Presentasjonsform velger du se.v.

     

    Stoffene er:

     

    (NH4)2CO3 (s), AgNO3 (aq), NaOH (aq), HCl (aq), H2O (l), FeSO4 * 5H2O (s), CaO (s), (CH3COO)2Pb (s)

     

    Har noen noen forslag for hvordan jeg gjør dette? Jeg skjønner at jeg skal blande stoffene, men ikke hvilke som skal blandes...

×
×
  • Opprett ny...